![]() |
KARIDESLI SALATA MALZEMELER 500gr dondurulmuş veya taze karides 100 gr mayonez 2 yeme kaşığı zeytin yağ 3 yemek kaşık biber salçası (yada Acı sos) 5 adet taze soğan (yada 1 adet kuru soğan) 2 yemek kaşığı sirke 1 adet yeşil salata 1 demet roka 2 yemek kaşığı limon suyu Karabiber Tuz HAZIRLANIŞI 1. Karideşleri 3 dakkika haşlayın, 2. Roka ve yeşil salatayı yıkayıp suzun. Orta irilikte doğrayın. 3. Bir kase icersinde,mayonez zeytinyağ ve aci biber sosunu karıştırın. Soğanı ince, ince kıyın, sirke, limon suyu, tuz ve karabiber ile karıştırıp mayoneze ilave edin. 4. Tüm malzemeyi geniş bir salata kabında karıştırın, üzerine hazırladığınız sosu döküp servis yapın. __________________ |
KARıŞıK SALATA MALZEMELER 2 adet katı yumurta 1 marul 4 domates 100 gr çedar peyniri 200 gr haşlanmış dil yada tavuk eti tere zeytinyağı limon hardal HAZIRLANIŞI Marul yapraklarını bir salata tabağının kenarlarına dizin. Yumurtaları ikiye bölün ve domatesleri dilimleyin. Peyniri ve eti ince ince kesip marul yapraklarının üzerine yerleştirin. Aralarına yumurta ve domateslerden koyun tere ile süsleyin. Zeytinyağı, tuz, hardal ve limon karışımı sosla beraber yan yana servis yapın. |
KARıŞıK SALATA MALZEMELER 4 tane patates 1 havuç 1 çay bardağı bezelye Mayonez HAZIRLANIŞI Patatesleri haşlayınız. Kabuklarını soyunuz, diğer sebzeleri temizleyip haşlayıp küçük küçük doğrayınız patatesleri rendeleyiniz. Mayonezle karıştırınız daha sonra da tüm sebzeleri çukur bir kapta karıştırınız |
KARNABAHAR SALATA MALZEMELER 1 adet orta büyüklükte karnabahar 10-12 adet siyah zeytin 1.5 fincan zeytinyağ 3-4 dilim limon 1 limonun suyu 1 adet havuç tuz 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Karnabaharın kökünü ve yapraklarını kesin, temizleyip iyice yıkadıktan sonra parçalara bölmeden tuzlu suda bir süre haşlayın.Sonra tencereden alıp, suyunu süzün ve kanabaharı zedelememeye özen göstererek servis tabağına yerleştirin. Havucun üzerini kazıyıp, yıkayın ve tuzlu suda haşlayın. Daha sonra havucu dilimleyip, sevis tabağının kenarlarına dizin. Tabağı limon dilimleri ve zeytinle süsleyin. Bir kapta tuz, limon ve zeytinyağını karıştırıp birbirine yedirin ve bunu havuç dilimleri ile karnabaharın üzerine döküp, karnabahar soğuyuncaya dek bekleyin. __________________ |
KEREVIZ SALATASı MALZEMELER 1 orta boy kereviz 1 kaşık mayonez yoğurt sarımsak dözülmüş ceviz (maydonoz ya da kereviz yaprağı da eklenebilir) HAZIRLANIŞI Kerevizi soyup rendeleyin. Sarmısaklı yoğurt, ceviz ve bir kaşık mayonezle karıştırın.(maydonoz ya da kereviz yaprağı da eklenebilir.) __________________ |
KıSıR MALZEMELER 1 su bardağı İnce Bulgur 2 adet Kuru Soğan 2 adet Domates 1 demet Maydanoz 10 dal kadar Nane 1 bağ Taze Soğan 1 çay bardağı Zeytinyağ 1 bardak Su 1 tatlı kaşığı Biber Salçası 1 Limon Suyu (ya da varsa 1 çay bardağı Nar Ekşisi) Tuz, Kara Biber, Kırmızı Biber Marul yaprakları ve/veya asma yaprağı ile servis yapılır. HAZIRLANIŞI Kuru soğanlar zeytinyağında hafifçe pembeleştirilir. Salça eklenir ve ezilir. Üstüne aynı anda bulgur, tuz, karabiber, kırmızı biber, limon suyu, ufak ufak doğranmış domatesler ilave edilir. Pişirmeye devam edilir. Su ilave edilir. Ateş kısılır. Bulgur suyunu çekince ocaktan alınır. Ufak ufak doğranmış taze Soğan, maydanoz, nane eklenir. Limonu (Nar ekşisi) ilave edilir karıştırılır. Servis tabağına konur. |
