Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Kültür , Sanat Turizm, Gezi ve Seyahat Rehberi > Müzik - Music > Müzik Haber

Müzik Haber Bu Bölümde Müzik Haberleri Şarkı Sözleri Konserler vs. bulunur. mp3 ve video Klip Yayını Kesinlikle Yasaktır.

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19-01-2010, 04:49   #1
forumun death metalcisi
 
KanKokusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Dreamtone Röportajı

Ülke dışında en çok tanınan gruplarımız diye bir sıralama yapsak, sanırım Dreamtone ilk saydığımız gruplar arasına rahatlıkla girer.

Not: Bu adamlar Blind Guardian' ı zum etmiştir.
(:

Click the image to open in full size.

-Selamlar Onur. Nasıl gidiyor hayat bu sıcaktan kavrulduğumuz günlerde?

Onur: Selamlar, biraz yoğunca geçiyor bu yaz, kayıt, diğer işler vs. darken temmuz’un sonuna geldik. Genel olarak her şey yolunda Smile

-Şu anda Neverland 2 için çalışıyorsunuz. Çalışmalar nasıl gidiyor? Neden Iris Mavraki ile tekrar bir albümde buluşma kararı aldınız? Ben açıkçası tek bir albümde kalacağını düşünüyordum.

Emrecan: Çalışmalar oldukça iyi gidiyor. Müzik dışında bir çoğumuz hem çalışıp hem okuduğu için dönem dönem zaman yaratmakta zorlanıyoruz fakat şu ana kadar herşey sorunsuz ilerledi. Şu ana kadar davullar, baslar, gitarlar ve vokallerin büyük bir kısmı kaydedildi. Iris ile tekrar çalışıyoruz çünkü Iris Neverland projesinin diğer ana ortağı :=) Neverland projesi bizim ve onun ortak fikriydi ve daha uzun sure beraber çalışacağız gibi görünüyor.

-Neverland albümünüzde Hansi Kürsch, Mike Barker, Gary Wehrkamp ve Tom Englund konuk müzisyenler olarak davet ettiniz. Bu müzisyenleri albüme davet etme fikri nerden çıktı ve onlarla çalışmak nasıldı?

E: Yanılmıyorsam bu Neverland 1’in besteleme aşamasında aklımıza geldi. Projeyi nasıl daha farklı ve heyecan verici bir hale getirebiliriz diye düşünüyorduk. Birden aklımıza sevdiğimiz ve bizim müzikal gelişimimizde büyük rol oynamış belli başlı sanatçıları albüme konuk olarak davet etme fikri ortaya çıktı. Bu süreç sonunda ise Hansi, Mike, Gary ve Tom albümümüzde konuk olup bizi onurlandırdılar.

Bu insanlarla çalışmak herşeyden önce ilham vericiydi. Sonuçta yıllar boyunca dinlediğiniz insanlar albümünüzde parçalarınıza eşlik ediyor. Bu açıdan çok güzel bir deneyimdi. Bu süreç boyunca onlardan da bir çok şeyi öğrenme fırsatımız oldu ve artık belli bir arkadaşlığımız var. Sonuç olarak bizim için çok keyifliydi diyebilirim.

-Sizleri tanımayan insanlar için biraz başa dönelim isterseniz. Dreamtone nasıl oluştu? İlk kurulduğu günden bugüne kadar neler değişti bunları anlatabilir misin?

O: Müzik yapma fikrinden çok heyecanlanan insanların bir araya gelmesiyle oluştu diyebiliriz. Beraber ilk çalışmaya başladığımız zamandan beri tabii ki farklı insanlarla tanışıp birlikte çalma fırsatımız oldu, ayrılmalar ve yeni tanışmalar yaşadık. Bunların hepsi grubu bulunduğu güne getiren, yaşanması gereken süreçler. Bu süreçte tabii ki her yapılan işle biraz daha tecrübe kazanıp enstrümanınıza ve grup kimyasına biraz daha hakim oluyorsunuz. Değişmeyen şeyler daha önemli bu yüzden belki de. Grup içinde ilk günden beri hepimiz çok yakın arkadaşlarız ve birlikte çalışmaktan çok keyif alıyoruz. En önemlisi de bu sanırım.

-Oganalp’ in sesi bana Hansi’ yi (Blind Guardian) anımsatıyor, bu konuda olumlu veya olumsuz bi eleştiri aldınız mı?

