Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi

Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi (http://besiktasforum.net/forum/index.php)
-   Mutfak (http://besiktasforum.net/forum/forumdisplay.php?f=156)
-   -   salatalar (http://besiktasforum.net/forum/showthread.php?t=20783)

NuraN 31-01-2007 14:13

KARIDESLI SALATA

MALZEMELER

500gr dondurulmuş veya taze karides
100 gr mayonez
2 yeme kaşığı zeytin yağ
3 yemek kaşık biber salçası (yada Acı sos)
5 adet taze soğan (yada 1 adet kuru soğan)
2 yemek kaşığı sirke
1 adet yeşil salata
1 demet roka
2 yemek kaşığı limon suyu
Karabiber
Tuz


HAZIRLANIŞI

1. Karideşleri 3 dakkika haşlayın,

2. Roka ve yeşil salatayı yıkayıp suzun. Orta irilikte doğrayın.

3. Bir kase icersinde,mayonez zeytinyağ ve aci biber sosunu karıştırın. Soğanı ince, ince kıyın, sirke, limon suyu, tuz ve karabiber ile karıştırıp mayoneze ilave edin.

4. Tüm malzemeyi geniş bir salata kabında karıştırın, üzerine hazırladığınız sosu döküp servis yapın.
__________________

NuraN 31-01-2007 14:14

KARıŞıK SALATA

MALZEMELER

2 adet katı yumurta
1 marul
4 domates
100 gr çedar peyniri
200 gr haşlanmış dil yada tavuk eti
tere
zeytinyağı
limon
hardal



HAZIRLANIŞI

Marul yapraklarını bir salata tabağının kenarlarına dizin. Yumurtaları ikiye bölün ve domatesleri dilimleyin. Peyniri ve eti ince ince kesip marul yapraklarının üzerine yerleştirin. Aralarına yumurta ve domateslerden koyun tere ile süsleyin. Zeytinyağı, tuz, hardal ve limon karışımı sosla beraber yan yana servis yapın.

NuraN 31-01-2007 14:14

KARıŞıK SALATA

MALZEMELER

4 tane patates
1 havuç
1 çay bardağı bezelye
Mayonez


HAZIRLANIŞI

Patatesleri haşlayınız. Kabuklarını soyunuz, diğer sebzeleri temizleyip haşlayıp küçük küçük doğrayınız patatesleri rendeleyiniz. Mayonezle karıştırınız daha sonra da tüm sebzeleri çukur bir kapta karıştırınız

NuraN 31-01-2007 14:14

KARNABAHAR SALATA

MALZEMELER

1 adet orta büyüklükte karnabahar
10-12 adet siyah zeytin
1.5 fincan zeytinyağ
3-4 dilim limon
1 limonun suyu
1 adet havuç
tuz

4 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Karnabaharın kökünü ve yapraklarını kesin, temizleyip iyice yıkadıktan sonra parçalara bölmeden tuzlu suda bir süre haşlayın.Sonra tencereden alıp, suyunu süzün ve kanabaharı zedelememeye özen göstererek servis tabağına yerleştirin. Havucun üzerini kazıyıp, yıkayın ve tuzlu suda haşlayın. Daha sonra havucu dilimleyip, sevis tabağının kenarlarına dizin. Tabağı limon dilimleri ve zeytinle süsleyin. Bir kapta tuz, limon ve zeytinyağını karıştırıp birbirine yedirin ve bunu havuç dilimleri ile karnabaharın üzerine döküp, karnabahar soğuyuncaya dek bekleyin.
__________________

NuraN 31-01-2007 14:14

KEREVIZ SALATASı

MALZEMELER

1 orta boy kereviz
1 kaşık mayonez
yoğurt
sarımsak
dözülmüş ceviz (maydonoz ya da kereviz yaprağı da eklenebilir)


HAZIRLANIŞI

Kerevizi soyup rendeleyin. Sarmısaklı yoğurt, ceviz ve bir kaşık mayonezle karıştırın.(maydonoz ya da kereviz yaprağı da eklenebilir.)
__________________

NuraN 31-01-2007 14:14

KıSıR

MALZEMELER

1 su bardağı İnce Bulgur
2 adet Kuru Soğan
2 adet Domates
1 demet Maydanoz
10 dal kadar Nane
1 bağ Taze Soğan
1 çay bardağı Zeytinyağ
1 bardak Su
1 tatlı kaşığı Biber Salçası
1 Limon Suyu (ya da varsa 1 çay bardağı Nar Ekşisi)
Tuz, Kara Biber, Kırmızı Biber
Marul yaprakları ve/veya asma yaprağı ile servis yapılır.


