Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi

Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi (http://besiktasforum.net/forum/index.php)
-   Mutfak (http://besiktasforum.net/forum/forumdisplay.php?f=156)
-   -   salatalar (http://besiktasforum.net/forum/showthread.php?t=20783)

NuraN 31-01-2007 14:23

SAMUT SALATASı

MALZEMELER

3 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet limon
½ çay kaşığı kırmızıbiber
½ çay kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI

Dereotunu ve maydanozu iyice yıkayın ve sonra incecik kıyın. Limon, zeytinyağı, tuz ve kırmızıbiberle karıştırarak servis yapın

NuraN 31-01-2007 14:23

SEZAR SALATASı

MALZEMELER

2 kişilik
1 adet yeşil salata
2 küçük demet su teresi yada roka
1 dilim ekmek
1 adet yumurta (2 dakika haşlanmış)
2 adet kıyılmış ançuez
4 adet ançuez filetosu
¼ çay kaşığı hardal
bir tutam karabiber
1 çay kaşığı tuz
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı rende gravyer



HAZIRLANIŞI

Salata çeşitlerini temizleyip yıkayın ve susuz olarak sudan çıkarın. İki parmak eninde doğrayın ve kurulayın. Ekmeğin kabuğunu çıkarıp zar gibi doğrayın ve kızartın. Büyük bir salata kasesinin içine tuzu ve sarımsağı koyun. Bir çatal ile sarımsağı bastırıp tuz ile kasenin dibini sarımsak kayboluncaya kadar ovun. Kıyılmış ançuezi ekleyin ve çatalla ançuezi ezerek karıştırın, salatayı ekleyin. Başka küçük bir kaseye hardal, karabiber ve yumurtayı ekleyin. İyice karıştırıp sirke ve zeytinyağını karıştırarak ekleyin ve salatanın üzerine dökün. Peynirin yarısını ve kızarmış ekmeği üzerine serpin. İki çatalla iyice karıştırın bir salata kasesine boşaltın. Üzerine kalan peyniri ve ançuez fletolarını ilave edip servis edin.
__________________

NuraN 31-01-2007 14:23

SıCAK SEBZE SALATASı

MALZEMELER

2 adet havuç
1 adet kabak
10 adet brüksel lahanası
100 gram tam yağlı tuzlu beyaz peynir
4 adet büyük diş sarmısak
Zeytinyağı


HAZIRLANIŞI

Brüksel lahanaları temizlenir, çok yumuşamayacak şekilde haşlanır. Diğer tarafta havuç ve kabaklar boyuna ince ince (jülyen) kesilir. Tavaya zeytinyağı konulur ve kızdırılır, önce havuçlar atılır, birkaç dakika çevrilir, ardından kabaklar atılır. Çatalla ara sıra yumuşaklıkları kontrol edilir, istenen kıvama gelince, minik parçalara bölünmüş sarmısaklar içine atılır. Haşlanmış brüksel lahanaları ikiye bölünerek tavaya eklenir. Çatalla ezmiş olduğumuz beyaz peynir sebzelerle karıştırılır ve birkaç dakika tahta kaşıkla çevrilerek erimesi sağlanır. Sıcak olarak servis yapılır.
Salata, meze veya aperatif olarak yenilebilir.
__________________

NuraN 31-01-2007 14:23

SOĞANLı PATATES

MALZEMELER

1/2 kg patates
2 tane kuru soğan
1/2 kavanoz mayonez
2 yemek kaşığı yoğurt
Tuz
Kırmızı biber
Maydanoz


HAZIRLANIŞI

Patetesler haşlanır küp küp doğranır, soğanlar da salataya doğranır şekilde doğranır. Yoğurt, mayonez, tuz, kırmızı biber, maydanoz eklenir fazla zedelemeden karıstırılarak servise sunulur

NuraN 31-01-2007 14:24

SOĞUK SALATA

MALZEMELER

1 su bardağı Amerikan Pirinci
2 çorba kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı soya yağı
2 su bardağı kaymaksız yoğurt
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
2 fesleğen yaprağı
Yeterince tuz


HAZIRLANIŞI

Önce pirinci diriliğini kaybetmeyecek şekilde hafif haşlayın ve suyunu süzün. Bir kasenin içinde 2 çorba kaşığı mayonez, 2 su bardağı yoğurt ve yeterince tuz ilave edip iyice çırpın. Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın. Kıyılmış maydanoz, dereotu, haşlanmış pirinç ve yeterince tuz ilave edip servis tabağına alın, iyice karıştırın. Üzerinde 1 çorba kaşığı soya yağını gezdirin. Salatanın üzerine hazırlamış olduğunuz yoğurtlu sostan gezdirin. Dilerseniz üzerini fesleğen yaprağı ile süsleyin. Salatayı 20 dakika buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuk olarak servis yapın.