KLASIK PIRINÇ SALATASı MALZEMELER 3 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci 1/2 su bardağı ince doğranmış soğan 1/2 su bardağı tatlı turşu (isteğe göre) 1 çay kaşığı tuz 1/4 şeker kaşığı siyah biber 1 su bardağı mayonez 1 çay kaşığı hardal 4 adet haşlanmış ve doğranmış yumurta (isteğe göre) HAZIRLANIŞI Bir kabın içinde haşlanmış pirinç, ince kıyılmış soğan, doğranmış turşu, siyah biber, mayonez, hardal, tuz ve doğranmış ve haşlanmış yumurtaları kanştırın. Dinlenmeye bırakın. Dilerseniz marul yaprakları üzerinde ve kızarmış tavuk ile servis yapabilirsiniz. (4 kişilik) Her servis 452 kalori, 7 gr protein, 33 gr yağ, 33 gr karbonhidrat, 0 gr doğal lif, 163 miligraın kolesterol ve 1014 miligram sodyum içerir. |
KURU ÜZÜMLÜ FASULYE SALATA MALZEMELER yarım limonun suyu 1 adet küçük top salata 30 gr ceviz 300 gr taze fasulye 3 çorba kayığı ceviz yağı 1 çay kaşığı bal 60 gr kuru üzüm 1 çorba kaşığı elma sirkesi tuz, karabiber 4 KIŞILIK HAZIRLANIŞI Fasulyeleri yıkayın, küçük küçük doğrayıp, 2-3 dakika tuzlu suda haşlayın, süzün ve soğutun. Salatayı yıkayıp, temizleyin, suyunu süzün, parçalara ayırın. Elma sirkesini, tuzu,tuzu, biberi, balı ve ceviz yağını karıştırın. Kuru üzümleri, fasulyeleri üzerine koyup bir daha karıştırın. Tabaklara koyun ve cevizlerle süsleyip servis yapın. |
LAHANA SALATASI MALZEMELER 5-6 DAL LAHANA YAPRAGI 2/3 SU BARDAGI MAYONEZ 1 CAY BARDAGI YOGURT 3-4 DIS SARMISAK TUZ SUSLEMEK ICIN: 3-4 DAL MAYDANOZ 1 KASIK ZEYTINYAGI PULBIBER HAZIRLANIŞI Lahanalari yumusayana kadar haslayalim. Sularini suzdukten sonra kup kup dograyalim. Sarmisaklari dovup yogurt ile karistiralim. Sarmisakli yogurdu, mayonezi ve tuzu derin bir kaba aktaralim. Lahanalari da ilave edip iyice karistiralim. Salatamizi servis tabagina alip zeytinyagli bir kasikla uzerini duzeltelim. Maydanoz ve pulbiberle susleyin. Soguk olarak servis yapin.... |
LAHANA SALATASı MALZEMELER 4 su bardağı beyaz lahana, ince kıyılmış 1/2 çay kaşığı sarmısak tozu 1 çay kaşığı toz şeker 1/2 su bardağı mayonez 1/2 su bardağı yoğurt 1 adet ekşi elma 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Lahanaları tuzla hafifçe ovun, bol suyla yıkayıp, süzün. Rendelenmiş ekşi elma, mayonez, yoğurt, sarmısak, tuz ve şeker ilave edip karıştırın. Servis tabağına aldıktan sonra üzerini yarım ceviz taneleri ile süsleyin. Üzerine biraz limon suyu ve zeytinyağ gezdirip, servis yapın. |
MAKARNA SALATASI MALZEMELER 1/2 PAKET KELEBEK MAKARNA 1 KÜÇÜK KAVANOZ BEZELYE GARNİTÜR 2 ADET SOYULMUŞ SOSİS 1 YEMEK KAŞIĞI MAYONEZ 3-4 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT 1-2 DİŞ SARMISAK TUZ (ARZUYA GÖRE HAŞLANMIŞ MISIR) HAZIRLANIŞI Bir kasede ezilmiş sarmısak,mayonez,yoğurt,tuz karıştırılır.Bu karışıma haşlanmış olan makarna,bezelye garnitür,yuvarlak dilimlenmiş olan sosis ve mısır katılır.soğuk olarak servis yapılır. |
