![]() |
SAMUT SALATASı MALZEMELER 3 demet dereotu 1 demet maydanoz 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 adet limon ½ çay kaşığı kırmızıbiber ½ çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Dereotunu ve maydanozu iyice yıkayın ve sonra incecik kıyın. Limon, zeytinyağı, tuz ve kırmızıbiberle karıştırarak servis yapın |
SEZAR SALATASı MALZEMELER 2 kişilik 1 adet yeşil salata 2 küçük demet su teresi yada roka 1 dilim ekmek 1 adet yumurta (2 dakika haşlanmış) 2 adet kıyılmış ançuez 4 adet ançuez filetosu ¼ çay kaşığı hardal bir tutam karabiber 1 çay kaşığı tuz 2 diş sarımsak 2 çorba kaşığı rende gravyer HAZIRLANIŞI Salata çeşitlerini temizleyip yıkayın ve susuz olarak sudan çıkarın. İki parmak eninde doğrayın ve kurulayın. Ekmeğin kabuğunu çıkarıp zar gibi doğrayın ve kızartın. Büyük bir salata kasesinin içine tuzu ve sarımsağı koyun. Bir çatal ile sarımsağı bastırıp tuz ile kasenin dibini sarımsak kayboluncaya kadar ovun. Kıyılmış ançuezi ekleyin ve çatalla ançuezi ezerek karıştırın, salatayı ekleyin. Başka küçük bir kaseye hardal, karabiber ve yumurtayı ekleyin. İyice karıştırıp sirke ve zeytinyağını karıştırarak ekleyin ve salatanın üzerine dökün. Peynirin yarısını ve kızarmış ekmeği üzerine serpin. İki çatalla iyice karıştırın bir salata kasesine boşaltın. Üzerine kalan peyniri ve ançuez fletolarını ilave edip servis edin. __________________ |
SıCAK SEBZE SALATASı MALZEMELER 2 adet havuç 1 adet kabak 10 adet brüksel lahanası 100 gram tam yağlı tuzlu beyaz peynir 4 adet büyük diş sarmısak Zeytinyağı HAZIRLANIŞI Brüksel lahanaları temizlenir, çok yumuşamayacak şekilde haşlanır. Diğer tarafta havuç ve kabaklar boyuna ince ince (jülyen) kesilir. Tavaya zeytinyağı konulur ve kızdırılır, önce havuçlar atılır, birkaç dakika çevrilir, ardından kabaklar atılır. Çatalla ara sıra yumuşaklıkları kontrol edilir, istenen kıvama gelince, minik parçalara bölünmüş sarmısaklar içine atılır. Haşlanmış brüksel lahanaları ikiye bölünerek tavaya eklenir. Çatalla ezmiş olduğumuz beyaz peynir sebzelerle karıştırılır ve birkaç dakika tahta kaşıkla çevrilerek erimesi sağlanır. Sıcak olarak servis yapılır. Salata, meze veya aperatif olarak yenilebilir. __________________ |
SOĞANLı PATATES MALZEMELER 1/2 kg patates 2 tane kuru soğan 1/2 kavanoz mayonez 2 yemek kaşığı yoğurt Tuz Kırmızı biber Maydanoz HAZIRLANIŞI Patetesler haşlanır küp küp doğranır, soğanlar da salataya doğranır şekilde doğranır. Yoğurt, mayonez, tuz, kırmızı biber, maydanoz eklenir fazla zedelemeden karıstırılarak servise sunulur |
SOĞUK SALATA MALZEMELER 1 su bardağı Amerikan Pirinci 2 çorba kaşığı mayonez 1 çorba kaşığı soya yağı 2 su bardağı kaymaksız yoğurt 1/2 demet maydanoz 1/2 demet dereotu 2 fesleğen yaprağı Yeterince tuz HAZIRLANIŞI Önce pirinci diriliğini kaybetmeyecek şekilde hafif haşlayın ve suyunu süzün. Bir kasenin içinde 2 çorba kaşığı mayonez, 2 su bardağı yoğurt ve yeterince tuz ilave edip iyice çırpın. Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın. Kıyılmış maydanoz, dereotu, haşlanmış pirinç ve yeterince tuz ilave edip servis tabağına alın, iyice karıştırın. Üzerinde 1 çorba kaşığı soya yağını gezdirin. Salatanın üzerine hazırlamış olduğunuz yoğurtlu sostan gezdirin. Dilerseniz üzerini fesleğen yaprağı ile süsleyin. Salatayı 20 dakika buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuk olarak servis yapın. |
