![]() |
TON BALıKLı MıSıR SALATASı MALZEMELER 1 adet taze kırmızı biber 100 gr konserve ton balığı 150 gr konserve mısır 2 dilim kaşar peyniri tuz kırmızı pul biber kara biber limon suyu zeytin yağı HAZIRLANIŞI Önce ton balığı konservesini kabın içinde iyice küçük parçalara ayırın daha sonra mısırı ekliyerek karıştırın.Taze kırmızı biberi küçük parçalar halinde kesin ve ince uzun doğranmış kaşar peynirleri ile karışıma ekleyin. Tuz, kırmızı biber, limon ve zeytin yağını ekleyip son kez karıştırın. |
TON BALıKLı SALATA MALZEMELER 1 konserve ton balığı mevsime gore kıvırcık veya yeşil marul 1 konserve mısır 1 büyük baş kırmızı soğan zevke göre biber (etli büyük kırmızı bizim dolmalik biberlerin büyüklerinden tavsiye edilir) isteyene beyaz peynir hakiki zeytin yağı limon kekik biraz karabiber tuz hıyar turşusu HAZIRLANIŞI Soğanları minik minik doğrayın. Ton balığını hafif parmaklarınızın arasında gezdirerek açın. Marulları yıkayın ve orta büyüklükte taneler kopararak bir kaba koyun. Üzerine mısır konservesini ve kalan malzemeyi (küpler halinde keserek) ekleyin. __________________ |
TON BALıKLı SALATA MALZEMELER 1 kutu ortaboy ton balığı 1 yumurta 100 gr salatalık turşusu (isteğe bağlı olarak azaltılabilir.) 1 sert domates 2 sivri biber veya çarliston biber 1 adet salatalık 4 yaprak göbek salata 1 limon 2 çorba kaşığı mayonez 1 tatlı kaşığı sarı hardal (tatlı) 1 tutam tuz (isteğe bağli) HAZIRLANIŞI Göbek marul yaprakları ince ve kısa olarak doğranır. Küp şeklinde kesilmiş domatesler ve salatalık, yuvarlak ve ince olarak doğranmış turşu ve sivri biber ile birlikte marul içine katılır. Yumurta iyice haşlanarak küp şeklinde doğranır ve karışımın içine konur. Bu karışımın içine de suyu süzülmüş ton balığı eklenerek tahta bir kaşıkla karışımı ezmeden karıştırılır. Diğer bir tarafta mayonez, 1/2 limon ve hardal biraz tuz ilave edilerek çırpılır. Bu sos yavaşça ton balıklı karışıma eklenir. Daha ekşi olması isteniyorsa limon ilave edilebilir. Not: Bu salatayı ekmek arasında sandwich olarak veya diyet bisküvinin üzerinde de deneyebilirsiniz. __________________ |
VENÜS SALATASı MALZEMELER 1 adet küçük boy karnabahar 1 adet marul göbeği 4 adet kırmızı turp 1 adet salatalık 8-10 yaprak tere 2-3 sap dereotu 4 adet domates 2 adet patates 4 adet havuç 4 baş pancar üzüm sirkesi zeytinyağı karabiber maydanoz tuz 6 Kişilik HAZIRLANIŞI Karnabaharın çiçek kısmını tuzlu kaynar suda haşlayın. Pancarların üzerini kazıyıp bol suda yıkadıktan sonra, patateslerle birfikte tuzlu suda haşlayın. Tereleri yıkayın, salatalığın kabuğunu soyduktan sonra dilimleyip, doğrayın. Turbu temizleyip, dörde bölün ve bol suda yıkayın. Marulun göbeğini açarak bol suyla yıkayın. Domatesi dilim dilim doğrayın ve çekirdeklerini çıkartın. Havuçların üstü kazıyıp, rendeleyin. Büyükçe bir salata tabağının ortasına marulun göbeğini yerleştirin. Çevresine turp parçaları ve küçük parçalara bölünmüş karnabaharları yerleştirin. Sonra sırasıyla dilimlediğiniz pancarlar, patatesler, salatalık ve domatesleri dizin. Rendelediğiniz havuçları en dışa koyup, salatayı tere yapraklarıyla süsleyin. Bir kapta arzu ettiğiniz kadar sirke, zeytinyağı,karabiber ve tuzu iyice çırparak birbirine yedirin ve sonra salatanın üstüne gezdirerek dökün. Salata tabağını biraz maydanoz ve dereotu yaprağıyla süsledikten sonra servis yapın. __________________ |
WALDORF SALATASı MALZEMELER 500 gr elma 150 gr kereviz 100 gr mayonez 100 gr iri çekilmiş ceviz 1 limonun suyu HAZIRLANIŞI Elma ve kerevizi rendeleyip tüm malzemeyi karıştırın, üzerine küçük kesilmiş meyvalarla süsleyin. __________________ |