MAYONEZLI SALATA MALZEMELER 2 orta boy domates 1 yeşil salata 3 adet sivri biber 2 adet salatalık 1 diş sarımsak 1 bardak mayonez ½ bardak yoğurt 250 gr kuru soğan HAZIRLANIŞI Domates, yeşil salata, sivri biber ve salatalıkları yıkayın ve küçük küçük doğrayın . İnce doğranmış soğanları da ekleyin. Mayonez ile yoğurdu karıştırın ve salata MALZEMESİine katın. Servis tabağına alın ve ana yemek yanında servis yapın. |
MEYVE SALATASI MALZEMELER 3 Adet armut 3 Adet elma 2 Adet şeftali 2 Adet kivi 1 Tatlı kaşığı limon suyu(yada portakal suyu) 1 çay kaşığı düşük kalorili şeker(isteğe bağlı) 1 çorba kaşığı kıyılmış ceviz içi(yada fındık 3 dal taze nane HAZIRLANIŞI Meyvaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve derin bir salata kabına alın. . Küçük bir kabın içerisinde limon suyu ve şekeri karıştırıp meyvaların üzerine dökün . Kıyılmış ceviz ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın. __________________ |
MIDYE SALATASı MALZEMELER 100 adet midye 1 demet maydanoz yanm demet dereotu yarım bardak mayonez 2 adet sivri biber 1 demet taze soğan 1 adet kuru soğan HAZIRLANIŞI Temizlenip, bıyıkları alınmış midyeleri, iyice yıkayıp, süzün. Çukur bir tencerede, yağsız olarak, tahta kaşıkla döndüre döndüre pişirin. Midyeler önce sularını salıp, sonra sularını çekerler. Domatesleri küp küp doğrayın, diğer malzemeyi çoban salatası hazırlar gibi hazırlayın. Midyeleri ve salatayı, mayonez ile iyice karıştırın. Arzu ederseniz, mayoneze limon suyu, hardal ve kırmızı pul biber ilave edebilirsiniz. Salatanın üzerini ince kıyılmış taze maydanozla süsleyip, servis yapın. |
MıSıR SALATASı MALZEMELER 1/2 limon 1 demet dereotu 250 gr mayonez 3 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı hardal 1 kutu konserve mısır 1 kahve fincanı pirinç 1 kahve kaşığı karabiber 250 gr ayşe kadın fasulye 5 adet orta boy salatalık turşusu 1 kahve kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Pirinç ve ufak ufak doğradığınız fasulyeleri, ayrı kaplarda haşlayın. Sonra, diğer malzeme ile birlikte karıştırın. Servis tabağına koyup, etrafını cipslerle süsledikten sonra servis yapın. |
NIS SALATASı MALZEMELER 4 kişi için 1 kahve fincanı pirinç 2 adet dolmalık biber 1 küçük sivri biber 20 adet çekirdeksiz yeşil zeytin 20 adet çekirdeksiz siyah zeytin 3 adet haşlanmış yumurta 1 küçük kutu ton balığı 2 adet kabukları soyulmuş domates az tuz 2 çorba kaşığı sirke 4 çorba kaşığı zeytinyağı bir tutam toz hardal bir diş sarımsak HAZIRLANIŞI Pirinci yıkayıp bol su ile kaynatarak 20 dakika haşlayın. Soğuk su ile soğutun ve süzgeçe boşaltıp suyunu süzdürün. Çukur bir tabağın dibine koku versin diye sarımsağı ovun ve çıkarın. Domatesleri dörde bölüp hafif sıkarak çekirdeklerini çıkarın ve kuşbaşı doğrayın. Sivri biberi halka doğrayın, dolmalık biberleri de önce temizleyip sonra dörde bölün. Daha sonra da dilimleyin. Yumurtaları haşlayın ve dörde bölün. Tüm malzemeyi sarımsakla ovulmuş tabağa koyup karıştırın ve üzerine yeşil salata yaprağı koyarak servis edin. |
