Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi

Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi (http://besiktasforum.net/forum/index.php)
-   Mutfak (http://besiktasforum.net/forum/forumdisplay.php?f=156)
-   -   salatalar (http://besiktasforum.net/forum/showthread.php?t=20783)

NuraN 31-01-2007 14:15

MAKARNA SALATASI

MALZEMELER

1/2 PAKET KELEBEK MAKARNA
1 KÜÇÜK KAVANOZ BEZELYE GARNİTÜR
2 ADET SOYULMUŞ SOSİS
1 YEMEK KAŞIĞI MAYONEZ
3-4 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
1-2 DİŞ SARMISAK
TUZ (ARZUYA GÖRE HAŞLANMIŞ MISIR)


HAZIRLANIŞI

Bir kasede ezilmiş sarmısak,mayonez,yoğurt,tuz karıştırılır.Bu karışıma haşlanmış olan makarna,bezelye garnitür,yuvarlak dilimlenmiş olan sosis ve mısır katılır.soğuk olarak servis yapılır.

NuraN 31-01-2007 14:15

MAYONEZLI SALATA

MALZEMELER

2 orta boy domates
1 yeşil salata
3 adet sivri biber
2 adet salatalık
1 diş sarımsak
1 bardak mayonez
½ bardak yoğurt
250 gr kuru soğan


HAZIRLANIŞI

Domates, yeşil salata, sivri biber ve salatalıkları yıkayın ve küçük küçük doğrayın . İnce doğranmış soğanları da ekleyin. Mayonez ile yoğurdu karıştırın ve salata MALZEMESİine katın. Servis tabağına alın ve ana yemek yanında servis yapın.

NuraN 31-01-2007 14:15

MEYVE SALATASI

MALZEMELER

3 Adet armut
3 Adet elma
2 Adet şeftali
2 Adet kivi
1 Tatlı kaşığı limon suyu(yada portakal suyu)
1 çay kaşığı düşük kalorili şeker(isteğe bağlı)
1 çorba kaşığı kıyılmış ceviz içi(yada fındık
3 dal taze nane


HAZIRLANIŞI

Meyvaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve derin bir salata kabına alın.
. Küçük bir kabın içerisinde limon suyu ve şekeri karıştırıp meyvaların üzerine dökün
. Kıyılmış ceviz ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
__________________

NuraN 31-01-2007 14:16

MIDYE SALATASı

MALZEMELER

100 adet midye
1 demet maydanoz
yanm demet dereotu
yarım bardak mayonez
2 adet sivri biber
1 demet taze soğan
1 adet kuru soğan


HAZIRLANIŞI

Temizlenip, bıyıkları alınmış midyeleri, iyice yıkayıp, süzün. Çukur bir tencerede, yağsız olarak, tahta kaşıkla döndüre döndüre pişirin. Midyeler önce sularını salıp, sonra sularını çekerler. Domatesleri küp küp doğrayın, diğer malzemeyi çoban salatası hazırlar gibi hazırlayın. Midyeleri ve salatayı, mayonez ile iyice karıştırın. Arzu ederseniz, mayoneze limon suyu, hardal ve kırmızı pul biber ilave edebilirsiniz. Salatanın üzerini ince kıyılmış taze maydanozla süsleyip, servis yapın.

NuraN 31-01-2007 14:16

MıSıR SALATASı

MALZEMELER

1/2 limon
1 demet dereotu
250 gr mayonez
3 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı hardal
1 kutu konserve mısır
1 kahve fincanı pirinç
1 kahve kaşığı karabiber
250 gr ayşe kadın fasulye
5 adet orta boy salatalık turşusu
1 kahve kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI

Pirinç ve ufak ufak doğradığınız fasulyeleri, ayrı kaplarda haşlayın. Sonra, diğer malzeme ile birlikte karıştırın. Servis tabağına koyup, etrafını cipslerle süsledikten sonra servis yapın.

NuraN 31-01-2007 14:16

NIS SALATASı

MALZEMELER

4 kişi için
1 kahve fincanı pirinç
2 adet dolmalık biber
1 küçük sivri biber
20 adet çekirdeksiz yeşil zeytin
20 adet çekirdeksiz siyah zeytin
3 adet haşlanmış yumurta
1 küçük kutu ton balığı
2 adet kabukları soyulmuş domates
az tuz
2 çorba kaşığı sirke
4 çorba kaşığı zeytinyağı
bir tutam toz hardal
bir diş sarımsak



HAZIRLANIŞI

Pirinci yıkayıp bol su ile kaynatarak 20 dakika haşlayın. Soğuk su ile soğutun ve süzgeçe boşaltıp suyunu süzdürün. Çukur bir tabağın dibine koku versin diye sarımsağı ovun ve çıkarın. Domatesleri dörde bölüp hafif sıkarak çekirdeklerini çıkarın ve kuşbaşı doğrayın. Sivri biberi halka doğrayın, dolmalık biberleri de önce temizleyip sonra dörde bölün. Daha sonra da dilimleyin. Yumurtaları haşlayın ve dörde bölün. Tüm malzemeyi sarımsakla ovulmuş tabağa koyup karıştırın ve üzerine yeşil salata yaprağı koyarak servis edin.

