![]() |
Hill, Hamilton'ın Kendini Toparlayacağına İnanıyor http://www.trf1.net/files/hill_804350202_566598332.jpg Lewis Hamilton'ın takım arkadaşı Jenson Button'ın şu ana kadar kazandığı iki zaferin yarattığı gerginliğe kısa sürede karşılık vermesi bekleniyor. Eski dünya şampiyonu Damon Hill cesaret verici başlangıcın ardından her iki sürücünün de bu sene şampiyonluğu elde etme adına güçlü bir şansı olduğuna inanıyor. Hill, Hamilton'ın ilk dört yarışta kaybettiklerini geri kazanabileceğini düşünüyor. Ama Hill'e göre şu andaki form durumuyla Button gibi bir pilotun üstesinden gelmek kolay olmayacak. Silverstone Arena pistinin açılışında konuşan Hill bu sene yeniden bir İngiliz şampiyon görebilme şanşı hakkında: '' Kesinlikle, bunun için çok iyi bir şans var.'' dedi. ''Her ikisinin de çok farklı stilleri var. Sürüş stilleri açısından bakarsak, bu aynı takımda yer alan Alain Prost ve Ayrton Senna'ya benziyor. Neyseki bu ikiliye göre daha iyi anlaşıyorlar.'' ''Yine sürüş stilleri açısından, Jenson'ın stili onun sürüşünün geliştiğini gösteriyor. Artık yarışları ya da şampiyonayı kazanarak kendisini kanıtlamaya ihtiyacı olmadığını biliyor ve yaptıklarından zevk almaya başladı. Eğer birisi bu bölgeye gelmişse oldukça kestirilemez olabiliyor.'' ''Lewis'in sinirlerinin biraz bozulduğunu hissediyorum. Birkaç yarış şanssızlıklar yaşadı. Ama kendisine kesinlikle çok yakında gelecektir.'' Hill ayrıca bu ikilinin zekalarını yıllarca yarıştıklar alt kategorilerde kazandığına inanıyor. ''Aynı sahnede yıllarca yer aldılar böylece oyunu çok iyi kavradılar ve her ikisi de sportmen. Kazanmak istiyorlar ve başlarını dimdik tutabilen çocuklar. Bunun ne demek olduğunu çok iyi biliyorlar.'' Trf1 |
Webber: "Red Bull Daha İyisini Yapmak Zorunda" http://www.trf1.net/files/webber_669961149.jpg Mark Webber, sezonun ilk yarışlarında hız avantajını lehine çeviremedikleri için suçlayacak kimsenin olmadığını tek suçlunun takımın kendisi olabileceğini söyledi. Dört yarışta da pol pozisyonunu kazanmış olmalarına rağmen takım şimdiye kadar sadece bir yarış kazanabildi ve Red Bull klasmanda McLaren ve Ferrari'nin gerisinde kaldı. Anak buna rağmen Webber durumun kısa süre içinde olması gerektiği gibi olacağını söylüyor. "Bir hafta sonumuzu alabilir. Yeni puan sisteminin işleri çok çok hızlı değiştirebildiğini biliyoruz. Geçen sezon şampiyonanın ortalarında oldukça iyi bir pozisyondaydım ve şimdi yine o seviyede olmayı planlıyorum ama sonucunun farklı olmasını umuyorum." "Melbourne istediğimiz gibi gitmedi. Ama söylediğim gibi hem takım hem pilotlar, daha iyisini yapmamız gerektiğini biliyorduk. Ama bunu hak etmemiştik. Hak ettiğinizi alırsınız her zaman. Biz daha iyisini yapabilmeyi istiyoruz." Webber, Red Bull'un düzenli olarak yarış kazanabilecek kapasiteye sahip olduğunu belirtiyor ama her hafta bazı hataların bunu gerçekleştirmelerine engel olduklarını kabul ediyor. "İstikrar önemli bir mesele. Sorunsuz bir pazar gününe ihtiyacınız oluyor. Nelerin geliştirilmesi gerektiği hakkında uzun dosyalar hazırlayabilirsiniz ama bunu Ferrari de yapabilir." Yeni Arena pistinin Red Bull'a fazlasıyla uygun olduğunu söyleyen Webber, aslında tüm pistlere uyum sağlayabildiklerini belirtti. "Otomobilin her yerde hızlı olduğunu gördük. Sadece sorunsuz pazar günlerine ihtiyacımız var. Puan durumu asla yalan söylemez. Olmak istediğimiz yerde değiliz ama gelişmek istiyoruz. Bu sezon kazanılan puanları kazananlar hak ettikleri için kazandılar. Örneğin, Jenson Button. Biz de saha iyisini yapmak istiyoruz." Webber son olarak da şampiyonluk mücadelesinin hız kesmeden devam edeceğini düşündüğünü söyledi. "Şu noktada herhangi bir takımın kopup gittiğini düşünmüyorum. Tüm takımlar arasında oldukça sıkı bir mücadele olacaktır. Mercedes de orada. En istikrarlı işi çıkartan kimse o başarıya ulaşacak. Eğer bir takım kopup gidecekse umarım bu biz oluruz ama bunun kolay olacağını sanmıyorum." McLaren, Ferrari ve Mercedes'ten hangisinin daha tehlikeli olduğu sorulsunu ise Webber, "Bence hepsi tehlikeli ve işler çok hızlı değişebilir." diye cevapladı. Trf1 |