HAZIRLANIŞI

Kuru soğanlar zeytinyağında hafifçe pembeleştirilir. Salça eklenir ve ezilir. Üstüne aynı anda bulgur, tuz, karabiber, kırmızı biber, limon suyu, ufak ufak doğranmış domatesler ilave edilir. Pişirmeye devam edilir. Su ilave edilir. Ateş kısılır. Bulgur suyunu çekince ocaktan alınır. Ufak ufak doğranmış taze Soğan, maydanoz, nane eklenir. Limonu (Nar ekşisi) ilave edilir karıştırılır. Servis tabağına konur.

NuraN 31-01-2007 14:14

KLASIK PIRINÇ SALATASı

MALZEMELER

3 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
1/2 su bardağı ince doğranmış soğan
1/2 su bardağı tatlı turşu (isteğe göre)
1 çay kaşığı tuz
1/4 şeker kaşığı siyah biber
1 su bardağı mayonez
1 çay kaşığı hardal
4 adet haşlanmış ve doğranmış yumurta (isteğe göre)


HAZIRLANIŞI

Bir kabın içinde haşlanmış pirinç, ince kıyılmış soğan, doğranmış turşu, siyah biber, mayonez, hardal, tuz ve doğranmış ve haşlanmış yumurtaları kanştırın. Dinlenmeye bırakın. Dilerseniz marul yaprakları üzerinde ve kızarmış tavuk ile servis yapabilirsiniz.

(4 kişilik)

Her servis 452 kalori, 7 gr protein, 33 gr yağ, 33 gr karbonhidrat, 0 gr doğal lif, 163 miligraın kolesterol ve 1014 miligram sodyum içerir.

NuraN 31-01-2007 14:15

KURU ÜZÜMLÜ FASULYE SALATA

MALZEMELER

yarım limonun suyu
1 adet küçük top salata
30 gr ceviz
300 gr taze fasulye
3 çorba kayığı ceviz yağı
1 çay kaşığı bal
60 gr kuru üzüm
1 çorba kaşığı elma sirkesi
tuz, karabiber

4 KIŞILIK


HAZIRLANIŞI

Fasulyeleri yıkayın, küçük küçük doğrayıp, 2-3 dakika tuzlu suda haşlayın, süzün ve soğutun. Salatayı yıkayıp, temizleyin, suyunu süzün, parçalara ayırın. Elma sirkesini, tuzu,tuzu, biberi, balı ve ceviz yağını karıştırın. Kuru üzümleri, fasulyeleri üzerine koyup bir daha karıştırın. Tabaklara koyun ve cevizlerle süsleyip servis yapın.

NuraN 31-01-2007 14:15

LAHANA SALATASI

MALZEMELER

5-6 DAL LAHANA YAPRAGI
2/3 SU BARDAGI MAYONEZ
1 CAY BARDAGI YOGURT
3-4 DIS SARMISAK
TUZ
SUSLEMEK ICIN:
3-4 DAL MAYDANOZ
1 KASIK ZEYTINYAGI
PULBIBER


HAZIRLANIŞI

Lahanalari yumusayana kadar haslayalim. Sularini suzdukten sonra kup kup dograyalim. Sarmisaklari dovup yogurt ile karistiralim. Sarmisakli yogurdu, mayonezi ve tuzu derin bir kaba aktaralim. Lahanalari da ilave edip iyice karistiralim. Salatamizi servis tabagina alip zeytinyagli bir kasikla uzerini duzeltelim. Maydanoz ve pulbiberle susleyin. Soguk olarak servis yapin....

NuraN 31-01-2007 14:15

LAHANA SALATASı

MALZEMELER

4 su bardağı beyaz lahana, ince kıyılmış
1/2 çay kaşığı sarmısak tozu
1 çay kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı mayonez
1/2 su bardağı yoğurt
1 adet ekşi elma
1 çay kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI

Lahanaları tuzla hafifçe ovun, bol suyla yıkayıp, süzün. Rendelenmiş ekşi elma, mayonez, yoğurt, sarmısak, tuz ve şeker ilave edip karıştırın. Servis tabağına aldıktan sonra üzerini yarım ceviz taneleri ile süsleyin. Üzerine biraz limon suyu ve zeytinyağ gezdirip, servis yapın.