E: Benim şahsi görüşüm Oganalp’in sesinin Hansi’ninkine benzemediği. Yorumlama anlamında benzer yanları olabilir. Belki bu tarz yorumların gelmesinin sebebi de budur ancak benim görüşüm benzemedikleri yönünde.

O: Emrecan gibi düşünüyorum ben de. Oganalp’in vokal tarzının Hansi’ye benzetilmesinin nedeni ikisinin benzer eğitimlerden geçmiş ve benzer sanatçılardan etkilenmiş olmalarından kaynaklanıyor. Ses tonu olarak baktığınızdaysa ikisi oldukça farklılar. Bu konuda dışarıdan da olumsuz bir yorum almadık doğrusu. Ama Hansi Oganalp’in en severek dinlediği vokalistlerden biri, zaman zaman ona bu benzetmeyle takılıyoruz biz de.

-Ghostwall Records sizin şirketiniz, neden bir şirket gereği duydunuz?

E: 2006 yılının başlarında ilk albümümüz Sojourn’u basıp dağıtacak bir plak şirketi ararken istediğimiz gibi bir firma bulamamıştık. Albümü bizimle ilgilenmeyecek bir firmaya da vermek istemediğimizden kendi plak şirketimizi kurma kararı aldık. Aslında Ghostwall Records grup elemanları olarak birlikte çalıştığımız Kardanadam Medya’nın alt kolu.

-Pek konser vermeyi sevmiyorsunuz sanırım. Sizi çok fazla sahnelerde göremiyoruz. Gerçi önemli grupların alt grubu olarak(en son Jon Oliva's Pain) görüyoruz ama onun dışında pek göremiyoruz. Bunun nedeni nedir?

E: Aslına bakarsan konser vermeyi gerçekten çok seviyoruz. Hatta grup olarak en keyif aldığımız şey olabilir. Çok fazla konsere çıkamamamızın sebebi tekliflerle alakalı. Genelde gelen teklifler yeteri kadar tatmin edici olmuyor. Yol parası bile karşılanmayınca gelip çalmak çok kolay değil. İyi teklifler geldiği sürece her zaman her yerde çalmaya hazırız.

O: Belki biraz daha açabiliriz bu durumu. Dinleyilere iyi bir konser sunabilmek için yüklü bir donanımı yanımızda taşımamız gerekiyor. Tabii ki her grupta olduğu gibi bize yardım eden arkadaşlarımız da var. Dolayısıyla konserlere gidilirken ciddi bir sayıda insan tarafından efor sarfediliyor. Genellikle bu konuyu hiç dile getirmemeye çalışıyoruz ama en basit şekliyle 10 kişilik bir ekiple ve minimum ekipmanla bir konsere katılmamızın maliyeti bile ciddi rakamlara ulaşıyor. Organizasyonlar bu konularda ilgisiz kalırsa gruplar için konser vermek ciddi bir yük haline geliyor sonuçta. Tabii ki elimizden geldiğince konserlere çıkmaya çalışıyoruz, canlı çalmayı çok seviyoruz grup olarak.

-2 ve 4 Ekim tarihleri arasında Hollanda’daki ProgPower festivaline katılacaksınız Neverland olarak. Bundan başka belli olan bir konseriniz var mı?

E: Çok büyük ihtimalle ProgPower öncesinde Türkiye’de konserlerimiz olacak. Bunların hepsi şu an hazırlık aşamasında ama detayları yaz aylarının sonlarına doğru belli olacak. Yine bir önceki soruda belirttiğim gibi elimizden geldiğince çok şehirde Neverland konserleri vermeye çalışacağız.

-Oganalp’in Auralı Migren’i sizi hiç konser sırasında rahatsız etti mi? Sahnedeyken veya kayıt aşamasında hiç böyle bir şeyle karşılaştınız mı?

O: Çok ince bir soru olmuş bu. Sahnede bir problem yaşamadık bu konuda; ama bazen Oganalp’in çok zor durumları idare etmesi gerektiği oldu (yüksek ateşle sahneye çıkıp gücünü sonuna kadar harcadığını biliyorum). Provalarda ve kayıtlarda bazen sıkıntı olabiliyor tabii. O zaman sahnede yapamadığı tüm nazı yapıyor haha. Gerçekten zor bir durum ama idare etmeyi başarıyor Oganalp.

