![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
|
Resimler Bu Bölümde Bebek, Doğa, Hayvanlar alemi Araç Araba Komik vb. Konuların Resimleri Bulunur |
| LinkBack | Seçenekler | Stil |
![]() | #1 | ||
∂υмαη ѕα∂є¢є ∂υмαη ![]() Üyelik tarihi: Jun 2009 Yaş: 47
Tecrübe Puanı: 24 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Fotoğraf: Arif Üzümcü, Kocaeli Kocaeli Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencisi Arif Üzümcü, yağmurla birlikte biten yorucu bir sınavın ardından, stres atmak amacıyla okulun bahçesinde basketbol oynayan arkadaşlarını izlerken, su birikintisinden yansıyan görüntüyü kaçırmak istememiş. İki yıldır amatör olarak fotoğraf çeken Üzümcü, “Onlar basketbol oynayarak, bense fotoğraf çekerek stres attım” diyor. ![]() Fotoğraf: Ömer Rıfat Gencal Yedigöller, Bolu Ömer Rıfat Gencal, kırağı düşmüş yaprakları görüntüleyebilmek için o sabah olabildiğince erken yola çıkmış. “Sabahın soğuğunda sisli bir manzarayı görüntülemek üzere arabadan indiğimde, hayalini kurduğum görüntüyü yakaladım” diyor. ![]() Fotoğraf: Salih Güler, Bolu Salih Güler, Şubat 2007?de İstanbul?Ankara yolunda, Bolu Dağı tünelini geçtikten sonra birdenbire karlarla kaplı bir köyün büyüleyici görüntüsüyle karşılaştı. Ve ?Dağların gökyüzünde asılı gibi durduğu bu düşsel görüntüyü dondurmak üzere? zaman yitirmeden deklanşöre bastı. Özel sektörde yönetici olarak çalışan ve fotoğraf çekmeye 2002 yılında başlayan Güler, ?Günümüz yaşamının görüntü kirliliğini mümkün olduğunca soyutlayıp sadece öznel gerçekliğim ile bütünleştirmek, hayatın güzelliğini ?az leke, çok anlatım?la aktarmak istiyorum? diyor. ![]() Fotoğraf: Niyazi Selçuk, İstanbul Sanat eğitmeni ve fotoğrafçı Niyazi Selçuk, sisli bir kış günü objektifini Karaköy rıhtımından Boğaz'ın girişine yönelttiğinde, bu görüntüyü yakalamış. Selçuk, "İnsanların oradan oraya yer değiştirdiği bir koşuşturmanın içinden, kalabalığı ve gürültüyü çıkartıp, sisli bir İstanbul siluetini yalnızlaştırdım" diyor. Sis, İstanbul'un yeni sahiplerinin üzerini örterken, İstanbul'a kimliğini veren Ayasofya Müzesi, Sultanahmet Camii ve bir vapur aynı karede buluşuyor. ![]() Fotoğraf: Barış Kahvecioğlu, Mısır Barış Kahvecioğlu, Mısır’ın Şarm El Şeyh bölgesinde yaptığı dalışlardan birinde bir mercan resifinin üstünde bu aslanbalığı ile karşılaşmış. “Doğal ışıkta yakaladığım bu görüntü bir haftalık dalışa değdi” diyor. ![]() Fotoğraf: Vasfi Kahraman, Antalya Kuyumculuk yapan 29 yaşındaki Vasfi Kahraman, 2007 yazında yusufçukları çekmek üzere Antalya, Olimpos'taki dere ağzına gittiğinde, objektifine yakalanan bir kurbağa olmuş. İki yıldır fotoğrafçılıkla amatör olarak ilgilenen Kahraman, "Benden saklanmaya çalışıyordu. Ama suya dalmadan onu yakaladım!" diyor. ![]() Fotoğraf: Thor Santisiri Bangkok, Tayland Thor Santisiri, dörtnala koşan atların altında kalmamayı başardığı anı, “Bir anda ortaya çıktılar” diye anlatıyor. Bu fotoğrafı, Litang’da (Çin), geleneksel Tibet yarışlarını izlediği sırada çekmiş. ![]() Fotoğraf: Aaron Thompson Wuxi, Çin Wuxi Uluslararası Amerikan Okulu’nda beşinci sınıfta öğretmenlik yapan Aaron Thompson, kolay taşınmaları için canlı canlı paketlenmiş bu ördeklerin fotoğrafını Guizhou’daki bir pazarda çekmiş. ![]() Fotoğraf: Chun Sing Johnson Cheung Hong Kong, Çin Chun Sing Johnson Cheung bu çiçekli kızı Sichuan’da fotoğraflamış. Hong Kong’lu sosyal hizmet görevlisi “Gençlerle çalışıyorum,” diyor ve ekliyor. “Modern dünya”daki çocukların aksine, bu köylü çocuklarda abur cubur yemek ya da süslü oyuncak saplantısı yok.” ![]() Fotoğraf: Ricardo Garza Marcos Monterrey, Meksika Mimar Ricardo Garza Marcos’u Pekin’de yemek tezgahındaki mezeler pek cezbetmemiş. “Satıcı bir çubuk aldı, canlı bir akrebe sapladı, kızgın yağın içine beş saniye daldırdı ve bir lokmada yuttu.” ![]() Fotoğraf: Kathleen Nevin Nenagh, İrlanda Dali’deki (Yunnan) geleneksel balıkçılar, karabatakları kendi işleri için eğitiyor. Tatildeyken bu fotoğrafı çeken Kathleen Nevin, “Boyunlarına bağlı ip, kursaklarını sıkıştırıp küçük balık dışındakileri yutmalarına engel oluyor,” diyor. “Ve balıkçılar kuşun yakaladığını boğazından alıp kendi masalarına koyuyor.” ![]() Fotoğraf: Çetin Keçeci İstanbul, Galata Çetin Keçeci işletme eğitimi almasına rağmen fotoğrafçı olmaya karar vermiş; 2004 yılından bu yana serbest fotoğrafçı olarak çalışıyor. “Galata Kulesi’ne açılan o sokaktan daha önce de defalarca geçmiştim” diyor ve ekliyor: “O gün farklı hiç bir şey yoktu; Galata Kulesi’ne vuran güneş ışığı, kuleye açılan sokaklara ulaşamıyordu, o kadar”... ![]() Fotoğraf: Elmar Rubio Swindon, İngiltere Yaklaşan fırtına, paltolarını –ve sıkıntılarını– rüzgâra bırakan kızlarının fotoğrafını çeken Elmar Rubio’ya bu anı yakalama şansı verdi. Rubio bir elektrikçi, sanatçı ve yedi çocuk babası. ![]() Fotoğraf: Thaddeus Bowling Key Largo, Florida Fırtına takipçisi Thad Bowling, bu devasa bulutu geçtiğimiz yıl, Guymon’un (Oklahoma) hemen doğusunda, dört saatlik bir kovalamaca sonrasında yakalamış. “Bu bir kasırga başlangıcı değil,” diyor. “Ortada gördüğünüz, yoğun yağan yağmur.”
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |