![]() |
Amerikan Salatasi Malzemeler: Mayonez 2 adet patates 1 adet limon 1 cay fincani haslanmis bezelye veya konservesi 1 adet kucuk kirmizi turp 2 adet havuc 2 adet haslanmis yumurta 3-4 adet salatalik tursusu Tuz, karabiber Yapilisi: 1- Sebzelerin hepsini haslayiniz. 2- Haslanan sebzeleri kucuk kucuk dilimlere dograyiniz. 3- Tursuyu yumurtayi da ayni buyuklukte dograyiniz. 4- Hepsini porselen bir kaseye koyup, bezelyeyi, tuzu, karabiberi koyup, iyice karistiriniz. 5- Mayonezin yarisini ilave edip, iyice yediriniz. 6- Salatayi servis tabagina veya salata tabagina koyup, uzerini kalan mayonez ile kapatiniz. (Sebzeler gozukmeyecek sekilde olsun) 7- Uzerlerini haslanmis yumurta, turp, salatalik tursusu ve haslanmis havucla susleyiniz. |
Havuç Salatası Malzemeler: 2 orta boy havuç 1 küçük kivircik 2-3 çorba kasigi zeytinyagi 1 limon 5-6 zeytin 1 tatli kasigi tuz Yapilisi: 1) Servis adedine göre marul yapraklarinin düzgünlerinden birer yaprak salata tabaklarina koyunuz. Havucu rendeleyip fincana sikica doldurup yapragin üzerine ters çeviriniz, üzerine zeytin koyunuz. 2) Marul yapraklarinin geri kalan kismini dograyip havucun etrafina yerlestiriniz. Yemek zamani üzerne sosunu gezdiriniz. __________________ |
Börülce Salatası Malzemeler: 1/2 kg. taze körpe bögrülce 1 dis sarimsak 2-3 çorba kasigi zeytinyagi 1/2 limon 1 çay kasigi tuz 6-7 dal maydanoz Yapilisi: 1) Börülceleri bol su ile yikayiniz. Uç kisimlarini koparik kilçiklari varsa biçakla kesesrek çikartiniz. 2) Tencereye 1 su bardagi su ve tuz koyup kaynatiniz. Börülceleri hafif hararetli isida yumusayana kadar pisirip salata tabagina yerlestiriniz. Dögülmüs sarimsak, zeytinyagi limon suyu ve kiyilmis maydanozu iyice çapip börülcelerin üzerinegezdiriniz |
Patates Salatasi Malzemeler: 1 kg patates (haslanmis, soyulmus) 200 gr. domates 150 gr. salatalik 1 tatli kasigi kekik 4 yemek kasigi sivi yag 200 gr. yagli yogurt 2 yemek kasigi mayonez 4 yemek kasigi sirke 50 gr. rendelenmis parmezan peyniri 80 gr. siyah zeytin 150 gr. beyaz peynir Tuz, karabiber Yapilisi: 1) Patatesleri dilim dilim kesin. Domatesleri 8 parçaya bölün, salataliklari soyun, uzunlamasina kesin. Kasikla çekirdeklerini çikarin ve ince dilimlere dograyin. 2) Zeytinyagi, sirke, tuz, karabiber, kekik ve parmezan peynirini karistirip mayonezi ilave edin. Yogurdu katin ve tekrar karisitirin. 3) Patates dilimleri, domates, salatalik, çekirdeklerini çikardiginiz zeytin küb seklinde dogradiniz beyaz peyniri hazirladiginiz sosla karistirin |