-Shadow Gallery grubuyla olan yakınlığınızı biraz açıklayabilir misin anladığım kadarıyla sizi destekleyen bir grup. Yanlış anlamamışımdır umarım.

O: Shadow Gallery bizim eskiden beri çok severek dinlediğimiz bir grup. Carved in Stone’u saatlerce tekrar tekrar dinlediğimi hatırlıyorum. Şimdi ortak çalışmalara imza atabilmiş olmak çok heyecan verici bu yüzden. İlk olarak Sojourn’da Gary’den hikaye anlatıcı olmasını rica etmiştik. Olumlu cevap verdiğinde de çok şaşırıp mutlu olmuştuk açıkcası. Sojourn’ün prodüksiyonu bitince onlara da gönderdik albümden. Gary oldukça beğendiğini ve daha sonraki çalışmalarda enstrümanıyla da bize destek olabileceğini belirtti. Dolayısıyla Reversing Time’ı bestelerken ilk demoları onlara gönderip Mike’ın da bize katılmak isteyip istemeyeceğini sorduk. Mike doğrudan “reversing time” parçasını ona ayırmamızı, başkasına vermemizi söyleyen bir e-postayla cevapladı bizi. Bizi de cesaretlendirdi bu durum. Böylece aramızda daha güçlü bir iletişim oluştu. Ölümünden önce son seslendirdiği parça oldu bu. Gerçekten çok iyi bir insan ve harika bir solistti, aramızdan ayrılmış olması müzik piyasası için çok büyük bir kayıp. Beraber çalışabilmiş olmak gurur verici. Gary ile hala zaman zaman görüşüp fikir alış verişinde bulunuyoruz, pek çok konuda tecrübesi ve tavsiyeleriyle yardımcı oluyor bizlere.

-Tekrar Neverland projesine geri dönecek olursak, şunu sormak istiyorum. Dreamtone ne zaman eskisi gibi kendi başına albüm yapacak?

O: Bu soruyu sorman gerçekten çok iyi oldu. Ciddi karışıklıklara neden olabiliyor bu durum. Neverland aslında bir proje değil, Dreamtone’un uluslar arası piyasada bilindiği adı. Yeni albüm de Neverland adıyla çıkacak. Dreamtone ve Neverland arasında müzikal olarak da bir fark yok esasen, yeni çalışmalarımızda Iris’de sesiyle bizlere destek oluyor sadece. Unforeseen Reflections’dan bu yana yaptığımız çalışmalarda senfonik öğeler hep ciddi bir yer kapladı, Neverland dönemiyle birlikte bu alanı daha da genişletmeye başladık. Soruya geri dönersek, Dreamtone aslında eskisi gibi kendi başına albüm yapıyor, yeni albümde Reversing Time’a göre biraz daha sertleşiyoruz hatta

-Biz dinleyici olarak dreamtone müziğini Progressive / Power Metal olarak adlandırıyoruz. Siz yaptığınız müziği nasıl adlandırıyorsunuz?

O: Grup içinde besteler pek çok farklı kişiden gelip, ortak bir şekilde geliştiriliyor. İlgi alanlarımız çok farklı olduğu için de belli bir türe sadık kalamayabiliyoruz. Bu nedenle müziği anlatırken rock/metal olarak nitelemeye çalışıyoruz. Dinleyiciler müziği dinledikçe daha detaylı tanımlamaları doğru bir şekilde yapıyorlar. Biz de önceden etiketler koyarak bu süreci belli bir kanala yönlendirmek istemiyoruz genellikle.

-Dreamtone’da bir şarkının ortaya çıkması nasıl oluyor? Lirikleri kim yazıyor, müziği kim yapıyor veya hepiniz birlikte mi yapıyorsunuz?

O: Genellikle ben, Oganalp veya Burak bir parça taslağını grubun geri kalanına sunuyoruz. Bu noktadan itibaren çalışmalar hep beraber değerlendirilip rafine ediliyor. Lirikleri Oganalp yazıyor, zaman zaman aklına takılan şeyler olursa beraber tartışıyoruz. Reversing Time’la beraber konuk sanatçılar da liriklere katkıda bulunmaya başladılar.