NuraN 31-01-2007 14:15

MAKARNA SALATASI

MALZEMELER

1/2 PAKET KELEBEK MAKARNA
1 KÜÇÜK KAVANOZ BEZELYE GARNİTÜR
2 ADET SOYULMUŞ SOSİS
1 YEMEK KAŞIĞI MAYONEZ
3-4 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
1-2 DİŞ SARMISAK
TUZ (ARZUYA GÖRE HAŞLANMIŞ MISIR)


HAZIRLANIŞI

Bir kasede ezilmiş sarmısak,mayonez,yoğurt,tuz karıştırılır.Bu karışıma haşlanmış olan makarna,bezelye garnitür,yuvarlak dilimlenmiş olan sosis ve mısır katılır.soğuk olarak servis yapılır.

NuraN 31-01-2007 14:15

MAYONEZLI SALATA

MALZEMELER

2 orta boy domates
1 yeşil salata
3 adet sivri biber
2 adet salatalık
1 diş sarımsak
1 bardak mayonez
½ bardak yoğurt
250 gr kuru soğan


HAZIRLANIŞI

Domates, yeşil salata, sivri biber ve salatalıkları yıkayın ve küçük küçük doğrayın . İnce doğranmış soğanları da ekleyin. Mayonez ile yoğurdu karıştırın ve salata MALZEMESİine katın. Servis tabağına alın ve ana yemek yanında servis yapın.

NuraN 31-01-2007 14:15

MEYVE SALATASI

MALZEMELER

3 Adet armut
3 Adet elma
2 Adet şeftali
2 Adet kivi
1 Tatlı kaşığı limon suyu(yada portakal suyu)
1 çay kaşığı düşük kalorili şeker(isteğe bağlı)
1 çorba kaşığı kıyılmış ceviz içi(yada fındık
3 dal taze nane


HAZIRLANIŞI

Meyvaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve derin bir salata kabına alın.
. Küçük bir kabın içerisinde limon suyu ve şekeri karıştırıp meyvaların üzerine dökün
. Kıyılmış ceviz ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
__________________

NuraN 31-01-2007 14:16

MIDYE SALATASı

MALZEMELER

100 adet midye
1 demet maydanoz
yanm demet dereotu
yarım bardak mayonez
2 adet sivri biber
1 demet taze soğan
1 adet kuru soğan


HAZIRLANIŞI

Temizlenip, bıyıkları alınmış midyeleri, iyice yıkayıp, süzün. Çukur bir tencerede, yağsız olarak, tahta kaşıkla döndüre döndüre pişirin. Midyeler önce sularını salıp, sonra sularını çekerler. Domatesleri küp küp doğrayın, diğer malzemeyi çoban salatası hazırlar gibi hazırlayın. Midyeleri ve salatayı, mayonez ile iyice karıştırın. Arzu ederseniz, mayoneze limon suyu, hardal ve kırmızı pul biber ilave edebilirsiniz. Salatanın üzerini ince kıyılmış taze maydanozla süsleyip, servis yapın.

NuraN 31-01-2007 14:16

MıSıR SALATASı

MALZEMELER

1/2 limon
1 demet dereotu
250 gr mayonez
3 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı hardal
1 kutu konserve mısır
1 kahve fincanı pirinç
1 kahve kaşığı karabiber
250 gr ayşe kadın fasulye
5 adet orta boy salatalık turşusu
1 kahve kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI

Pirinç ve ufak ufak doğradığınız fasulyeleri, ayrı kaplarda haşlayın. Sonra, diğer malzeme ile birlikte karıştırın. Servis tabağına koyup, etrafını cipslerle süsledikten sonra servis yapın.