Afrodit Salatası Malzemeler: 1 adet kucuk boy karnabahar 1 marul göbegi 4 bas pancar 1 orta boy salatalik 4 orta boy domates 4 körpe havuç 4 kirmiziturp 2 büyük patates 5-10 yaprak tere yeteri kadar zeytinyag üzüm sirkesi karabiber,tuz birkaç yaprak dereotu ve maydanoz Yapilisi: 1- Karnabaharin çiçek kismi tuzlu kaynar suda haslanir. Pancarlarin üstü kazinip bol suda yikandiktan sonra, patateslerle birlikte tuzlu suda haslanir. Tereler iyice yikanir. Salataligin kabugu soyulup dilimlenip dogranir. Turpun saçaklari kesilip dörde bölünür ve bol suda iyice yikanir. Marulun göbegi bir gül gibi açilarak bol suyla yikanir. Domates dilim dilim dogranir ve çekirdekleri çikartilir. Havüçlarin üstü kazinarak rendelenir. 2- Büyük bir salata tabaginin tam ortasina marulun göbegi oturtulur.Çevresine turp parçalari ve küçük parçalara bölünmüs karnabaharlar yerlestirilir. Sonra sirayla dilimlenmis pancarlar, patatesler, salatalik ve domatesler dizilir. Rendelenmis hauçlar en disa konur veya aralara serpilir. Salata tere yapraklarila suslenir 3- Bir kucuk kasede istenildigi kadar sirke, zeytinyagi, tuz, ve karabiber iyice cirpilarak birbirine iyice yedirilir. Sonra salatanin ustune gezdirilerek dokulur. 4- Salata tabagi birkac maydanoz ve dereotu yapragiyla suslendikten sonra servis yapilir. __________________ |
Karidesli Salata (4 Kişilik) Malzeme: 200 gram karides (daha önce haşlanmış ve ayıklanmış. Yaklaşık 15 adet cimcime karides) 100 gram mayonez 100 gram süt kreması (arzuya tabi) 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 yemek kaşığı Tabasco (acı biber sosu) 1 küçük kuru soğan 2 çorba kaşığı sirke 2 çorba kaşığı limon suyu 5 adet marul yaprağı tuz Yapılışı: Mayonez, krema, zeytinyağı ve acı biber sosunun yarısını karıştırın. Soğanı soyup ince halkalar halinde doğrayın. Üzerine bolca tuz serpip ovun. Bol su ile yıkayıp mayonezli karışıma katın. Marul yapraklarını iyice yıkayıp süzdükten sonra enine şeritler halinde doğrayıp geniş bir salata kabına alın. Karidesleri yaklaşık bir santim boyunda küçük parçalara ayırın, yapraklara ekleyin. Karışımı arzunuza göre kararınca tuzlayıp hazırladığınız sosu üzerine dökün ve iyice karıştırın. Notlar: 1-Bu salataya kırlangıç gibi çorbaya veya mayonezli yemeklere müsait balıkları haşladıktan sonra kılçıklarını ayıkladıktan sonra küçük parçalara bölüp ilave edebilirsiniz. 2-Bu salataya çok yakışıcak diğer iki deniz ürünü de yengeç ile istakozdur, ABD’de aynı salatada bolça kullanılmaktadır. __________________ |
brokoli salatası Malzemeler ; 2 kişi için Patatesleri haşlayıp küp doğrayın. Brokolileri kaynayan suya atın. 2-3 dakika haşlayın. Çıkarıp parçalara bölün. Tüm katı malzemeyi karıştırın. Tuzunu katın. Zeytinyağı, mayonez ve limon suyunu karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Kızarmış ekmek dilimleri ile servis yapın. 250 gram brokoli 6 adet küçük patates Yarım çay bardağı tane mısır 2-3 çorba kaşığı çorba kaşığı beyaz peynir Bir buçuk küçük doğranmış salam 2 çorba kaşığı mayonez 1 adet limonun suyu Zeytinyağı, tuz Kızarmış ekmek dilimleri Afiyet olsun |
