Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi

Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi (http://besiktasforum.net/forum/index.php)
-   Mutfak (http://besiktasforum.net/forum/forumdisplay.php?f=156)
-   -   salatalar (http://besiktasforum.net/forum/showthread.php?t=20783)

NuraN 31-01-2007 14:30

Amerikan Salatasi

Malzemeler:
Mayonez 2 adet patates
1 adet limon
1 cay fincani haslanmis bezelye veya konservesi
1 adet kucuk kirmizi turp
2 adet havuc
2 adet haslanmis yumurta
3-4 adet salatalik tursusu
Tuz, karabiber
Yapilisi:
1- Sebzelerin hepsini haslayiniz.
2- Haslanan sebzeleri kucuk kucuk dilimlere dograyiniz.
3- Tursuyu yumurtayi da ayni buyuklukte dograyiniz.
4- Hepsini porselen bir kaseye koyup, bezelyeyi, tuzu, karabiberi koyup, iyice karistiriniz.
5- Mayonezin yarisini ilave edip, iyice yediriniz.
6- Salatayi servis tabagina veya salata tabagina koyup, uzerini kalan mayonez ile kapatiniz. (Sebzeler gozukmeyecek sekilde olsun)
7- Uzerlerini haslanmis yumurta, turp, salatalik tursusu ve haslanmis havucla susleyiniz.

NuraN 31-01-2007 14:30

Havuç Salatası

Malzemeler:
2 orta boy havuç
1 küçük kivircik
2-3 çorba kasigi zeytinyagi
1 limon
5-6 zeytin
1 tatli kasigi tuz
Yapilisi:
1) Servis adedine göre marul yapraklarinin düzgünlerinden birer yaprak salata tabaklarina koyunuz. Havucu rendeleyip fincana sikica doldurup yapragin üzerine ters çeviriniz, üzerine zeytin koyunuz.
2) Marul yapraklarinin geri kalan kismini dograyip havucun etrafina yerlestiriniz. Yemek zamani üzerne sosunu gezdiriniz.

__________________

NuraN 31-01-2007 14:30

Börülce Salatası

Malzemeler:
1/2 kg. taze körpe bögrülce
1 dis sarimsak
2-3 çorba kasigi zeytinyagi
1/2 limon
1 çay kasigi tuz
6-7 dal maydanoz
Yapilisi:
1) Börülceleri bol su ile yikayiniz. Uç kisimlarini koparik kilçiklari varsa biçakla kesesrek çikartiniz.
2) Tencereye 1 su bardagi su ve tuz koyup kaynatiniz. Börülceleri hafif hararetli isida yumusayana kadar pisirip salata tabagina yerlestiriniz. Dögülmüs sarimsak, zeytinyagi limon suyu ve kiyilmis maydanozu iyice çapip börülcelerin üzerinegezdiriniz

NuraN 31-01-2007 14:31

Patates Salatasi

Malzemeler:
1 kg patates (haslanmis, soyulmus)
200 gr. domates
150 gr. salatalik
1 tatli kasigi kekik
4 yemek kasigi sivi yag
200 gr. yagli yogurt
2 yemek kasigi mayonez
4 yemek kasigi sirke
50 gr. rendelenmis parmezan peyniri
80 gr. siyah zeytin
150 gr. beyaz peynir
Tuz, karabiber
Yapilisi:
1) Patatesleri dilim dilim kesin. Domatesleri 8 parçaya bölün, salataliklari soyun, uzunlamasina kesin. Kasikla çekirdeklerini çikarin ve ince dilimlere dograyin.
2) Zeytinyagi, sirke, tuz, karabiber, kekik ve parmezan peynirini karistirip mayonezi ilave edin. Yogurdu katin ve tekrar karisitirin.
3) Patates dilimleri, domates, salatalik, çekirdeklerini çikardiginiz zeytin küb seklinde dogradiniz beyaz peyniri hazirladiginiz sosla karistirin

