![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Oyun Alanı | Ajanda | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et XML | RSS | |
|
NBA Basketbol Sihirbazlarını Burada bulabilirsiniz. |
![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Stil |
![]() | #1 | ||
Kıdemli Kartal ![]() Üyelik tarihi: Mar 2006 Yaş: 40
Tecrübe Puanı: 24 ![]() |
Sporun 23 tarikatı Ozan ERMİŞ 13 Şubat 2007 ![]() KİMİ futbolda, kimi de basketbolda kitleleri peşinden koşturan, dünyanın her yerinde sayısız hayranı bulunan karizmatik sporcular. Ancak yaptıkları spor farklı olsa da hepsini birleştiren ortak bir özellikleri var. Asla vazgeçemedikleri 23 numaralı forma... İlk kez, basketbol tarihine adını altın harflerle yazdıran ABD’li basketbolcu Michael Jordan’ın meşhur ettiği bu numara zamanla öylesine yaygınlaştı ki, bugün farklı branşlarda bu sırt numarasını taşıyan sporcular adeta bir tarikatın müritleri gibi dolaşmaya başladı. ’Sporun 23 tarikatı’ denilince ilk akla gelen isimlerse; İngiliz David Beckham, bir dönem F.Bahçe’nin büyük sansasyonla transfer ettiği Arjantinli yıldız Ariel Ortega, yine bir zamanlar Beşiktaş forması giyen Norveçli golcü John Carew, Dünya Kupası finalinde Zidane’dan aldığı kafa darbesiyle tarihe geçen İtalyan Marco Materazzi, İngilizlerin haşarı çocuğu Sol Campbell ve NBA’in süper starı Lebron James. Mütevazı starlar Bu yıldızlardan bazıları sıkı birer Michael Jordan hayranı olduklarını ve 23 numarayı da bunun için giydiklerini itiraf etmekten çekinmeyecek kadar mütevazı. Manchester United’dan Real Madrid’e transfer olunca, neden yıllardır giydiği 7 yerine 23 numaraya terfi ettiğine soran gazetecilere Beckham’ın yanıtı kısa ve netti: "Ben bir Jordan hayranıyım, 23 onun numarası ve bu rakamı istedim." Ayrıca Türkiye günlerinde verdiği bir röportajda NBA yıldızına olan hayranlığından dolayı Beşiktaş’ta da 23 numaralı formayı seçtiğini söyleyen Carew örneği de hala hafızalarda. Mesaj veriyorlar Tabii bu starlar içerisinde Beckham ya da Carew gibi alçakgönüllü olmayanlar da var. Bir rivayete göre ünlü futbolcuların 23 numarayı seçmesinin nedeni, ’Majesteleri’ne saygılarından çok ’Ben de futbolun Michael Jordan’ıyım’ mesajını vermek istemeleri. Ancak açıklama ne olursa olsun, günümüzde gerek yeşil sahalarda gerekse de basketbol salonlarının parkelerinde 23 numara ile arzı endam eden sporcuların sayısının giderek arttığı ve bu ’Jordanmania’nın, efsane isim kariyerini çoktan noktalasa bile en azından bir süre daha hız kesmeden devam edeceği kesin.
__________________ iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım.... HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...! | ||
![]() | ![]() |
|
![]() | #2 | ||
Kıdemli Kartal ![]() Üyelik tarihi: Mar 2006 Yaş: 40
Tecrübe Puanı: 24 ![]() | Herkes ona, o abisine hayran 13 Şubat 2007 ![]() Olaylardan gizemli sonuçlar çıkarıp, mistik öyküler yaratmayı sevenler her ne kadar 23’ün sayı olarak ne ifade ettiğini dini ya da efsanevi öğelerde arasalar da gerçek çok daha basit. Michael Jordan, henüz bir çocukken tıpkı kendisi gibi basketbol aşığı olan abisi Larry ile teke tek maçlar yapardı. Üstelik o dönem Michael’dan daha uzun ve daha yetenekli olan Larry küçük kardeşini hep yendiğinden, Jordan’da abisine karşı büyük bir hayranlık oluştu. Acı tesadüf Basketbolun yaşayan efsanesi, daha sonra kendisine "Neden 23?" diye soranlara şu yanıtı verdi: "Favori numaram her zaman için 45 olmuştur. Bu büyük abim Larry’nin numarası idi. Üniversiteye gittiğimde 45’i alamadım çünkü Larry giyiyordu. Böylece bunun yarısını giymeye karar verdim. 22,5 yuvarlarsak 23 eder." Bu arada 23 ile böylesine özdeşleşen ve bu sayıyı sporda en popüler forma numaralarından biri haline getiren Michael Jordan’ın bu konuda büyük bir dram yaşadığını da hatırlatmadan geçmeyelim. Ünlü basketbolcunun babası bir 23 Temmuz günü öldürülmüş, bu olayın ardından ağır bir depresyon geçiren Jordan, sporculuk hayatına bir süre ara vermişti.
__________________ iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım.... HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...! | ||
![]() | ![]() |
![]() | #5 | ||
![]() Üyelik tarihi: Oct 2007 Yaş: 40
Tecrübe Puanı: 22 ![]() | herkesin bir uğuru vardur bu konuda mutlaka..bende jordan hayanı olarak küçükken 23 numaralı minübüse biner dolaşıp inerdim..sadece 23 numarayı taşıdığı için ![]()
__________________ KIZLARIN GÖZÜ HEP YÜKSEKLERDE ZENGİN PARALI ŞIK ERKEKLERDE BİZİM ONLARDAN NE FARKIMIZ VAR BEŞİKTAŞLIYIZ ! İŞTE O KADAR.. | ||
![]() | ![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
| |
![]() | ![]() |