HİNDİBAĞ SALATASI ( 4 Kişilik ) Malzemeler : 500 gr. hindibağ 2 l/2 çorba kaşığı zeytinyağı 4 çorba kaşığı limon suyu 2 diş sarımsak Tuz Hazırlanışı : Köklerinin sert kısımları kesilip bol suda birkaç kere iyice yıkanmış hindibağını bir tencereye koyup 8-10 bardak su ilave edin ve yarım saat haşlayın. Haşlanan hindibağlarını süzüp salata tabağına alın. Üzerlerine tuz, dövülmüş sarımsak, limon suyu ve zeytinyağı dökün. Hindibağ salatanız servise hazırdır. |
DOMATES SALATASI ( 4 Kişilik ) Malzemeler : 3 büyük domates 2 1/2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kekik Tuz Hazırlanışı : Etli ve olgun domateslerin kabuklarını soyun. Domatesleri salata tabağına küçük parçalar halinde doğrayın ve üzerlerine 2 1/2 çorba kaşığı zeytin yağını döküp, 1 tatlı kaşığı ufalanmış kekik ve yeterince de tuz serpip karıştırın |
İTALYAN SALATASI ( 5 kişilik ) Malzemeler : 3 adet havuç 3 adet patates 250 gr. iç bezelye 8-10 dilim jambon 50 gr. füme dil 8-10 adet kornişon turşu Yarım su bardağı mayonez Tuz Hazırlanışı : Havuçların üzerini bir bıçak yardımıyla kazıyın. Bezelye iriliğinde doğrayın. Pateteslerin kabuğunu soyduktan sonra onları da bezelye iriliğinde doğrayın. Sıcak suda bezelyeleri, havuçları ve patatesleri yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzerek başka bir kaba aktarıp soğumasını bekleyin. Jambon ve füme dilini ince uzun dilimler halinde doğrayın. Sebzelerin üzerine ekleyin. Küçük doğranmış kornişon turşu ve mayonezle karıştırarak servis yapın. __________________ |
CEVİZLİ SALATA ( 4 kişilik ) Malzemeler : Yarım paket burgu makarnası Yarım kase haşlanmış mısır 1 çorba kaşığı mayonez 1 çorba kaşığı yoğurt 6 adet kornişon turşu 1 adet kırmızı biber 1 adet domates Yarım su bardağı ceviz 2 adet sivri biber 1 adet salatalık 2 yaprak marul Tuz Hazırlanışı : Makarnayı bol tuzlu suda haşlayın ve süzün. Kırmızı ve sivri biberleri, marulları, kornişon turşuyu ve salatalığı küçük küçük kesin. Üzerlerine tuz serpin. Mayonez ve yoğurdu ayrı kap içinde karıştırın. Salata tabağı içine aldığınız makarnaların üzerine malzemeleri ve mayonez yoğurt karışımını da döküp karıştırın. Mısırı ilave edin. Makarnanın üzerini ince ince dilimlediğiniz domatesler ve ceviz ile süsleyerek servis yapın __________________ |
BUĞDAY SALATASI ( 4 kişilik ) Malzemeler : 1 su bardağı buğday 1 adet domates 1 adet yeşil biber Sirke Tuz Hazırlanışı : Buğdayı yıkayıp, bol suda yumuşayana kadar haşlayın. Ocaktan alıp, suyunu süzün ve soğutun. Domatesi küp küp, biberleri ince ince doğrayın. Haşlanmış buğdayla karıştırın. Tuz ve sirkeyi ilave edip servis yapın. BRÜKSEL LAHANASI SALATASI ( 8 kişilik ) Malzemeler : 1/2 kg. brüksel lahanası 250 gr. havuç 150 gr. yoğurt 2 çorba kaşığı mayonez 1 adet küçük soğan 2 çorba kaşığı portakal suyu Marul yaprakları Karabiber Tuz Hazırlanışı : Brüksel lahanalarını ayıklayıp, yıkayın. Biraz süzgeç içinde bekletip, fazla sularını süzün, ardından ince dilimler halinde doğrayın. Havuçları rendeleyin. Soğanı da piyazlık doğrayın. Tüm malzemeleri karıştırın. Yoğurt, mayonez, portakal suyu, tuz ve karabiberi karıştırarak bir sos hazırlayın. Bu sosu daha önceden hazırlanan malzemelerle karıştırın. Üzerini bir kapakla örtüp buzdolabında 1 saat kadar bekletin. 1 saat sonra derin bir salata kasesi içine marul yapraklarıyle kaplayın. Salatayı da ortasına yerleştirip servis yapın. __________________ |
