Kestaneli bulgur pilavı Soğanı tereyağı ile soteleyin. Fıstıkla üzümü ilave edin. Fıstıklar pembeleşinceye kadar kavurun. 2,5 su bardağı su ilave edin. Kaynayınca şekeri, tuzu, bulguru ekleyin ve karıştırın. Bulgurun üzerine üzüm, rendelenmiş havuç, kebap kestaneyi koyun ve kısık ateşte 15 dakika pişirin. Tarçın, yenibahar, karabiber, ince kıyılmış dereotu ekleyin, harmanlayın ve servis yapın. (6 kişilik) * 2 su bardağı pilavlık bulgur * 1 soğan (rendelenmiş) * 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık * 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık * 1 çorba kaşığı kuş üzümü * 2 çorba kaşığı tereyağı * 1 su bardağı kebap kestane * 1 adet kesme şeker * 1 çay kaşığı tarçın * 1 çay kaşığı yenibahar * 1 çay kaşığı karabiber * 2,5 su bardağı su * 1 havuç, yarım demet dereotu |
Portakallı Pilav Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 2.5 su bardağı su 1 su bardağı taze portakal suyu 2 çorba kaşığı iri rendelenmiş portakal kabuğu 1 çay bardağı kuru üzüm 40 gr tereyağı Tuz Hazırlanışı: * Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Süzüp birkaç kez yıkayın ve süzün. Kuru üzümleri yıkayıp süzün. * Tereyağını tencerede eritin. Pirinci ilave edip kavurun. Portakal suyu, su, üzüm ve tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Portakal kabuğunu ekleyip harmanlayın. Ocaktan alıp üzerini kâğıt havlu ile örtün. 10 dakika dinlendirip servis tabaklarına paylaştırın. Sıcak olarak servis yapın. |
Buhara pilavı Eti, üzerini hafif geçecek kadar su ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kalan suyunu ayırın. Yayvan bir tencerenin en altına haşlanan etleri dizin. Üzerine soyulmuş ve iri iri doğranmış soğanları koyun. Soğanların üzerini kapatacak şekilde karabiber serpin. Üzerine kıyılmış maydanozları koyun. Maydanozun üzerine soyulmuş ve küçük küçük doğranmış sivribiber ve rendelenmiş havucu koyun. Diğer tarafta 1 saat tuzlu suda beklettiğiniz pirinci sıvıyağda, pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Tenceredeki malzemelerin üzerine yerleştirin. Suyu ve ayırdığınız et suyunu katıp, tereyağını ekleyerek, kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak pişirin. Pilavı ateşten indirdikten sonra 1 saat dinlendirin. Büyükçe, yuvarlak bir tabağı tencerenin ağzına kapatarak ters çevirin ve servis yapın. MALZEMELER * Yarım kg. yağsız kuşbaşı et * 1 demet maydanoz * 1 adet orta boy havuç * 1 adet küçük domates * 3-4 adet sivribiber * 2 adet soğan * 2 su bardağı pirinç * 3 su bardağı nYarım su bardağı sıvıyağ * 1 buçuk çorba kaşığı tereyağı * Tuz, karabiber __________________ |
sagolasin nekadar cesitli pilav varmisda haberim yok |
Türkiye`de Saat: 16:25 . |
Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2