![]() |
ya bağışlamak isterim ama bunun birde maneviyatı var beden bize ait tekrar yaradılış var o zaman nolcak ii bi bilene adam akıllı danışmak lazım ama galiba sonuç değişmez allah bizi bize emanet etmiş değiştirmek zor.Hasta olan herkese allah acil şifalar versin ve kimseyi kimseye muhtac etmesin:(:( |
organlarimiz bize yasam veriyor olabilir, ama ölüme giderkende bizimle ölmeleri gerekmiyor. ona bakarsak, bir insanin 2 böbregi var. biz bir böbrek ile de yasayabilen canlilariz. simdi bi akrabamiza veya bir tanidigimiza böbrek gerekli olsa, o kisinin hayati durumu ciddi olsa, cimrilik yapip böbregi vermicekmiyiz? ben bu iki durumu birbiriyle es durumda tutuyorum. insandan insana etik olarak degisebilir, herkesin düsüncesi farkli sonucta. ama ben baskalarina hayat verecek organlari topraga vermem. |
ben hepsini bağışladım |
bağışlarım tabiiki ama bunu ölünce konuşsunlar arkamdan şimdi çok düşünürsem vazgeçebilirim:D ayrıca tamamını değil bielli organlarımı... |
ben bağışlamaktan yanayım ama annem olmaz dio nasıl doğduysan öle ölmelisin aslında birazda işin iman kısmı war annem o yüzden istemiyor.ama şöle bişi war şimdi bi sürüüü bebek war eksik organla dogan böbreği olmayan cigeri yada kalbi delik ne yani şimdi böbreği eksik dogan bi bebek öldüünde benim bi böbreğim yogdu nakil yapılan böbreği geri alın mı demeli.yada kalp nakli olan biri bu benim kalbim diil öldüümde geri alın mı demeliii |
öldükden sonra sadece bir organımı paylaşırım onu da fenerle :D:D:D |
ben öldükten sonra karar vericem su an bişey söylemek organlarıma haksızlık olacaktır !!! |
Bence kesınlıkle bağışlanmalıdır diye düşünüyorum.Öldükden sonra böcekler yiceğine toprak olucağına bi kaç kişinın hayatının kurtulması iyidir.Düşünsenıze artık siz yoksunuz ama bi çok kişinin hayatını kurtarcaksınız.kurtaardığınız kişilerin ailesinin size edeceği duayı dusunun bide |
Ben ölmüşüm benden sonra bir can kurtarmışım ne mutlu bana bütün organlarim feda olsun |
kessinlikle bağışlarım:)) |
Tamamını bağışlarım benden sonra başka vicutlarda yaşamak isterim |
bagıslamayı dusunuyorum |
bağışlarım tabi mezardaki pis böcekler yiyeceğine böbreğimi dalağımı bi insanın vücudunda hayat bulsun daha iyi zaten çürüyüp gitmiycemmi |
ehliyet alırken bişiler bağışladım ama uzun zaman oldu neler hediye ettim bilmiyorum aradan 15 sene geçmiş :D |
toprak olup gideceğine bir hayat kurtarmak daha mantıklı değil mi?...siz zaten ölmüşsünüz bırakın başkaları gülsün |
ölünce bağışlamam ölmeden bağışlanabiliyor zaten.ölünce yetkiyi kimden alacaklar, |
bağışlamak istiyorum da nasıl bağışlıycam bilmiyorum |
Alıntı:
yanlış anlama ama yazın çok komik geldi bana, 'özellikle ben öldükten sonra bişey diyemem' öldükten sonra insan nasıl birşey diyebilir acaba :boxing: |
Alıntı:
hemen bütün hastanelerin danışılabilecek yerleri varmış bu konuda ordan bilgi alabiliyormuşsunuz.ayrıca istediğiniz anda vazgeçebilirmişsiniz...olurda pişman olursanız diye öyle bi şansımızda varmış |
kesinlikle bağışlardım organ bağışı bekleyen bir sürü hasta var bi tanesini bile sevindirebilsen yeter giderken yapılan son iyilik olur bence |
Alıntı:
höstt:D ölmeme gerek yokmus :) senin organlarını almazlar zaten .. nese sağol bağışlıycam ben organlarımı sende bağışla |
İnşallah bağışlarım. |