HAVUÇLU KABAK SALATASI ( 2 kişilik ) Malzemeler : 3 adet havuç 1 adet kabak 1/2 çay bardağı sıvı yağ 1 dilim bayat ekmek 1 çay bardağı dövülmüş ceviz 2 diş dövülmüş sarımsak 1 çay bardağı süzme yoğurt 1 çorba kaşığı sirke Kırmızıbiber Tuz Hazırlanışı : Havuç ve kabağı rendeleyin. İçine sıvı yağı ilave edin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Ateşten alıp içine bayat ekmek, ceviz, sarımsak, yoğurt, sirke, tuz ve kırmızıbiberi ilave edip karıştırın. Sonra servis yapmak üzere kabınıza aktarın. |
Ilık ıspanak salatası Ispanak yapraklarını ve domatesleri servis tabağına yerleştirin. Ekmeklerin üzerine biraz zeytinyağı sürüp, ızgarada her iki yüzünü de altın rengi oluncaya kadar kızartın. Bir kapta yağı orta hararette ısıtıp, sarmısağı rengi hafif değişene kadar yaklaşık 1 dakika soteleyin. Kapari, zeytin, limon suyu, kekik ve karabiberi de katarak, karışımı 1 dakika daha ısıtın. Ilık sosu salatanın üzerine dökün, ekmeklerle birlikte servis yapın. MALZEMELER (4 kişilik) * 250 gram ıspanak yaprağı * 50 gram kurutulmuş domates * 12 dilim baget ekmek * Zeytinyağı Ilık sarımsak sosu: * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * 3 diş sarımsak (dilimlenmiş) * 2 çorba kaşığı kapari (yıkanıp, süzülmüş) * 50 gram zeytin * 2 çorba kaşığı limon suyu * 2 çorba kaşığı kekik yaprağı * Karabiber (çekilmiş) |
Turplu portakal salatası Büyük bir kasede turp, portakal, fıstık, taze soğan ve sumağı iyice harmanlayın. Kalan malzemeleri küçük kapaklı bir kavanozda çalkalayarak iyice karıştırın ve salata malzemelerinin üzerine gezdirin. Üzerini streçle kapatıp, buzdolabında dinlendirin. Servisten bir saat önce buzdolabından çıkarın. 66 kalori / porsiyon (6 kişilik) * 500 gr. kırmızı turp (ince doğranmış) * 3 adet büyük boy portakal (dilimlenmiş) * 1 çorba kaşığı çamfıstığı (kavrulmuş) * 5 sap taze soğan (ince kıyılmış) * 2 çay kaşığı sumak * 1 portakal suyu * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 çorba kaşığı limon suyu * 1 tatlı kaşığı tozşeker * 1 çay kaşığı kimyon tohumu * 1 tatlı kaşığı elma sirkesi __________________ |
PAŞA PİLAVI (SALATA) Gereçler: 5 SARI PATETES 1 DEMET TAZE SOĞAN 4 YEŞİL SİVRİ BİBER 2 YUMURTA 1 LİMON YARIM DEMET MAYDANOZ 1 KAHVE FİNCANI ZEYTİNYAĞI TUZ Yapılışı: Patetesleri yıkayıp haşlayın.ılınınca kabuklarını soyup küçük küpler halinda doğrayın.derin ve geniş kaseye alın.yumurtaları katı kıvamda haşlayın.limonun suyunu sıkıp tuz ve zeytinyağıyla çırpın.pateteslerin üzerine gezdirip 1-2 kez karıştırın.maydonuzu kıyın,biberleri ince ince doğrayın.patetesleri salata tabağına alın.taze soğanları ince ince doğrayıp pateteslerin üzerine yayın.yumurtaları soyup halka dilimleyin ve salatanın üzerine dizin.kıyılmış maydanoz serpip sivri biberle süsleyin.kaseye kalan zeytinyağlı sosu üzerine gezdirip servis yapın. Servis Önerileri: SOĞUK BİR ŞEKİLDE SERVİS YAPIN..AFİYET OLSUNhttp://www.yorumla.net/images/smilies/icon_smile.gif) |