NuraN 31-01-2007 14:31

Afrodit Salatası

Malzemeler:
1 adet kucuk boy karnabahar
1 marul göbegi
4 bas pancar
1 orta boy salatalik
4 orta boy domates
4 körpe havuç
4 kirmiziturp
2 büyük patates
5-10 yaprak tere
yeteri kadar zeytinyag
üzüm sirkesi
karabiber,tuz
birkaç yaprak dereotu ve maydanoz
Yapilisi:
1- Karnabaharin çiçek kismi tuzlu kaynar suda haslanir. Pancarlarin üstü kazinip bol suda yikandiktan sonra, patateslerle birlikte tuzlu suda haslanir. Tereler iyice yikanir. Salataligin kabugu soyulup dilimlenip dogranir. Turpun saçaklari kesilip dörde bölünür ve bol suda iyice yikanir. Marulun göbegi bir gül gibi açilarak bol suyla yikanir. Domates dilim dilim dogranir ve çekirdekleri çikartilir. Havüçlarin üstü kazinarak rendelenir.
2- Büyük bir salata tabaginin tam ortasina marulun göbegi oturtulur.Çevresine turp parçalari ve küçük parçalara bölünmüs karnabaharlar yerlestirilir. Sonra sirayla dilimlenmis pancarlar, patatesler, salatalik ve domatesler dizilir. Rendelenmis hauçlar en disa konur veya aralara serpilir. Salata tere yapraklarila suslenir
3- Bir kucuk kasede istenildigi kadar sirke, zeytinyagi, tuz, ve karabiber iyice cirpilarak birbirine iyice yedirilir. Sonra salatanin ustune gezdirilerek dokulur.
4- Salata tabagi birkac maydanoz ve dereotu yapragiyla suslendikten sonra servis yapilir.

__________________

NuraN 31-01-2007 14:31

Karidesli Salata
(4 Kişilik)

Malzeme:

200 gram karides (daha önce haşlanmış ve ayıklanmış. Yaklaşık 15 adet cimcime karides)
100 gram mayonez
100 gram süt kreması (arzuya tabi)
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı Tabasco (acı biber sosu)
1 küçük kuru soğan
2 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı limon suyu
5 adet marul yaprağı
tuz

Yapılışı:

Mayonez, krema, zeytinyağı ve acı biber sosunun yarısını karıştırın. Soğanı soyup ince halkalar halinde doğrayın. Üzerine bolca tuz serpip ovun. Bol su ile yıkayıp mayonezli karışıma katın.

Marul yapraklarını iyice yıkayıp süzdükten sonra enine şeritler halinde doğrayıp geniş bir salata kabına alın. Karidesleri yaklaşık bir santim boyunda küçük parçalara ayırın, yapraklara ekleyin.

Karışımı arzunuza göre kararınca tuzlayıp hazırladığınız sosu üzerine dökün ve iyice karıştırın.

Notlar:

1-Bu salataya kırlangıç gibi çorbaya veya mayonezli yemeklere müsait balıkları haşladıktan sonra kılçıklarını ayıkladıktan sonra küçük parçalara bölüp ilave edebilirsiniz.
2-Bu salataya çok yakışıcak diğer iki deniz ürünü de yengeç ile istakozdur, ABD’de aynı salatada bolça kullanılmaktadır.

__________________

NuraN 31-01-2007 14:31

brokoli salatası


Malzemeler ; 2 kişi için
Patatesleri haşlayıp küp doğrayın.

Brokolileri kaynayan suya atın. 2-3 dakika haşlayın. Çıkarıp parçalara bölün.

Tüm katı malzemeyi karıştırın. Tuzunu katın. Zeytinyağı, mayonez ve limon suyunu karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.

Kızarmış ekmek dilimleri ile servis yapın.

250 gram brokoli
6 adet küçük patates
Yarım çay bardağı tane mısır
2-3 çorba kaşığı çorba kaşığı beyaz peynir
Bir buçuk küçük doğranmış salam
2 çorba kaşığı mayonez
1 adet limonun suyu
Zeytinyağı, tuz
Kızarmış ekmek dilimleri

Afiyet olsun

NuraN 31-01-2007 14:31

HİNDİBAĞ SALATASI ( 4 Kişilik )


Malzemeler :
500 gr. hindibağ
2 l/2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 çorba kaşığı limon suyu
2 diş sarımsak
Tuz


Hazırlanışı :
Köklerinin sert kısımları kesilip bol suda birkaç kere iyice yıkanmış hindibağını bir tencereye koyup 8-10 bardak su ilave edin ve yarım saat haşlayın.