"Michelin, Avon'a Göre Üç Kat Pahalı" http://www.trf1.net/files/sam.jpg Williams Teknik sorumlusu Sam Michael'e göre Formula 1 takımları, gelecek seneki lastik tedarikçisi için Michelin ile Avon arasında seçim yapacak. Çarşamba günkü FOTA toplantısının ardından Michael, ya Michelin ya da Avon'un seçileceğini belirtti. Bu iki tedarikçiden başka Pirelli'nin de ilgisi vardı ama Sam Michael, takımların bu seçeneği dışarda tuttuklarını söyledi. Reuters'e konuşan Michael: "Şu andaki görüşmeler gerçekten Michelin ve Avon arasında(ki seçim için). Avon çok daha ucuz ama yüksek rekabette lastikler üretmiş olmalarına rağmen ürünleri (michelin'e göre) daha az kanıtlanmış" "Michelin'e göre daha büyük bir bilinmeyenler. Çünkü Michelin çok yakın zamanda F1'deydi. Ama maliyetler açısından önemli derecede fark var, üç kat farklardan bahsediyoruz" "Bu yüzden şu anda üzerine görüştüğümüz konu bu" Trf1 |
"Button, Yağmurdaki En İyi F1 Pilotu" http://www.trf1.net/files/400x225/ki...119946795.jpeg Jacques Villeneuve, eski takım arkadaşı Jenson Button adına çok mutlu olduğunu söyledi ve İngiliz pilotun yağmurlu yarışlardaki kabiliyetlerini övdü. İkili, 2003 senesinde BAR takımında birlikte yarışmışlar ve çetin bir dönem geçirmişlerdi ama Villeneuve, o zamandan beri İngiliz pilotun yeteneklerini beğendiğini belirtmişti. 39 yaşındaki Villeneuve, bu sezon şimdiye kadarki ıslak zeminli yarışlarda Button'un sürüşünden etkilendiğini ekledi. Villeneuve: "Jenson, yağmurda her zaman hızlıydı ama şimdi giderek grubun en iyisi haline geliyor." "Michael her zaman bu üne sahipti ama Jenson'un şu anda akıllarda onu geçtiğini düşünüyorum" "Ama Alonso'yu da unutmam, Şangay'da ıslak pistte olağanüstü bir yarış çıkardı" Villeneuve, Button'un McLaren ile 2010'a böylesine bir başlangıç yapmasının, dünya şampiyonu ünvanını hak ettiğini gösterdiğini de belirtti. Villeneuve: "Takımları değiştirip en iyiler arasında kalmak, tesadüfi bir şey olmadığını gösterir. Onun adına gerçekten mutluyum" Eski rakibi Schumacher için ise Villeneuve, Alman pilotun geri dönüşünün şimdiye kadar hayal kırıklığı yarattığını söyledi. Villeneuve: "Bu onun ilk büyük hayal kırıklığıydı. Başlangıçta, 3 sene yarışmamış biri için iyi iş çıkardı ama sonrasındaki sonuçlar hayal kırıklığıydı" F1 eski pilotu yine de Mercedes'in Schumacher'i spora geri getirmekle doğru kararı verdiğini düşünüyor. Villeneuve: "Michael, kazanamasa bile yararlıdır. Kimse 7 dünya şampiyonluğunu veya tarihin en iyisi ünvanını ondan alamaz" Trf1 |
"Button, Yağmurdaki En İyi F1 Pilotu" Her zaman ki hali:p |
yahu hemen atak yapıyorsun çağla :) geçen sene yağmurlu havada korkuyordum kimi süremiyordu hamilton süper gidiyordu ama bu sene vettel var oda güzel sürüyor yağmurda. |
Webber: "McLaren Gerçek Hızını Saklıyor" http://www.trf1.net/files/webber_cin_420819800.jpg Mark Webber - Çin GP Sıralamaları Sonrası Mark Webber, McLaren takımının İspanya GP'si serbest antrenmanlarında gerçek hızını tam olarak sergilemediğine inanıyor. Lewis Hamilton ve Jenson Button ilk seansta ilk sırada yer almış olsalar da öğleden sonraki seansı Red Bull pilotları domine etti. Vettel, Red Bull pilotu olmayan en yakın rakibinden neredeyse bir saniye daha hızlıydı. Webber antrenmanların ardından yaptığı açıklamada rakiplerinin elinde daha oynanmamış kartlarının olduğunu ve McLaren'in gerçek hızını sakladığını söyledi. "Seans içinde neler olduğunu tam olarak göremedim ama kesinlikle McLaren bugün muhtemelen her şeyini ortaya koymadı." Günü ikinci hızlı ismi olan Red Bull pilotu yine de cuma gününden memnun olduklarını belirtti. "Özellikle dün akşam arkadaşlar geç saatlere kadar çılgınlar gibi çalıştılar ve sorunsuz bir cuma gününü hak ediyorlardı. Bu akşam da yapacağımız işler var ve umarım yarın için tamamıyla hazır oluruz." Trf1 |
