![]() |
salatalar ANÇUEZLI SALATA MALZEMELER 2 su bardağı Amerikan Pirinci Konserve edilmiş 3 adet ançuez 1 adet kuru soğan 4 adet haşlanmış ve doğranmış lahana yaprağı 1 kaşık sulandırılmış hardal 1 çorba kaşığı soya yağı Sirke, pul biber ve tuz HAZIRLANIŞI Pirinci diriliği kaybolmayacak şekilde haşlayın. Haşladıktan sonra bol suyla yıkayıp süzün. Önceden fırında pişirmiş olduğunuz soğanı kat kat parçalara ayırın. Bir kabın içinde soğan, pirinç, doğranmış lahana yaprağı, soya yağı, sirke ve tuzunu karıştırıp iyice harmanlayın. Bu karışımı içlerini oymuş olduğunuz ançuezlerin orta kısmına alıp üzerini pul biber ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. |
AVRAT SALATASı MALZEMELER 2 diş sarımsak 1 adet büyük domates 2 adet nar 1 ufak demet maydanoz 2 adet taze soğan 2 adet yeşil biber 2 adet limon 1 çorba kaşığı nar pekmezi 1 tatlı kaşığı nane 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Domates, biber, sarmısak ve taze soğanı çok ince, kıyın ve karıştırın. Limonların ve narların suyunu sıkarak kıyılmış malzemelerle karıştırın. Naneyi de katın. Arzuya göre tuz, pul biber ve nar pekmezi ekleyerek servis yapın. |
BAHARATLı TUNA SALATASı MALZEMELER (6 kişilik) 3 bardak haşlanmış Amerikan pirinci Yarım su bardağı bezelye 200 gr ton balığı 1 çorba kaşığı doğranmış kereviz sapı 1 çorba kaşığı limon suyu 2 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım çay kaşığı köri Yarım çay kaşığı acı biber sosu 2 adet orta boy domates HAZIRLANIŞI Geniş bir kase içine haşlanmış pirinç ve bezelyeleri koyun ve hafifçe karıştırın. Tuna balığı, kereviz ve soğanı ilave edin. Küçük bir kavanoz içine limon suyu, yağ, köri ve biber sosunu koyduktan sonra kavanozun kapağını kapayarak çalkalayın. Bunu, pirinç karışımının üzerine döküp hafifçe karıştırın. Kasenin kapağını kapatarak buzdolabında 30 dakika soğutun. Marul yaprakları üzerinde servis yapın ve domatesle süsleyin. |
BARBUNYA FASÜLYELI SALATA MALZEMELER 1 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci 1 su bardağı haşlanmış barbunya fasülyesi 1 demet kıvırcık salata 1 su bardağı kadar bezelye ve nar taneleri 1 tutam kuru nane 1 adet kırmızı elma (ince şerit halinde dilimlenmiş) 1 fincan soya yağı 1 yemek kaşığı top karabiber 2 çay kaşığı kimyon 1 fincan sirke 1 adet limon Yeteri kadar tuz HAZIRLANIŞI Fasülye, pirinç, ince kıyılmış kıvırcık salata, dilimlenmiş elma, nane, karabiber, kimyon, sarmısak ve taze soğanı derin bir kabın içinde iyice karıştırın. Daha sonra limon, tuz ve sirkesini ekleyin. Pirinç ve barbunya fasülyesini de ekleyip üzerini bezelye, nar taneleri ve kuru nane ile süsleyin. Limon ve tuzunu da karıştırıp soğuk servis yapın. |
BASIT SALATA MALZEMELER 1 su bardağı Amerikan pirinci 1 kutu garnitür konservesi 1 kutu mısır konservesi ½ demet maydanoz 9 adet kornişon turşu ½ demet dereotu minik domates (süslemek için) HAZIRLANIŞI Küçük küçük doğranan kornişon, garnitür, mısır, haşlanmış pirinç, ince kıyılmış dereotu ve maydanoz büyük bir kapta iyice karıştırılır. Sonra mayonez, limon suyu ve tuzu eklenir. Servis tabağına alınıp küçük domateslerle süslenir. |