Haşlanan hindibağlarını süzüp salata tabağına alın. Üzerlerine tuz, dövülmüş sarımsak, limon suyu ve zeytinyağı dökün. Hindibağ salatanız servise hazırdır.

NuraN 31-01-2007 14:31

DOMATES SALATASI ( 4 Kişilik )


Malzemeler :
3 büyük domates
2 1/2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz






Hazırlanışı :
Etli ve olgun domateslerin kabuklarını soyun. Domatesleri salata tabağına küçük parçalar halinde doğrayın ve üzerlerine 2 1/2 çorba kaşığı zeytin yağını döküp, 1 tatlı kaşığı ufalanmış kekik ve yeterince de tuz serpip karıştırın

NuraN 31-01-2007 14:31

İTALYAN SALATASI ( 5 kişilik )


Malzemeler :
3 adet havuç
3 adet patates
250 gr. iç bezelye
8-10 dilim jambon
50 gr. füme dil
8-10 adet kornişon turşu
Yarım su bardağı mayonez
Tuz






Hazırlanışı :
Havuçların üzerini bir bıçak yardımıyla kazıyın. Bezelye iriliğinde doğrayın. Pateteslerin kabuğunu soyduktan sonra onları da bezelye iriliğinde doğrayın.

Sıcak suda bezelyeleri, havuçları ve patatesleri yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzerek başka bir kaba aktarıp soğumasını bekleyin.

Jambon ve füme dilini ince uzun dilimler halinde doğrayın. Sebzelerin üzerine ekleyin. Küçük doğranmış kornişon turşu ve mayonezle karıştırarak servis yapın.

__________________

NuraN 31-01-2007 14:32

CEVİZLİ SALATA ( 4 kişilik )



Malzemeler :
Yarım paket burgu makarnası
Yarım kase haşlanmış mısır
1 çorba kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı yoğurt
6 adet kornişon turşu
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
Yarım su bardağı ceviz
2 adet sivri biber
1 adet salatalık
2 yaprak marul
Tuz



Hazırlanışı :
Makarnayı bol tuzlu suda haşlayın ve süzün. Kırmızı ve sivri biberleri, marulları, kornişon turşuyu ve salatalığı küçük küçük kesin. Üzerlerine tuz serpin. Mayonez ve yoğurdu ayrı kap içinde karıştırın.

Salata tabağı içine aldığınız makarnaların üzerine malzemeleri ve mayonez yoğurt karışımını da döküp karıştırın. Mısırı ilave edin. Makarnanın üzerini ince ince dilimlediğiniz domatesler ve ceviz ile süsleyerek servis yapın

__________________

NuraN 31-01-2007 14:32

BUĞDAY SALATASI ( 4 kişilik )


Malzemeler :
1 su bardağı buğday
1 adet domates
1 adet yeşil biber
Sirke
Tuz


Hazırlanışı :
Buğdayı yıkayıp, bol suda yumuşayana kadar haşlayın. Ocaktan alıp, suyunu süzün ve soğutun. Domatesi küp küp, biberleri ince ince doğrayın. Haşlanmış buğdayla karıştırın. Tuz ve sirkeyi ilave edip servis yapın.


BRÜKSEL LAHANASI SALATASI
( 8 kişilik )


Malzemeler :
1/2 kg. brüksel lahanası
250 gr. havuç
150 gr. yoğurt
2 çorba kaşığı mayonez
1 adet küçük soğan
2 çorba kaşığı portakal suyu
Marul yaprakları
Karabiber
Tuz



Hazırlanışı :
Brüksel lahanalarını ayıklayıp, yıkayın. Biraz süzgeç içinde bekletip, fazla sularını süzün, ardından ince dilimler halinde doğrayın. Havuçları rendeleyin. Soğanı da piyazlık doğrayın. Tüm malzemeleri karıştırın.