SOMONLU ELMALI PATATES SALATA MALZEMELER 5 adet orta boy patates 1 adet yeşil elma 6 dilim somon füme 5 çorba kaşığı taze krema 4 çorba kaşığı limon suyu Dereotu Tuz Karabiber HAZIRLANIŞI Patatesleri yıkayıp haşlayın. Kabuklarını soyup küp şeklinde küçük küçük doğrayın. Elmayı küçük küçük doğradıktan sonra kararmaması için üzerine biraz limon suyu sıkın. Somonu küçük parçalara ayırın ve bütün malzemeleri bir salata kabının içersine alın. Üzerine krema, limon suyu ve dereotundan oluşan sosu döküp iyice karıştırın. Buzdolabında yarımsaat beklettikten sonra servis yapın Not : Tuz koyarken dikkat edin çünkü balık tuzludur |
SOSIS - PEYNIRLI SALATA MALZEMELER parmezan peynir marul kaşar peyniri haşlanmış sosis domates mayonez limon salata yoğurt salatalık HAZIRLANIŞI Peynileri ve sosisi ufak parçalara ayırıp salata, limon ve mayonezle karıştırın. Buna bir miktar yoğurt ilave edin. Doğranmış salatalık ve domatesi marulların üzerine yerleştirip, tereyağlı ekmekle servis yapın. __________________ |
ŞEF SALATASı MALZEMELER 1 kişilik ½ yeşil salata 10 yaprak su teresi yada roka 1 dilim gravyer peyniri 2 dilim haşlanmış tavuk göğsü 2 dilim dil füme 2 adet zeytin ½ küçük domates ½ haşlanmış yumurta Sos için: 1 çorba kaşığı mayonez 1 çorba kaşığı ketçap 1 çorba kaşığı sirke 1 çorba kaşığı kıyılmış salatalık turşusu yeşil zeytin bir tutam kırmızı biber HAZIRLANIŞI Sos malzemelerinin hepsini bir kapta karıştırın. Salataları temizleyip birkaç su yıkayın. 2 parmak eninde doğrayın. Büyükçe bir salata kasesine yoksa çorba tabağına koyun. Bıçak sırtı kalınlığında dilimlenmiş dil, peynir,ve tavuk göğsünü kibrit biçimi dilimleyin. Üç demet halinde ayrı ayrı salatanın kenarlarına, ortasına doğru dikey olarak koyun. Domatesi ve yumurtayı boyuna üçe dilimleyip salatanın kenarına dizip zeytini de ekleyin. Arzu edeceğiniz salata sosu ile yada şimdi yaptığımız sos ile servis edin. |
TAHIN SALATASı MALZEMELER 250 gr tahin 4 diş sarmısak 4 adet limonun suyu 1/2 demet maydanoz zeytinyağ salata HAZIRLANIŞI Tahini su ile hafif sulandırın, içine biraz zeytinyağ ve dört adet limonun suyunu ilave edip, beyazlatın. Sarmısakları dövün, maydanozun yarısı ince kıyıp, bütün malzeme ile kanştırın. Kalan maydanoz ile salatanın üzerini süsleyip, servis yapın. |
TAHINLI PATLıCAN SALATA MALZEMELER 1 kg patlıcan 4 diş sarmısak 4 su bardağı su 1/2 limonun suyu 3/4 su bardağı tahin 200 gr süzme yaoğurt tuz 6 Kişilik HAZIRLANIŞI Büyükçe bir kaba 200 gr süzme yoğurt, 3/4 su bardağı tahin, havanda dövdüğünüz 4 diş sarmısak ve tuz koyup, iyice çırparak karştırın. Patlıcanları harlı ateşte sık sık çevirerek közleyin. Piştikten sonra, yanmış kabukları bir bıçak yardımıyla soyun ve közlenmiş patlıcanları, içinde 4 su bardağı limonlu su bulunan bir tencereye atın. Bütün patlıcanları bu şekilde közleyip, soyduktan sonra limonlu sudan alıp, iyice sıkarak sularını süzün, bir tahta üzerinde bıçakla ince ince kıyın ve önceden hazırladığınız sarımsaklı yoğurtlu tahinin içine koyun. Böylece elde ettiğiniz karışımı, iyice karıştırdıktan sonra büyük bir salata tabağında servis yapın. |
TAHINLI PATLıCAN SALATASı MALZEMELER 4 adet patlıcan 4 diş sarmısak 1/2 adet limonun suyu 3 yemek kaşığı yoğurt 3 yemek kaşığı tahin 1/2 çay bardağı zeytinyağı tuz karabiber HAZIRLANIŞI Patlıcanları ocakta közleyin. Kabuğunu soyup sapını da attıktan sonra püre haline getirin. Sarmısakları havanda ezin. Ardından patlıcanlara yoğurt, tahin, limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber ve sarmısak ekleyin. İyice karıştırın servise hazırdır. __________________ |