PANCARLı YUMURTA SALATASı MALZEMELER 1 adet pancar 4 adet katı yumurta 1 adet marul mayonez tuz karabiber 50 gr rendelenmiş beyaz peynir tere turp HAZIRLANIŞI Marulun dış yapraklarını çok derin olmayan bir salata tabağının kenarlarına dizin. Tabağın kenarına yuvarlak kesilmiş pancar dilimlerini ve üzerlerine de bir dilim yumurta yerleştirin. Geri kalan yumurtayı küçük küçük doğrayın. Karabiber ve tuz ilave ederek mayonezle karıştırın. Karışımı tabağın ortasına yerleştirin, üzerine marulun göbeğini koyun. Üzerlerine peynir serpin, tere ve turp ile süsleyin. |
PATATES SALATASı (SALATALıKLı) MALZEMELER 5 adet patates 2 adet salatalık 2 diş sarmısak 1 demet dereotu 3 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı mayonez HAZIRLANIŞI Patatesleri haşlayıp soğumasını bekleyin. O arada salatalıkları rendeleyip suyunu sıkın. Soğuyan patatesleri rendenin büyük tarafıyla rendeleyin. Rendelenen patateslerin içine salatalıkları ekleyin. Yoğurt, mayonez, ve sarmısaktan oluşan bir sos yapın bunu da ekleyin. Dereotunu ister içine koyun, ister üzerine süslemek için kullanın. |
PATLıCAN SALATASı MALZEMELER 6 iri patlıcan, 1 buçuk kahve fincanı zeytinyağı, 1 limon, 1 çorba kaşığı sirke, 1 baş soğan, 2 domates, 6 yeşil biber, 10 siyah zeytin, yeteri kadar tuz. HAZIRLANIŞI Patlıcanlar harlı ateşte her bir yanı yanarcasına pişirilir. Sonra yanmış olan kabukları bir bıçak yardımı ile yukarıdan aşağı doğru soyulur. Teker teker soyulan bu patlıcanlar içinde zeytinyağı bulunan bir kaba konulur. Her patlıcanın üzerine 5-10 damla limon sıkıp tuz serpilir ve çatalla bastırılarak bütün patlıcanların zeytinyağının içine gömülmesi sağlanır. Patlıcanların hepsi bitince üzerine sirke dökülür. Çatalla iyice ezilerek yağ patlıcanlara yedirilir. Patlıcanlar ezilip macun gibi olunca büyük ve yassı bir salata tabağına konulur. Tabağın çevresine dilim dilim kesilmiş domatesler dizilir. Aralarına ince ve yuvarlak dilimlere ayrılmış soğanlar yerleştirilir. Domateslerin üzerine yuvarlak yuvarlak kesilmiş ve çekirdekleri çıkarılmış biberler sıralanır. Biberlerin bazılarının ortalarına da zeytinler yerleştirilir |
PATLıCAN SALATA MALZEMELER 1.5 kahve fincanı zeytinyağ 1 çorba kaşığı sirke 10 adet siyah zeytin 4 adet iri patlıcan 6 adet yeşil biber 1 adet limon 2 adet domates 1 baş soğan tuz 6 Kişilik HAZIRLANIŞI Patlıcanları harlı ateşte çevirerek közleyin. Yanmış kabuklarını bir bıçak yardımıyla soyduktan sonra, közlenmiş patlıcanları, içine zeytinyağ koyduğunuz bir kaba yerleştirin. Bu arada her birinin üzerine 8-10 damla limon suyu dökün ve tuz serpin, daha sonra patlıcanları bir çatalla hafifçe bastırıp, zeytinyağının içine gömün. Bütün patlıcanları bu şekilde ayıklayıp zeytinyağına yatırdıktan sonra çatalla iyice ezin, üstüne 1 çorba kaşığı sirke dökün ve yeniden ezip, yağı mümkün olduğu kadar patlıcanlara yedirin. Daha sonra, patlıcanları yassı bir salata tabağına alın ve tabağa yaydığınız patlıcan ezmesine çatalla düzgün bir şekil verin. Tabağın etrafına bir sıra dilimlenmiş domates dizin. Domateslerin aralarına ince ve yuvarlak biçimde dilimlediğiniz soğanları yerleştirin. Domateslerin üzerine yuvarlak yuvarlak dilimleyip, çekirdekleri çıkarttığınız biberleri dizin. Biberlerden bazılarının ortasına da birer zeytin yerleştirin ve servis yapın. __________________ |