Yoğurt, mayonez, portakal suyu, tuz ve karabiberi karıştırarak bir sos hazırlayın.

Bu sosu daha önceden hazırlanan malzemelerle karıştırın. Üzerini bir kapakla örtüp buzdolabında 1 saat kadar bekletin. 1 saat sonra derin bir salata kasesi içine marul yapraklarıyle kaplayın. Salatayı da ortasına yerleştirip servis yapın.

__________________

NuraN 31-01-2007 14:32

HAVUÇLU KABAK SALATASI ( 2 kişilik )


Malzemeler :
3 adet havuç
1 adet kabak
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 dilim bayat ekmek
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
2 diş dövülmüş sarımsak
1 çay bardağı süzme yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
Kırmızıbiber
Tuz


Hazırlanışı :
Havuç ve kabağı rendeleyin. İçine sıvı yağı ilave edin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin.

Ateşten alıp içine bayat ekmek, ceviz, sarımsak, yoğurt, sirke, tuz ve kırmızıbiberi ilave edip karıştırın. Sonra servis yapmak üzere kabınıza aktarın.

NuraN 31-01-2007 14:32

Ilık ıspanak salatası

Ispanak yapraklarını ve domatesleri servis tabağına yerleştirin. Ekmeklerin üzerine biraz zeytinyağı sürüp, ızgarada her iki yüzünü de altın rengi oluncaya kadar kızartın. Bir kapta yağı orta hararette ısıtıp, sarmısağı rengi hafif değişene kadar yaklaşık 1 dakika soteleyin. Kapari, zeytin, limon suyu, kekik ve karabiberi de katarak, karışımı 1 dakika daha ısıtın. Ilık sosu salatanın üzerine dökün, ekmeklerle birlikte servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)
* 250 gram ıspanak yaprağı
* 50 gram kurutulmuş domates
* 12 dilim baget ekmek
* Zeytinyağı Ilık sarımsak sosu:
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 3 diş sarımsak (dilimlenmiş)
* 2 çorba kaşığı kapari (yıkanıp, süzülmüş)
* 50 gram zeytin
* 2 çorba kaşığı limon suyu
* 2 çorba kaşığı kekik yaprağı
* Karabiber (çekilmiş)

NuraN 31-01-2007 14:32

Turplu portakal salatası
Büyük bir kasede turp, portakal, fıstık, taze soğan ve sumağı iyice harmanlayın. Kalan malzemeleri küçük kapaklı bir kavanozda çalkalayarak iyice karıştırın ve salata malzemelerinin üzerine gezdirin. Üzerini streçle kapatıp, buzdolabında dinlendirin. Servisten bir saat önce buzdolabından çıkarın.

66 kalori / porsiyon (6 kişilik)
* 500 gr. kırmızı turp (ince doğranmış)
* 3 adet büyük boy portakal (dilimlenmiş)
* 1 çorba kaşığı çamfıstığı (kavrulmuş)
* 5 sap taze soğan (ince kıyılmış)
* 2 çay kaşığı sumak
* 1 portakal suyu
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı limon suyu
* 1 tatlı kaşığı tozşeker
* 1 çay kaşığı kimyon tohumu
* 1 tatlı kaşığı elma sirkesi

__________________

NuraN 31-01-2007 14:32

PAŞA PİLAVI (SALATA)


Gereçler:
5 SARI PATETES
1 DEMET TAZE SOĞAN
4 YEŞİL SİVRİ BİBER
2 YUMURTA 1 LİMON
YARIM DEMET MAYDANOZ
1 KAHVE FİNCANI ZEYTİNYAĞI