TAVUK SALATASı ( kolay yapım) MALZEMELER 1 adet tavuk göğsü 2 adet havuç 1 çay bardağı ceviz 3 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı mayonez 2 diş sarımsak HAZIRLANIŞI Tavuk göğsü haşlanarak didilir.Cevizler dişe gelecek şekilde dövülür.Sarımsak ezilir.Yoğurt ve mayonezle birlikte hepsi karıştırılır. |
TAVUK SALATASı ( yapımı zor ) MALZEMELER 3 adet tavuk göğsü 1 adet küçük kavanoz mayonez 100 gr ceviz mayonez ile aynı ölçüde yoğurt 5-6 adet kornişon turşu birkaç diş sarımsak tuz karabiber HAZIRLANIŞI Tavuğu haşlayıp didikleyin, turşuları minik minik doğrayıp ekleyin. Sarmısakları dövün, cevizleri iri olarak rendeleyin, diğer malzemeler ile hepsini karıştırın üzerini kırmızı toz biber ile süsleyin. __________________ |
TAVUKLU DIYET SALATA MALZEMELER 250 gr taze fasulye yada börülce (haşlanmış) 200 gr diyet göğüs (haşlanmış) 2 adet yumurta 3 adet domates 1 adet soğan 2 adet yeil biber 6 adet yeşil yada siyah zeytin 2 çorba kaşığı zetinyağı karabibr tuz limon suyu HAZIRLANIŞI Soğanı, biberleri ve domatesleri ince ince doğrayın. Yumurtaları haşlayıp kabuklarını soyun, dörde bölün. Haşlanmış tavuk göğüslerini ince parçalar haline getirin. Bütün malzemeleri derin bir salata kabında iyice karıştırın. Üzerine limon, tuz ve karabiber koyup karıştırdığınız zeytinyağını döküp, servis yapın. NOT: Bir porsiyon yaklaşık 207 kalori. |
TAVUKLU PATATES SALATASı MALZEMELER 1 adet tavuk göğsü (haşlanmış) 3 orta boy patates 2 tatlı kaşığı mayonez 1 büyük kase yoğurt 5 yaprak kıvırcık salata 1 diş sarımsak tuz karabiber HAZIRLANIŞI Haşlanmış tavukları iyice küçülecek kadar didikleyin, patatesleri iyice haşladıktan sonra iyice ezin yoğurdu mayonezle karıştırın tuzu isteğe göre sarımsağı ilave edin karabiberi bolca dökün (bu salataya tadını veren tavuğun karabiberli oluşudur) bir tarafta marullari ince ince kıyın, didiklediğimiz tavuğu yoğurt mayonez karışımının içine dökün, marulları ilave edin, iyice yoğurdu yedirin ve ardından patatesleri ekleyin, tekrar karıştırdıktan sonra üzerini bir kaşık yardımıyla düzleştirerek şekillendirin ve en son aşamada üzerine karabiber serpiştirin. |
TAVUKLU PIRINÇLI SALATA MALZEMELER 1/2 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci 2 adet haşlanmış tavuk göğsü 1 adet göbek salata 2 adet turp 1 adet haşlanmış yumurta sarısı 2 yemek kaşığı soya yağı Yeteri kadar tuz HAZIRLANIŞI Tavuk göğüslerini didikleyin ve derin bir kaseye alın. İçine ince doğradığınız göbek salatayı, halka halka doğradığınız soğanı ve turpları, tuzu, limon suyunu, yağı ekleyip iyice karıştırın. Salatayı servis tabağına alıp üzerine haşlanmış yumurta sarısı serpiştirerek servis yapabilirsiniz. __________________ |
TAVUKLU SALATA MALZEMELER 1 adet küçük kereviz 1,5 limon 1 tavuk göğsü yada 2 but 6 çorba kaşığı mayonez 4 çorba kaşığı zeytinyağı 8-10 adet zeytin 1/2 demet maydanoz karabiber(isteğe göre) tuz(isteğe göre) HAZIRLANIŞI Yumurtaları 12 dakika, tavuğu 45 dakika haşlayın. Kerevizi soyun, limonla ovun ve rendeleyip üzerine yarım limon suyu gezdirin. Haşlanmış tavukları küçük parçalara ayırın. Kerevizlerle karıştırın, derin bir tabağa koyun. Tuz ve karabiberi ekleyin. Yarım limon suyunu zeytinyağı ile çırpıp salatanın üzerine dökün. Haşlanmış yumurtaları dilimledikten sonra salataya karıştırın. Üzerine mayonezi ekleyin. Zeytin ve maydanoz ile süsleyin. |
