![]() |
BUĞDAY SALATASı MALZEMELER 1 paket aşurelik buğday 1/2 su bardağı sıvı yağ yarım su bardağı soya sosu 2 adet domates 1 demet taze soğan 4 adet çarliston biber sirke limon HAZIRLANIŞI 1 paket buğday haşlanır. Süzdükten sonra soğutulur. Bir su bardağına soya sos ve sıvı yağ konulur ve buğdayın üzerine eklenip 1 gün buzdolabında bekletilir. 1 gün sonra çıkarılan buğdayın üzerine domatesler, taze soğan, çarliston biberler ufalanarak eklenir. Üzerine limon ve sirke eklenir. Soya sos tuz lezzeti verdiğinden dolayı tuz eklenmez. |
CEVIZLI HAVUÇ SALATASı MALZEMELER 4 adet havuç (orta büyüklükte) 2 su bardağı yoğurt 4 diş sarımsak 4 kaşık sıvıyağ 1/2 su bardağı ezilmiş ceviz tuz HAZIRLANIŞI Havucu rendeleyin. Üzerine sıvıyağ ve tuz ilave edin, suyunu çekinceye kadar pişirin,1-2 dakika kızartın. Yoğurt ve sarımsak, tuz karıştırın. Havuçların üzerine, sarımsaklı yoğurt ve ceviz ilave edip karıştırın. Soğuk olarak servis yapın. __________________ |
ÇARLISTON SALATASı MALZEMELER 1/3 su bardağı zeytinyağı 1 su bardağı su 6 diş sarımsak 1 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı şeker 1 çay fincanı yoğurt kırmızıbiber tuz 400 gr çarliston HAZIRLANIŞI Biberleri iri iri doğrayın. Sarımsakları ayıklayıp dilimleyin. Küçük bir tencerede yağı kızdırın, sarımsakları atarak pembeleştirin. Biberleri ekleyip 5-10 dakika sote edin. Kırmızıbiber, şeker, tuz ve suyu sote edilmiş biberlere katın, orta ateşte pişirin. Biberler yumuşadıktan ve suyunu çektikten sonra ateşten alın. Sirkeyi ekleyin ve soğumaya bırakın. Soğuyunca yoğurtla karıştırıp servis edin. |
ÇIN SALATASı MALZEMELER 1 su bardağı pirinç 1 su bardağı haşlanmış mısır 1 su bardağı haşlanmış taze veya konserve bezelye 10-12 adet kornişon 4 adet sivri biber yarım demet maydonoz yarım demet dereotu pul biber tuz limon HAZIRLANIŞI Tuzlu kaynar suda bekletilmiş pirinç, içinde 5 çorba kaşığı kadar sıvıyağ olan tencerede kavrulur. Üzerine bir bardak su ve tuz eklenerek pişirilir. Altını kapattıktan sonra içine mısır ve bezelye konarak demlenmeye bırakılır. Soğuduktan sonra içerisine ince kıyılmış maydanoz, dere otu, kornişon, sivribiber, pul biber,limon koyulup karıştırılır. |
ÇIN SALATASı MALZEMELER 1 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci 1 adet ince rendelenmiş beyaz turp 1 adet salatalık (şerit halinde doğranmış) 1 limonun suyu 1 adet havuç (şerit halinde doğranmış) 1 yemek kaşığı soya sosu Yeterince tuz Sosu için: 1 yemek kaşığı soya yağı 2 yemek kaşığı sirke 1 yemek kaşığı soya sosu 1 tatlı kaşığı toz şeker Yeterince tuz ve karabiber HAZIRLANIŞI Önce sosunu hazırlamak için verilen malzemeleri bir kasenin içinde karıştırın. Havuç, turp ve salatalığı ince şeritler halinde doğrayın. Bu karışıma haşlanmış pirinci de ilave edip servis tabağına alın. Üzerine hazırlamış olduğunuz sostan gezdirin. Dereotu ile süsleyip servis yapabilirsiniz. |
ÇIN SALATASı MALZEMELER taze fasulye soya fasulyesi 2 adet kereviz 1 adet limon 1 adet marul sıvı yağ biber, tuz HAZIRLANIŞI Marulu, kerevizi ve haşlanmış mantarları iyice yıkayıp minik minik doğrayın. Taze fasulyeleri diri kalacak şekilde haşladıktan sonra onları da aynı biçimde küçük küçük doğrayın, tüm malzemeyi salata kasesine koyup soyayı da kattıktan ettikten sonra limon, yağ, tuz ve biberle hazırladığınız sosu üzerine döküp, servis yapın. |
DANIMARKA SALATASı MALZEMELER 300 gr pirinç 300 gr midye 300 gr karides 200 gr bezelye 1 küçük soğan 1 diş sarmısak 1 tatlı kaşığı toz şeker 6 sap kereviz maydanoz sirke sıvı yağ un tarçın HAZIRLANIŞI Pirinci çok diri kalacak şekilde haşlayıp, süzün. Karidesleri ve midyeleri (dondurulmuş değilse), şeker ve sarımsakla suda haşlayıp kabuklarını soyun ve haşlanmış pirince ilave edin, daha sonra da bu karışıma doğranmış kereviz saplarını ve haşlanmış bezelyeyi katın. Maydanozu ince ince kıyıp üstüne serpiştirin. Diğer yanda rendelenmiş soğanı, sirke, tuz, yağ, biber, tarçın ile karıştırarak sos hazırlayın ve salatanın üzerine döküp servis yapın. |
ELMA SALATASı MALZEMELER 50 gr krem peynir 1/2 ince kıyılmış küçük soğan 2 yemek kaşığı mayonez 2 adet katı yumurta 2 küçük elma(kabuğu soyulmuş,çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış) 1 adet marul hardal tuz zeytinyağı limon HAZIRLANIŞI Mayonez ve peyniri karıştırın. Soğanı, ince doğranmış bir yumurtayı ve elmayı ekleyin. Diğer tarafta hardal, limon suyu, tuz ve zeytinyağını karıştırıp marul yapraklarının üzerine serpin. Marul yapraklarını salata tabağının kenarlarına dizin ve ortaya da karışımı koyun. Geri kalan yumurta ve elmayı dilimleyerek üstünü süsleyin. |
ERZINCAN PIYAZı MALZEMELER 2 adet salatalık 2 adet domates 2 adet yeşilbiber 100 gr beyaz peynir 100 gr çökelek ½ demet dereotu ½ demet maydanoz 4 dal reyhan ½ çay kaşığı kırmızıbiber 3/2 kahve fincanı zeytinyağı 1 çay kaşaığı tuz HAZIRLANIŞI Salatalık, biber ve domatesi küçük doğrayın. Dereotu, reyhan ve maydanozu kıyın, iyice karıştırın. Çökeleği çok az sulandırın. Peyniri küçük parçalara ayırın. Salataya ilave ederek üzerine tuz, zeytinyağı ve kırmızıbiber gezdirdikten sonra servis yapın. |
EZME SALATA MALZEMELER 2 adet büyük domates 2 adet taze soğan 2 adet yeşil biber ½ demet maydanoz 5 diş sarımsak 2 adet limon 1 çorba kaşığı nane 1 çay kaşığı pul biber 1/2 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Domates, maydanoz, biber ve taze soğanı bir kabın içine çok ince doğrayın. Sarmısakları rendeleyin ve ekleyin. Nane ve limon suyunu da ekleyerek iyice karıştırın. Arzuya göre tuz, pul biber ilave ederek servis yapın. __________________ |
Türkiye`de Saat: 08:40 . |
Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2