TUZ
Yapılışı:
Patetesleri yıkayıp haşlayın.ılınınca kabuklarını soyup küçük küpler halinda doğrayın.derin ve geniş kaseye alın.yumurtaları katı kıvamda haşlayın.limonun suyunu sıkıp tuz ve zeytinyağıyla çırpın.pateteslerin üzerine gezdirip 1-2 kez karıştırın.maydonuzu kıyın,biberleri ince ince doğrayın.patetesleri salata tabağına alın.taze soğanları ince ince doğrayıp pateteslerin üzerine yayın.yumurtaları soyup halka dilimleyin ve salatanın üzerine dizin.kıyılmış maydanoz serpip sivri biberle süsleyin.kaseye kalan zeytinyağlı sosu üzerine gezdirip servis yapın.
Servis Önerileri:
SOĞUK BİR ŞEKİLDE SERVİS YAPIN..AFİYET OLSUNhttp://www.yorumla.net/images/smilies/icon_smile.gif)

NuraN 31-01-2007 14:33

Makarna piyazı
(8 kişilik)
* 1 su bardağı kuskus makarna
* 1 demet taze soğan (ince kıyılmış)
* 1/2 demet maydanoz (kıyılmış)
* 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
* 6 adet siyah zeytin
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı sirke
* 1 adet yumurta (katı pişmiş)
Makarnayı bol tuzlu suda 10 dakika haşlayıp, süzün ve bir kaseye boşaltın. Taze soğan, maydanoz ve pul kırmızıbiberin yarısını ilave edin. Zeytinyağı, tuz ve sirkeyi de katıp, harmanlayın. Yumurtayı dilimleyip makarnanın üzerine dizin. Üzerine kalan pul kırmızıbiberi serpip, zeytin ile süsleyerek servis yapın.

__________________

NuraN 31-01-2007 14:33

Erişteli yeşil mercimek salatası
Mercimek, domates, soğan, nane ve maydanozu harmanlayın. Kapaklı bir kavanozda zeytinyağı, limon suyu, sirke ve biberi iyice çalkalayın. Harmanladığınız malzemeye erişte söğüşü katıp, 1 kez karıştırın, üzerine zeytinyağlı karışımı gezdirip 1 saat buzdolabında dinlendirin. Soğuk servis yapın.

* 1/2 paket piliç erişte söğüt
* 2 su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
* 1 adet büyük boy domates (ufak doğranmış)
* 2 adet ufak boy soğan (piyaz doğranmış)
* 1/2 demet nane (iri doğranmış)
* 1/2 demet maydanoz (iri doğranmış)
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 1/2 kahve fincanı limon suyu
* 1/2 fincan sirke
* 1 çorba kaşığı acı pul biber

__________________

NuraN 31-01-2007 14:33

KEREVİZ SALATASI ( 4 kişilik )


Malzemeler :
500 gr. kereviz
300 gr. havuç
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı limon suyu
1/2 su bardağı zeytinyağ
2 yemek kaşığı yağlı yoğurt
Kıyılmış yeşillik
Toz şeker
Karabiber
Tuz


Hazırlanışı :
Kerevizi ve havuçları yıkayıp kabuklarını soyun. Her ikisini de rendeleyin. Yumurta sarıs, hardal, limon suyu, tuz, karabiber ve bir tutam tuzu bir kaba koyun ve mikserle iyice çırpın.

Hazırladığınız karışıma yağı damla damla, sonra incecik akıtarak ilave edin. Koyu bir mayonez oluşana kadar karıştırın. Son olarak yoğurdu ekleyin. Mayonezi iki kaşık yardımı ile sebze ile karıştırın. Üzerine yeşillik serpin ve servis yapın.

__________________

NuraN 31-01-2007 14:35

RENKLİ MAKARNA SALATASI


Malzemeler :
200 gr.kelebek makarna
150 gr.iç bezelye
100 gr.mısır (konserve)
100gr.dana jambon
150 gr.yağlı yoğurt
1 adet havuç
3 yemek kaşığı mayanoz
3-4 yemek kaşığı ketçap
5 yemek kaşığı portakal suyu
Kırmızı biber
Tuz



Hazırlanışı :
Önceden havuçları soyup küp şeklinde doğrayın.

Makarnaları havuç ve bezelyelerle birlikte tuzlu suda haşlayın. Hepsini beraber süzgeçe boşaltıp, süzün.