PAZı CACıĞı MALZEMELER ½ kg pazı 3 su bardağı yoğurt 4 diş sarımsak ½ çay kaşığı tuz ½ çay kaşığı kırmızıbiber HAZIRLANIŞI Pazıları ayıklayın ve iyice yıkayın. Bir tencerede kapağı kapalı olarak kendi suyuyla 5 dakika kadar haşlayın. Sarmısakları dövün, tuzla beraber yoğurda ilave edin. Pazılar soğuyunca sarmısaklı yoğurt ile karıştırarak servis yapın. |
PEMBE SALATA MALZEMELER Kırmızı lahana 3 çorba kaşığı yoğurt 2 çorba kaşığı mayonez 2 diş sarımsak HAZIRLANIŞI Kırmızı lahanayı rende yapın. İçine dövülmüş sarımsağı yoğurt ve mayonezi birazda tuzu ilave edin. Soğuk olarak servis tabağına alın. __________________ |
PEYNIR ZEYTIN SALATASI MALZEMELER 300 gr kaşar peyniri 300 gr çekirdeksiz biberli yeşil zeytin 3-4 adet salatalık turşusu 3-4 adet taze soğan 8-9 tane kırmızı turp limon ve zeytinyağ HAZIRLANIŞI Bütün malzemeler küçük küçük doğranır ve karıştırılır. Üstüne limon ve zeytinyağ ile hazırlanan sos dökülür. |
PEYNIRLI PATATES SALATASı MALZEMELER 4 adet taze soğan 500 gr patates bir tutam maydanoz 200 gr peynir arzuya göre marul 2 adet orta boy domates arzuya göre mayonez HAZIRLANIŞI Patatesleri haşlayın ve ardından soyun, sıcakken de dilimleyin. Dilimlenmiş taze soğanı ve doğranmış maydanozu ilave edip mayonez ile karıştırın. Soğumaya bırakın. Peyniri küçük küçük kesin ve diğer malzemeye katın. Salata tabağının etrafını marul ile süsleyin, hazırlanan harcı da bu tabağa dökün ve üzerini domates dilimleri ile süsleyin. __________________ |
PHILADELPHIA SALATASı MALZEMELER 1 büyük yeşil biber 1 büyük kırmızı biber 100 gr krem peynir 3 yemek kaşığı dövülmüş fındık 3-4 sap ince doğranmış kereviz 1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz 2-3 adet ince doğranmış zeytin 4 adet ince doğranmış yeşil soğan arzuya göre baharatlar mayonez 1-2 adet domates 1 marul 1 katı yumurta HAZIRLANIŞI Biberlerin çekirdeklerini ayıklayın. Peynir, kereviz, soğan, maydanoz, fındık ve zeytini karıştırın. Bu karışımı arzu ettiğiniz baharatı koyarak mayoneze bulayın. Biberleri bu karışım ile doldurun ve biraz soğumaları için bir süre buzdolabında tutun. Servis yapmadan önce biberleri ince dilimleyinve marul yapraklarının üstüne yerleştirin. Üzerlerini domates ve yumurta dilimleri ile süsleyin. |
PINÇLI BEZELYE SALATASı MALZEMELER 400 gr taze iç bezelye 1 adet dolmalık biber 2 çorba kaşığı sirke 1 demet maydanoz 400 gr pirinç zeytinyağ tuz 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Pirinç ve bezelyeyi farklı kaplarda tuzlu suda haşlayın. Yeteri kadar haşladıktan sonra soğuk suda yıkayıp, süzün ve servis tabağına koyun. Maydanoz ve biberi ince kıyın, buna pirinç ve bezelyeyi katıp, karıştırın. Tuz, sirke, zeytinyağ karıştırıp, salatanın üzerine gezdirerek dökün. |