Vettel, Red Bull'un Yenilmez Olacağını Düşünmüyor http://www.trf1.net/files/vettel_724220506.jpg Sebastian Vettel, Red Bull Racing takımının İspanya'da yenilemez olacağını düşünmüyor. Takım dünkü antrenman seansını domine etmiş olsa da Vettel, temkinli konuşuyor ve McLaren'in elindeki tüm kartları göstermediğine inanıyor. Vettel, "Cuma günü elde edilen tur zamanları alakasızdı. Hızlı olmak güzeldir ama her şey değildir. McLarenlar da burada çok hızlı ve öğleden sonra gerçekten neler yaptıklarını bilemiyoruz. Çok fazla zorluyorlarmış gibi görünmüyordu. Sıralamaların daha yakın olacağını düşünüyorum." dedi. Vettel ayrıca Red Bull'un son güncellemelerini de övdü. Trf1 |
Button: "Alonso Yaptığı Yorumlarla Eğleniyor" http://www.trf1.net/files/0400x225/m..._642513861.jpg Jenson Button'a göre İspanyol pilotun yaptığı son yorumlarla ilgiliyi kendi üzerinden başka taraflara yönlendirmeyi planladığını düşünüyor. İspanya GP'si öncesinde Fernando Alonso, Lewis Hamilton'ın yaptığı sürüşler nedeniyle yarış komiserleri tarafından cezalandırmaya çok yaklaştığını belirtmiş, ayrıca Hamilton ve Button arasındaki ilişkide de sorunlar olduğunu sezdiğini söylemişti. Barselona'da bu konuyla ilgili konuşan Button, "Fernando herkesle biraz eğleniyor. İlgiyi kendi üzerinden başka taraflara çekmeye çalışıyor. Ben çok mutluyum ve Lewis'in de öyle olduğunu düşünüyorum. Çok iyi anlaşıyoruz." dedi. Ayrıca Alonso'nun Çin pit girişinde yaptığı manevrayı eleştiren Hamilton'u da destekledi. Button, "Eğer benim takım arkadaşım bana bunu yapsaydı hiç iyi olmazdı"diye konuştu. Ayrıca Jenson Button, geçtiğimiz günlerde Flavio Britatore'nin kendisi hakkında yaptığı yorumların kendisini incitmediğini de belirtti. Briatore, Button'ın Formula 1'in en iyi pilotları arasında olmadığını söylemişti. Button: "Okuduğumda çok güldüm. Şu anda çok memnunum. Sanırım biraz daha zorlamalıydı. Şampiyonaya liderlik ediyorum ve o ise bu sporda bile değil." Trf1 |
Schumacher Sonunda Aradığını Buldu http://www.trf1.net/files/schumacher_isp_159504967.jpg Michael Schumacher, İspanya GP için hazırlanan güncellemelerin ardından artık kendisini Mercedes GP aracı içinde çok daha rahat hissettiğini söylüyor. MGP W01’de yapılan değişikliklerin ardından Alman pilotu bugünkü antrenmanlarda çok daha iyi bir performans ortaya koymuştu. Schumacher; “Artık kesinlikle en azından Çin’in ardından elimde gerçek bir yarış aracı varmış gibi hissediyorum. Çin’de ne olduğunu gerçekten anlamamıştık ama her neyse, şu anda aracın içinde çok daha rahatım.” “İstediğim de buydu. Eğer mühendislerimle ve takımımla iyi çalışabilirsek, güncellemeler gerçekten fayda sağlıyor” “Her şey güvenle ilgili değil, şu anda basitçe araç gitmesini istediğim yere gidiyor ve bunu yapabilmem çok zamanımı almıyor.” “Kesinlikle geliştik, aracı kendi ihtiyaçlarım konusunda çalıştırma konusunda gerekli yeteneğe sahibim. İşte aradığım buydu. Takım çok iyi tepki verdi ve şimdi en iyi performansı sergilemek için sabırsızlanıyoruz.” Schumacher, artık kendisinin istediği değişikliklere otomobilin tepki verdiğini ve zor bir hafta sonu geçirdiği Çin’de bir şeylerin kesinlikle ters gittiğini söylüyor. Trf1 |
Türkiye`de Saat: 11:48 . |