-Dreamtone elemanları müzik dışında neler yapıyor? Bildiğim kadarıyla hepinizin bitirmeye çalıştığı bir okulu var. Müzik ve okulu aynı anda götürmek sizleri zorluyor mu?

E: Dreamtone elemanları müzik dışında çok fazla şeyle uğraşıyor. Bascımız Can TAİ’de çalışıp bir yandan ODTÜ’de yükseklisansına devam ediyor. Emrecan yine ODTÜ’de yükseklisansına devam edip üç firmada birden çalışıyor. Ogan ağırlıklı olarak Kardandam Medya’nın işleriyle ilgileniyor. Güney’in kendi kurmuş olduğu bir firması var. Burak ise bir yandan ODTÜ’de lisansına devam edip aynı zamanda beste işleri alıp onlarda çalışıyor.

O: Yüksek lisansımı tamamlamaya çalışıyorum ben de. ODTÜ’de araştırma görevlisi olarak çalışıyorum bir taraftan da. İş yoğunluklarının arttığı dönemler biraz bunaltıcı olabiliyor tabii ki, ama grup genellikle ağır basıyor haha. Şu ana kadar zorlandığımız anlarda da bir şekilde birlikte götürmeyi başarabildik, bundan sonra da aynı şekilde devam etmeye çalışacağız.

-Türkiye’deki ve Dünya’daki Metal Müzik hakkında ne düşünüyorsunuz? Klasik soru ama olsun mahsuru yok sanırım.

O: Gerçekten de çok konuşulan bir konu. Okuduğum ve duyduğum birçok yorumun aksine yapılan iyi işlerin kalitesinin daha da arttığını düşünüyorum ben. Son yıllarda piyasaya giren grup sayısı oldukça arttı, ve artık daha ciddi bir rekabet ortamı var. İşin ticari yönüne bakarsak müzik piyasası genel olarak çok zor bir durumda tabii ki. Internet neredeyse tüm şirketleri ciddi sorunların içine soktu, bu sorunlar da gruplara yansıyor kaçınılmaz olarak. Yine de internetin yaygın kullanımıyla beraber daha çok insan bu tür müzikle ilgilenmeye başladı. Son yıllarda amatör grup sayısında ciddi bir artış olduğunu gözlemlemişsindir sen de. Grup sayısının artması aslında metal müziğe olan ilginin de arttığını gösteriyor. Son Türkiye turnesinde Akerfeldt’in seyirciye “aranızdan kaç kişinin grubu var?” diye sorduğunda bütün salonun el kaldırması bu durumun kanıtı gibi aslında.
Laf olsun diye müzik yapan grupların çıkmaya başladığı doğru elbette. Öte yandan pek çok yeni başarılı grup da bu şekilde keşfediliyor. Piyasanın nereye varacağını bilemiyorum (açıkcası pek parlak bir ticari gelecek görünmüyor), ama iyi işler çıkmaya her zaman devam edecek.

-Benim soracaklarım bu kadar sizin bu röportajı okuyanları söylemek istediğiniz bir şey var mı?

O: Buraya kadar okudukları için teşekkür ediyorum öncelikle. Ayrıca güzel sorular için de teşekkür ederim. Son olarak, grupla ilgili gelişmeleri takip etmek isteyenler için internet sayfalarımızın ve myspace hesabımızın adreslerini hatırlatayım:
Neverland Official
Neverland on MySpace Music - Free Streaming MP3s, Pictures & Music Downloads

görüşmek üzere!

Can Dedekarginoğlu (Bas Gitar)