BEYAZ KıVıRCıK MALZEMELER 1 adet kıvırcık salata 6 adet taze soğan 2 adet badem salatası 10 adet kornişon salata 4 tepeleme yemek kaşığı mayonez yarım limon suyu 300 gram yoğurt 3 diş sarmısak yarım çay bardağı yağ nane, maydanoz, tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Tüm yeşil malzemeler küçük küçük doğranır... Sarmısak katılmış yoğurt, mayonez, yağ, tuz, nane, karabiber, limon karıştırılır. Hazırlanan sos yeşil salataların içine konur ve buzdolabında biraz bekletildikten sonra servis yapılır. |
BEZELYE SALATASı MALZEMELER 1 kutu konserve bezelye 3 çorba kaşığı mayonez 6 adet ufak salatalık turşusu 3 dal maydanoz 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Turşuları ufak kesin, maydanozu kıyın, daha sonra bir kaba bezelyeleri de ekleyerek bosaltın ve mayonezi koyun, tuzu da ekleyerek hepsini karıştırın ve servis yapın. |
BIBERLI MAKARNA SALATASI MALZEMELER 1 paket düdük makarna 1 adet yeşil dolmalık biber 1 adet kırmızı biber 150gr sucuk 2 çorba kaşık mısır Yarım demet maydonoz Yarım demet dereotu 3 yemek kaşığı mayonez 4 yemek kaşık yoğurt 1 yemek kaşığı hardal Karabiber Tuz HAZIRLANIŞI 1. Makarnaların tuzlu kaynar suda 8-9 dakkika haşlayın, biberler şerit şerit , şucuları dilim dilim kesin 2. Dereotu ve maydonozu ince kıyın, mayonezi yoğurt ve hardal ile iyice karıştırın 3. Makarnayı süzüp, hazırladığınız malzemelerle iyice karıştırıp servis yapın Not: Sucuğu, ister kızartıp, ister ciğ olarak kullanabilirsiniz |
BOSTANA MALZEMELER 2 adet iri domates 6 adet yeşil soğan veya 1 adet kuru soğan ½ demet maydanoz 1 tatlı kaşığı salça 1 adet limon 1 çay kaşığı pulbiber 1 kahve fincanı su HAZIRLANIŞI Domateslerin kabuklarını soyun, soğan ve maydanozu ile birlikte ince ince kıyın. Salça, limon suyu, tuz ve pulbiberi ilave edip hepsini karıştırın. İçerisine suyu da ekleyip servis yapın. |
BREZILYA SALATASı MALZEMELER 600 gr kuşkonmaz 200 gr haşlanış mısır 300 gr Brüksel lahanası 100 gr fındık 1 adet limon 1 avokado, 1 porfakal sıvı yağ biber, tuz HAZIRLANIŞI Kuşkonmazları ve brüksel lahanalarını haşlayıp küçük küçük doğrayın. Avokadoyu ve portakalı soyup küp şeklinde doğrayın. Tüm malzemeyi salata tabağına koyup üzerine haşlanmış mısırı,fındığı, yağı, limon suyunu, biber ve tuzu katıp, iyice karıştırdıktan sonra servis yapın. |
BUĞDAY SALATASı MALZEMELER 1 paket aşurelik buğday 1/2 su bardağı sıvı yağ yarım su bardağı soya sosu 2 adet domates 1 demet taze soğan 4 adet çarliston biber sirke limon HAZIRLANIŞI 1 paket buğday haşlanır. Süzdükten sonra soğutulur. Bir su bardağına soya sos ve sıvı yağ konulur ve buğdayın üzerine eklenip 1 gün buzdolabında bekletilir. 1 gün sonra çıkarılan buğdayın üzerine domatesler, taze soğan, çarliston biberler ufalanarak eklenir. Üzerine limon ve sirke eklenir. Soya sos tuz lezzeti verdiğinden dolayı tuz eklenmez. |
CEVIZLI HAVUÇ SALATASı MALZEMELER 4 adet havuç (orta büyüklükte) 2 su bardağı yoğurt 4 diş sarımsak 4 kaşık sıvıyağ 1/2 su bardağı ezilmiş ceviz tuz HAZIRLANIŞI Havucu rendeleyin. Üzerine sıvıyağ ve tuz ilave edin, suyunu çekinceye kadar pişirin,1-2 dakika kızartın. Yoğurt ve sarımsak, tuz karıştırın. Havuçların üzerine, sarımsaklı yoğurt ve ceviz ilave edip karıştırın. Soğuk olarak servis yapın. __________________ |
ÇARLISTON SALATASı MALZEMELER 1/3 su bardağı zeytinyağı 1 su bardağı su 6 diş sarımsak 1 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı şeker 1 çay fincanı yoğurt kırmızıbiber tuz 400 gr çarliston HAZIRLANIŞI Biberleri iri iri doğrayın. Sarımsakları ayıklayıp dilimleyin. Küçük bir tencerede yağı kızdırın, sarımsakları atarak pembeleştirin. Biberleri ekleyip 5-10 dakika sote edin. Kırmızıbiber, şeker, tuz ve suyu sote edilmiş biberlere katın, orta ateşte pişirin. Biberler yumuşadıktan ve suyunu çektikten sonra ateşten alın. Sirkeyi ekleyin ve soğumaya bırakın. Soğuyunca yoğurtla karıştırıp servis edin. |
ÇIN SALATASı MALZEMELER 1 su bardağı pirinç 1 su bardağı haşlanmış mısır 1 su bardağı haşlanmış taze veya konserve bezelye 10-12 adet kornişon 4 adet sivri biber yarım demet maydonoz yarım demet dereotu pul biber tuz limon HAZIRLANIŞI Tuzlu kaynar suda bekletilmiş pirinç, içinde 5 çorba kaşığı kadar sıvıyağ olan tencerede kavrulur. Üzerine bir bardak su ve tuz eklenerek pişirilir. Altını kapattıktan sonra içine mısır ve bezelye konarak demlenmeye bırakılır. Soğuduktan sonra içerisine ince kıyılmış maydanoz, dere otu, kornişon, sivribiber, pul biber,limon koyulup karıştırılır. |
ÇIN SALATASı MALZEMELER 1 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci 1 adet ince rendelenmiş beyaz turp 1 adet salatalık (şerit halinde doğranmış) 1 limonun suyu 1 adet havuç (şerit halinde doğranmış) 1 yemek kaşığı soya sosu Yeterince tuz Sosu için: 1 yemek kaşığı soya yağı 2 yemek kaşığı sirke 1 yemek kaşığı soya sosu 1 tatlı kaşığı toz şeker Yeterince tuz ve karabiber HAZIRLANIŞI Önce sosunu hazırlamak için verilen malzemeleri bir kasenin içinde karıştırın. Havuç, turp ve salatalığı ince şeritler halinde doğrayın. Bu karışıma haşlanmış pirinci de ilave edip servis tabağına alın. Üzerine hazırlamış olduğunuz sostan gezdirin. Dereotu ile süsleyip servis yapabilirsiniz. |
ÇIN SALATASı MALZEMELER taze fasulye soya fasulyesi 2 adet kereviz 1 adet limon 1 adet marul sıvı yağ biber, tuz HAZIRLANIŞI Marulu, kerevizi ve haşlanmış mantarları iyice yıkayıp minik minik doğrayın. Taze fasulyeleri diri kalacak şekilde haşladıktan sonra onları da aynı biçimde küçük küçük doğrayın, tüm malzemeyi salata kasesine koyup soyayı da kattıktan ettikten sonra limon, yağ, tuz ve biberle hazırladığınız sosu üzerine döküp, servis yapın. |
DANIMARKA SALATASı MALZEMELER 300 gr pirinç 300 gr midye 300 gr karides 200 gr bezelye 1 küçük soğan 1 diş sarmısak 1 tatlı kaşığı toz şeker 6 sap kereviz maydanoz sirke sıvı yağ un tarçın HAZIRLANIŞI Pirinci çok diri kalacak şekilde haşlayıp, süzün. Karidesleri ve midyeleri (dondurulmuş değilse), şeker ve sarımsakla suda haşlayıp kabuklarını soyun ve haşlanmış pirince ilave edin, daha sonra da bu karışıma doğranmış kereviz saplarını ve haşlanmış bezelyeyi katın. Maydanozu ince ince kıyıp üstüne serpiştirin. Diğer yanda rendelenmiş soğanı, sirke, tuz, yağ, biber, tarçın ile karıştırarak sos hazırlayın ve salatanın üzerine döküp servis yapın. |
ELMA SALATASı MALZEMELER 50 gr krem peynir 1/2 ince kıyılmış küçük soğan 2 yemek kaşığı mayonez 2 adet katı yumurta 2 küçük elma(kabuğu soyulmuş,çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış) 1 adet marul hardal tuz zeytinyağı limon HAZIRLANIŞI Mayonez ve peyniri karıştırın. Soğanı, ince doğranmış bir yumurtayı ve elmayı ekleyin. Diğer tarafta hardal, limon suyu, tuz ve zeytinyağını karıştırıp marul yapraklarının üzerine serpin. Marul yapraklarını salata tabağının kenarlarına dizin ve ortaya da karışımı koyun. Geri kalan yumurta ve elmayı dilimleyerek üstünü süsleyin. |