TAVUKLU SALATA MALZEMELER 3 parça tavuk şinitzel 3 çorba kaşığı mayonez 1 göbek salata 2 ya da 3 tost ekmeği HAZIRLANIŞI Şinitzeller ve tost ekmekleri kızartılır. Sonra küp küp kesilir. Göbek salata kesilerek içine mayonezle beraber şinitzeller ve tost ekmekleri katılır. (küp seklinde doğranmış) __________________ |
TAZE KABAK SALATASı MALZEMELER Kabak sarmısak yoğurt zeytinyağ dereotu HAZIRLANIŞI Küçük taze kabaklar soymadan haşlanır. Haşlanan kabaklar uzunlamasına ikiye bölünür, üzerine bolca sarımsaklı yoğurt dökülür ve üzerine has zeytinyağı gezdirilir. Bir demet dereotu ile süslenir. |
TOFULU MANTAR SALATASı MALZEMELER 250 gr. tofu 3 diş sarımsak Tuz, taze karabiber 250 gr. kuru Cheri 5 yemek kaşığı Soya yağı 1/2 çay kaşığı arnavutbiberi 1 tatlı kaşığı kekik 150 gr. ıspanak yaprağı 100 gr. mantar 1 demet soğancık 1 limonun suyu HAZIRLANIŞI Tofuyu 1 cm büyüklüğünde kare kesip bir kaseye alın. Sarımsağı dövdükten sonra tofunun üstüne dökün. Cheri ve soya yağını da üzerine dökün. Tuz, karabiber, arnavutbiberi ve kekik ekleyip tatlandırın. Bu karışımı 2 saat buzdolabında bekletin, Yıkanmış ıspanakların saplarını kesin. Soğancıkları ince kıyın, mantarları yıkayın yaprak şeklinde kesin. Tofuları sostan alın ve süzün. Mantarlarla birlikte soya yağında pembeleşinceye kadar kavurun. Tuz ve karabiber ekin. Tofu sosuna limon suyunu ekleyip kanştırın. Ispanak yapraklarını sosa batırıp çıkartın ve tabaklara yayın. Bunun üstüne ılık mantar ve tofu karışımını ilave edin. Sosu bunların üstüne dökün. Servis yaparken soğancıkları serpeleyin. |
TON BALıKLı MıSıR SALATASı MALZEMELER 1 adet taze kırmızı biber 100 gr konserve ton balığı 150 gr konserve mısır 2 dilim kaşar peyniri tuz kırmızı pul biber kara biber limon suyu zeytin yağı HAZIRLANIŞI Önce ton balığı konservesini kabın içinde iyice küçük parçalara ayırın daha sonra mısırı ekliyerek karıştırın.Taze kırmızı biberi küçük parçalar halinde kesin ve ince uzun doğranmış kaşar peynirleri ile karışıma ekleyin. Tuz, kırmızı biber, limon ve zeytin yağını ekleyip son kez karıştırın. |
TON BALıKLı SALATA MALZEMELER 1 konserve ton balığı mevsime gore kıvırcık veya yeşil marul 1 konserve mısır 1 büyük baş kırmızı soğan zevke göre biber (etli büyük kırmızı bizim dolmalik biberlerin büyüklerinden tavsiye edilir) isteyene beyaz peynir hakiki zeytin yağı limon kekik biraz karabiber tuz hıyar turşusu HAZIRLANIŞI Soğanları minik minik doğrayın. Ton balığını hafif parmaklarınızın arasında gezdirerek açın. Marulları yıkayın ve orta büyüklükte taneler kopararak bir kaba koyun. Üzerine mısır konservesini ve kalan malzemeyi (küpler halinde keserek) ekleyin. __________________ |
TON BALıKLı SALATA MALZEMELER 1 kutu ortaboy ton balığı 1 yumurta 100 gr salatalık turşusu (isteğe bağlı olarak azaltılabilir.) 1 sert domates 2 sivri biber veya çarliston biber 1 adet salatalık 4 yaprak göbek salata 1 limon 2 çorba kaşığı mayonez 1 tatlı kaşığı sarı hardal (tatlı) 1 tutam tuz (isteğe bağli) HAZIRLANIŞI Göbek marul yaprakları ince ve kısa olarak doğranır. Küp şeklinde kesilmiş domatesler ve salatalık, yuvarlak ve ince olarak doğranmış turşu ve sivri biber ile birlikte marul içine katılır. Yumurta iyice haşlanarak küp şeklinde doğranır ve karışımın içine konur. Bu karışımın içine de suyu süzülmüş ton balığı eklenerek tahta bir kaşıkla karışımı ezmeden karıştırılır. Diğer bir tarafta mayonez, 1/2 limon ve hardal biraz tuz ilave edilerek çırpılır. Bu sos yavaşça ton balıklı karışıma eklenir. Daha ekşi olması isteniyorsa limon ilave edilebilir. Not: Bu salatayı ekmek arasında sandwich olarak veya diyet bisküvinin üzerinde de deneyebilirsiniz. __________________ |