NuraN 31-01-2007 14:24

SOMONLU ELMALI PATATES SALATA

MALZEMELER

5 adet orta boy patates
1 adet yeşil elma
6 dilim somon füme
5 çorba kaşığı taze krema
4 çorba kaşığı limon suyu
Dereotu
Tuz
Karabiber


HAZIRLANIŞI

Patatesleri yıkayıp haşlayın.
Kabuklarını soyup küp şeklinde küçük küçük doğrayın.
Elmayı küçük küçük doğradıktan sonra kararmaması için üzerine biraz limon suyu sıkın.
Somonu küçük parçalara ayırın ve bütün malzemeleri bir salata kabının içersine alın.
Üzerine krema, limon suyu ve dereotundan oluşan sosu döküp iyice karıştırın.
Buzdolabında yarımsaat beklettikten sonra servis yapın

Not : Tuz koyarken dikkat edin çünkü balık tuzludur

NuraN 31-01-2007 14:24

SOSIS - PEYNIRLI SALATA

MALZEMELER

parmezan peynir
marul
kaşar peyniri
haşlanmış sosis
domates
mayonez
limon
salata
yoğurt
salatalık


HAZIRLANIŞI

Peynileri ve sosisi ufak parçalara ayırıp salata, limon ve mayonezle karıştırın. Buna bir miktar yoğurt ilave edin. Doğranmış salatalık ve domatesi marulların üzerine yerleştirip, tereyağlı ekmekle servis yapın.
__________________

NuraN 31-01-2007 14:24

ŞEF SALATASı

MALZEMELER

1 kişilik
½ yeşil salata
10 yaprak su teresi yada roka
1 dilim gravyer peyniri
2 dilim haşlanmış tavuk göğsü
2 dilim dil füme
2 adet zeytin
½ küçük domates
½ haşlanmış yumurta
Sos için:
1 çorba kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı ketçap
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı kıyılmış salatalık turşusu
yeşil zeytin
bir tutam kırmızı biber



HAZIRLANIŞI

Sos malzemelerinin hepsini bir kapta karıştırın. Salataları temizleyip birkaç su yıkayın. 2 parmak eninde doğrayın. Büyükçe bir salata kasesine yoksa çorba tabağına koyun. Bıçak sırtı kalınlığında dilimlenmiş dil, peynir,ve tavuk göğsünü kibrit biçimi dilimleyin. Üç demet halinde ayrı ayrı salatanın kenarlarına, ortasına doğru dikey olarak koyun. Domatesi ve yumurtayı boyuna üçe dilimleyip salatanın kenarına dizip zeytini de ekleyin. Arzu edeceğiniz salata sosu ile yada şimdi yaptığımız sos ile servis edin.

NuraN 31-01-2007 14:24

TAHIN SALATASı

MALZEMELER

250 gr tahin
4 diş sarmısak
4 adet limonun suyu
1/2 demet maydanoz
zeytinyağ
salata


HAZIRLANIŞI

Tahini su ile hafif sulandırın, içine biraz zeytinyağ ve dört adet limonun suyunu ilave edip, beyazlatın. Sarmısakları dövün, maydanozun yarısı ince kıyıp, bütün malzeme ile kanştırın. Kalan maydanoz ile salatanın üzerini süsleyip, servis yapın.

NuraN 31-01-2007 14:25

TAHINLI PATLıCAN SALATA

MALZEMELER

1 kg patlıcan
4 diş sarmısak
4 su bardağı su
1/2 limonun suyu
3/4 su bardağı tahin
200 gr süzme yaoğurt
tuz

6 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Büyükçe bir kaba 200 gr süzme yoğurt, 3/4 su bardağı tahin, havanda dövdüğünüz 4 diş sarmısak ve tuz koyup, iyice çırparak karştırın. Patlıcanları harlı ateşte sık sık çevirerek közleyin. Piştikten sonra, yanmış kabukları bir bıçak yardımıyla soyun ve közlenmiş patlıcanları, içinde 4 su bardağı limonlu su bulunan bir tencereye atın. Bütün patlıcanları bu şekilde közleyip, soyduktan sonra limonlu sudan alıp, iyice sıkarak sularını süzün, bir tahta üzerinde bıçakla ince ince kıyın ve önceden hazırladığınız sarımsaklı yoğurtlu tahinin içine koyun. Böylece elde ettiğiniz karışımı, iyice karıştırdıktan sonra büyük bir salata tabağında servis yapın.