PIRINÇ SALATASı MALZEMELER (6 kişilik) 2,5 bardak haşlanmış Amerikan pirinci (tavuk suyuyla ve arzuya göre safranla pişirilmiş) 1 adet küçük doğranmış kırmızı biber 1 adet küçük doğranmış yeşil biber 2 adet taze yeşil soğan 10 adet siyah zeytin 2 yemek kaşığı beyaz sirke 1 çorba kaşığı zeytinyağı 2-3 damla acı biber sosu 1 baş sarmısak Taze marul yaprakları Tuz HAZIRLANIŞI Pirinci, kırmızı, yeşil biber ve zeytinleri büyük bir kapta karıştırın. İçine sirkeyi, yağı, biber sosunu ve sarmısağı da katın. Karıştırdıktan sonra marul yapraklarının üstünde, hamburger ile servis yapabilirsiniz. __________________ |
PIRINÇ SALATASı (zoru) MALZEMELER 1 su bardağı Amerikan pirinci 3 dal yeşil taze soğan 1 tutam taze dereotu 1 yemek kaşığı soya sosu 2 yemek kaşığı sirke 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1,5 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Pirinci diriliğini çok kaybetmeden haşlayıp, süzün. İçine sıra ile soğanları, dereotunu, soya sosunu,sirkeyi ve ayçiçek yağını ekleyin. Salatayı zedelemeden iyice karıştırın. Servis tabağına alın soğutup servis yapın. __________________ |
PIRINÇLI AVAKADO SALATASı MALZEMELER 200 gr. Amerikan Pirinci 1/2 pişmiş ve doğranmış piliç eti 2 adet kabuğu soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış avakado 1/2 yeşil biber (ince ve uzunlamasına doğranmış) 1 küçük baş ince doğranmış soğan 3 yemek kaşığı limon suyu 2 yemek kaşığı soya yağı 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı şeker 1/2 çay kaşığı toz beyaz biber 1 diş sarımsak (ince doğranmış) İsteğe bağlı acı biber Yeşil salata yaprağı Süslemek için domates dilimleri ve güller HAZIRLANIŞI Pirinci tuzlu suda haşlayıp soğumaya bırakın. Pirinç, piliç eti, avakado, yeşil biber ve soğanı büyük bir kaseye alın. Limon suyu, yağ, tuz, şeker, beyaz toz biber, sarımsak ve biber sosunu küçük bir kavanoza koyun ve çalkalayarak iyice karışmasını sağlayın. Bu karışımı pirinç kanşımının üzerinde gezdirin, hafifçe karıştırın yeşil salata, domates dilimleri ve gülle süsleyerek servis yapabilirsiniz.. (6 kişilik) Her servis 344 kalori, l6gr protein 18gr yağ 3lgr karbonhidrat 2 gr lif 38 miligram kolesterol ve 845 miligram sodyum içer |
PIRINÇLI BROKOLI SALATASı MALZEMELER 2 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci 2 adet domates 100 gr. beyaz peynir 2 marul yaprağı 3 adet yeşil biber 1 adet brokoli 1 limonun suyu 1 su bardağı kadar karnabahar Yeterince tuz ve pul biber 1 yemek kaşığı soya yağı 9 adet siyah zeytin HAZIRLANIŞI Karnabaharı, brokoliyi 5 dakika haşlayın. Domatesi, yeşil biberi, brokoliyi, karnabaharı doğrayın. Marul yapraklarını da dilimleyin. Beyaz peyniri ufalayın. Daha sonra tüm malzemeyi bir kaba alıp içine limon suyu, pul biber, tuz, soya yağı ilave edip karıştırın. Salatayı servis kasesine alıp zeytinlerle süsleyerek servis yapın. __________________ |