YAZ MEYVASı SALATASı MALZEMELER (6 kişilik) 2 bardak haşlanmış Amerikan pirinci 200 gr çilek 2 adet kivi 200 gr çekirdeksiz üzüm Yarım bardak ananas 2 çorba kaşığı ananas suyu 1 muz 2 çorba kaşığı yağsız yoğurt 1 çorba kaşığı bal Marul yaprakları HAZIRLANIŞI Meyvaları dilimleyerek geniş bir kase içine koyun. Küçük bir kase içinde ananas suyu, yoğurt ve balı karıştırın. Pirinci ve ballı karışımı meyva kasesine ilave ederek hafifçe karıştırın. Marul yaprakları üzerinde servis yapın. __________________ |
YAZ PIKNIK SALATASı MALZEMELER 200 gr. Amerikan Pirinci 1 kutu (340 gr.) mısır konservesi (suyu süzülmüş) 2 adet acıbiber (doğranmış ve çekirdekleri çıkarılmış) 50 gr. Doğranmış yeşil zeytin 1/2 doğranmış yeşil biber 1/2 doğranmış dolmalık biber 2 adet doğranmış yeşil soğan 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 3 yemek kaşığı limon suyu 3 yemek kaşığı zeytinyağ 1 çay kaşığı ezilmiş sarmısak 250 gr. Beyaz peynir Marul yaprakları (süslemesi için) 2 küçük domates, dilimler halinde kesilmiş (süslemesi için) HAZIRLANIŞI Pirinci bir tencerede haşlayın ve suyunu süzün. Pirinç, acıbiber, zeytin, yeşil biber, mısır, küçük doğranmış dolmalık biber, soğan ve pulbiberi geniş bir kaseye alın ve kanştırın. Limon suyu, yağ ve sarmısağı ayrı bir yerde çırpın, karışıma ilave edin. Servis yapmadan önce peyniri ekleyip ve hafifçe karıştırın. Domates dilimleri ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. (6 kişilik) |
YAZLıK MEYVE SALATASı MALZEMELER 2 su bardağı haşlanmış ve oda sıcaklığında soğutulmuş Amerikan Pirinci 1/2 su bardağı küçük dilimlenmiş çilek 1/2 su bardağı kiraz (isteğe göre) 2 adet kivi (4 parçaya kesilmiş) 1/2 su bardağı ince dilimlenmiş ananas 1 adet ince dilimlenmiş muz 1/4 su bardağı ananas suyu 2 çorba kaşığı sade yağsız yoğurt 1 çorba kaşığı bal Marul yaprakları HAZIRLANIŞI Büyük bir kase içinde doğranmış meyveleri ve haşlanmış pirinci karıştırın. Ayrı bir yerde ananas suyu, yoğurt ve balı iyice çırpın. Hazırladığınız bu sosu salatanın üzerinde gezdirin. Marul yaprakları üzerinde servis yapabilirsiniz. Her servis 189 kalori, 3 gr, Protein, 1 gr. Yağ, 44 gr. Karbonhidrat, 3 gr. Lif, 0 miligram kolesterol, ve 8 miligram sodyum içerir. |
YESIL MERCIMEK SALATASI MALZEMELER 1 su bardağı yeşil mercimek 1 det orta boy kuru yada taze soğan 1 demet maydanoz 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 limonun suyu tuz karabiber HAZIRLANIŞI Mercimekleri yıkadıktan sonra yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzdükten sonra bir salata kabına alın. Soğanı halka halka, maydanozu ince, ince kıyın ve mercimeğe karıştırın. Zeytinyağı ve limon suyunu karıştırıp üzerine dökün. Domates dilimleri yada turşu ile süsleyip servis yapın. __________________ |
YOGURTLU PATATES SALATASI MALZEMELER 1 limon patates maydanoz taze soğan zeytinyağ pul biber nane tuz HAZIRLANIŞI Patateslerin kabuğunu soyup, az suda altı kısık ve ağzı kapalı olarak iyice yumuşayana kadar haşlayın. Soğuyunca elinizle ya da çatal yardımıyla iyice ezin (blenderda güzel olmuyor). İçine çok az sıvı yağ ve limon suyunu ilave edin, karıştırın. Maydonoz ve yeşil soğanları (bunlar çok fazla ya da az olmasın, orta) ince ince kıyın, patateslere karıştırın. Cevizden biraz büyük toplar yapın. Üstüne içine bir çorba kaşığı mayonez karıştırılmış yoğurt dökün. Pul biber ve nane ile süsleyin. __________________ |
Türkiye`de Saat: 02:12 . |
Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2