Suyunu sözdüğünüz mısırı ilave edip karıştırın.Jambonu ilk önce şeritlere kesin, sonra küp şeklinde doğrayın ve süzgeçteki malzemeye katın.

Yoğurdu mayonez, 3 yemek kaşığı ketçap, portakal suyu ile karıştırıp, tuz, karabiber ve kırmızı biberle tatlandırın. Sosla diğer malzemeyi büyük bir kasede karıştırın ve 10 dakika bekletin.Daha sonra servis yapın.

__________________

NuraN 31-01-2007 14:35

SOYA FİLİZİ SALATASI
Malzemesi

1 kutu soya filizi
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
3 diş sarmısak
1 çorba kaşığı limon sirkesi
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
3 adet minik kırmızı turp
yeteri kadar tuz
Hazırlanışı

Tüm malzeme yıkanır, ince ince kıyılır. Sarmısak tuzla dövülür, içine limon ve zeytinyağı eklenir, karışımın üzerine dökülür

NuraN 31-01-2007 14:35

Ballı hindi salatası

Hindi biftekleri kaynar suda 15 dakika pişirin ve uzun şeritler halinde kesip, kendi suyunda soğutun. Zeytinyağı, limon suyu ve balı çırpın. Marul yaprakları, salatalık, kırmızı soğan, havuç ve kiviyi harmanlayıp bir kaba alın. Üzerine hindi etlerini yerleştirip, fıstık ve kırmızıbiber parçalarını serpin. En son sosu gezdirip servis yapın.

MALZEMELER
* 400 gram hindi biftek

* 3 su bardağı su

* 4 çorba kaşığı zeytinyağı

* 3 çorba kaşığı limon suyu

* 2 çorba kaşığı bal

* Yarım demet marul

* 1 ufak salatalık

* 1 ufak kırmızı soğan

* 1 ufak havuç

* 1 ufak kivi

* Yarım su bardağı kavrulmuş yerfıstığı

* 1 adet kırmızıbiber

__________________

NuraN 31-01-2007 14:36

YOĞURTLU PANCAR SALATASI
Malzemeler:
1 kilo pancar
1 kilo torba yoğurdu
4-5 diş sarımsak
Yapılışı:
Pancarı haşlayın yumuşayınca süzün soğuduktan sonra rendeleyin.Bir tavanın içine pancarı alın zeytinyağında rengi hafif koyulaşıncaya kadar kavurun.Ateşten alıp soğumaya bırakın o arada bir kase torba yoğurdunu hafif açarak dövülmüş sarımsak ve tuz ilavesi ile yoğurdu karıştırın
Pancarı ilave edin iyicene harmanlayın derin bir kaseye salatayı dökün üstünü kaşıkla düzeltin.Arzu edilirse üstüne tereyağ kızdırıp toz biber serpip sevis yapın

__________________

NuraN 31-01-2007 14:36

BAYRAM SALATASI
Malzemeler:
5 adet orta boy patates
2 adet orta boy havuç
Yarım demet dereotu
Yarım demet taze soğan
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı mayonez
10 kornişon turşu
4-5 diş sarımsak
2 adet haşlanmış yumurta
tuz,kokteyl zeytin
Yapılışı:
Patatesleri haşlayıp rendeleyin.Üzerine rendelenmiş havucu,ince kıyılmış dereotunu,küçük doğranmış taze soğanı,2 çorba kaşığı yoğurdu,2 çorba kaşığı mayonezi,küçük doğranmış turşuyu,dövülmüş sarımsakları ve tuzu ekleyip iyice harmanlayın.Derin bir kaseye seffaf folya serin malzemeyi folyolu kaseye boşaltıp kaşıkla bastırın.Buzdolabında birkaç saat bekletin.Çıkardıktan sonra düz bir sevis tabağına salatayı ters çevirin.Salatayı zedelemeden folyoyu üzerinden alın.Birer kaşık ayırdığınız yoğurt ve mayonez karışımını salatanın üzerine sürün
Haşlanmışyumurtaların sarısını ve akını ayrı ayrı kaplara rendeleyin.Salatanın ortasına yumurtanın sarısını,etrafına akını serpin.Halka dilimlenmiş kokteyl zeytinle süsleyip servis yapın