PIRINÇLI DONDURULMUŞ MEYVALAR MALZEMELER 1 su bardağı hafif haşlanmış Amerikan Pirinci 2 adet büyük boy şeftali 100 gr çilek 100 gr vişne 2 adet elma 1 paket kremşanti 1/2 su bardağı süt 1 çay kaşığı tarçın HAZIRLANIŞI Önce şeftalilerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Vişne ve çileklerin sap kısımlarını temizleyip iyice yıkayın. Elmaları yıkayıp kabuklarını soymadan içlerini oyup çekirdek kısımlarını temizleyin. Bir kasenin içinde haşlanmış pirinç, süt ve krem şantiyi karıştırıp krema haline getirin. İçine doğramış olduğunuz şeftali, çilek ve vişneleri ekleyip karıştırın. Hazırlamış olduğunuz bu meyve salatasını içleri oyulmuş elmaların içlerine doldurun. Üzerlerine tarçın serpiştirip 1 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın. Soğuk olarak servis yapabilirisiniz. |
PIRINÇLI KARıŞıK SALATA MALZEMELER 1 su bardağı Amerikan Pirinci 1 bardak su 1 çorba kaşığı mısır Yarım göbek salata 1 adet ananas 2 çorba kaşığı küp doğranmış salam 2 çorba kaşığı rendelenmiş kırmızı lahana 1 adet domates 2 adet salatalık 1 adet havuç 5 yaprak roka Yeterince tuz, nane ve sirke HAZIRLANIŞI Bir tencerede pirinci diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın. Ananasları ince şerit biçiminde doğrayın. Kırmızı lahanayı ve havucu ince rendeleyin. Domates ve salatalıkları yuvarlak biçimde doğrayın. Bir kabın içinde haşlanmış pirinç, 1 çorba kaşığı mısır, doğranmış ananas, kırmızı lahana, domates, salatalık, havuç, nane, 1 çorba kaşığı soya yağı, sirke ve yeterince tuz ilave edip iyice karıştırın. Servis tabağının orta kısmına roka yapraklarını düzgün bir biçimde yerleştirin. Üzerine marul yaprakları alın. Marul yapraklarının orta kısmına hazırladığınız karışımı ilave edin. Üzerini küp doğranmış salam ile süsleyerek soğuk servis yapabilirsiniz. __________________ |
PIRINÇLI MANTAR SALATASı MALZEMELER 2 su bardağı Amerikan Pirinci 2 su bardağı mantar 1/2 demet dereotu 20 adet yeşil ve siyah zeytin 1 adet limonun suyu 1 kahve fincanı mayonez 1 çorba kaşığı soya yağı Yeterince tuz ve pul biber HAZIRLANIŞI Pirinci 1 bardak suda hafif haşlayıp süzgeçten geçirin. Mantarları ayıklayıp yıkayın ve tuzlu suda 10 dakika haşlayıp suyunu süzün. Mantarları küçük küçük doğrayın. Mantarları ve haşlanmış pirinci salata kasesine alın. Çekirdeklerini çıkardığınız zeytinleri küçük küçük doğrayın ve mantarlı karışıma ilave edin. Dereotunu ince ince kıyın ve ilave edin. Salatanın üzerinde limon suyunu gezdirip tuzunu ilave edin. Ayrı bir yerde mayonez, 1 çorba kaşığı soya yağını iyice karıştırıp salatanın üzerine ilave edin. Kırmızıbiber ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. __________________ |
PIRINÇLI SEMIZOTU SALATASı MALZEMELER 1 su bardağı Amerikan Pirinci 1 demet semizotu 1 adet büyük boy kuru soğan 10 adet kiraz domates 1 çay bardağı dövülmüş fındık içi 2 çorba kaşığı limon suyu 1 çorba kaşığı soya yağı HAZIRLANIŞI Pirinci bir tencerede suda haşlayın ve suyunu süzün. Semizotunu yıkayıp filiz kısımlarını temizleyerek eşit parçalar halinde doğrayın. Domatesleri küçük küçük dilimleyin. Soğanı halka biçiminde doğrayın. Bir kabın içinde doğramış olduğunuz bu malzemeleri, haşlanmış pirinci ve fındık içini iyice karıştırın. İçine yeterince tuz ve limon suyunu ekleyerek servis yapabilirsiniz. |