ERZINCAN PIYAZı MALZEMELER 2 adet salatalık 2 adet domates 2 adet yeşilbiber 100 gr beyaz peynir 100 gr çökelek ½ demet dereotu ½ demet maydanoz 4 dal reyhan ½ çay kaşığı kırmızıbiber 3/2 kahve fincanı zeytinyağı 1 çay kaşaığı tuz HAZIRLANIŞI Salatalık, biber ve domatesi küçük doğrayın. Dereotu, reyhan ve maydanozu kıyın, iyice karıştırın. Çökeleği çok az sulandırın. Peyniri küçük parçalara ayırın. Salataya ilave ederek üzerine tuz, zeytinyağı ve kırmızıbiber gezdirdikten sonra servis yapın. |
EZME SALATA MALZEMELER 2 adet büyük domates 2 adet taze soğan 2 adet yeşil biber ½ demet maydanoz 5 diş sarımsak 2 adet limon 1 çorba kaşığı nane 1 çay kaşığı pul biber 1/2 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Domates, maydanoz, biber ve taze soğanı bir kabın içine çok ince doğrayın. Sarmısakları rendeleyin ve ekleyin. Nane ve limon suyunu da ekleyerek iyice karıştırın. Arzuya göre tuz, pul biber ilave ederek servis yapın. __________________ |
FAJITA PIRINÇ SALATASı MALZEMELER 1,5 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci 1,5 kilo dana biftek (1,8 cm kalınlığında) MARİNE SOS İÇİN: 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu 6 yemek kaşığı Soya yağı 3 baş ince doğranmış sanmsak 1-1/2 çay kaşığı tuz 1-1/2 çay kaşığı toz karabiber 1-1/2 çay kaşığı kimyon 1-1/2 çay kaşığı soğan tozu HAZIRLANIŞI Hazırladığınız marine sosu bifteğin üzerine dökün. Bir gece veya 4 saat süre ile buzdolabında arada sırada çevirerek bekletin. Sonra sostan çıkarın. Izgara üzerine koyarak ara sıra çevirerek ve üzerine sos sürerek yaklaşık 10-12 dakika veya iyice pişene kadar pişirin. Ufak parçalar veya ince şeritler halinde kesin ve haşlanmış Amerikan Pirinci üzerine koyarak servis yapın. |
FESLEĞENLI İTALYAN SALATASı MALZEMELER MALZEMESİ : Domates Salatalık Marul Yeşil Biber 100 gr makarna Bir tutam fesleğen Zeytinyağı Limon Tuz HAZIRLANIŞI Bildiğiniz mevsim salatasının ( domates, salatalık, marul, yeşil biber vs. gibi ) içerisine 100 gram burgu veya boru tipi az haşlanmış makarna ve bir tutam fesleğen, zeytinyağı, limon, tuz ilave edilir. Soğuk olarak servis yapılır. __________________ |
FESLEĞENLI FASULYE SALATASı MALZEMELER biber kekik et suyu fesleğen karabiber 150 gr fasulye 150 gr bezelye 1 adet domates yarım diş sarmısak 1 çorba kaşığı süt 1 adet defne yaprağı 1.5 çay kaşığı zeytinyağ 75 gr makarna, haşlanmış tuz HAZIRLANIŞI Fasulyeleri ayıklayın, yıkayıp haşlayın. Bezelyeleri temizleyin, biber, kekik ve defne yaprağıyla kapalı bir kapta 5-6 dakika pişirin. Bu sırada doğranmış fesleğeni biber, yarım çay kaşığı yağ, peynir, tuz ve dövülmüş sarımsakla karıştırın. Domatesi sekize doğrayıp, makarnayla beraber bir dakika fasulye kabında ısıtın. Bir kaba koyun, kalan yağı karıştırarak ilave edinn ve hazırladığınız fesleğen kremasıyla tabağın ortasını süsleyip, servis yapın. __________________ |
