![]() |
SAMUT SALATASı MALZEMELER 3 demet dereotu 1 demet maydanoz 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 adet limon ½ çay kaşığı kırmızıbiber ½ çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Dereotunu ve maydanozu iyice yıkayın ve sonra incecik kıyın. Limon, zeytinyağı, tuz ve kırmızıbiberle karıştırarak servis yapın |
SEZAR SALATASı MALZEMELER 2 kişilik 1 adet yeşil salata 2 küçük demet su teresi yada roka 1 dilim ekmek 1 adet yumurta (2 dakika haşlanmış) 2 adet kıyılmış ançuez 4 adet ançuez filetosu ¼ çay kaşığı hardal bir tutam karabiber 1 çay kaşığı tuz 2 diş sarımsak 2 çorba kaşığı rende gravyer HAZIRLANIŞI Salata çeşitlerini temizleyip yıkayın ve susuz olarak sudan çıkarın. İki parmak eninde doğrayın ve kurulayın. Ekmeğin kabuğunu çıkarıp zar gibi doğrayın ve kızartın. Büyük bir salata kasesinin içine tuzu ve sarımsağı koyun. Bir çatal ile sarımsağı bastırıp tuz ile kasenin dibini sarımsak kayboluncaya kadar ovun. Kıyılmış ançuezi ekleyin ve çatalla ançuezi ezerek karıştırın, salatayı ekleyin. Başka küçük bir kaseye hardal, karabiber ve yumurtayı ekleyin. İyice karıştırıp sirke ve zeytinyağını karıştırarak ekleyin ve salatanın üzerine dökün. Peynirin yarısını ve kızarmış ekmeği üzerine serpin. İki çatalla iyice karıştırın bir salata kasesine boşaltın. Üzerine kalan peyniri ve ançuez fletolarını ilave edip servis edin. __________________ |
SıCAK SEBZE SALATASı MALZEMELER 2 adet havuç 1 adet kabak 10 adet brüksel lahanası 100 gram tam yağlı tuzlu beyaz peynir 4 adet büyük diş sarmısak Zeytinyağı HAZIRLANIŞI Brüksel lahanaları temizlenir, çok yumuşamayacak şekilde haşlanır. Diğer tarafta havuç ve kabaklar boyuna ince ince (jülyen) kesilir. Tavaya zeytinyağı konulur ve kızdırılır, önce havuçlar atılır, birkaç dakika çevrilir, ardından kabaklar atılır. Çatalla ara sıra yumuşaklıkları kontrol edilir, istenen kıvama gelince, minik parçalara bölünmüş sarmısaklar içine atılır. Haşlanmış brüksel lahanaları ikiye bölünerek tavaya eklenir. Çatalla ezmiş olduğumuz beyaz peynir sebzelerle karıştırılır ve birkaç dakika tahta kaşıkla çevrilerek erimesi sağlanır. Sıcak olarak servis yapılır. Salata, meze veya aperatif olarak yenilebilir. __________________ |
SOĞANLı PATATES MALZEMELER 1/2 kg patates 2 tane kuru soğan 1/2 kavanoz mayonez 2 yemek kaşığı yoğurt Tuz Kırmızı biber Maydanoz HAZIRLANIŞI Patetesler haşlanır küp küp doğranır, soğanlar da salataya doğranır şekilde doğranır. Yoğurt, mayonez, tuz, kırmızı biber, maydanoz eklenir fazla zedelemeden karıstırılarak servise sunulur |
SOĞUK SALATA MALZEMELER 1 su bardağı Amerikan Pirinci 2 çorba kaşığı mayonez 1 çorba kaşığı soya yağı 2 su bardağı kaymaksız yoğurt 1/2 demet maydanoz 1/2 demet dereotu 2 fesleğen yaprağı Yeterince tuz HAZIRLANIŞI Önce pirinci diriliğini kaybetmeyecek şekilde hafif haşlayın ve suyunu süzün. Bir kasenin içinde 2 çorba kaşığı mayonez, 2 su bardağı yoğurt ve yeterince tuz ilave edip iyice çırpın. Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın. Kıyılmış maydanoz, dereotu, haşlanmış pirinç ve yeterince tuz ilave edip servis tabağına alın, iyice karıştırın. Üzerinde 1 çorba kaşığı soya yağını gezdirin. Salatanın üzerine hazırlamış olduğunuz yoğurtlu sostan gezdirin. Dilerseniz üzerini fesleğen yaprağı ile süsleyin. Salatayı 20 dakika buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuk olarak servis yapın. |