-Kullandığınız Enstrüman (Marka, Model): Mayones Elegance 6 Custom, Warwick Corvette Standard, SansAmp Bass Driver DI, BBE Sonic Maximizer Stomp Pedal, Ampeg Head & Enclosures, Hiwatt Cabinets.
-Doğum yeri ve Tarihi: Ankara, 21/03/1984
-Favori Müzisyenleri / Grupları: J. S. Bach, Tomaso Albinoni, S. V. Rachmaninoff, Fryderyk Chopin, Pink Floyd, Tupac Amaru Shakur, Queen, Jeff Buckley, Muse, Opeth, In Flames, Soilwork, Symphony X, Queensryche, Dream Theater, Mr. Big, Massive Attack, Moloko, Thievery Corporation, Lamb, Jamiroquai, Joshua Redman, Keith Jarrett, Miles Davis, E.S.T., Jaco Pastorius, Marcus Miller, Victor Wooten, Bootsy Collins, Anthony Jackson, Larry Graham, Snoop Dogg, Erykah Badu, Cypress Hill, Ludacris, N.E.R.D., Incubus, The Strokes, Lily Allen, Green Day, James Taylor, Placebo, Red Hot Chili Peppers, ZZ Top, Tower of Power, Chris Rea, Radiohead, Mor ve Ötesi.
-Favori Albümler: Pink Floyd – Meddle, The Final Cut, Mor ve Ötesi – Büyük Düşler, Symphony X – V, Ayreon – The Human Equation, Outkast - Speakerboxxx-The Love Below, Jeff Buckley – Grace, Dream Theater – Images & Words, 2Pac – All Eyez on Me, E.S.T – From Gagarin’s Point of View, Porcupine Tree – Fear Of A Blank Planet, Muse – Origin of Symmetry, Opeth – Blackwater Park, Queensryche – Hear In The Now Frontier
-Hayranı Olduğunuz Müzisyen: Jaco Pastorius
-Boş Vakitlerdeki Uğraşları: Film/dizi izlemek, Bol bol uyumak, ufak tefek koleksiyon çabaları, yazı çizi denemeleri.
-Favori İçeceği: Sprite
-Favori Yiyeceği: Makarna, Salata
-Dreamtone’nun En İyi Olarak Değerlendirdiği Albümü: Dreamtone & Iris Mavraki’s Neverland – Reversing Time
-Dreamtone’nun En İyi Olarak Değerlendirdiği Konseri: 2007 İstanbul Blind Guardian w/Dreamtone
-Dreamtone ile Yaşadığı En Unutulmaz Anısı: Blind Guardian Türkiye Turnesi’nin tamamı!
-Dreamtone dışında müzikal faaliyet(leri): Yan projeler (Foreplay), kişisel çalışmalar.
-Hangi Gruplarla Sahne Almak İstersiniz? : Bu güne kadar hayranı olduğum bir çok grupla çalabilme, tanışma fırsatım oldu. Ancak ek olarak özellikle Symphony X’le beraber çalmak isterdim.
-İlk Aldığı Albüm: Metallica – And Justice For All... (siyah kapak!!)
-Son Aldığı Albüm: Jeff Buckley - Live at Sin-é
-Son Olarak Hayat Felsefesi: Uzun bir süredir düstur edindiğim söz “olduğu kadar”dı. Ancak son dönemlerde favorim (herkesten özür dileyerek yazıyorum) “s.kerler” oldu.


Emrecan Sevdin (Bateri)

-Kullandığınız Enstrüman (Marka, Model): Tama Starclassic Maple davullar, Sabian ve İstanbul ziller, Pearl Eliminator pedallar ve Vic Firth 5A bagetler.
-Doğum yeri ve Tarihi: 8 Temmuz 1985, Kütahya
-Favori Grupları: Dream Theater, Metallica, Blind Guardian, Iron Maiden, Rush, Opeth, In Flames, Porcupine Tree, Aerosmith
-Favori Albümler: Metropolis Part II: Scenes from a Memory (Dream Theater), Master of Puppets (Metallica), Powerslave (Iron Maiden), Nightfall in the Middle Earth (Blind Guardian), Fear of a Blank Planet (Porcupine Tree)
-Hayranı Olduğunuz Müzisyen: Mike Portnoy
-Boş Vakitlerdeki Uğraşları: Büyük bir sinema fanıyım. Genelde film izlerim, fırsat buldukça da kitap okumaya çalışırım.
-Favori İçeceği: Alkolsüz olarak vişne suyu. Alkollü ise viski.
-Favori Yiyeceği : Güzel herhangi bir kebap.
-Dreamtone’nun En İyi Olarak Değerlendirdiği Albümü: Dreamtone & Iris Mavraki’s Neverland adı altında çıkardığımız “Reversing Time” bana gore şu ana kadarki en iyi albümümüz.
- Dreamtone’nun En İyi Olarak Değerlendirdiği Konseri: 6 Mayıs 2009, Blind Guardian İstanbul Konseri. O konserde neredeyse herşey sorunsuz gitmişti ve seyircinin bize verdiği destek harikaydı.
- Dreamtone ile Yaşadığı En Unutulmaz Anısı: Bu gerçekten çok zor bir soru çünkü bir sürü unutulmaz anımız var. Bana gore en önemlisi 2004 yılında gruba girmeden hemen önce Ogan ve Onur ile yaptığımız ilk provaydı. O provadan sonra hayatım tamamen değişti diyebilirim.
-Dreamtone dışında müzikal faaliyet(leri): Şu an için başka bir müzikal faaliyetim yok.
-Hangi Gruplarla Sahne Almak İstersiniz? : Metallica, Iron Maiden ve Rush ile sahne almayı çok isterim.
-İlk Aldığı Albüm: Michael Jackson’ın Blood on the Dance Floor albümü. Metal albümü olarak ise Iron Maiden, Live after Death.
-Son Aldığı Albüm: Opeth - Watershed
-Son Olarak Hayat Felsefesi: Burada Blade Runner’dan bir alıntı yapayim. “All those moments will be lost in time, like tears in the rain” Kısaca mümkün olduğunca anı yaşamak diyebilirim. Carpe diem.