FRANSıZ SALATASı MALZEMELER 3 adet domates 250 gr konserve ton balığı 3 adet tatlı kırmızı biber 1 adet salatalık 6 adet turp 1 adet kırmızı soğan 5-6 adet yeşil zeytin 5-6 adet siyah zeytin 2 diş sarımsak 2 adet yumurta 12 adet tuzlu sardalya semiz otu fesleğen sirke sıvı yağ biber, tuz HAZIRLANIŞI Domatesleri küp küp , kırmızı biberleri ve salatalığı halka halka doğrayın. Turpları, soğanı rendeleyin, hepsini beraberce karıştırıp, semiz otunu, zeytini ve sarımsakları ilave edin. Bu karışıma ton balığını tuzlu sardalyaları ve küçük kesilmiş katı yumurtaları katın. Diğer tarafta bir kasede, yağı, tuzu, biberi ve sirkeyi çırpıp bir sos hazırlayın. Bu sosu salatanın üzerine döküp servis yapın. __________________ |
GAZPACHO SALATASı MALZEMELER 125 gr. Amerikan Pirinci 2 büyük domates (dilimler halinde doğranmış) 100 gr. Taze mantar 1/4 ince kesilmiş yeşil biber 1/4 ince şeritler halinde dilimlenmiş kırmızı biber 1 adet doğranmış yeşil soğan 1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz 2 yemek kaşığı soya yağı 1 baş doğranmış sarımsak 1/4 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı tuz İsteğe bağlı karabiber, Marul yaprakları (süslemesi için) HAZIRLANIŞI Pirinci bir tencerede haşlayın ve suyunu süzün. Pirinç, domates, mantar, yeşil biber, soğan ve maydanozu büyük bir kaseye alın. Ayrı bir kabın içinde, yağ, sirke, sarmısak, kekik, tuz, kırmızı biber ve karabiberi karıştırın. Bu karışımı pirinç harcının üzerine ilave edin ve yavaşça harmanlayın. Marul yaprakları ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. (4 kişilik) Her servis 169 kalori, 3 gr protein, 7 gr yağ, 24 gr karbonhidrat, 2 gr lif, 0 miligram kolesterol ve 226 miligram sodyum içerir. __________________ |
GÖÇMEN SALATASı MALZEMELER 2 adet orta boy patlıcan 2 adet orta boy taze kırmızı biber 2 adet orta boy domates 2 diş sarmısak 1 yemek kaşığı sıvı yağ tuz HAZIRLANIŞI Patlıcanları ve biberleri ocakta yada fırında közleyin. Domateslerin kabuklarını soyun. Sarmısakları rendeleyin. Patlıcanları, biberleri ve domatesleri küp şeklinde doğrayın. Yağı ve tuzu katarak harman yapın. Soğuk servis yapın. |
HARSıL MALZEMELER 1demet pazı 1 kilo taze yoğurt 5-6 tane taze soğan 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı acı pul biber 1 çay kaşığı dövülmüş kişniş 1 çay kaşığı reyhan 2 diş dövülmüş sarımsak 1 tane haşlanmış yumurta HAZIRLANIŞI Pazıyı az suda haşlayın. Soğuyunca malzemenin kalanıyla birlikte mutfak robotunda iyice karıştırın. Karışımı uzun borcama koyun ve haşlanmış yumurtaları üstüne süs olarak koyun |
HAVUÇ SALATASI MALZEMELER 4 adet havuç 2 diş sarmısak 3 çorba kaşığı mayonez 1 çorba kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Havuçları rendeleyip daha sonra orta ateşte az yağla kavurulacak kavurduktan sonra biraz soğuttuktan sonra bir çay kaşığı tuz, 3 çorba kaşığı mayonez ve bir çorba kaşığı yoğurt ekleyip hepsini karıştırdıktan sonra servis yapılabilir. |
HAVUÇ SALATASı MALZEMELER 4 su bardağı rende havuç 3 su bardağı süzme yoğurt 3-4 diş sarımsak tuz karabiber HAZIRLANIŞI Havucu teflon tavada öldürene kadar pişirin. Soğuduktan sonra sarmısaklı yoğurdu, tuzu, karabiberi ekleyin. __________________ |