NuraN 31-01-2007 14:25

TAHINLI PATLıCAN SALATASı

MALZEMELER

4 adet patlıcan
4 diş sarmısak
1/2 adet limonun suyu
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı tahin
1/2 çay bardağı zeytinyağı
tuz
karabiber


HAZIRLANIŞI

Patlıcanları ocakta közleyin. Kabuğunu soyup sapını da attıktan sonra püre haline getirin. Sarmısakları havanda ezin. Ardından patlıcanlara yoğurt, tahin, limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber ve sarmısak ekleyin. İyice karıştırın servise hazırdır.
__________________

NuraN 31-01-2007 14:25

TAVUK SALATASı ( kolay yapım)

MALZEMELER

1 adet tavuk göğsü
2 adet havuç
1 çay bardağı ceviz
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı mayonez
2 diş sarımsak



HAZIRLANIŞI

Tavuk göğsü haşlanarak didilir.Cevizler dişe gelecek şekilde dövülür.Sarımsak ezilir.Yoğurt ve mayonezle birlikte hepsi karıştırılır.

NuraN 31-01-2007 14:25

TAVUK SALATASı ( yapımı zor )

MALZEMELER

3 adet tavuk göğsü
1 adet küçük kavanoz mayonez
100 gr ceviz
mayonez ile aynı ölçüde yoğurt
5-6 adet kornişon turşu
birkaç diş sarımsak
tuz
karabiber


HAZIRLANIŞI

Tavuğu haşlayıp didikleyin, turşuları minik minik doğrayıp ekleyin. Sarmısakları dövün, cevizleri iri olarak rendeleyin, diğer malzemeler ile hepsini karıştırın üzerini kırmızı toz biber ile süsleyin.
__________________

NuraN 31-01-2007 14:25

TAVUKLU DIYET SALATA

MALZEMELER

250 gr taze fasulye yada börülce (haşlanmış)
200 gr diyet göğüs (haşlanmış)
2 adet yumurta
3 adet domates
1 adet soğan
2 adet yeil biber
6 adet yeşil yada siyah zeytin
2 çorba kaşığı zetinyağı
karabibr
tuz
limon suyu


HAZIRLANIŞI

Soğanı, biberleri ve domatesleri ince ince doğrayın.
Yumurtaları haşlayıp kabuklarını soyun, dörde bölün.
Haşlanmış tavuk göğüslerini ince parçalar haline getirin.
Bütün malzemeleri derin bir salata kabında iyice karıştırın.
Üzerine limon, tuz ve karabiber koyup karıştırdığınız zeytinyağını döküp, servis yapın.

NOT: Bir porsiyon yaklaşık 207 kalori.

NuraN 31-01-2007 14:26

TAVUKLU PATATES SALATASı

MALZEMELER

1 adet tavuk göğsü (haşlanmış)
3 orta boy patates
2 tatlı kaşığı mayonez
1 büyük kase yoğurt
5 yaprak kıvırcık salata
1 diş sarımsak
tuz
karabiber


HAZIRLANIŞI

Haşlanmış tavukları iyice küçülecek kadar didikleyin, patatesleri iyice haşladıktan sonra iyice ezin yoğurdu mayonezle karıştırın tuzu isteğe göre sarımsağı ilave edin karabiberi bolca dökün (bu salataya tadını veren
tavuğun karabiberli oluşudur) bir tarafta marullari ince ince kıyın, didiklediğimiz tavuğu yoğurt mayonez karışımının içine dökün, marulları
ilave edin, iyice yoğurdu yedirin ve ardından patatesleri ekleyin, tekrar karıştırdıktan sonra üzerini bir kaşık yardımıyla düzleştirerek
şekillendirin ve en son aşamada üzerine karabiber serpiştirin.

NuraN 31-01-2007 14:26

TAVUKLU PIRINÇLI SALATA

MALZEMELER

1/2 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
2 adet haşlanmış tavuk göğsü
1 adet göbek salata
2 adet turp
1 adet haşlanmış yumurta sarısı
2 yemek kaşığı soya yağı
Yeteri kadar tuz


HAZIRLANIŞI

Tavuk göğüslerini didikleyin ve derin bir kaseye alın. İçine ince doğradığınız göbek salatayı, halka halka doğradığınız soğanı ve turpları, tuzu, limon suyunu, yağı ekleyip iyice karıştırın. Salatayı servis tabağına alıp üzerine haşlanmış yumurta sarısı serpiştirerek servis yapabilirsiniz.
__________________

NuraN 31-01-2007 14:26

TAVUKLU SALATA

MALZEMELER

1 adet küçük kereviz
1,5 limon
1 tavuk göğsü yada 2 but
6 çorba kaşığı mayonez
4 çorba kaşığı zeytinyağı
8-10 adet zeytin
1/2 demet maydanoz
karabiber(isteğe göre)
tuz(isteğe göre)



HAZIRLANIŞI

Yumurtaları 12 dakika, tavuğu 45 dakika haşlayın. Kerevizi soyun, limonla ovun ve rendeleyip üzerine yarım limon suyu gezdirin. Haşlanmış tavukları küçük parçalara ayırın. Kerevizlerle karıştırın, derin bir tabağa koyun. Tuz ve karabiberi ekleyin. Yarım limon suyunu zeytinyağı ile çırpıp salatanın üzerine dökün. Haşlanmış yumurtaları dilimledikten sonra salataya karıştırın. Üzerine mayonezi ekleyin. Zeytin ve maydanoz ile süsleyin.