SOMONLU ELMALI PATATES SALATA MALZEMELER 5 adet orta boy patates 1 adet yeşil elma 6 dilim somon füme 5 çorba kaşığı taze krema 4 çorba kaşığı limon suyu Dereotu Tuz Karabiber HAZIRLANIŞI Patatesleri yıkayıp haşlayın. Kabuklarını soyup küp şeklinde küçük küçük doğrayın. Elmayı küçük küçük doğradıktan sonra kararmaması için üzerine biraz limon suyu sıkın. Somonu küçük parçalara ayırın ve bütün malzemeleri bir salata kabının içersine alın. Üzerine krema, limon suyu ve dereotundan oluşan sosu döküp iyice karıştırın. Buzdolabında yarımsaat beklettikten sonra servis yapın Not : Tuz koyarken dikkat edin çünkü balık tuzludur |
SOSIS - PEYNIRLI SALATA MALZEMELER parmezan peynir marul kaşar peyniri haşlanmış sosis domates mayonez limon salata yoğurt salatalık HAZIRLANIŞI Peynileri ve sosisi ufak parçalara ayırıp salata, limon ve mayonezle karıştırın. Buna bir miktar yoğurt ilave edin. Doğranmış salatalık ve domatesi marulların üzerine yerleştirip, tereyağlı ekmekle servis yapın. __________________ |
ŞEF SALATASı MALZEMELER 1 kişilik ½ yeşil salata 10 yaprak su teresi yada roka 1 dilim gravyer peyniri 2 dilim haşlanmış tavuk göğsü 2 dilim dil füme 2 adet zeytin ½ küçük domates ½ haşlanmış yumurta Sos için: 1 çorba kaşığı mayonez 1 çorba kaşığı ketçap 1 çorba kaşığı sirke 1 çorba kaşığı kıyılmış salatalık turşusu yeşil zeytin bir tutam kırmızı biber HAZIRLANIŞI Sos malzemelerinin hepsini bir kapta karıştırın. Salataları temizleyip birkaç su yıkayın. 2 parmak eninde doğrayın. Büyükçe bir salata kasesine yoksa çorba tabağına koyun. Bıçak sırtı kalınlığında dilimlenmiş dil, peynir,ve tavuk göğsünü kibrit biçimi dilimleyin. Üç demet halinde ayrı ayrı salatanın kenarlarına, ortasına doğru dikey olarak koyun. Domatesi ve yumurtayı boyuna üçe dilimleyip salatanın kenarına dizip zeytini de ekleyin. Arzu edeceğiniz salata sosu ile yada şimdi yaptığımız sos ile servis edin. |
TAHIN SALATASı MALZEMELER 250 gr tahin 4 diş sarmısak 4 adet limonun suyu 1/2 demet maydanoz zeytinyağ salata HAZIRLANIŞI Tahini su ile hafif sulandırın, içine biraz zeytinyağ ve dört adet limonun suyunu ilave edip, beyazlatın. Sarmısakları dövün, maydanozun yarısı ince kıyıp, bütün malzeme ile kanştırın. Kalan maydanoz ile salatanın üzerini süsleyip, servis yapın. |
TAHINLI PATLıCAN SALATA MALZEMELER 1 kg patlıcan 4 diş sarmısak 4 su bardağı su 1/2 limonun suyu 3/4 su bardağı tahin 200 gr süzme yaoğurt tuz 6 Kişilik HAZIRLANIŞI Büyükçe bir kaba 200 gr süzme yoğurt, 3/4 su bardağı tahin, havanda dövdüğünüz 4 diş sarmısak ve tuz koyup, iyice çırparak karştırın. Patlıcanları harlı ateşte sık sık çevirerek közleyin. Piştikten sonra, yanmış kabukları bir bıçak yardımıyla soyun ve közlenmiş patlıcanları, içinde 4 su bardağı limonlu su bulunan bir tencereye atın. Bütün patlıcanları bu şekilde közleyip, soyduktan sonra limonlu sudan alıp, iyice sıkarak sularını süzün, bir tahta üzerinde bıçakla ince ince kıyın ve önceden hazırladığınız sarımsaklı yoğurtlu tahinin içine koyun. Böylece elde ettiğiniz karışımı, iyice karıştırdıktan sonra büyük bir salata tabağında servis yapın. |
Türkiye`de Saat: 19:21 . |
Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2