HUMUS - II MALZEMELER 250 gr nohut 250 gr tahin 4 diş sarmısak 2 limonun suyu 1 demet maydanoz 4 çay kaşığı kimyon 1 çorba kaşığı sumak 2 çorba kaşığı margarin 1/2 çay kaşığı acı kırmızıbiber 4 kahve kaşığı tuz 6 Kişilik HAZIRLANIŞI Bir gece evvelden ıslattığınız nohudu haşlayın. Piştikten sonra kabuklarını ayıklayın ve havanda iyice dövüp, bir tabağa koyun. Havanda dövdüğünüz sarmısakları, limon suyu, 2 çay kaşığı kimyon ve tuzla birlikte tahine ilave edip, iyice karıştırın. Bu karışıma ezilmiş nohut ve 1/2 su bardağı su ilave edin. Koyu bir kıvam tutuncaya dek iyice karıştırmaya devam edin. Karışımı tabaklara yayarak birer parmak kalınlığında dökün. Üzerine kimyon, kıyılmış maydanoz ve sumak serpiştirin. Yağ ve kırmızıbiberi bir tavada iyice kızdırıp, üzerine dökün ve servis yapın. __________________ |
ISıRGANOTU SALATASı MALZEMELER 1 demet ısırganotu 2 adet pırasanın beyaz kısmı 3 yemek kaşığı çökelek pul biber tuz limon zeytinyağı HAZIRLANIŞI Alışkın olmayanlar tüm çalışma sırasında eldiven kullanmalıdır. __________________ |
ISPANAK SALATASı MALZEMELER 150 gr bacon 1 kg karnıbahar 1/2 kg taze ıspanak 150 gr gravyer peyniri 2 adet katı pişmiş yumurta 1 kg ince dilimlenmiş taze mantar HAZIRLANIŞI Ispanakları kökünden ve saplarından ayırıp, yapraklarını yıkayın, süzüp, servis tabağına alın. Küçük küçük doğranmış karnıbahar çiçekleri, mantar, tavada kızartıp, küçük parçalara böldüğünüz bacon, yumurtalar ve peyniri ilave edin. Arzu ettiğiniz bir sosla servis yapabilirsiniz. |
İTALYAN SALATASı MALZEMELER 250gr macar salamı 300gr salatalık turşu 1 küçük kavanoz kapari 1 büyükboy mayonez HAZIRLANIŞI Macar salamı ince ince doğranıyor, sonra geniş bir kaba konuluyor ardından turşular minik minik doğranıp oda kabın içine atılıp karıştırılıyor. Ardından kapariler de süzülüp kaba atılıp hepsi mayonezle karıştırılıyor son olarakta kalan mayonezle ve kaparilerle tabak süsleniyor. |
IZGARA PILIÇ ETI SALATASı MALZEMELER 2 su bardağı haşlanmış ve oda sıcaklığında soğutulmuş Amerikan Pirinci 500 gr. Kemiksiz ve derisi soyulmuş piliç göğüs eti 1/2 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı toz karabiber 1-1/2 su bardağı diagonal olarak doğranmış kabak 250 gr. Enginar içi (dondurulmuş, taze veya konserve) 200 gr. Bezelye 1 çay bardağı kırmızı biber 1 çay bardağı İtalyan salata sosu veya başka bir sos 1 çay kaşığı doğranmış fesleğen yaprağı Marul yaprakları HAZIRLANIŞI Piliç etine tuz ve biber serpin. Piliç göğüs eti ile kabağı ızgarada pişirin veya kaynatın. Sonra bunları buzdolabında soğutun ve piliç etini 1,8 cm kalınlığında küp şeklinde doğrayın. Pirinç, et, kabak, enginar içi, bezelye ve kırmızı biberi geniş bir kaseye koyun. Fesleğen yaprağı ile salata sosunu ufak bir kap içinde kanştırın. Bunu salatanın üzerine döküp hafif kanştırın. Marul yaprakları üzerinde servis yapabilirsiniz. 4 Kişilik Her servis 472 kalori, 32 gr. Protein, 20 gr. Yağ, 41 gr. Karbonhidrat, 2 gr. Lif, 72 miligram kolesterol, ve 953 miligram sodyum içerir. |
KABAK SALATASı MALZEMELER 1 kg kabak 2 adet havuç 2 avuç bayat ekmek rendesi 100 gr ceviz sarımsak 3 kaşık mayonez 3 kaşık yoğurt HAZIRLANIŞI Kabakları rendeleyin ve suyunu sıkın, hafif yağlanmış teflon tavada hafifçe pişirin ardından 2 adet havucu da rendeleyip kabağa ekleyin ve çok az suyunu çektirin. Soğuyunca yoğurdu mayonezi sarımsağı cevizi ve tuzunu ekleyip karıştırın. Servis tabağına alıp buzdolabında 1 saat bekletip servis yapın. |