VENÜS SALATASı MALZEMELER 1 adet küçük boy karnabahar 1 adet marul göbeği 4 adet kırmızı turp 1 adet salatalık 8-10 yaprak tere 2-3 sap dereotu 4 adet domates 2 adet patates 4 adet havuç 4 baş pancar üzüm sirkesi zeytinyağı karabiber maydanoz tuz 6 Kişilik HAZIRLANIŞI Karnabaharın çiçek kısmını tuzlu kaynar suda haşlayın. Pancarların üzerini kazıyıp bol suda yıkadıktan sonra, patateslerle birfikte tuzlu suda haşlayın. Tereleri yıkayın, salatalığın kabuğunu soyduktan sonra dilimleyip, doğrayın. Turbu temizleyip, dörde bölün ve bol suda yıkayın. Marulun göbeğini açarak bol suyla yıkayın. Domatesi dilim dilim doğrayın ve çekirdeklerini çıkartın. Havuçların üstü kazıyıp, rendeleyin. Büyükçe bir salata tabağının ortasına marulun göbeğini yerleştirin. Çevresine turp parçaları ve küçük parçalara bölünmüş karnabaharları yerleştirin. Sonra sırasıyla dilimlediğiniz pancarlar, patatesler, salatalık ve domatesleri dizin. Rendelediğiniz havuçları en dışa koyup, salatayı tere yapraklarıyla süsleyin. Bir kapta arzu ettiğiniz kadar sirke, zeytinyağı,karabiber ve tuzu iyice çırparak birbirine yedirin ve sonra salatanın üstüne gezdirerek dökün. Salata tabağını biraz maydanoz ve dereotu yaprağıyla süsledikten sonra servis yapın. __________________ |
WALDORF SALATASı MALZEMELER 500 gr elma 150 gr kereviz 100 gr mayonez 100 gr iri çekilmiş ceviz 1 limonun suyu HAZIRLANIŞI Elma ve kerevizi rendeleyip tüm malzemeyi karıştırın, üzerine küçük kesilmiş meyvalarla süsleyin. __________________ |
YAZ MEYVASı SALATASı MALZEMELER (6 kişilik) 2 bardak haşlanmış Amerikan pirinci 200 gr çilek 2 adet kivi 200 gr çekirdeksiz üzüm Yarım bardak ananas 2 çorba kaşığı ananas suyu 1 muz 2 çorba kaşığı yağsız yoğurt 1 çorba kaşığı bal Marul yaprakları HAZIRLANIŞI Meyvaları dilimleyerek geniş bir kase içine koyun. Küçük bir kase içinde ananas suyu, yoğurt ve balı karıştırın. Pirinci ve ballı karışımı meyva kasesine ilave ederek hafifçe karıştırın. Marul yaprakları üzerinde servis yapın. __________________ |
YAZ PIKNIK SALATASı MALZEMELER 200 gr. Amerikan Pirinci 1 kutu (340 gr.) mısır konservesi (suyu süzülmüş) 2 adet acıbiber (doğranmış ve çekirdekleri çıkarılmış) 50 gr. Doğranmış yeşil zeytin 1/2 doğranmış yeşil biber 1/2 doğranmış dolmalık biber 2 adet doğranmış yeşil soğan 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 3 yemek kaşığı limon suyu 3 yemek kaşığı zeytinyağ 1 çay kaşığı ezilmiş sarmısak 250 gr. Beyaz peynir Marul yaprakları (süslemesi için) 2 küçük domates, dilimler halinde kesilmiş (süslemesi için) HAZIRLANIŞI Pirinci bir tencerede haşlayın ve suyunu süzün. Pirinç, acıbiber, zeytin, yeşil biber, mısır, küçük doğranmış dolmalık biber, soğan ve pulbiberi geniş bir kaseye alın ve kanştırın. Limon suyu, yağ ve sarmısağı ayrı bir yerde çırpın, karışıma ilave edin. Servis yapmadan önce peyniri ekleyip ve hafifçe karıştırın. Domates dilimleri ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. (6 kişilik) |