Güney Özsan (Klavye)

-Kullandığınız Enstrüman (Marka, Model): Korg Triton Pro
-Doğum yeri ve Tarihi: Ankara 17/03/1981
-Favori Grupları: Chemical Brothers, Daft Punk, Metallica, Pink Floyd, Portishead, Radiohead, Sade, Zakkum
-Favori Albümler: Alicia Keys - 2007 - As I Am, Dream Theatre - Awake, Ilhan Ersahin - Love Trio, Michael Jackson - Dangerous, Pink Floyd - The Wall, Portishead - Portishead, Royksopp - Junior, Sade - Love Deluxe
-Hayranı Olduğunuz Müzisyen: Bach, Beethoven, Mariah Carey
-Boş Vakitlerdeki Uğraşları: Gezmek, Saki oynamak, Yüzmek
-Favori İçeceği: Hare Likör
-Favori Yiyeceği: Bal
-Dreamtone’nun En İyi Olarak Değerlendirdiği Albümü: Snowfall
- Dreamtone’nun En İyi Olarak Değerlendirdiği Konseri: 2009 Opeth Ankara konseri açılışı
- Dreamtone ile Yaşadığı En Unutulmaz Anısı: Gobelhaus partileri
-Dreamtone dışında müzikal faaliyet(leri): Oda ve senfoni orkestraları için beste çalışmaları, Elektronik beste ve remixler, Miksaj ve prodüksiyon
-Hangi Gruplarla Sahne Almak İstersiniz?: Geriye kalanlardan Nine Inch Nails ve Nightwish.
-İlk Aldığı Albüm: Ace of Base - Happy Nation
-Son Aldığı Albüm: Igor Stravinsky - A Portrait
-Son Olarak Hayat Felsefesi: Bağımsız yaşamak, çok çalışmak, içinden gelenleri sonuna kadar zorlamak.


Oganalp Canatan (Vokal)

-Kullandığınız Enstrüman (Marka, Model): Genellikle Shure SM 58 ve SM 86. Kayıtlarda Neumann.
-Doğum yeri ve Tarihi: Ankara, 1982
-Favori Grupları: Blind Guardian, Savage Garden, Laço Tayfa, Metallica, vs vs.
-Favori Albümler: Nightfall in Middle Earth, A Soundtract to the Wheel of Time, Kingdom of Heaven OST, Baldur’s Gate OST, vs.
-Hayranı Olduğunuz Müzisyen: O kadar çok ki…
-Boş Vakitlerdeki Uğraşları: Freelancer Discovery Modu Topluluğunda Klan lideriyim, bilgisayar oyunları, müzik, grafik tasarım, içmek ve sevdiklerimle beraber olmak keyifli.
-Favori İçeceği: Smirnoff North, Coca Cola
-Favori Yiyeceği: Açken her şey güzel. Tokken meyveler.
-Dreamtone’nun En İyi Olarak Değerlendirdiği Albümü: Unforeseen Reflections çünkü en çok cesaret gerektiren deliliği onda yapmıştım.
- Dreamtone’nun En İyi Olarak Değerlendirdiği Konseri: Blind Guardian Turnesi ya da Hacettepe Hürock Fest 2008.
- Dreamtone ile Yaşadığı En Unutulmaz Anısı: O kadar çok anım var ki grubun logosunun dövmesini kolumda taşıyorum.
-Dreamtone dışında müzikal faaliyet(leri): Freelancer oyununu modları için müzik yapıyorum. Oyun Müzikleri. Ayrıca ara sıra kendi eğlencem için şarkılar yaptığım da oluyor.
-Hangi Gruplarla Sahne Almak İstersiniz?: İstediğim her grupla aldım. Bundan sonra ya oturup izlemek istediğim gruplar ya da gidip çalmak istediğim mekanlar var.
-İlk Aldığı Albüm: Iron Maiden – Somewhere in Time. 89 kış aylarında almıştım.
-Son Aldığı Albüm: Samimi olarak hatırlamıyorum. Çok kuvvetle muhtemel bir soundtrackti.
-Son Olarak Hayat Felsefesi: Ne ekersen onu biçersin.


