Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi

Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi (http://besiktasforum.net/forum/index.php)
-   Mutfak (http://besiktasforum.net/forum/forumdisplay.php?f=156)
-   -   salatalar (http://besiktasforum.net/forum/showthread.php?t=20783)

NuraN 31-01-2007 14:23

SAMUT SALATASı

MALZEMELER

3 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet limon
½ çay kaşığı kırmızıbiber
½ çay kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI

Dereotunu ve maydanozu iyice yıkayın ve sonra incecik kıyın. Limon, zeytinyağı, tuz ve kırmızıbiberle karıştırarak servis yapın

NuraN 31-01-2007 14:23

SEZAR SALATASı

MALZEMELER

2 kişilik
1 adet yeşil salata
2 küçük demet su teresi yada roka
1 dilim ekmek
1 adet yumurta (2 dakika haşlanmış)
2 adet kıyılmış ançuez
4 adet ançuez filetosu
¼ çay kaşığı hardal
bir tutam karabiber
1 çay kaşığı tuz
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı rende gravyer



HAZIRLANIŞI

Salata çeşitlerini temizleyip yıkayın ve susuz olarak sudan çıkarın. İki parmak eninde doğrayın ve kurulayın. Ekmeğin kabuğunu çıkarıp zar gibi doğrayın ve kızartın. Büyük bir salata kasesinin içine tuzu ve sarımsağı koyun. Bir çatal ile sarımsağı bastırıp tuz ile kasenin dibini sarımsak kayboluncaya kadar ovun. Kıyılmış ançuezi ekleyin ve çatalla ançuezi ezerek karıştırın, salatayı ekleyin. Başka küçük bir kaseye hardal, karabiber ve yumurtayı ekleyin. İyice karıştırıp sirke ve zeytinyağını karıştırarak ekleyin ve salatanın üzerine dökün. Peynirin yarısını ve kızarmış ekmeği üzerine serpin. İki çatalla iyice karıştırın bir salata kasesine boşaltın. Üzerine kalan peyniri ve ançuez fletolarını ilave edip servis edin.
__________________

NuraN 31-01-2007 14:23

SıCAK SEBZE SALATASı

MALZEMELER

2 adet havuç
1 adet kabak
10 adet brüksel lahanası
100 gram tam yağlı tuzlu beyaz peynir
4 adet büyük diş sarmısak
Zeytinyağı


HAZIRLANIŞI

Brüksel lahanaları temizlenir, çok yumuşamayacak şekilde haşlanır. Diğer tarafta havuç ve kabaklar boyuna ince ince (jülyen) kesilir. Tavaya zeytinyağı konulur ve kızdırılır, önce havuçlar atılır, birkaç dakika çevrilir, ardından kabaklar atılır. Çatalla ara sıra yumuşaklıkları kontrol edilir, istenen kıvama gelince, minik parçalara bölünmüş sarmısaklar içine atılır. Haşlanmış brüksel lahanaları ikiye bölünerek tavaya eklenir. Çatalla ezmiş olduğumuz beyaz peynir sebzelerle karıştırılır ve birkaç dakika tahta kaşıkla çevrilerek erimesi sağlanır. Sıcak olarak servis yapılır.
Salata, meze veya aperatif olarak yenilebilir.
__________________

NuraN 31-01-2007 14:23

SOĞANLı PATATES

MALZEMELER

1/2 kg patates
2 tane kuru soğan
1/2 kavanoz mayonez
2 yemek kaşığı yoğurt
Tuz
Kırmızı biber
Maydanoz


HAZIRLANIŞI

Patetesler haşlanır küp küp doğranır, soğanlar da salataya doğranır şekilde doğranır. Yoğurt, mayonez, tuz, kırmızı biber, maydanoz eklenir fazla zedelemeden karıstırılarak servise sunulur

NuraN 31-01-2007 14:24

SOĞUK SALATA

MALZEMELER

1 su bardağı Amerikan Pirinci
2 çorba kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı soya yağı
2 su bardağı kaymaksız yoğurt
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
2 fesleğen yaprağı
Yeterince tuz


HAZIRLANIŞI

Önce pirinci diriliğini kaybetmeyecek şekilde hafif haşlayın ve suyunu süzün. Bir kasenin içinde 2 çorba kaşığı mayonez, 2 su bardağı yoğurt ve yeterince tuz ilave edip iyice çırpın. Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın. Kıyılmış maydanoz, dereotu, haşlanmış pirinç ve yeterince tuz ilave edip servis tabağına alın, iyice karıştırın. Üzerinde 1 çorba kaşığı soya yağını gezdirin. Salatanın üzerine hazırlamış olduğunuz yoğurtlu sostan gezdirin. Dilerseniz üzerini fesleğen yaprağı ile süsleyin. Salatayı 20 dakika buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuk olarak servis yapın.