YAZLıK MEYVE SALATASı MALZEMELER 2 su bardağı haşlanmış ve oda sıcaklığında soğutulmuş Amerikan Pirinci 1/2 su bardağı küçük dilimlenmiş çilek 1/2 su bardağı kiraz (isteğe göre) 2 adet kivi (4 parçaya kesilmiş) 1/2 su bardağı ince dilimlenmiş ananas 1 adet ince dilimlenmiş muz 1/4 su bardağı ananas suyu 2 çorba kaşığı sade yağsız yoğurt 1 çorba kaşığı bal Marul yaprakları HAZIRLANIŞI Büyük bir kase içinde doğranmış meyveleri ve haşlanmış pirinci karıştırın. Ayrı bir yerde ananas suyu, yoğurt ve balı iyice çırpın. Hazırladığınız bu sosu salatanın üzerinde gezdirin. Marul yaprakları üzerinde servis yapabilirsiniz. Her servis 189 kalori, 3 gr, Protein, 1 gr. Yağ, 44 gr. Karbonhidrat, 3 gr. Lif, 0 miligram kolesterol, ve 8 miligram sodyum içerir. |
YESIL MERCIMEK SALATASI MALZEMELER 1 su bardağı yeşil mercimek 1 det orta boy kuru yada taze soğan 1 demet maydanoz 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 limonun suyu tuz karabiber HAZIRLANIŞI Mercimekleri yıkadıktan sonra yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzdükten sonra bir salata kabına alın. Soğanı halka halka, maydanozu ince, ince kıyın ve mercimeğe karıştırın. Zeytinyağı ve limon suyunu karıştırıp üzerine dökün. Domates dilimleri yada turşu ile süsleyip servis yapın. __________________ |
YOGURTLU PATATES SALATASI MALZEMELER 1 limon patates maydanoz taze soğan zeytinyağ pul biber nane tuz HAZIRLANIŞI Patateslerin kabuğunu soyup, az suda altı kısık ve ağzı kapalı olarak iyice yumuşayana kadar haşlayın. Soğuyunca elinizle ya da çatal yardımıyla iyice ezin (blenderda güzel olmuyor). İçine çok az sıvı yağ ve limon suyunu ilave edin, karıştırın. Maydonoz ve yeşil soğanları (bunlar çok fazla ya da az olmasın, orta) ince ince kıyın, patateslere karıştırın. Cevizden biraz büyük toplar yapın. Üstüne içine bir çorba kaşığı mayonez karıştırılmış yoğurt dökün. Pul biber ve nane ile süsleyin. __________________ |
YOĞURTLU KABAK SALATASı MALZEMELER 1 kg. kabak 3-4 kaşık süzme yoğurt nane tuz sarımsak dereotu 3 kaşık zeytinyağ pul biber 1 bardak ceviz HAZIRLANIŞI Kabakları ayıklayın, yıkayın ve rendeleyin. Yoğurt, nane, tuz, sarımısak, dereotu ve iri kıyılmış ceviz eklenip iyice karıştırın. Bir kasenin içinde zeytinyağı ve kırmızı pul biber karıştırın. Kabakları servis tabağına alıp üzerlerini biberli yağ ile süsleyin. __________________ |
YOĞURTLU PIRINÇ SALATASı MALZEMELER (6 kişilik) 3 bardak pişmiş Amerikan pirinci 2 su bardağı vanilyalı yoğurt 1 su bardağı mayonez 2 elma 1-2 tane kereviz sapı 6 adet kemiksiz tavuk göğsü 1 bardak ceviz içi 1 bardak kuru üzüm 1 tutam tuz 1 tutam tarçın HAZIRLANIŞI Tavuk göğüslerini haşlayın veya ızgarada pişirin. Elma, kereviz sapı ve havucu küçük parçalara bölün. Yoğurt, mayonez, tuz ve tarçını büyük bir kapta karıştırın. Pirinç, elma, kereviz sapı, havuç, ceviz içi ve kuru üzümü de yoğurtlu karışıma ilave edip tekrar karıştırın. Hazırladığınız salatayı, haşlanmış veya ızgarada pişirilmiş tavukla birlikte servis yapın. __________________ |
YOĞURTLU SALATA MALZEMELER 3 adet salatalık 2 yaprak kereviz 2 diş sarmısak 250 gr yoğurt birkaç dilim şalgam sirke sıvı yağ HAZIRLANIŞI Salatalıkları ince dilimler halinde kesip üstlerine tuz ekin ve biraz bekletin. Diğer tarafta sarmısakları çukur bir kapta çatal yardımıyla ezin, yoğurt, yağ, sirke ve doğranmış kereviz yaprağı ile karıştırıp salatalıkların üstüne dökün. __________________ |