KABAK SALATASı MALZEMELER 1 kg körpe kabak 1/2 su bardağı zeytinyağı 6 tatlı kaşığı toz şeker 1/2 su bardağı sirke 1 adet limon 1 tatlı kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Kabakların uçlarını kesip, yıkayın. Kabuklarını soymadan ve çiğ olarak, cips şeklinde rendeleyin. Yağ, sirke, limon, tuz ve şekeri iyice çırpın, kabaklarla kanştırıp, servis yapın. __________________ |
KARIDES SALATASı MALZEMELER 500 gr karides 2 çorba kaşığı sirke 2 çorba kaşığı kıyılmış taze soğan 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz 1/2 su bardağı yağsız yoğurt 1 tatlı kaşığı hardal 1 yemek kaşığı kıyılmış maydonoz 4 su bardağı su 1 tatlı kaşığı salça HAZIRLANIŞI 4 su bardağı suyu kaynatın. İyice kaynayınca, içine karidesleri atıp yaklaşık on dakika haşlayın. Soğuyunca kabuklarını ayıklayın.Tuz ve sıvı yağla karidesleri harmanlayın. Soğan, yoğurt, hardal, sirke, salça ve maydanozu karıştırın. Haşladığınız karideslerin yanında bu sosu da servise sunun. __________________ |
KARIDES SALATASı MALZEMELER 3 adet kereviz yaprağı 1 adet defne yaprağı 1 adet küçük kereviz 1 su bardağı pirinç 1 kırmızı biber 300 gr karides 1 tutam mantar 1/2 baş soğan 1 adet limon 1 adet havuç zeytinyağ karabiber mayonez sirke tuz 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Mantarları ufak parçalara bölüp, limonlu tuzlu suda 2 dakika kadar haşlayın ve süzün. Diğer bir kapta pirinci haşlayın. Diriliğini kaybetmek üzereyken ateşten alıp, üzerine soğuk su dökün, yıkayıp, suyunu süzün. Ufak bir tencereye su ve tuz koyun, içine havuç, defne yağrağı, kereviz, tane karabiber,soğan ve yarım limonun suyu ilave edip, ateşe koyun.Bu karışımı on dakika kaynattıktan sonra yıkayıp temizlediğiniz karidesleri içine atın. Karidesler haşlanınca sudan çıkarın ve ayıklandıktan sonra minik parçalara bölün. Pirinç, doğranmış karidesler ve küçük parçalara bölünmüş mantarları iyice karıştırın. Biraz tuz serpip, zeytinyağı ve sirke ilave edin. Mayonez katın, malzemeyi parçalamamaya itina göstererek, bir kez daha karıştırın, sonra salata tabağına alın, tabağın etrafını kereviz yapraklarıyla süsleyip, servis yapın. |
KARIDESLI PIRINÇ SALATA MALZEMELER 1/4 su bardağı kereviz, ince kıyılmış 1/4 su bardağı kıyılmış yeşil biber 1/2 su baradağı kokteyl zeytini 2 paket dondurulmuş karides 3 su bardağuı pirinç, pişmiş 1/4 bardak soğan, kıyılmış 3 çorba kaşığı mayonez tuz, biber HAZIRLANIŞI Karideslerin buzunu çözüp, boylamasına ikiye kesin, pirinç ve diğer malzeme ile karıştırıp üzeri kapatın, buzdolabına koyun. Servis yapacağınız zaman, üzerine mayonez döküp tekrar karıştırın |
AVRAT SALATASı MALZEMELER 2 diş sarımsak 1 adet büyük domates 2 adet nar 1 ufak demet maydanoz 2 adet taze soğan 2 adet yeşil biber 2 adet limon 1 çorba kaşığı nar pekmezi 1 tatlı kaşığı nane 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Domates, biber, sarmısak ve taze soğanı çok ince, kıyın ve karıştırın. Limonların ve narların suyunu sıkarak kıyılmış malzemelerle karıştırın. Naneyi de katın. Arzuya göre tuz, pul biber ve nar pekmezi ekleyerek servis yapın. Bu nedir yawww... Lokanta da garsondan istiosun ben bi avrat salatası istiorumm zuhahahaaa :D:D |
Türkiye`de Saat: 09:03 . |
Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2