![]() |
TAHINLI PATLıCAN SALATASı MALZEMELER 4 adet patlıcan 4 diş sarmısak 1/2 adet limonun suyu 3 yemek kaşığı yoğurt 3 yemek kaşığı tahin 1/2 çay bardağı zeytinyağı tuz karabiber HAZIRLANIŞI Patlıcanları ocakta közleyin. Kabuğunu soyup sapını da attıktan sonra püre haline getirin. Sarmısakları havanda ezin. Ardından patlıcanlara yoğurt, tahin, limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber ve sarmısak ekleyin. İyice karıştırın servise hazırdır. __________________ |
TAVUK SALATASı ( kolay yapım) MALZEMELER 1 adet tavuk göğsü 2 adet havuç 1 çay bardağı ceviz 3 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı mayonez 2 diş sarımsak HAZIRLANIŞI Tavuk göğsü haşlanarak didilir.Cevizler dişe gelecek şekilde dövülür.Sarımsak ezilir.Yoğurt ve mayonezle birlikte hepsi karıştırılır. |
TAVUK SALATASı ( yapımı zor ) MALZEMELER 3 adet tavuk göğsü 1 adet küçük kavanoz mayonez 100 gr ceviz mayonez ile aynı ölçüde yoğurt 5-6 adet kornişon turşu birkaç diş sarımsak tuz karabiber HAZIRLANIŞI Tavuğu haşlayıp didikleyin, turşuları minik minik doğrayıp ekleyin. Sarmısakları dövün, cevizleri iri olarak rendeleyin, diğer malzemeler ile hepsini karıştırın üzerini kırmızı toz biber ile süsleyin. __________________ |
TAVUKLU DIYET SALATA MALZEMELER 250 gr taze fasulye yada börülce (haşlanmış) 200 gr diyet göğüs (haşlanmış) 2 adet yumurta 3 adet domates 1 adet soğan 2 adet yeil biber 6 adet yeşil yada siyah zeytin 2 çorba kaşığı zetinyağı karabibr tuz limon suyu HAZIRLANIŞI Soğanı, biberleri ve domatesleri ince ince doğrayın. Yumurtaları haşlayıp kabuklarını soyun, dörde bölün. Haşlanmış tavuk göğüslerini ince parçalar haline getirin. Bütün malzemeleri derin bir salata kabında iyice karıştırın. Üzerine limon, tuz ve karabiber koyup karıştırdığınız zeytinyağını döküp, servis yapın. NOT: Bir porsiyon yaklaşık 207 kalori. |
TAVUKLU PATATES SALATASı MALZEMELER 1 adet tavuk göğsü (haşlanmış) 3 orta boy patates 2 tatlı kaşığı mayonez 1 büyük kase yoğurt 5 yaprak kıvırcık salata 1 diş sarımsak tuz karabiber HAZIRLANIŞI Haşlanmış tavukları iyice küçülecek kadar didikleyin, patatesleri iyice haşladıktan sonra iyice ezin yoğurdu mayonezle karıştırın tuzu isteğe göre sarımsağı ilave edin karabiberi bolca dökün (bu salataya tadını veren tavuğun karabiberli oluşudur) bir tarafta marullari ince ince kıyın, didiklediğimiz tavuğu yoğurt mayonez karışımının içine dökün, marulları ilave edin, iyice yoğurdu yedirin ve ardından patatesleri ekleyin, tekrar karıştırdıktan sonra üzerini bir kaşık yardımıyla düzleştirerek şekillendirin ve en son aşamada üzerine karabiber serpiştirin. |
TAVUKLU PIRINÇLI SALATA MALZEMELER 1/2 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci 2 adet haşlanmış tavuk göğsü 1 adet göbek salata 2 adet turp 1 adet haşlanmış yumurta sarısı 2 yemek kaşığı soya yağı Yeteri kadar tuz HAZIRLANIŞI Tavuk göğüslerini didikleyin ve derin bir kaseye alın. İçine ince doğradığınız göbek salatayı, halka halka doğradığınız soğanı ve turpları, tuzu, limon suyunu, yağı ekleyip iyice karıştırın. Salatayı servis tabağına alıp üzerine haşlanmış yumurta sarısı serpiştirerek servis yapabilirsiniz. __________________ |
TAVUKLU SALATA MALZEMELER 1 adet küçük kereviz 1,5 limon 1 tavuk göğsü yada 2 but 6 çorba kaşığı mayonez 4 çorba kaşığı zeytinyağı 8-10 adet zeytin 1/2 demet maydanoz karabiber(isteğe göre) tuz(isteğe göre) HAZIRLANIŞI Yumurtaları 12 dakika, tavuğu 45 dakika haşlayın. Kerevizi soyun, limonla ovun ve rendeleyip üzerine yarım limon suyu gezdirin. Haşlanmış tavukları küçük parçalara ayırın. Kerevizlerle karıştırın, derin bir tabağa koyun. Tuz ve karabiberi ekleyin. Yarım limon suyunu zeytinyağı ile çırpıp salatanın üzerine dökün. Haşlanmış yumurtaları dilimledikten sonra salataya karıştırın. Üzerine mayonezi ekleyin. Zeytin ve maydanoz ile süsleyin. |
TAVUKLU SALATA MALZEMELER 3 parça tavuk şinitzel 3 çorba kaşığı mayonez 1 göbek salata 2 ya da 3 tost ekmeği HAZIRLANIŞI Şinitzeller ve tost ekmekleri kızartılır. Sonra küp küp kesilir. Göbek salata kesilerek içine mayonezle beraber şinitzeller ve tost ekmekleri katılır. (küp seklinde doğranmış) __________________ |
TAZE KABAK SALATASı MALZEMELER Kabak sarmısak yoğurt zeytinyağ dereotu HAZIRLANIŞI Küçük taze kabaklar soymadan haşlanır. Haşlanan kabaklar uzunlamasına ikiye bölünür, üzerine bolca sarımsaklı yoğurt dökülür ve üzerine has zeytinyağı gezdirilir. Bir demet dereotu ile süslenir. |
TOFULU MANTAR SALATASı MALZEMELER 250 gr. tofu 3 diş sarımsak Tuz, taze karabiber 250 gr. kuru Cheri 5 yemek kaşığı Soya yağı 1/2 çay kaşığı arnavutbiberi 1 tatlı kaşığı kekik 150 gr. ıspanak yaprağı 100 gr. mantar 1 demet soğancık 1 limonun suyu HAZIRLANIŞI Tofuyu 1 cm büyüklüğünde kare kesip bir kaseye alın. Sarımsağı dövdükten sonra tofunun üstüne dökün. Cheri ve soya yağını da üzerine dökün. Tuz, karabiber, arnavutbiberi ve kekik ekleyip tatlandırın. Bu karışımı 2 saat buzdolabında bekletin, Yıkanmış ıspanakların saplarını kesin. Soğancıkları ince kıyın, mantarları yıkayın yaprak şeklinde kesin. Tofuları sostan alın ve süzün. Mantarlarla birlikte soya yağında pembeleşinceye kadar kavurun. Tuz ve karabiber ekin. Tofu sosuna limon suyunu ekleyip kanştırın. Ispanak yapraklarını sosa batırıp çıkartın ve tabaklara yayın. Bunun üstüne ılık mantar ve tofu karışımını ilave edin. Sosu bunların üstüne dökün. Servis yaparken soğancıkları serpeleyin. |
Türkiye`de Saat: 13:10 . |
Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2