NuraN 31-01-2007 14:16

PANCARLı YUMURTA SALATASı

MALZEMELER

1 adet pancar
4 adet katı yumurta
1 adet marul
mayonez
tuz
karabiber
50 gr rendelenmiş beyaz peynir
tere
turp



HAZIRLANIŞI

Marulun dış yapraklarını çok derin olmayan bir salata tabağının kenarlarına dizin. Tabağın kenarına yuvarlak kesilmiş pancar dilimlerini ve üzerlerine de bir dilim yumurta yerleştirin. Geri kalan yumurtayı küçük küçük doğrayın. Karabiber ve tuz ilave ederek mayonezle karıştırın. Karışımı tabağın ortasına yerleştirin, üzerine marulun göbeğini koyun. Üzerlerine peynir serpin, tere ve turp ile süsleyin.

NuraN 31-01-2007 14:17

PATATES SALATASı (SALATALıKLı)

MALZEMELER

5 adet patates
2 adet salatalık
2 diş sarmısak
1 demet dereotu
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı mayonez


HAZIRLANIŞI

Patatesleri haşlayıp soğumasını bekleyin.
O arada salatalıkları rendeleyip suyunu sıkın.
Soğuyan patatesleri rendenin büyük tarafıyla rendeleyin. Rendelenen patateslerin içine salatalıkları ekleyin. Yoğurt, mayonez, ve sarmısaktan oluşan bir sos yapın bunu da ekleyin.
Dereotunu ister içine koyun, ister üzerine süslemek için kullanın.

NuraN 31-01-2007 14:18

PATLıCAN SALATASı

MALZEMELER

6 iri patlıcan,
1 buçuk kahve fincanı zeytinyağı,
1 limon,
1 çorba kaşığı sirke,
1 baş soğan,
2 domates,
6 yeşil biber,
10 siyah zeytin,
yeteri kadar tuz.


HAZIRLANIŞI

Patlıcanlar harlı ateşte her bir yanı yanarcasına pişirilir. Sonra yanmış olan kabukları bir bıçak yardımı ile yukarıdan aşağı doğru soyulur. Teker teker soyulan bu patlıcanlar içinde zeytinyağı bulunan bir kaba konulur. Her patlıcanın üzerine 5-10 damla limon sıkıp tuz serpilir ve çatalla bastırılarak bütün patlıcanların zeytinyağının içine gömülmesi sağlanır.
Patlıcanların hepsi bitince üzerine sirke dökülür. Çatalla iyice ezilerek yağ patlıcanlara yedirilir. Patlıcanlar ezilip macun gibi olunca büyük ve yassı bir salata tabağına konulur. Tabağın çevresine dilim dilim kesilmiş domatesler dizilir. Aralarına ince ve yuvarlak dilimlere ayrılmış soğanlar yerleştirilir. Domateslerin üzerine yuvarlak yuvarlak kesilmiş ve çekirdekleri çıkarılmış biberler sıralanır. Biberlerin bazılarının ortalarına da zeytinler yerleştirilir

NuraN 31-01-2007 14:18

PATLıCAN SALATA

MALZEMELER

1.5 kahve fincanı zeytinyağ
1 çorba kaşığı sirke
10 adet siyah zeytin
4 adet iri patlıcan
6 adet yeşil biber
1 adet limon
2 adet domates
1 baş soğan
tuz

6 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Patlıcanları harlı ateşte çevirerek közleyin. Yanmış kabuklarını bir bıçak yardımıyla soyduktan sonra, közlenmiş patlıcanları, içine zeytinyağ koyduğunuz bir kaba yerleştirin. Bu arada her birinin üzerine 8-10 damla limon suyu dökün ve tuz serpin, daha sonra patlıcanları bir çatalla hafifçe bastırıp, zeytinyağının içine gömün. Bütün patlıcanları bu şekilde ayıklayıp zeytinyağına yatırdıktan sonra çatalla iyice ezin, üstüne 1 çorba kaşığı sirke dökün ve yeniden ezip, yağı mümkün olduğu kadar patlıcanlara yedirin. Daha sonra, patlıcanları yassı bir salata tabağına alın ve tabağa yaydığınız patlıcan ezmesine çatalla düzgün bir şekil verin.
Tabağın etrafına bir sıra dilimlenmiş domates dizin. Domateslerin aralarına ince ve yuvarlak biçimde dilimlediğiniz soğanları yerleştirin. Domateslerin üzerine yuvarlak yuvarlak dilimleyip, çekirdekleri çıkarttığınız biberleri dizin. Biberlerden bazılarının ortasına da birer zeytin yerleştirin ve servis yapın.
__________________


Türkiye`de Saat: 19:25 .

Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580