Makarna piyazı (8 kişilik) * 1 su bardağı kuskus makarna * 1 demet taze soğan (ince kıyılmış) * 1/2 demet maydanoz (kıyılmış) * 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber * 6 adet siyah zeytin * 1 kahve fincanı zeytinyağı * 1 çay kaşığı sirke * 1 adet yumurta (katı pişmiş) Makarnayı bol tuzlu suda 10 dakika haşlayıp, süzün ve bir kaseye boşaltın. Taze soğan, maydanoz ve pul kırmızıbiberin yarısını ilave edin. Zeytinyağı, tuz ve sirkeyi de katıp, harmanlayın. Yumurtayı dilimleyip makarnanın üzerine dizin. Üzerine kalan pul kırmızıbiberi serpip, zeytin ile süsleyerek servis yapın. __________________ |
Erişteli yeşil mercimek salatası Mercimek, domates, soğan, nane ve maydanozu harmanlayın. Kapaklı bir kavanozda zeytinyağı, limon suyu, sirke ve biberi iyice çalkalayın. Harmanladığınız malzemeye erişte söğüşü katıp, 1 kez karıştırın, üzerine zeytinyağlı karışımı gezdirip 1 saat buzdolabında dinlendirin. Soğuk servis yapın. * 1/2 paket piliç erişte söğüt * 2 su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış) * 1 adet büyük boy domates (ufak doğranmış) * 2 adet ufak boy soğan (piyaz doğranmış) * 1/2 demet nane (iri doğranmış) * 1/2 demet maydanoz (iri doğranmış) * 1 kahve fincanı zeytinyağı * 1/2 kahve fincanı limon suyu * 1/2 fincan sirke * 1 çorba kaşığı acı pul biber __________________ |
KEREVİZ SALATASI ( 4 kişilik ) Malzemeler : 500 gr. kereviz 300 gr. havuç 1 adet yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı hardal 1 tatlı kaşığı limon suyu 1/2 su bardağı zeytinyağ 2 yemek kaşığı yağlı yoğurt Kıyılmış yeşillik Toz şeker Karabiber Tuz Hazırlanışı : Kerevizi ve havuçları yıkayıp kabuklarını soyun. Her ikisini de rendeleyin. Yumurta sarıs, hardal, limon suyu, tuz, karabiber ve bir tutam tuzu bir kaba koyun ve mikserle iyice çırpın. Hazırladığınız karışıma yağı damla damla, sonra incecik akıtarak ilave edin. Koyu bir mayonez oluşana kadar karıştırın. Son olarak yoğurdu ekleyin. Mayonezi iki kaşık yardımı ile sebze ile karıştırın. Üzerine yeşillik serpin ve servis yapın. __________________ |
RENKLİ MAKARNA SALATASI Malzemeler : 200 gr.kelebek makarna 150 gr.iç bezelye 100 gr.mısır (konserve) 100gr.dana jambon 150 gr.yağlı yoğurt 1 adet havuç 3 yemek kaşığı mayanoz 3-4 yemek kaşığı ketçap 5 yemek kaşığı portakal suyu Kırmızı biber Tuz Hazırlanışı : Önceden havuçları soyup küp şeklinde doğrayın. Makarnaları havuç ve bezelyelerle birlikte tuzlu suda haşlayın. Hepsini beraber süzgeçe boşaltıp, süzün. Suyunu sözdüğünüz mısırı ilave edip karıştırın.Jambonu ilk önce şeritlere kesin, sonra küp şeklinde doğrayın ve süzgeçteki malzemeye katın. Yoğurdu mayonez, 3 yemek kaşığı ketçap, portakal suyu ile karıştırıp, tuz, karabiber ve kırmızı biberle tatlandırın. Sosla diğer malzemeyi büyük bir kasede karıştırın ve 10 dakika bekletin.Daha sonra servis yapın. __________________ |