NuraN 31-01-2007 14:16

NIS SALATASı

MALZEMELER

4 kişi için
1 kahve fincanı pirinç
2 adet dolmalık biber
1 küçük sivri biber
20 adet çekirdeksiz yeşil zeytin
20 adet çekirdeksiz siyah zeytin
3 adet haşlanmış yumurta
1 küçük kutu ton balığı
2 adet kabukları soyulmuş domates
az tuz
2 çorba kaşığı sirke
4 çorba kaşığı zeytinyağı
bir tutam toz hardal
bir diş sarımsak



HAZIRLANIŞI

Pirinci yıkayıp bol su ile kaynatarak 20 dakika haşlayın. Soğuk su ile soğutun ve süzgeçe boşaltıp suyunu süzdürün. Çukur bir tabağın dibine koku versin diye sarımsağı ovun ve çıkarın. Domatesleri dörde bölüp hafif sıkarak çekirdeklerini çıkarın ve kuşbaşı doğrayın. Sivri biberi halka doğrayın, dolmalık biberleri de önce temizleyip sonra dörde bölün. Daha sonra da dilimleyin. Yumurtaları haşlayın ve dörde bölün. Tüm malzemeyi sarımsakla ovulmuş tabağa koyup karıştırın ve üzerine yeşil salata yaprağı koyarak servis edin.

NuraN 31-01-2007 14:16

PANCARLı YUMURTA SALATASı

MALZEMELER

1 adet pancar
4 adet katı yumurta
1 adet marul
mayonez
tuz
karabiber
50 gr rendelenmiş beyaz peynir
tere
turp



HAZIRLANIŞI

Marulun dış yapraklarını çok derin olmayan bir salata tabağının kenarlarına dizin. Tabağın kenarına yuvarlak kesilmiş pancar dilimlerini ve üzerlerine de bir dilim yumurta yerleştirin. Geri kalan yumurtayı küçük küçük doğrayın. Karabiber ve tuz ilave ederek mayonezle karıştırın. Karışımı tabağın ortasına yerleştirin, üzerine marulun göbeğini koyun. Üzerlerine peynir serpin, tere ve turp ile süsleyin.

NuraN 31-01-2007 14:17

PATATES SALATASı (SALATALıKLı)

MALZEMELER

5 adet patates
2 adet salatalık
2 diş sarmısak
1 demet dereotu
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı mayonez


HAZIRLANIŞI

Patatesleri haşlayıp soğumasını bekleyin.
O arada salatalıkları rendeleyip suyunu sıkın.
Soğuyan patatesleri rendenin büyük tarafıyla rendeleyin. Rendelenen patateslerin içine salatalıkları ekleyin. Yoğurt, mayonez, ve sarmısaktan oluşan bir sos yapın bunu da ekleyin.
Dereotunu ister içine koyun, ister üzerine süslemek için kullanın.

NuraN 31-01-2007 14:18

PATLıCAN SALATASı

MALZEMELER

6 iri patlıcan,
1 buçuk kahve fincanı zeytinyağı,
1 limon,
1 çorba kaşığı sirke,
1 baş soğan,
2 domates,
6 yeşil biber,
10 siyah zeytin,
yeteri kadar tuz.


HAZIRLANIŞI

Patlıcanlar harlı ateşte her bir yanı yanarcasına pişirilir. Sonra yanmış olan kabukları bir bıçak yardımı ile yukarıdan aşağı doğru soyulur. Teker teker soyulan bu patlıcanlar içinde zeytinyağı bulunan bir kaba konulur. Her patlıcanın üzerine 5-10 damla limon sıkıp tuz serpilir ve çatalla bastırılarak bütün patlıcanların zeytinyağının içine gömülmesi sağlanır.
Patlıcanların hepsi bitince üzerine sirke dökülür. Çatalla iyice ezilerek yağ patlıcanlara yedirilir. Patlıcanlar ezilip macun gibi olunca büyük ve yassı bir salata tabağına konulur. Tabağın çevresine dilim dilim kesilmiş domatesler dizilir. Aralarına ince ve yuvarlak dilimlere ayrılmış soğanlar yerleştirilir. Domateslerin üzerine yuvarlak yuvarlak kesilmiş ve çekirdekleri çıkarılmış biberler sıralanır. Biberlerin bazılarının ortalarına da zeytinler yerleştirilir

NuraN 31-01-2007 14:18

PATLıCAN SALATA

MALZEMELER

1.5 kahve fincanı zeytinyağ
1 çorba kaşığı sirke
10 adet siyah zeytin
4 adet iri patlıcan
6 adet yeşil biber
1 adet limon
2 adet domates
1 baş soğan
tuz