NuraN 31-01-2007 14:24

SOMONLU ELMALI PATATES SALATA

MALZEMELER

5 adet orta boy patates
1 adet yeşil elma
6 dilim somon füme
5 çorba kaşığı taze krema
4 çorba kaşığı limon suyu
Dereotu
Tuz
Karabiber


HAZIRLANIŞI

Patatesleri yıkayıp haşlayın.
Kabuklarını soyup küp şeklinde küçük küçük doğrayın.
Elmayı küçük küçük doğradıktan sonra kararmaması için üzerine biraz limon suyu sıkın.
Somonu küçük parçalara ayırın ve bütün malzemeleri bir salata kabının içersine alın.
Üzerine krema, limon suyu ve dereotundan oluşan sosu döküp iyice karıştırın.
Buzdolabında yarımsaat beklettikten sonra servis yapın

Not : Tuz koyarken dikkat edin çünkü balık tuzludur

NuraN 31-01-2007 14:24

SOSIS - PEYNIRLI SALATA

MALZEMELER

parmezan peynir
marul
kaşar peyniri
haşlanmış sosis
domates
mayonez
limon
salata
yoğurt
salatalık


HAZIRLANIŞI

Peynileri ve sosisi ufak parçalara ayırıp salata, limon ve mayonezle karıştırın. Buna bir miktar yoğurt ilave edin. Doğranmış salatalık ve domatesi marulların üzerine yerleştirip, tereyağlı ekmekle servis yapın.
__________________

NuraN 31-01-2007 14:24

ŞEF SALATASı

MALZEMELER

1 kişilik
½ yeşil salata
10 yaprak su teresi yada roka
1 dilim gravyer peyniri
2 dilim haşlanmış tavuk göğsü
2 dilim dil füme
2 adet zeytin
½ küçük domates
½ haşlanmış yumurta
Sos için:
1 çorba kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı ketçap
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı kıyılmış salatalık turşusu
yeşil zeytin
bir tutam kırmızı biber



HAZIRLANIŞI

Sos malzemelerinin hepsini bir kapta karıştırın. Salataları temizleyip birkaç su yıkayın. 2 parmak eninde doğrayın. Büyükçe bir salata kasesine yoksa çorba tabağına koyun. Bıçak sırtı kalınlığında dilimlenmiş dil, peynir,ve tavuk göğsünü kibrit biçimi dilimleyin. Üç demet halinde ayrı ayrı salatanın kenarlarına, ortasına doğru dikey olarak koyun. Domatesi ve yumurtayı boyuna üçe dilimleyip salatanın kenarına dizip zeytini de ekleyin. Arzu edeceğiniz salata sosu ile yada şimdi yaptığımız sos ile servis edin.

NuraN 31-01-2007 14:24

TAHIN SALATASı

MALZEMELER

250 gr tahin
4 diş sarmısak
4 adet limonun suyu
1/2 demet maydanoz
zeytinyağ
salata


HAZIRLANIŞI

Tahini su ile hafif sulandırın, içine biraz zeytinyağ ve dört adet limonun suyunu ilave edip, beyazlatın. Sarmısakları dövün, maydanozun yarısı ince kıyıp, bütün malzeme ile kanştırın. Kalan maydanoz ile salatanın üzerini süsleyip, servis yapın.

NuraN 31-01-2007 14:25

TAHINLI PATLıCAN SALATA

MALZEMELER

1 kg patlıcan
4 diş sarmısak
4 su bardağı su
1/2 limonun suyu
3/4 su bardağı tahin
200 gr süzme yaoğurt
tuz

6 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Büyükçe bir kaba 200 gr süzme yoğurt, 3/4 su bardağı tahin, havanda dövdüğünüz 4 diş sarmısak ve tuz koyup, iyice çırparak karştırın. Patlıcanları harlı ateşte sık sık çevirerek közleyin. Piştikten sonra, yanmış kabukları bir bıçak yardımıyla soyun ve közlenmiş patlıcanları, içinde 4 su bardağı limonlu su bulunan bir tencereye atın. Bütün patlıcanları bu şekilde közleyip, soyduktan sonra limonlu sudan alıp, iyice sıkarak sularını süzün, bir tahta üzerinde bıçakla ince ince kıyın ve önceden hazırladığınız sarımsaklı yoğurtlu tahinin içine koyun. Böylece elde ettiğiniz karışımı, iyice karıştırdıktan sonra büyük bir salata tabağında servis yapın.


Türkiye`de Saat: 19:21 .

Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580