NuraN 31-01-2007 14:26

TAVUKLU SALATA

MALZEMELER

3 parça tavuk şinitzel
3 çorba kaşığı mayonez
1 göbek salata
2 ya da 3 tost ekmeği


HAZIRLANIŞI

Şinitzeller ve tost ekmekleri kızartılır. Sonra küp küp kesilir. Göbek salata kesilerek içine mayonezle beraber şinitzeller ve tost ekmekleri katılır. (küp seklinde doğranmış)
__________________

NuraN 31-01-2007 14:26

TAZE KABAK SALATASı

MALZEMELER

Kabak
sarmısak
yoğurt
zeytinyağ
dereotu


HAZIRLANIŞI

Küçük taze kabaklar soymadan haşlanır. Haşlanan kabaklar uzunlamasına ikiye bölünür, üzerine bolca sarımsaklı yoğurt dökülür ve üzerine has zeytinyağı gezdirilir. Bir demet dereotu ile süslenir.

NuraN 31-01-2007 14:26

TOFULU MANTAR SALATASı

MALZEMELER

250 gr. tofu
3 diş sarımsak
Tuz, taze karabiber
250 gr. kuru Cheri
5 yemek kaşığı Soya yağı
1/2 çay kaşığı arnavutbiberi
1 tatlı kaşığı kekik
150 gr. ıspanak yaprağı
100 gr. mantar
1 demet soğancık
1 limonun suyu


HAZIRLANIŞI

Tofuyu 1 cm büyüklüğünde kare kesip bir kaseye alın. Sarımsağı dövdükten sonra tofunun üstüne dökün. Cheri ve soya yağını da üzerine dökün. Tuz, karabiber, arnavutbiberi ve kekik ekleyip tatlandırın. Bu karışımı 2 saat buzdolabında bekletin, Yıkanmış ıspanakların saplarını kesin. Soğancıkları ince kıyın, mantarları yıkayın yaprak şeklinde kesin. Tofuları sostan alın ve süzün. Mantarlarla birlikte soya yağında pembeleşinceye kadar kavurun. Tuz ve karabiber ekin. Tofu sosuna limon suyunu ekleyip kanştırın. Ispanak yapraklarını sosa batırıp çıkartın ve tabaklara yayın. Bunun üstüne ılık mantar ve tofu karışımını ilave edin. Sosu bunların üstüne dökün. Servis yaparken soğancıkları serpeleyin.

NuraN 31-01-2007 14:26

TON BALıKLı MıSıR SALATASı

MALZEMELER

1 adet taze kırmızı biber
100 gr konserve ton balığı
150 gr konserve mısır
2 dilim kaşar peyniri
tuz
kırmızı pul biber
kara biber
limon suyu
zeytin yağı


HAZIRLANIŞI

Önce ton balığı konservesini kabın içinde iyice küçük parçalara ayırın daha sonra mısırı ekliyerek karıştırın.Taze kırmızı biberi küçük parçalar halinde kesin ve ince uzun doğranmış kaşar peynirleri ile karışıma ekleyin. Tuz, kırmızı biber, limon ve zeytin yağını ekleyip son kez karıştırın.

NuraN 31-01-2007 14:27

TON BALıKLı SALATA

MALZEMELER

1 konserve ton balığı
mevsime gore kıvırcık veya yeşil marul
1 konserve mısır
1 büyük baş kırmızı soğan
zevke göre biber (etli büyük kırmızı bizim dolmalik biberlerin büyüklerinden tavsiye edilir)
isteyene beyaz peynir
hakiki zeytin yağı
limon
kekik
biraz karabiber
tuz
hıyar turşusu


HAZIRLANIŞI

Soğanları minik minik doğrayın. Ton balığını hafif parmaklarınızın arasında gezdirerek açın. Marulları yıkayın ve orta büyüklükte taneler kopararak bir kaba koyun. Üzerine mısır konservesini ve kalan malzemeyi (küpler halinde keserek) ekleyin.
__________________

NuraN 31-01-2007 14:27

TON BALıKLı SALATA

MALZEMELER

1 kutu ortaboy ton balığı
1 yumurta
100 gr salatalık turşusu (isteğe bağlı olarak azaltılabilir.)
1 sert domates
2 sivri biber veya çarliston biber
1 adet salatalık
4 yaprak göbek salata
1 limon
2 çorba kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı sarı hardal (tatlı)
1 tutam tuz (isteğe bağli)


HAZIRLANIŞI

Göbek marul yaprakları ince ve kısa olarak doğranır. Küp şeklinde kesilmiş domatesler ve salatalık, yuvarlak ve ince olarak doğranmış turşu ve sivri biber ile birlikte marul içine katılır. Yumurta iyice haşlanarak küp şeklinde doğranır ve karışımın içine konur. Bu karışımın içine de suyu süzülmüş ton balığı eklenerek tahta bir kaşıkla karışımı ezmeden karıştırılır. Diğer bir tarafta mayonez, 1/2 limon ve hardal biraz tuz ilave edilerek çırpılır. Bu sos yavaşça ton balıklı karışıma eklenir. Daha ekşi olması isteniyorsa limon ilave edilebilir.