PIRINÇLI VE PASTıRMALı SALATA MALZEMELER 1 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci 250 gr. taze bezelye 6 parça pastırma 5 sap ince doğranmış yeşil soğan 2 sap doğranmış kereviz 3 yemek kaşığı mayonez 1/2 çay kaşığı tuz 1/4 çay kaşığı toz karabiber Süslemek için maydanoz ve salatalık turşusu. HAZIRLANIŞI Pastırmayı, soğanı, kerevizi, maydanozu ince ince doğrayın. Haşlanmış pirinci, taze bezelyeyi, tuz ve karabiberi geniş bir kaseye koyup mayonez ilave ederek iyice karıştırın. Dereotu, kiraz domates, salatalık turşusu ve zeytin ile süsleyerek soğuk servis yapın. |
PORTAKALLı SEMIZOTU, LAHANA SA MALZEMELER 3 küçük portakal 150 gr. semizotu 100 gr. kırmızı lahana salatası Sos için: 4 yemek kaşığı üzüm sirkesi 3 yemek kaşığı portakal suyu 3 yemek kaşığı soya yağı Tuz ve taze çekilmiş karabiber HAZIRLANIŞI Bir portakalı sıkın. Diğer iki portakalı soyarak, dilimleyin. Salatayı ve semizotunu yıkayın ve süzün. Üzüm sirkesi, portakal suyu, tuz, karabiberi karıştırın ve soya yağını buna ekleyin. Salataları tabağa dizin. Portakalı yerleştirin. Hazırladığınız sosu bunun üstüne dökün. |
RENKLI BIBER SALATASı MALZEMELER 2 kırmızı, 2 sarı, 2 yeşil dolmalık biber 1 soğan 250 gr. pişmiş rosto dilimleri 100 gr. otlu peynir (rokfor) 2 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi 2 yemek kaşığı soya yağı Karabiber 2 çay kaşığı kuru kekik (taze kekik de olabilir.) HAZIRLANIŞI Biberleri yıkayın, içini temizleyin ve ortadan ikiye bölün. İnce dilimler halinde kesin ve bir salata tabağına koyun. Soğanları ince ince doğrayın. Rosto dilimlerini şerit halinde kesip, tabağa ilave edin. Peyniri çatalla ezip, peyniri, sirkeyi, yağı salatayla birlikte karıştırın. Bunun üstüne kekik ekleyin. |
RUS SALATASı MALZEMELER 100 gr havuç 50 gr turp 50 gr bezelye 60 ml mayonez sirke HAZIRLANIŞI Havuç ve turpları yıkayıp soyun, ufak ufak doğrayın. Ayrı tencerelerde tuzlu suda pişirin. Bezelyeleri de aynı şekilde pişirin. Bütün sebzeleri mayonez ve sirkeyle karıştırın. Salatalık turşusu ya da birkaç parça marulla servis yapabilirsiniz. |
SALATA MALZEMELER 5 adet patates 2 adet salatalik (yıkanmış ve soyulmamış) 3 çorba kaşığı mayonez 3 çorba kaşığı yoğurt 3 diş sarimsak, dereotu, tuz HAZIRLANIŞI Patatesleri haşlayıp, bir kaba rendeliyorsunuz, içine soyulmamış çiğ salatalıkları da rendeliyorsunuz. Daha sonra içine mayonez, yoğurt, dövülmüş sarımsak, ve dereotunu koyup harmanlıyorsunuz. Uzerini dereotu ve pul biberle süsleyebilirsiniz. Dikkat: Çok sulandırmdan yapıyorsunuz, salatayı dolapta birkaç saat bekledikten sonra servis yapabilirsiniz. __________________ |
SALATA BAR MALZEMELER 3 turp 2 havuç 1 patlıcan 1-1,5 limon yeteri kadar tuz 3-4 salatalık turşusu 1 kahve fincanının yarısı kadar sirke 3-4 kişilik HAZIRLANIŞI Patlıcanı bir tencereye koyup haşlayın. Patlıcanı haşladıktan sonra ezin. Havuçları rendeleyin.Turpları küp şeklinde doğrayın.Turşuları da rendeleyin. .Hepsini iyice karıştırın. İçine sirke,limon,tuz koyun ve karıştırın |
Türkiye`de Saat: 14:52 . |
Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2