SOYA FİLİZİ SALATASI Malzemesi 1 kutu soya filizi 1 demet dereotu 1 demet maydanoz 3 diş sarmısak 1 çorba kaşığı limon sirkesi 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 3 adet minik kırmızı turp yeteri kadar tuz Hazırlanışı Tüm malzeme yıkanır, ince ince kıyılır. Sarmısak tuzla dövülür, içine limon ve zeytinyağı eklenir, karışımın üzerine dökülür |
Ballı hindi salatası Hindi biftekleri kaynar suda 15 dakika pişirin ve uzun şeritler halinde kesip, kendi suyunda soğutun. Zeytinyağı, limon suyu ve balı çırpın. Marul yaprakları, salatalık, kırmızı soğan, havuç ve kiviyi harmanlayıp bir kaba alın. Üzerine hindi etlerini yerleştirip, fıstık ve kırmızıbiber parçalarını serpin. En son sosu gezdirip servis yapın. MALZEMELER * 400 gram hindi biftek * 3 su bardağı su * 4 çorba kaşığı zeytinyağı * 3 çorba kaşığı limon suyu * 2 çorba kaşığı bal * Yarım demet marul * 1 ufak salatalık * 1 ufak kırmızı soğan * 1 ufak havuç * 1 ufak kivi * Yarım su bardağı kavrulmuş yerfıstığı * 1 adet kırmızıbiber __________________ |
YOĞURTLU PANCAR SALATASI Malzemeler: 1 kilo pancar 1 kilo torba yoğurdu 4-5 diş sarımsak Yapılışı: Pancarı haşlayın yumuşayınca süzün soğuduktan sonra rendeleyin.Bir tavanın içine pancarı alın zeytinyağında rengi hafif koyulaşıncaya kadar kavurun.Ateşten alıp soğumaya bırakın o arada bir kase torba yoğurdunu hafif açarak dövülmüş sarımsak ve tuz ilavesi ile yoğurdu karıştırın Pancarı ilave edin iyicene harmanlayın derin bir kaseye salatayı dökün üstünü kaşıkla düzeltin.Arzu edilirse üstüne tereyağ kızdırıp toz biber serpip sevis yapın __________________ |
BAYRAM SALATASI Malzemeler: 5 adet orta boy patates 2 adet orta boy havuç Yarım demet dereotu Yarım demet taze soğan 3 çorba kaşığı yoğurt 3 çorba kaşığı mayonez 10 kornişon turşu 4-5 diş sarımsak 2 adet haşlanmış yumurta tuz,kokteyl zeytin Yapılışı: Patatesleri haşlayıp rendeleyin.Üzerine rendelenmiş havucu,ince kıyılmış dereotunu,küçük doğranmış taze soğanı,2 çorba kaşığı yoğurdu,2 çorba kaşığı mayonezi,küçük doğranmış turşuyu,dövülmüş sarımsakları ve tuzu ekleyip iyice harmanlayın.Derin bir kaseye seffaf folya serin malzemeyi folyolu kaseye boşaltıp kaşıkla bastırın.Buzdolabında birkaç saat bekletin.Çıkardıktan sonra düz bir sevis tabağına salatayı ters çevirin.Salatayı zedelemeden folyoyu üzerinden alın.Birer kaşık ayırdığınız yoğurt ve mayonez karışımını salatanın üzerine sürün Haşlanmışyumurtaların sarısını ve akını ayrı ayrı kaplara rendeleyin.Salatanın ortasına yumurtanın sarısını,etrafına akını serpin.Halka dilimlenmiş kokteyl zeytinle süsleyip servis yapın __________________ |