6 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Patlıcanları harlı ateşte çevirerek közleyin. Yanmış kabuklarını bir bıçak yardımıyla soyduktan sonra, közlenmiş patlıcanları, içine zeytinyağ koyduğunuz bir kaba yerleştirin. Bu arada her birinin üzerine 8-10 damla limon suyu dökün ve tuz serpin, daha sonra patlıcanları bir çatalla hafifçe bastırıp, zeytinyağının içine gömün. Bütün patlıcanları bu şekilde ayıklayıp zeytinyağına yatırdıktan sonra çatalla iyice ezin, üstüne 1 çorba kaşığı sirke dökün ve yeniden ezip, yağı mümkün olduğu kadar patlıcanlara yedirin. Daha sonra, patlıcanları yassı bir salata tabağına alın ve tabağa yaydığınız patlıcan ezmesine çatalla düzgün bir şekil verin.
Tabağın etrafına bir sıra dilimlenmiş domates dizin. Domateslerin aralarına ince ve yuvarlak biçimde dilimlediğiniz soğanları yerleştirin. Domateslerin üzerine yuvarlak yuvarlak dilimleyip, çekirdekleri çıkarttığınız biberleri dizin. Biberlerden bazılarının ortasına da birer zeytin yerleştirin ve servis yapın.
__________________

NuraN 31-01-2007 14:18

PAZı CACıĞı

MALZEMELER

½ kg pazı
3 su bardağı yoğurt
4 diş sarımsak
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı kırmızıbiber


HAZIRLANIŞI

Pazıları ayıklayın ve iyice yıkayın. Bir tencerede kapağı kapalı olarak kendi suyuyla 5 dakika kadar haşlayın. Sarmısakları dövün, tuzla beraber yoğurda ilave edin. Pazılar soğuyunca sarmısaklı yoğurt ile karıştırarak servis yapın.

NuraN 31-01-2007 14:19

PEMBE SALATA

MALZEMELER

Kırmızı lahana
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı mayonez
2 diş sarımsak


HAZIRLANIŞI

Kırmızı lahanayı rende yapın. İçine dövülmüş sarımsağı yoğurt ve mayonezi birazda tuzu ilave edin. Soğuk olarak servis tabağına alın.
__________________

NuraN 31-01-2007 14:19

PEYNIR ZEYTIN SALATASI

MALZEMELER

300 gr kaşar peyniri
300 gr çekirdeksiz biberli yeşil zeytin
3-4 adet salatalık turşusu
3-4 adet taze soğan
8-9 tane kırmızı turp
limon ve zeytinyağ


HAZIRLANIŞI

Bütün malzemeler küçük küçük doğranır ve karıştırılır. Üstüne limon ve zeytinyağ ile hazırlanan sos dökülür.

NuraN 31-01-2007 14:19

PEYNIRLI PATATES SALATASı

MALZEMELER

4 adet taze soğan
500 gr patates
bir tutam maydanoz
200 gr peynir
arzuya göre marul
2 adet orta boy domates
arzuya göre mayonez


HAZIRLANIŞI

Patatesleri haşlayın ve ardından soyun, sıcakken de dilimleyin. Dilimlenmiş taze soğanı ve doğranmış maydanozu ilave edip mayonez ile karıştırın. Soğumaya bırakın. Peyniri küçük küçük kesin ve diğer malzemeye katın. Salata tabağının etrafını marul ile süsleyin, hazırlanan harcı da bu tabağa dökün ve üzerini domates dilimleri ile süsleyin.
__________________

NuraN 31-01-2007 14:20

PHILADELPHIA SALATASı

MALZEMELER

1 büyük yeşil biber
1 büyük kırmızı biber
100 gr krem peynir
3 yemek kaşığı dövülmüş fındık
3-4 sap ince doğranmış kereviz
1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
2-3 adet ince doğranmış zeytin
4 adet ince doğranmış yeşil soğan
arzuya göre baharatlar
mayonez
1-2 adet domates
1 marul
1 katı yumurta


HAZIRLANIŞI

Biberlerin çekirdeklerini ayıklayın. Peynir, kereviz, soğan, maydanoz, fındık ve zeytini karıştırın. Bu karışımı arzu ettiğiniz baharatı koyarak mayoneze bulayın. Biberleri bu karışım ile doldurun ve biraz soğumaları için bir süre buzdolabında tutun. Servis yapmadan önce biberleri ince dilimleyinve marul yapraklarının üstüne yerleştirin. Üzerlerini domates ve yumurta dilimleri ile süsleyin.

