![]() |
MAKARNA SALATASI MALZEMELER 1/2 PAKET KELEBEK MAKARNA 1 KÜÇÜK KAVANOZ BEZELYE GARNİTÜR 2 ADET SOYULMUŞ SOSİS 1 YEMEK KAŞIĞI MAYONEZ 3-4 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT 1-2 DİŞ SARMISAK TUZ (ARZUYA GÖRE HAŞLANMIŞ MISIR) HAZIRLANIŞI Bir kasede ezilmiş sarmısak,mayonez,yoğurt,tuz karıştırılır.Bu karışıma haşlanmış olan makarna,bezelye garnitür,yuvarlak dilimlenmiş olan sosis ve mısır katılır.soğuk olarak servis yapılır. |
MAYONEZLI SALATA MALZEMELER 2 orta boy domates 1 yeşil salata 3 adet sivri biber 2 adet salatalık 1 diş sarımsak 1 bardak mayonez ½ bardak yoğurt 250 gr kuru soğan HAZIRLANIŞI Domates, yeşil salata, sivri biber ve salatalıkları yıkayın ve küçük küçük doğrayın . İnce doğranmış soğanları da ekleyin. Mayonez ile yoğurdu karıştırın ve salata MALZEMESİine katın. Servis tabağına alın ve ana yemek yanında servis yapın. |
MEYVE SALATASI MALZEMELER 3 Adet armut 3 Adet elma 2 Adet şeftali 2 Adet kivi 1 Tatlı kaşığı limon suyu(yada portakal suyu) 1 çay kaşığı düşük kalorili şeker(isteğe bağlı) 1 çorba kaşığı kıyılmış ceviz içi(yada fındık 3 dal taze nane HAZIRLANIŞI Meyvaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve derin bir salata kabına alın. . Küçük bir kabın içerisinde limon suyu ve şekeri karıştırıp meyvaların üzerine dökün . Kıyılmış ceviz ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın. __________________ |
MIDYE SALATASı MALZEMELER 100 adet midye 1 demet maydanoz yanm demet dereotu yarım bardak mayonez 2 adet sivri biber 1 demet taze soğan 1 adet kuru soğan HAZIRLANIŞI Temizlenip, bıyıkları alınmış midyeleri, iyice yıkayıp, süzün. Çukur bir tencerede, yağsız olarak, tahta kaşıkla döndüre döndüre pişirin. Midyeler önce sularını salıp, sonra sularını çekerler. Domatesleri küp küp doğrayın, diğer malzemeyi çoban salatası hazırlar gibi hazırlayın. Midyeleri ve salatayı, mayonez ile iyice karıştırın. Arzu ederseniz, mayoneze limon suyu, hardal ve kırmızı pul biber ilave edebilirsiniz. Salatanın üzerini ince kıyılmış taze maydanozla süsleyip, servis yapın. |
MıSıR SALATASı MALZEMELER 1/2 limon 1 demet dereotu 250 gr mayonez 3 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı hardal 1 kutu konserve mısır 1 kahve fincanı pirinç 1 kahve kaşığı karabiber 250 gr ayşe kadın fasulye 5 adet orta boy salatalık turşusu 1 kahve kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Pirinç ve ufak ufak doğradığınız fasulyeleri, ayrı kaplarda haşlayın. Sonra, diğer malzeme ile birlikte karıştırın. Servis tabağına koyup, etrafını cipslerle süsledikten sonra servis yapın. |
NIS SALATASı MALZEMELER 4 kişi için 1 kahve fincanı pirinç 2 adet dolmalık biber 1 küçük sivri biber 20 adet çekirdeksiz yeşil zeytin 20 adet çekirdeksiz siyah zeytin 3 adet haşlanmış yumurta 1 küçük kutu ton balığı 2 adet kabukları soyulmuş domates az tuz 2 çorba kaşığı sirke 4 çorba kaşığı zeytinyağı bir tutam toz hardal bir diş sarımsak HAZIRLANIŞI Pirinci yıkayıp bol su ile kaynatarak 20 dakika haşlayın. Soğuk su ile soğutun ve süzgeçe boşaltıp suyunu süzdürün. Çukur bir tabağın dibine koku versin diye sarımsağı ovun ve çıkarın. Domatesleri dörde bölüp hafif sıkarak çekirdeklerini çıkarın ve kuşbaşı doğrayın. Sivri biberi halka doğrayın, dolmalık biberleri de önce temizleyip sonra dörde bölün. Daha sonra da dilimleyin. Yumurtaları haşlayın ve dörde bölün. Tüm malzemeyi sarımsakla ovulmuş tabağa koyup karıştırın ve üzerine yeşil salata yaprağı koyarak servis edin. |