__________________

NuraN 31-01-2007 14:36

GÖBEK SALATA
MALZEMELER;
1 küçük boy göbek marul
1 b.y. kase dolusu yoğurt
5 kaşık mayonez
yeterice tuz
1 çay kaşığı nane
1 çorba kaşığı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI; marullar ince ince doğranıp geriye kalan malzemeler eklenip karıştırılır
daha sonra dolapta biraz bekletilip afiyetle yenilir

__________________

NuraN 31-01-2007 14:36

Yoğurtlu salata
bir kac dakkada hazırlayabileceginiz cok kolay bi salata


MALZEMELER
3 adet salatalık
2 yaprak kereviz
2 diş sarmısak
250 gr yoğurt
birkaç dilim şalgam
sirke
sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Salatalıkları ince dilimler halinde kesip üstlerine tuz ekin ve biraz bekletin. Diğer tarafta sarmısakları çukur bir kapta çatal yardımıyla ezin, yoğurt, yağ, sirke ve doğranmış kereviz yaprağı ile karıştırıp salatalıkların üstüne dökün.
AFIYET OLSUN!

olmayanları eleyin koymasanızda olur.

__________________

NuraN 31-01-2007 14:36

Lahana Salatasi
malzemeler:
1 lahananın göbeği veya 3 kase doğranmış lahana (marketteki minik sert beyaz lahanalar da olabilir)
2 havuç, rendelenmiş
2 yemek kaşığı mayonez
1-1,5 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı ceviz
süslemek için: mısır, dereotu veya ceviz
*sert lahana ile daha güzel oluyor.

hazırlanması:

lahanaları iyice yıkayıp kıyın. bir kaba alıp ölmeyecek şeklide tuzla ovun.
yoğurt ve mayonezi karıştırın. dövülmüş sarımsak ve cevizi ekleyin.
tüm malzemeyi karıştırıp servis tabağına alın. üzerini mısır veya dereotu ile süsleyip servis yapın.


NuraN 31-01-2007 14:36

kivili salata...

--------------------------------------------------------------------------------

Malzemeler
Mutfak
Süre 15 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
4 Adet kivi
1 Adet elma
1 Adet orta boy ankara armudu
1 Adet muz
Yarım portakal
8-10 Adet çilek
8 Tatlı kaşığı pudra şekeri
1 Çay bardağı muz likörü

Hazırlanışı
Elma ve armudun kabuklarını soymadan küçük küçük doğrayın.
Çilekleri ortadan ikiye kesin.
Portakalın, kivilerin ve muzun kabuklarını soyup, doğrayın.
8 Tatlı kaşığı pudra şekeri ve 1 çay bardağı muz likörünü ekleyin.
Kaselere koyup, isteğe göre krem şanti ile servis yapın

__________________

NuraN 31-01-2007 14:37

Patlican Salatası
Malzemeler:
2 Adet patlıcan
1 Adet soğan
2 Adet domates
Yarım demet maydanoz
3 Adet kırmızı biber
4-5 Diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım kahve fincanı sirke
Tuz

Hazırlanışı

* Ön hazırlık olarak patlıcanları ve salçalık kırmızı biberleri ocak ateşinde közleyin.
* Ardından kabukları soyulmuş biberleri ve patlıcanları yıkayın.
* Avucunuzda sıkarak sularını süzün.
* Biberlerin çekirdek yataklarını çıkarın.
* Patlıcanları ve biberleri küçük küçük doğrayın.
* Domateslerin kabuklarını soyup, tavla zarı iriliğinde doğrayın.
* Patlıcan ve biberlere ilave edin.
* Maydanozu ince ince doğrayarak ekleyin.
* Diğer yandan sarımsakları dövüz ve tuzunu ayarlayın.
* Sirkeyi incecik akıtarak çırpın.
* İçine sebzeleri ilave edip, karıştırarak servis yapın.

__________________

Meric 31-01-2007 14:45

salata ye sağlıklı yaşa:D


Türkiye`de Saat: 09:39 .

Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580