NuraN 31-01-2007 14:20

PINÇLI BEZELYE SALATASı

MALZEMELER

400 gr taze iç bezelye
1 adet dolmalık biber
2 çorba kaşığı sirke
1 demet maydanoz
400 gr pirinç
zeytinyağ
tuz

4 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Pirinç ve bezelyeyi farklı kaplarda tuzlu suda haşlayın. Yeteri kadar haşladıktan sonra soğuk suda yıkayıp, süzün ve servis tabağına koyun. Maydanoz ve biberi ince kıyın, buna pirinç ve bezelyeyi katıp, karıştırın. Tuz, sirke, zeytinyağ karıştırıp, salatanın üzerine gezdirerek dökün.

NuraN 31-01-2007 14:20

PIRINÇ SALATASı

MALZEMELER

(6 kişilik)
2,5 bardak haşlanmış Amerikan pirinci (tavuk suyuyla ve arzuya göre safranla pişirilmiş)
1 adet küçük doğranmış kırmızı biber
1 adet küçük doğranmış yeşil biber
2 adet taze yeşil soğan
10 adet siyah zeytin
2 yemek kaşığı beyaz sirke
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2-3 damla acı biber sosu
1 baş sarmısak
Taze marul yaprakları
Tuz


HAZIRLANIŞI

Pirinci, kırmızı, yeşil biber ve zeytinleri büyük bir kapta karıştırın. İçine sirkeyi, yağı, biber sosunu ve sarmısağı da katın. Karıştırdıktan sonra marul yapraklarının üstünde, hamburger ile servis yapabilirsiniz.
__________________

NuraN 31-01-2007 14:20

PIRINÇ SALATASı (zoru)

MALZEMELER

1 su bardağı Amerikan pirinci
3 dal yeşil taze soğan
1 tutam taze dereotu
1 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1,5 çay kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI

Pirinci diriliğini çok kaybetmeden haşlayıp, süzün. İçine sıra ile soğanları, dereotunu, soya sosunu,sirkeyi ve ayçiçek yağını ekleyin. Salatayı zedelemeden iyice karıştırın. Servis tabağına alın soğutup servis yapın.
__________________

NuraN 31-01-2007 14:20

PIRINÇLI AVAKADO SALATASı

MALZEMELER

200 gr. Amerikan Pirinci
1/2 pişmiş ve doğranmış piliç eti
2 adet kabuğu soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış avakado
1/2 yeşil biber (ince ve uzunlamasına doğranmış)
1 küçük baş ince doğranmış soğan
3 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı soya yağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1/2 çay kaşığı toz beyaz biber
1 diş sarımsak (ince doğranmış)
İsteğe bağlı acı biber
Yeşil salata yaprağı
Süslemek için domates dilimleri ve güller


HAZIRLANIŞI

Pirinci tuzlu suda haşlayıp soğumaya bırakın. Pirinç, piliç eti, avakado, yeşil biber ve soğanı büyük bir kaseye alın. Limon suyu, yağ, tuz, şeker, beyaz toz biber, sarımsak ve biber sosunu küçük bir kavanoza koyun ve çalkalayarak iyice karışmasını sağlayın. Bu karışımı pirinç kanşımının üzerinde gezdirin, hafifçe karıştırın yeşil salata, domates dilimleri ve gülle süsleyerek servis yapabilirsiniz..

(6 kişilik)

Her servis 344 kalori, l6gr protein 18gr yağ 3lgr karbonhidrat 2 gr lif 38 miligram kolesterol ve 845 miligram sodyum içer

NuraN 31-01-2007 14:20

PIRINÇLI BROKOLI SALATASı

MALZEMELER

2 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
2 adet domates
100 gr. beyaz peynir
2 marul yaprağı
3 adet yeşil biber
1 adet brokoli
1 limonun suyu
1 su bardağı kadar karnabahar
Yeterince tuz ve pul biber
1 yemek kaşığı soya yağı
9 adet siyah zeytin


HAZIRLANIŞI

Karnabaharı, brokoliyi 5 dakika haşlayın. Domatesi, yeşil biberi, brokoliyi, karnabaharı doğrayın. Marul yapraklarını da dilimleyin. Beyaz peyniri ufalayın. Daha sonra tüm malzemeyi bir kaba alıp içine limon suyu, pul biber, tuz, soya yağı ilave edip karıştırın. Salatayı servis kasesine alıp zeytinlerle süsleyerek servis yapın.
__________________