Not: Bu salatayı ekmek arasında sandwich olarak veya diyet bisküvinin üzerinde de deneyebilirsiniz.
__________________

NuraN 31-01-2007 14:27

VENÜS SALATASı

MALZEMELER

1 adet küçük boy karnabahar
1 adet marul göbeği
4 adet kırmızı turp
1 adet salatalık
8-10 yaprak tere
2-3 sap dereotu
4 adet domates
2 adet patates
4 adet havuç
4 baş pancar
üzüm sirkesi
zeytinyağı
karabiber
maydanoz
tuz

6 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Karnabaharın çiçek kısmını tuzlu kaynar suda haşlayın. Pancarların üzerini kazıyıp bol suda yıkadıktan sonra, patateslerle birfikte tuzlu suda haşlayın. Tereleri yıkayın, salatalığın kabuğunu soyduktan sonra dilimleyip, doğrayın. Turbu temizleyip, dörde bölün ve bol suda yıkayın. Marulun göbeğini açarak bol suyla yıkayın. Domatesi dilim dilim doğrayın ve çekirdeklerini çıkartın. Havuçların üstü kazıyıp, rendeleyin. Büyükçe bir salata tabağının ortasına marulun göbeğini yerleştirin. Çevresine turp parçaları ve küçük parçalara bölünmüş karnabaharları yerleştirin. Sonra sırasıyla dilimlediğiniz pancarlar, patatesler, salatalık ve domatesleri dizin. Rendelediğiniz havuçları en dışa koyup, salatayı tere yapraklarıyla süsleyin. Bir kapta arzu ettiğiniz kadar sirke, zeytinyağı,karabiber ve tuzu iyice çırparak birbirine yedirin ve sonra salatanın üstüne gezdirerek dökün. Salata tabağını biraz maydanoz ve dereotu yaprağıyla süsledikten sonra servis yapın.
__________________

NuraN 31-01-2007 14:27

WALDORF SALATASı

MALZEMELER

500 gr elma
150 gr kereviz
100 gr mayonez
100 gr iri çekilmiş ceviz
1 limonun suyu


HAZIRLANIŞI

Elma ve kerevizi rendeleyip tüm malzemeyi karıştırın, üzerine küçük kesilmiş meyvalarla süsleyin.
__________________

NuraN 31-01-2007 14:27

YAZ MEYVASı SALATASı

MALZEMELER

(6 kişilik)
2 bardak haşlanmış Amerikan pirinci
200 gr çilek
2 adet kivi
200 gr çekirdeksiz üzüm
Yarım bardak ananas
2 çorba kaşığı ananas suyu
1 muz
2 çorba kaşığı yağsız yoğurt
1 çorba kaşığı bal
Marul yaprakları


HAZIRLANIŞI

Meyvaları dilimleyerek geniş bir kase içine koyun. Küçük bir kase içinde ananas suyu, yoğurt ve balı karıştırın. Pirinci ve ballı karışımı meyva kasesine ilave ederek hafifçe karıştırın. Marul yaprakları üzerinde servis yapın.
__________________

NuraN 31-01-2007 14:28

YAZ PIKNIK SALATASı

MALZEMELER

200 gr. Amerikan Pirinci
1 kutu (340 gr.) mısır konservesi (suyu süzülmüş)
2 adet acıbiber (doğranmış ve çekirdekleri çıkarılmış)
50 gr. Doğranmış yeşil zeytin
1/2 doğranmış yeşil biber
1/2 doğranmış dolmalık biber
2 adet doğranmış yeşil soğan
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
3 yemek kaşığı limon suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı ezilmiş sarmısak
250 gr. Beyaz peynir
Marul yaprakları (süslemesi için)
2 küçük domates, dilimler halinde kesilmiş (süslemesi için)


HAZIRLANIŞI

Pirinci bir tencerede haşlayın ve suyunu süzün. Pirinç, acıbiber, zeytin, yeşil
biber, mısır, küçük doğranmış dolmalık biber, soğan ve pulbiberi geniş bir kaseye alın ve kanştırın. Limon suyu, yağ ve sarmısağı ayrı bir yerde çırpın, karışıma ilave edin. Servis yapmadan önce peyniri ekleyip ve hafifçe karıştırın. Domates dilimleri ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