GÖBEK SALATA MALZEMELER; 1 küçük boy göbek marul 1 b.y. kase dolusu yoğurt 5 kaşık mayonez yeterice tuz 1 çay kaşığı nane 1 çorba kaşığı sıvı yağ HAZIRLANIŞI; marullar ince ince doğranıp geriye kalan malzemeler eklenip karıştırılır daha sonra dolapta biraz bekletilip afiyetle yenilir __________________ |
Yoğurtlu salata bir kac dakkada hazırlayabileceginiz cok kolay bi salata MALZEMELER 3 adet salatalık 2 yaprak kereviz 2 diş sarmısak 250 gr yoğurt birkaç dilim şalgam sirke sıvı yağ HAZIRLANIŞI Salatalıkları ince dilimler halinde kesip üstlerine tuz ekin ve biraz bekletin. Diğer tarafta sarmısakları çukur bir kapta çatal yardımıyla ezin, yoğurt, yağ, sirke ve doğranmış kereviz yaprağı ile karıştırıp salatalıkların üstüne dökün. AFIYET OLSUN! olmayanları eleyin koymasanızda olur. __________________ |
Lahana Salatasi malzemeler: 1 lahananın göbeği veya 3 kase doğranmış lahana (marketteki minik sert beyaz lahanalar da olabilir) 2 havuç, rendelenmiş 2 yemek kaşığı mayonez 1-1,5 su bardağı yoğurt 1/2 su bardağı ceviz süslemek için: mısır, dereotu veya ceviz *sert lahana ile daha güzel oluyor. hazırlanması: lahanaları iyice yıkayıp kıyın. bir kaba alıp ölmeyecek şeklide tuzla ovun. yoğurt ve mayonezi karıştırın. dövülmüş sarımsak ve cevizi ekleyin. tüm malzemeyi karıştırıp servis tabağına alın. üzerini mısır veya dereotu ile süsleyip servis yapın. |
kivili salata... -------------------------------------------------------------------------------- Malzemeler Mutfak Süre 15 dk. Kaç Kişilik 4 Yöntem 4 Adet kivi 1 Adet elma 1 Adet orta boy ankara armudu 1 Adet muz Yarım portakal 8-10 Adet çilek 8 Tatlı kaşığı pudra şekeri 1 Çay bardağı muz likörü Hazırlanışı Elma ve armudun kabuklarını soymadan küçük küçük doğrayın. Çilekleri ortadan ikiye kesin. Portakalın, kivilerin ve muzun kabuklarını soyup, doğrayın. 8 Tatlı kaşığı pudra şekeri ve 1 çay bardağı muz likörünü ekleyin. Kaselere koyup, isteğe göre krem şanti ile servis yapın __________________ |
Patlican Salatası Malzemeler: 2 Adet patlıcan 1 Adet soğan 2 Adet domates Yarım demet maydanoz 3 Adet kırmızı biber 4-5 Diş sarımsak Yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım kahve fincanı sirke Tuz Hazırlanışı * Ön hazırlık olarak patlıcanları ve salçalık kırmızı biberleri ocak ateşinde közleyin. * Ardından kabukları soyulmuş biberleri ve patlıcanları yıkayın. * Avucunuzda sıkarak sularını süzün. * Biberlerin çekirdek yataklarını çıkarın. * Patlıcanları ve biberleri küçük küçük doğrayın. * Domateslerin kabuklarını soyup, tavla zarı iriliğinde doğrayın. * Patlıcan ve biberlere ilave edin. * Maydanozu ince ince doğrayarak ekleyin. * Diğer yandan sarımsakları dövüz ve tuzunu ayarlayın. * Sirkeyi incecik akıtarak çırpın. * İçine sebzeleri ilave edip, karıştırarak servis yapın. __________________ |
salata ye sağlıklı yaşa:D |
Türkiye`de Saat: 09:39 . |
Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2