NuraN 31-01-2007 14:21

PIRINÇLI DONDURULMUŞ MEYVALAR

MALZEMELER

1 su bardağı hafif haşlanmış Amerikan Pirinci
2 adet büyük boy şeftali
100 gr çilek
100 gr vişne
2 adet elma
1 paket kremşanti
1/2 su bardağı süt
1 çay kaşığı tarçın


HAZIRLANIŞI

Önce şeftalilerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Vişne ve çileklerin sap kısımlarını temizleyip iyice yıkayın. Elmaları yıkayıp kabuklarını soymadan içlerini oyup çekirdek kısımlarını temizleyin. Bir kasenin içinde haşlanmış pirinç, süt ve krem şantiyi karıştırıp krema haline getirin. İçine doğramış olduğunuz şeftali, çilek ve vişneleri ekleyip karıştırın. Hazırlamış olduğunuz bu meyve salatasını içleri oyulmuş elmaların içlerine doldurun. Üzerlerine tarçın serpiştirip 1 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın. Soğuk olarak servis yapabilirisiniz.

NuraN 31-01-2007 14:21

PIRINÇLI KARıŞıK SALATA

MALZEMELER

1 su bardağı Amerikan Pirinci
1 bardak su
1 çorba kaşığı mısır
Yarım göbek salata
1 adet ananas
2 çorba kaşığı küp doğranmış salam
2 çorba kaşığı rendelenmiş kırmızı lahana
1 adet domates
2 adet salatalık
1 adet havuç
5 yaprak roka
Yeterince tuz, nane ve sirke


HAZIRLANIŞI

Bir tencerede pirinci diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın. Ananasları ince şerit biçiminde doğrayın. Kırmızı lahanayı ve havucu ince rendeleyin. Domates ve salatalıkları yuvarlak biçimde doğrayın. Bir kabın içinde haşlanmış pirinç, 1 çorba kaşığı mısır, doğranmış ananas, kırmızı lahana, domates, salatalık, havuç, nane, 1 çorba kaşığı soya yağı, sirke ve yeterince tuz ilave edip iyice karıştırın. Servis tabağının orta kısmına roka yapraklarını düzgün bir biçimde yerleştirin. Üzerine marul yaprakları alın. Marul yapraklarının orta kısmına hazırladığınız karışımı ilave edin. Üzerini küp doğranmış salam ile süsleyerek soğuk servis yapabilirsiniz.
__________________

NuraN 31-01-2007 14:21

PIRINÇLI MANTAR SALATASı

MALZEMELER

2 su bardağı Amerikan Pirinci
2 su bardağı mantar
1/2 demet dereotu
20 adet yeşil ve siyah zeytin
1 adet limonun suyu
1 kahve fincanı mayonez
1 çorba kaşığı soya yağı
Yeterince tuz ve pul biber


HAZIRLANIŞI

Pirinci 1 bardak suda hafif haşlayıp süzgeçten geçirin. Mantarları ayıklayıp yıkayın ve tuzlu suda 10 dakika haşlayıp suyunu süzün. Mantarları küçük küçük doğrayın. Mantarları ve haşlanmış pirinci salata kasesine alın. Çekirdeklerini çıkardığınız zeytinleri küçük küçük doğrayın ve mantarlı karışıma ilave edin. Dereotunu ince ince kıyın ve ilave edin. Salatanın üzerinde limon suyunu gezdirip tuzunu ilave edin. Ayrı bir yerde mayonez, 1 çorba kaşığı soya yağını iyice karıştırıp salatanın üzerine ilave edin. Kırmızıbiber ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
__________________

NuraN 31-01-2007 14:21

PIRINÇLI SEMIZOTU SALATASı

MALZEMELER

1 su bardağı Amerikan Pirinci
1 demet semizotu
1 adet büyük boy kuru soğan
10 adet kiraz domates
1 çay bardağı dövülmüş fındık içi
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı soya yağı


HAZIRLANIŞI

Pirinci bir tencerede suda haşlayın ve suyunu süzün. Semizotunu yıkayıp filiz kısımlarını temizleyerek eşit parçalar halinde doğrayın. Domatesleri küçük küçük dilimleyin. Soğanı halka biçiminde doğrayın. Bir kabın içinde doğramış olduğunuz bu malzemeleri, haşlanmış pirinci ve fındık içini iyice karıştırın. İçine yeterince tuz ve limon suyunu ekleyerek servis yapabilirsiniz.