ZENCEFILLI VE ERIKLI TAVUK SAL MALZEMELER 1 su bardağı Amerikan Pirinci 2 adet haşlanmış kemiksiz tavuk göğsü 1/2 bardak doğranmış yeşil soğan 4 adet kabukları çıkarılmış erik 2 çorba kaşığı soya yağı 2 çorba kaşığı limon suyu 1 çorba kaşığı soya sosu 1/2 şeker kaşığı ezilmiş zencefil HAZIRLANIŞI Bir tencerede pirinci normal bir şekilde haşlayın ve soğumaya bırakın. Bir kabın içinde haşlanmış pirinç, haşlanmış ve doğranmış tavuk göğsü, yeşil soğan ve erikleri karıştırın. Sos hazırlamak için, bir kabın içinde soya yağı, limon suyu, soya sosu ve zencefil ilave edip iyice çırpın. Pilavın üzerinde sosu gezdirin, dinlenmeye bırakın. İsteğe göre marul yaprakları ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. (6 kişilik) Her servis 226 kalori, 17 gr protein, 7 gr yağ, 26 gr karbonhidrat, 2 gr doğal lif, 36 miligram kolesterol ve 610 miligram sodyum içerir. |
ZEYTIN PIYAZı MALZEMELER 2 su bardağı çekirdeksiz yeşil zeytin 1 demet taze soğan 1 demet maydanoz 1 su bardağı iri kıyılmış iç ceviz 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı nar ekşisi 2 çorba kaşığı zeytinyağı ½ su bardağı tanelenmiş nar HAZIRLANIŞI Zeytinlerin çekirdeklerini çıkararak dilimleyin. Taze soğanları yıkadıktan sonra ince halkalar halinde doğrayın. Maydanoz ve dereotunu yıkayıp ince kıyın. Bütün malzemeleri karıştırıp cevizi de ekleyin. Karışımın üzerine zeytinyağı gezdirip, kırmızıbiber ve tuzunu ilave edin. Nar ekşisi ve nar tanelerini ilave edip, zeytinyağını çekmesi için yaklaşık 18-20 dakika beklettikten sonra servis yapın. |
ZEYTINLI PIRINÇ SALATASı MALZEMELER 1 su bardağı Amerikan Pirinci Yarım su bardağı su 1 su bardağı siyah zeytin 1 su bardağı yeşil zeytin 1/2 demet maydanoz 1 limonun suyu 1/2 demet taze soğan 1 çorba kaşığı soya yağı Süslemek için domates HAZIRLANIŞI Pirinci 1 bardak suda hafif haşlayın ve suyunu süzün. Zeytinlerin çekirdek kısımlarını çıkarın ve küçük küçük doğrayın. Maydanoz ve taze soğanı ince ince kıyın. Bir kasenin içine haşlanmış pirinci, zeytinleri, maydanoz ve taze soğanı ilave edip iyice karıştırın. İçine 1 limonun suyu ve yeterince tuzu ilave edin. Servis tabağına alın. Üzerinde 1 çorba kaşığı soya yağını gezdirip servis yapın. |
Yogurtlu Patlican Salatasi Malzemeler: 2-3 adet parlican 1 su bardagi yogurt 1 dis sarimsak 1 kahve fincani zeytinyagi Tuz Yapilisi: 1- Patlicani kozleyip, kabuklarini soyup, limonlu suya koyunuz. 2- Tahta uzerine incecik kiyiniz. 3- Yogurda dovulmus sarimsagi, tuzu, zeytinyagi koyup, karistiriniz. 4- Yogurtla patlicanlari da karistirip, servis tabagina koyunuz. 5- Susleyip, servis tabagina aliniz. Yeni Yil Salatasi Malzemeler: 10 yaprak yesil marul 1/2 kase rendelenmis kirmizi pancar 2 greyfut 2 avokado 6 kasik siviyag 2 kasik sirke 1 dis sarimsak 1 cay kasigi hardal tuz, karabiber 4 portakal 50gr. toz seker 4 kasik su Yapilisi: 1-Portakallarin kabuklari soyulup kabuklar ince ince dilimlenir. 4 kasik su ve toz sekerle iyice pisirilir. Suyu suzdurulup kurumaya birakilir. 2-Marullar temizlenir. Salata tabagina elle bir kac parcaya ayirarak konulur. Rendelenmis kirmizi pancar ilave edilerek karistirilir. Uzerine soyulup dilimlenmis greyfut, avokado ve portakal dilimleri sekilli olarak konulur. 3-Siviyag, sirke, ezilmis sarimsak,hardal, tuz, karabiber bir kapta iyice karistirilir. Salatanin uzerine ilave edilerek servis yapilir |