PANCARLı YUMURTA SALATASı MALZEMELER 1 adet pancar 4 adet katı yumurta 1 adet marul mayonez tuz karabiber 50 gr rendelenmiş beyaz peynir tere turp HAZIRLANIŞI Marulun dış yapraklarını çok derin olmayan bir salata tabağının kenarlarına dizin. Tabağın kenarına yuvarlak kesilmiş pancar dilimlerini ve üzerlerine de bir dilim yumurta yerleştirin. Geri kalan yumurtayı küçük küçük doğrayın. Karabiber ve tuz ilave ederek mayonezle karıştırın. Karışımı tabağın ortasına yerleştirin, üzerine marulun göbeğini koyun. Üzerlerine peynir serpin, tere ve turp ile süsleyin. |
PATATES SALATASı (SALATALıKLı) MALZEMELER 5 adet patates 2 adet salatalık 2 diş sarmısak 1 demet dereotu 3 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı mayonez HAZIRLANIŞI Patatesleri haşlayıp soğumasını bekleyin. O arada salatalıkları rendeleyip suyunu sıkın. Soğuyan patatesleri rendenin büyük tarafıyla rendeleyin. Rendelenen patateslerin içine salatalıkları ekleyin. Yoğurt, mayonez, ve sarmısaktan oluşan bir sos yapın bunu da ekleyin. Dereotunu ister içine koyun, ister üzerine süslemek için kullanın. |
PATLıCAN SALATASı MALZEMELER 6 iri patlıcan, 1 buçuk kahve fincanı zeytinyağı, 1 limon, 1 çorba kaşığı sirke, 1 baş soğan, 2 domates, 6 yeşil biber, 10 siyah zeytin, yeteri kadar tuz. HAZIRLANIŞI Patlıcanlar harlı ateşte her bir yanı yanarcasına pişirilir. Sonra yanmış olan kabukları bir bıçak yardımı ile yukarıdan aşağı doğru soyulur. Teker teker soyulan bu patlıcanlar içinde zeytinyağı bulunan bir kaba konulur. Her patlıcanın üzerine 5-10 damla limon sıkıp tuz serpilir ve çatalla bastırılarak bütün patlıcanların zeytinyağının içine gömülmesi sağlanır. Patlıcanların hepsi bitince üzerine sirke dökülür. Çatalla iyice ezilerek yağ patlıcanlara yedirilir. Patlıcanlar ezilip macun gibi olunca büyük ve yassı bir salata tabağına konulur. Tabağın çevresine dilim dilim kesilmiş domatesler dizilir. Aralarına ince ve yuvarlak dilimlere ayrılmış soğanlar yerleştirilir. Domateslerin üzerine yuvarlak yuvarlak kesilmiş ve çekirdekleri çıkarılmış biberler sıralanır. Biberlerin bazılarının ortalarına da zeytinler yerleştirilir |
PATLıCAN SALATA MALZEMELER 1.5 kahve fincanı zeytinyağ 1 çorba kaşığı sirke 10 adet siyah zeytin 4 adet iri patlıcan 6 adet yeşil biber 1 adet limon 2 adet domates 1 baş soğan tuz 6 Kişilik HAZIRLANIŞI Patlıcanları harlı ateşte çevirerek közleyin. Yanmış kabuklarını bir bıçak yardımıyla soyduktan sonra, közlenmiş patlıcanları, içine zeytinyağ koyduğunuz bir kaba yerleştirin. Bu arada her birinin üzerine 8-10 damla limon suyu dökün ve tuz serpin, daha sonra patlıcanları bir çatalla hafifçe bastırıp, zeytinyağının içine gömün. Bütün patlıcanları bu şekilde ayıklayıp zeytinyağına yatırdıktan sonra çatalla iyice ezin, üstüne 1 çorba kaşığı sirke dökün ve yeniden ezip, yağı mümkün olduğu kadar patlıcanlara yedirin. Daha sonra, patlıcanları yassı bir salata tabağına alın ve tabağa yaydığınız patlıcan ezmesine çatalla düzgün bir şekil verin. Tabağın etrafına bir sıra dilimlenmiş domates dizin. Domateslerin aralarına ince ve yuvarlak biçimde dilimlediğiniz soğanları yerleştirin. Domateslerin üzerine yuvarlak yuvarlak dilimleyip, çekirdekleri çıkarttığınız biberleri dizin. Biberlerden bazılarının ortasına da birer zeytin yerleştirin ve servis yapın. __________________ |
Türkiye`de Saat: 19:25 . |
Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2