Burak Kahraman (Gitar)

-Kullandığınız Enstrüman (Marka, Model): Ibanez Rg370
-Doğum yeri ve Tarihi: Ankara 1986
-Favori Grupları: Dream Theater, Pain of Salvation, Pink Floyd, Neal Morse
-Favori Albümler: Scenes from a memory (Dream Theater), One hour by the concrete lake (Pain of Salvation), Rhtym of time (Jordan Rudess) , Dark side of the moon (Pink Floyd)
-Hayranı Olduğunuz Müzisyen: Hepsini saymam mümkün değil ama en son onu dinlediğim için Jordan Rudess diyeyim
-Boş Vakitlerdeki Uğraşları: Yeni enstrüman öğrenmek, Seyahat etmek, Bilardo oynamak
-Favori İçeceği: çay
-Favori Yiyeceği: her türlü kebap
-Dreamtone’nun En İyi Olarak Değerlendirdiği Albümü: Neverland 2
-Dreamtone’nun En İyi Olarak Değerlendirdiği Konseri: Blind Guardian'la olan İzmir konseri
-Dreamtone ile Yaşadığı En Unutulmaz Anısı: Blind Guardian elemanlarına hediye ettiğimiz rakıları 'sek içmeyin' diye uyarmamız üzerine birayla karıştırmaları ve zum olmaları
-Dreamtone dışında müzikal faaliyet(leri): Timesailor
-Hangi Gruplarla Sahne Almak İstersiniz?: Pain of Salvation
-İlk Aldığı Albüm: Metallica-Black
-Son Aldığı Albüm: Hande Yener-Hayrola Smile
-Son Olarak Hayat Felsefesi: gezelim görelim


Onur Özkoç (Gitar)

-Kullandığınız Enstrüman (Marka, Model): Mayones Setius Pro Custom, Ibanez RG470
-Doğum yeri ve Tarihi: Bolu, 1984
-Favori Grupları: Aerosmith, In Flames, Beatles, Shadow Gallery, abba
-Favori Albümler: Nine Lives (Aerosmith), The Last Epic (A.C.T.) Clayman (In Flames), Once (Nightwish), Tyranny (Shadow Gallery)
-Hayranı Olduğunuz Müzisyen: Jeff Scott Soto, Andy Timmons
-Boş Vakitlerdeki Uğraşları: 3d modelleme, mimarlık, fotoğraf, Pro Evolution Soccer Smile
-Favori İçeceği: ice tea limon, safari
-Favori Yiyeceği: şiş kebap, fajita
-Dreamtone’nun En İyi Olarak Değerlendirdiği Albümü: Reversing Time (Neverland)
-Dreamtone’nun En İyi Olarak Değerlendirdiği Konseri: 2009 Opeth Ankara açılışı
-Dreamtone ile Yaşadığı En Unutulmaz Anısı: Genellikle hep beraberiz zaten, yine de özel bir şey söylemem gerekirse Blind Guardian turnesi ve Rodos gezisi diyebilirim
-Dreamtone dışında müzikal faaliyet(leri): Eğlence amaçlı yaptığım işler dışında devam eden bir proje yok
-Hangi Gruplarla Sahne Almak İstersiniz?: In Flames
-İlk Aldığı Albüm: Metallica - The Black Album
-Son Aldığı Albüm: the rolling stones - a bigger bang
-Son Olarak Hayat Felsefesi: uyumadan da yaşanıyor bir şekilde
__________________
Click the image to open in full size.
KanKokusu Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 20:17 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580