Pirinçli Hindi Salatası Malzemeler: 225gr. kahverenk pirinc 50gr. beyaz pirinc 2 kirmizi elma 115gr. taze uzum 45ml. limon veya portakal suyu 150ml. mayonez 350gr. haslanmis hindi eti tuz, karabiber 5 adet marul yapragi Yapilisi: 1-Pirincler kaynar suda haslanir, suzulur. 2-Bir kapta haslanmis princ, dogranmis elma, uzum, limon suyu, mayonez, haslanip kup seklinde dogranmis hindi eti, tuz ve karabiber koyup karistirilir. 3-Salata tabagina marullar yerlestirilir. Uzerine hazirlanan salatadokulerek servis yapilir. Ton Balığı Salatası Malzemeler: 2 adet ton konserve 3 adet haslanmis patates (pure yapilacak) 1/2 demet dereotu 1/2 demet maydanoz 1 demet taze sogan (ben soğansız yapıyorum) 2 kasik mayonez Yapilisi: 1)Bir kabin icine ton konserve konur. Patatesler haslanip ezilir. 2)Dereotu, maydanoz, taze sogan ince kiyilir. 3)Tum malzemeler ton baliginin icine ilave edilerek iyice katistirilir. 4)Servis tabagina alinip uzeri istege gore suslenerek servis yapilir. __________________ |
Çoban Salatası Malzemeler: 2 büyük domates 1 tatli sogan 3 orta boy tatli biber 1 orta boy salatalik 1/2 demet maydanoz Zeytinyag, limon, tuz Yapilisi: 1) Sogani dilim dilim kesin. Domatesleri küçük küp biçiminde kesin. Biberlerin saplarini ve çekirdeklerini çikarip küçük dograyin. Maydanozu kabaca kiyin. Hepsini birbirine katin. Tuz, zeytinyagi ve limonla çesnilendirin Cacık Malzemeler: 500 gr. yogurt 2 orta boy salatalik 1 t.k. tuz 2-3 sap dereotu 1 t.k. kuru nane 1 dis dövülmüs sarimsak (istege bagli) 2 y.k. zeytinyagi (isteye bagli) Yapilisi: 1) Salataliklarin kabuklarini soyun ve küçüçük parçalara dograyin. Üzerlerine tuz serpip birakin. Yogurdu bir kaseye koyun. Sürekli çirparak azar azar bir bardak soguk su katin. Salatalik parçalarini ve dövülmüs sarimsagi katin. Üzerine kiyilmis dereotu ve kuru nane serpin, zeytinyaini gezdirin. Çok soguk servis yapin. Meyve Salatası Malzemeler: 2 adet elma 2 adet armut 2 adet muz 2 adet portakal 2 adet mandalina 4 çorba kasigi pudra sekeri 1 adet limon 1 finca likör Yapilisi: 1- Meyveleri ayiklayip, yikayip kabuklarini soyduktan sonra, küçük küp seklinde dograyiniz. 2- Dogradiniz bütün meyveleri karistirip, porselen bir kaseye koyunuz. 3- Üzerlerine pudra sekerini, limon suyunu koyup, 2-3 saat bekletiniz. 4- Bu süre sonunda bir fincan herhangi bir likörü serpip, meyveleri birer kisilik kaserlere koyup. servis yapiniz |
Pancarlı Patates Salatası Malzemeler: 6 orta boy patates 3 bas taze sogan 1 demet maydanoz 6 bas pancar 8 corba kasigi zeytinyagi 4 corba kasigi uzum sirkesi 1 kasik hardal yeteri kadar tuz ve karabiber Yapilisi: 1- Patatesler iyice yikandiktan sonra tuzlu suda haslanir. Pancarlarda, uzeri kazinip, yikandiktan sonra tuzlu suda haslanir. 2- Haslanmis patatesler kabuklari soyulduktan sonra pancarlarla birlikte sogumaya birakilir. Diger tarafta taze sogan ve maydanoz ayiklanip bol suda yikandiktan sonra ince ince dogranir ve karistirilir. 3- Patates ve pancar ince ve yuvarlak dilimler haline dogranir. Sonra bir sira patates, bir sira dolma olmak uzere salata kasesine dizilir. Aralarinada sogan, maydanoz karisimi yayilir. 4- Kucuk bir kasede zeytinyagi, sirke, tuz, karabiber ve hardal cirpilarak birbirine iyice yedilir. Sonra bu karisim salatanin uzerine gezdirilerek dokulur. 5- Salatayi sirke ile zeytinyagini cekmesi icin 15-20 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis yapilir |
Türkiye`de Saat: 18:33 . |
Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2