NuraN 31-01-2007 14:21

PIRINÇLI VE PASTıRMALı SALATA

MALZEMELER

1 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
250 gr. taze bezelye
6 parça pastırma
5 sap ince doğranmış yeşil soğan
2 sap doğranmış kereviz
3 yemek kaşığı mayonez
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı toz karabiber
Süslemek için maydanoz ve salatalık turşusu.


HAZIRLANIŞI

Pastırmayı, soğanı, kerevizi, maydanozu ince ince doğrayın. Haşlanmış pirinci, taze bezelyeyi, tuz ve karabiberi geniş bir kaseye koyup mayonez ilave ederek iyice karıştırın. Dereotu, kiraz domates, salatalık turşusu ve zeytin ile süsleyerek soğuk servis yapın.

NuraN 31-01-2007 14:21

PORTAKALLı SEMIZOTU, LAHANA SA

MALZEMELER

3 küçük portakal
150 gr. semizotu
100 gr. kırmızı lahana salatası

Sos için:
4 yemek kaşığı üzüm sirkesi
3 yemek kaşığı portakal suyu
3 yemek kaşığı soya yağı
Tuz ve taze çekilmiş karabiber


HAZIRLANIŞI

Bir portakalı sıkın. Diğer iki portakalı soyarak, dilimleyin. Salatayı ve semizotunu yıkayın ve süzün. Üzüm sirkesi, portakal suyu, tuz, karabiberi karıştırın ve soya yağını buna ekleyin. Salataları tabağa dizin. Portakalı yerleştirin. Hazırladığınız sosu bunun üstüne dökün.

NuraN 31-01-2007 14:22

RENKLI BIBER SALATASı

MALZEMELER

2 kırmızı, 2 sarı, 2 yeşil dolmalık biber
1 soğan
250 gr. pişmiş rosto dilimleri
100 gr. otlu peynir (rokfor)
2 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi
2 yemek kaşığı soya yağı
Karabiber
2 çay kaşığı kuru kekik (taze kekik de olabilir.)


HAZIRLANIŞI

Biberleri yıkayın, içini temizleyin ve ortadan ikiye bölün. İnce dilimler halinde kesin ve bir salata tabağına koyun. Soğanları ince ince doğrayın. Rosto dilimlerini şerit halinde kesip, tabağa ilave edin. Peyniri çatalla ezip, peyniri, sirkeyi, yağı salatayla birlikte karıştırın. Bunun üstüne kekik ekleyin.

NuraN 31-01-2007 14:22

RUS SALATASı

MALZEMELER

100 gr havuç
50 gr turp
50 gr bezelye
60 ml mayonez
sirke


HAZIRLANIŞI

Havuç ve turpları yıkayıp soyun, ufak ufak doğrayın. Ayrı tencerelerde tuzlu suda pişirin.
Bezelyeleri de aynı şekilde pişirin. Bütün sebzeleri mayonez ve sirkeyle karıştırın. Salatalık turşusu ya da birkaç parça marulla servis yapabilirsiniz.

NuraN 31-01-2007 14:22

SALATA

MALZEMELER

5 adet patates
2 adet salatalik (yıkanmış ve soyulmamış)
3 çorba kaşığı mayonez
3 çorba kaşığı yoğurt
3 diş sarimsak, dereotu, tuz


HAZIRLANIŞI

Patatesleri haşlayıp, bir kaba rendeliyorsunuz, içine soyulmamış çiğ salatalıkları da rendeliyorsunuz. Daha sonra içine mayonez, yoğurt, dövülmüş sarımsak, ve dereotunu koyup harmanlıyorsunuz. Uzerini dereotu ve pul biberle süsleyebilirsiniz.
Dikkat: Çok sulandırmdan yapıyorsunuz, salatayı dolapta birkaç saat bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.
__________________

NuraN 31-01-2007 14:22

SALATA BAR

MALZEMELER

3 turp
2 havuç
1 patlıcan
1-1,5 limon
yeteri kadar tuz
3-4 salatalık turşusu
1 kahve fincanının yarısı kadar sirke

3-4 kişilik


HAZIRLANIŞI

Patlıcanı bir tencereye koyup haşlayın. Patlıcanı haşladıktan sonra ezin. Havuçları rendeleyin.Turpları küp şeklinde doğrayın.Turşuları da rendeleyin. .Hepsini iyice karıştırın. İçine sirke,limon,tuz koyun ve karıştırın


Türkiye`de Saat: 14:52 .

Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580