bağışlarım... insan ancak bu erdemi ihtiyacı olunca veya bi yakınında tanık olunca anlayabilir. müsellik yaparken nefroloji ye de ( bildiniz böbrekçi ) çalışıyordum ve o diyaliz makinalarına bağlanmış insanları görünce içim kıyılırdı. öldükten sonra neyimize yarıyacak birine göz birine yürek birine böbrek olacaksınız sizlerin sayesinde bi çok insanı sevindireceksiniz belki yalı bir teyze belki küçük bir çocuğun hayatını kurtaracaksınız.. çok duygusal oldu bu bee:) olsun be hacı at bi böbrek sende hayat kurtar.:) |
Bağışlarım.... |
Organ nakledilen kişi kurtulacak diye bir garanti yok..Bi çok hasta masada kalıyor..Ya da organ uyuşmazlığından kısa süre içinde hayatını kaybediyor..Bunlar işin olumsuz tarafı.. Diğer tarafı daha güzel, daha hayırlı bence...Ölmek üzere olan bir insanın, benim sayemde tekrardan hayata tutunması ne kadar güzel bir şey olsa gerek..Hele ki nakledilen beden çocuksa, gençse bence bunun sevabı pahabiçilemez.. Organ naklinin kıyısından döndüm ben de..Allah yardım etti, doktorlar da çabaladı, o dereceye ulaşmadı durumumuz..Allah'a şükür..Ama 3-4 gün daha bir iyileşme olmasaydı aileme organ arayışına geçin talimatı verecekti doktorum..Ve oda arkadaşım da aynı organı tam 2 yıldır bekliyordu..O nakilsiz de devam ederdi fakat bizim durum daha ciddi olduğu için o kadar vakit olmayacaktı muhtemelen.. Organ'a ihtiyacı olan, hayat'a, yaşamaya ihtiyacı olan okadar hasta var ki..O kadar beden var ki..Herbiri, organını bağışlayan kişiye ömür boyu dua edecek kadar içten..Bir okadar da çaresiz.. Organ bağışının yaygınlaşması gerektiği düşüncesindeyim...Allah'ın karşısına eksik gitmek istemiyorum diyenler var..Allah (c.c), hayat kurtaran kuluna nasıl bir olumsuzluk yapabilir ki..Ya da biz hayat kurtardığımz için kendimizi nasıl mahçup hissedebiliriz? -------------------------------------------------------------------------------------- Din İşleri Yüksek Kurulu'nun 6 Mart 1980 tarih ve 196 sayılı kararına göre organ bağışı İslam dinine göre caizdir. Kur'an-ı Kerim'de de (Maide Suresi, Ayet 32'ye göre) "bir kişiye hayat vermek, bütün insanlara hayat vermeye eşdeğer" sevaptır. |
ben bağışlamam |
Aslında bağışlamak gerekir , bağışlamayan arkadaşlar inşallah organ nakline ihtiyac duymazsınız... |
Hayat Kurtaracaksam Neden oLmasın |
bende bağışlarım ne mutlu bana ki biirlerini hayata döndürebilsem:) |
ben bağışlamam |
kesinlikle bağışlarım... |
Bağışlamak İsterim ama deşilmek fikri benımde hoşuma gitmiyor.. |
öldükten sonra deşilmenin ne önemi varki... bütün organlarımı bağışarım... |
ben bağışlamayı düşünüyorum.Öldükten sonra ne işime yarayacak. |
öldüm sanıp sonra yeniden çanlanırsam diye yaşayacak kadar organ bıraksınlar yeter D keşke herkes organ bağışına sıcak baksaydı o kadar çok organ bekleyen hastalar varki... |
kalbim hariç ne ihtiyaçları varsa ve gercekten lazımsa verrim tabii |
Alıntı:
öldükten sonra buna önceden karar vermiştim zaten organlarımı gerçekten bağışlamayı düşünüyorum. bu kadar organ bekleyen hastalar var öbür tarafta lazım olmucak toprakta çürüyüp gidiyor zaten. benim ölü bedenimden çıkan organın başka bir insanı uzun seneler yaşatacak olması çok güzel birşey |
Benim eşim 2006 yılında ,kardeşinin hanımına böbreğini verdi ve kızın hayatı kurtuldu..Ben şimdiden belgeleri imzaladım ve organlarımı bağışladım..inşallah ihtiyacı olanlara allahın da izni ile hayat verebilirim.. |
bağışlamam . |
bağışlamam heralde.. |
Türkiye`de Saat: 16:17 . |