(6 kişilik)

NuraN 31-01-2007 14:28

YAZLıK MEYVE SALATASı

MALZEMELER

2 su bardağı haşlanmış ve oda sıcaklığında soğutulmuş Amerikan Pirinci
1/2 su bardağı küçük dilimlenmiş çilek
1/2 su bardağı kiraz (isteğe göre)
2 adet kivi (4 parçaya kesilmiş)
1/2 su bardağı ince dilimlenmiş ananas
1 adet ince dilimlenmiş muz
1/4 su bardağı ananas suyu
2 çorba kaşığı sade yağsız yoğurt
1 çorba kaşığı bal
Marul yaprakları


HAZIRLANIŞI

Büyük bir kase içinde doğranmış meyveleri ve haşlanmış pirinci karıştırın. Ayrı bir yerde ananas suyu, yoğurt ve balı iyice çırpın. Hazırladığınız bu sosu salatanın üzerinde gezdirin. Marul yaprakları üzerinde servis yapabilirsiniz.

Her servis 189 kalori, 3 gr, Protein, 1 gr. Yağ, 44 gr. Karbonhidrat, 3 gr. Lif, 0 miligram kolesterol, ve 8 miligram sodyum içerir.

NuraN 31-01-2007 14:28

YESIL MERCIMEK SALATASI

MALZEMELER

1 su bardağı yeşil mercimek
1 det orta boy kuru yada taze soğan
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu
tuz
karabiber


HAZIRLANIŞI

Mercimekleri yıkadıktan sonra yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Suyunu süzdükten sonra bir salata kabına alın.
Soğanı halka halka, maydanozu ince, ince kıyın ve mercimeğe karıştırın. Zeytinyağı ve limon suyunu karıştırıp üzerine dökün.
Domates dilimleri yada turşu ile süsleyip servis yapın.
__________________

NuraN 31-01-2007 14:28

YOGURTLU PATATES SALATASI

MALZEMELER

1 limon
patates
maydanoz
taze soğan
zeytinyağ
pul biber
nane
tuz


HAZIRLANIŞI

Patateslerin kabuğunu soyup, az suda altı kısık ve ağzı kapalı olarak iyice yumuşayana kadar haşlayın. Soğuyunca elinizle ya da çatal yardımıyla iyice ezin (blenderda güzel olmuyor). İçine çok az sıvı yağ ve limon suyunu ilave edin, karıştırın. Maydonoz ve yeşil soğanları (bunlar çok fazla ya da az olmasın, orta) ince ince kıyın, patateslere karıştırın. Cevizden biraz büyük toplar yapın. Üstüne içine bir çorba kaşığı mayonez karıştırılmış yoğurt dökün. Pul biber ve nane ile süsleyin.
__________________

NuraN 31-01-2007 14:28

YOĞURTLU KABAK SALATASı

MALZEMELER

1 kg. kabak
3-4 kaşık süzme yoğurt
nane
tuz
sarımsak
dereotu
3 kaşık zeytinyağ
pul biber
1 bardak ceviz


HAZIRLANIŞI

Kabakları ayıklayın, yıkayın ve rendeleyin. Yoğurt, nane, tuz, sarımısak, dereotu ve iri kıyılmış ceviz eklenip iyice karıştırın. Bir kasenin içinde zeytinyağı ve kırmızı pul biber karıştırın. Kabakları servis tabağına alıp üzerlerini biberli yağ ile süsleyin.
__________________

NuraN 31-01-2007 14:28

YOĞURTLU PIRINÇ SALATASı

MALZEMELER

(6 kişilik)
3 bardak pişmiş Amerikan pirinci
2 su bardağı vanilyalı yoğurt
1 su bardağı mayonez
2 elma
1-2 tane kereviz sapı
6 adet kemiksiz tavuk göğsü
1 bardak ceviz içi
1 bardak kuru üzüm
1 tutam tuz
1 tutam tarçın


HAZIRLANIŞI

Tavuk göğüslerini haşlayın veya ızgarada pişirin. Elma, kereviz sapı ve havucu küçük parçalara bölün. Yoğurt, mayonez, tuz ve tarçını büyük bir kapta karıştırın. Pirinç, elma, kereviz sapı, havuç, ceviz içi ve kuru üzümü de yoğurtlu karışıma ilave edip tekrar karıştırın. Hazırladığınız salatayı, haşlanmış veya ızgarada pişirilmiş tavukla birlikte servis yapın.
__________________

NuraN 31-01-2007 14:29

YOĞURTLU SALATA

MALZEMELER

3 adet salatalık
2 yaprak kereviz
2 diş sarmısak
250 gr yoğurt
birkaç dilim şalgam
sirke
sıvı yağ


HAZIRLANIŞI

Salatalıkları ince dilimler halinde kesip üstlerine tuz ekin ve biraz bekletin. Diğer tarafta sarmısakları çukur bir kapta çatal yardımıyla ezin, yoğurt, yağ, sirke ve doğranmış kereviz yaprağı ile karıştırıp salatalıkların üstüne dökün.
__________________

NuraN 31-01-2007 14:29

ZENCEFILLI VE ERIKLI TAVUK SAL

MALZEMELER

1 su bardağı Amerikan Pirinci
2 adet haşlanmış kemiksiz tavuk göğsü
1/2 bardak doğranmış yeşil soğan
4 adet kabukları çıkarılmış erik
2 çorba kaşığı soya yağı
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı soya sosu
1/2 şeker kaşığı ezilmiş zencefil


HAZIRLANIŞI

Bir tencerede pirinci normal bir şekilde haşlayın ve soğumaya bırakın. Bir kabın içinde haşlanmış pirinç, haşlanmış ve doğranmış tavuk göğsü, yeşil soğan ve erikleri karıştırın. Sos hazırlamak için, bir kabın içinde soya yağı, limon suyu, soya sosu ve zencefil ilave edip iyice çırpın. Pilavın üzerinde sosu gezdirin, dinlenmeye bırakın. İsteğe göre marul yaprakları ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

(6 kişilik)

Her servis 226 kalori, 17 gr protein, 7 gr yağ, 26 gr karbonhidrat, 2 gr doğal lif, 36 miligram kolesterol ve 610 miligram sodyum içerir.

NuraN 31-01-2007 14:29

ZEYTIN PIYAZı

MALZEMELER

2 su bardağı çekirdeksiz yeşil zeytin
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
1 su bardağı iri kıyılmış iç ceviz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
2 çorba kaşığı zeytinyağı
½ su bardağı tanelenmiş nar


HAZIRLANIŞI

Zeytinlerin çekirdeklerini çıkararak dilimleyin. Taze soğanları yıkadıktan sonra ince halkalar halinde doğrayın. Maydanoz ve dereotunu yıkayıp ince kıyın. Bütün malzemeleri karıştırıp cevizi de ekleyin. Karışımın üzerine zeytinyağı gezdirip, kırmızıbiber ve tuzunu ilave edin. Nar ekşisi ve nar tanelerini ilave edip, zeytinyağını çekmesi için yaklaşık 18-20 dakika beklettikten sonra servis yapın.

NuraN 31-01-2007 14:29

ZEYTINLI PIRINÇ SALATASı

MALZEMELER

1 su bardağı Amerikan Pirinci
Yarım su bardağı su
1 su bardağı siyah zeytin
1 su bardağı yeşil zeytin
1/2 demet maydanoz
1 limonun suyu
1/2 demet taze soğan
1 çorba kaşığı soya yağı
Süslemek için domates


HAZIRLANIŞI

Pirinci 1 bardak suda hafif haşlayın ve suyunu süzün. Zeytinlerin çekirdek kısımlarını çıkarın ve küçük küçük doğrayın. Maydanoz ve taze soğanı ince ince kıyın. Bir kasenin içine haşlanmış pirinci, zeytinleri, maydanoz ve taze soğanı ilave edip iyice karıştırın. İçine 1 limonun suyu ve yeterince tuzu ilave edin. Servis tabağına alın. Üzerinde 1 çorba kaşığı soya yağını gezdirip servis yapın.

NuraN 31-01-2007 14:29

Yogurtlu Patlican Salatasi

Malzemeler:
2-3 adet parlican
1 su bardagi yogurt
1 dis sarimsak
1 kahve fincani zeytinyagi
Tuz
Yapilisi:
1- Patlicani kozleyip, kabuklarini soyup, limonlu suya koyunuz.
2- Tahta uzerine incecik kiyiniz.
3- Yogurda dovulmus sarimsagi, tuzu, zeytinyagi koyup, karistiriniz.
4- Yogurtla patlicanlari da karistirip, servis tabagina koyunuz. 5- Susleyip, servis tabagina aliniz.



Yeni Yil Salatasi

Malzemeler:
10 yaprak yesil marul
1/2 kase rendelenmis kirmizi pancar
2 greyfut
2 avokado
6 kasik siviyag
2 kasik sirke
1 dis sarimsak
1 cay kasigi hardal
tuz, karabiber
4 portakal
50gr. toz seker
4 kasik su
Yapilisi:
1-Portakallarin kabuklari soyulup kabuklar ince ince dilimlenir. 4 kasik su ve toz sekerle iyice pisirilir. Suyu suzdurulup kurumaya birakilir.
2-Marullar temizlenir. Salata tabagina elle bir kac parcaya ayirarak konulur. Rendelenmis kirmizi pancar ilave edilerek karistirilir. Uzerine soyulup dilimlenmis greyfut, avokado ve portakal dilimleri sekilli olarak konulur.
3-Siviyag, sirke, ezilmis sarimsak,hardal, tuz, karabiber bir kapta iyice karistirilir. Salatanin uzerine ilave edilerek servis yapilir

NuraN 31-01-2007 14:29

Pirinçli Hindi Salatası

Malzemeler:
225gr. kahverenk pirinc
50gr. beyaz pirinc
2 kirmizi elma
115gr. taze uzum
45ml. limon veya portakal suyu
150ml. mayonez
350gr. haslanmis hindi eti
tuz, karabiber
5 adet marul yapragi
Yapilisi:
1-Pirincler kaynar suda haslanir, suzulur.
2-Bir kapta haslanmis princ, dogranmis elma, uzum, limon suyu, mayonez, haslanip kup seklinde dogranmis hindi eti, tuz ve karabiber koyup karistirilir.
3-Salata tabagina marullar yerlestirilir. Uzerine hazirlanan salatadokulerek servis yapilir.


Ton Balığı Salatası

Malzemeler:
2 adet ton konserve
3 adet haslanmis patates (pure yapilacak)
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
1 demet taze sogan (ben soğansız yapıyorum)
2 kasik mayonez
Yapilisi:
1)Bir kabin icine ton konserve konur. Patatesler haslanip ezilir.
2)Dereotu, maydanoz, taze sogan ince kiyilir.
3)Tum malzemeler ton baliginin icine ilave edilerek iyice katistirilir.
4)Servis tabagina alinip uzeri istege gore suslenerek servis yapilir.

__________________

NuraN 31-01-2007 14:30

Çoban Salatası

Malzemeler:
2 büyük domates
1 tatli sogan
3 orta boy tatli biber
1 orta boy salatalik
1/2 demet maydanoz
Zeytinyag, limon, tuz
Yapilisi:
1) Sogani dilim dilim kesin. Domatesleri küçük küp biçiminde kesin. Biberlerin saplarini ve çekirdeklerini çikarip küçük dograyin. Maydanozu kabaca kiyin. Hepsini birbirine katin. Tuz, zeytinyagi ve limonla çesnilendirin




Cacık

Malzemeler:
500 gr. yogurt
2 orta boy salatalik
1 t.k. tuz
2-3 sap dereotu
1 t.k. kuru nane
1 dis dövülmüs sarimsak (istege bagli)
2 y.k. zeytinyagi (isteye bagli)
Yapilisi:
1) Salataliklarin kabuklarini soyun ve küçüçük parçalara dograyin. Üzerlerine tuz serpip birakin. Yogurdu bir kaseye koyun. Sürekli çirparak azar azar bir bardak soguk su katin. Salatalik parçalarini ve dövülmüs sarimsagi katin. Üzerine kiyilmis dereotu ve kuru nane serpin, zeytinyaini gezdirin. Çok soguk servis yapin.





Meyve Salatası

Malzemeler:
2 adet elma
2 adet armut
2 adet muz
2 adet portakal
2 adet mandalina
4 çorba kasigi pudra sekeri
1 adet limon
1 finca likör
Yapilisi:
1- Meyveleri ayiklayip, yikayip kabuklarini soyduktan sonra, küçük küp seklinde dograyiniz.
2- Dogradiniz bütün meyveleri karistirip, porselen bir kaseye koyunuz.
3- Üzerlerine pudra sekerini, limon suyunu koyup, 2-3 saat bekletiniz.
4- Bu süre sonunda bir fincan herhangi bir likörü serpip, meyveleri birer kisilik kaserlere koyup. servis yapiniz

NuraN 31-01-2007 14:30

Pancarlı Patates Salatası

Malzemeler:
6 orta boy patates
3 bas taze sogan
1 demet maydanoz
6 bas pancar
8 corba kasigi zeytinyagi
4 corba kasigi uzum sirkesi
1 kasik hardal
yeteri kadar tuz ve karabiber
Yapilisi:
1- Patatesler iyice yikandiktan sonra tuzlu suda haslanir. Pancarlarda, uzeri kazinip, yikandiktan sonra tuzlu suda haslanir.
2- Haslanmis patatesler kabuklari soyulduktan sonra pancarlarla birlikte sogumaya birakilir. Diger tarafta taze sogan ve maydanoz ayiklanip bol suda yikandiktan sonra ince ince dogranir ve karistirilir.
3- Patates ve pancar ince ve yuvarlak dilimler haline dogranir. Sonra bir sira patates, bir sira dolma olmak uzere salata kasesine dizilir. Aralarinada sogan, maydanoz karisimi yayilir.
4- Kucuk bir kasede zeytinyagi, sirke, tuz, karabiber ve hardal cirpilarak birbirine iyice yedilir. Sonra bu karisim salatanin uzerine gezdirilerek dokulur.
5- Salatayi sirke ile zeytinyagini cekmesi icin 15-20 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis yapilir


Türkiye`de Saat: 18:33 .

Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580