![]() |
Öldükten sonra organlarını bağışlarmısın..? Öldükten sonra organlarını bağışlarmısınız..? |
İleri kalp, karaciğer ve böbrek yetmezliği olan hastalarda sağlıklı bir yaşam sadece organ nakli ile mümkündür. Bugün ülkemizde böbrek bekleyen 17 - 18 bin hasta vardır. Diyaliz bu hastalarda yardımcı bir tedavi şeklidir ancak kalp, karaciğer hastalarının diyaliz gibi bir yardımcı tedavi olanakları da yoktur. Beyin ölümü gerçekleşmiş hastalar böbrek, kalp, karaciğer gibi organlarını bağışlayarak başka hastalara hayat verebilirler. Ülkemizde organ bağışları henüz istenilen seviyeye ulaşamamıştır. Bu nedenle organ bağışının yaygınlaşması gereklidir. "Hayata ELVEDA derken başka insanlarımızın MERHABA demesine vesile olalım". |
ya ben bu bedenin bize emanet olduğunu düşünüyorum..o yüzden nasıl aldıysak öyle vermeliyiz gibime geliyo... bi yandan da ihtiyacı olanları düşünüyorum...karışık bi durum benim için bn bağışlamazdım ama ben öldükten sonra ailem bağışlarsa bişe diyemem |
aslında bağışlamak isterim ama deşilmek fikri pek hoşuma gitmiyor |
Alıntı:
|
ben bağışlardım ihtiyacım olmucak onlara öldükten sonra ihtiyacı olanlar faydalansın en azından öldükten sonra bi işe yaramış olurum |
Alıntı:
|
Aynen bende bedeni Emanet Olarak Görenlerdenim... bide Kızların çoğunluğu bide GÜLCEMAL bağışlamıyo öldümmmm :D :D gülmekten gülcemal erkek olarak bağışlamayan tek kişisin |
Zaten biz değil yakınlarımız bu son kararı verecektir ama bağışlamalarını isterdim herhalde. |
ben bagislamam satarim :D:D:D yok ya saka, acikcasi otopsi videolarini görünce icim ürperiyor ama ölüm geldikten sonra zaten ruh bedenden ayrilacagi icin pek hissetmeyiz diye düsünüyorm... acikcasi kafam karisik |
kesinlikle bagışlarım |
Alıntı:
"Hayata ELVEDA derken başka insanlarımızın MERHABA demesine vesile olalım". |
kesinlikle bağışlarım.tamam bu beden bize emanet ama biz o emanete hıyanet etmiyoruzki organ bağışıyla...başka insanların da hayatlarını kurtarıyoruz...diye düşünüyorum ben:) |
beden bize emanet derken , asıl istenen maneviyatın bozulmamasımı acaba ? konuyla ilgili tam araştırmamı yapamadım.bilmiyorum. ama dinen bir sakıncası yoksa tabiki organlarım nicelerine can olsun. |
İtiraf ediyorum bide korkuyorum acayip :D bağışlatamam ya canım acırsa kalb'imi sökerlerken:eek: |
tabiki evet |
bide organlarinizin Fenerlide yasadigini düsünün :D:D:D:D |
ben bağışlarım organ bekleyen ben de olabilirdim |
hayır bağışlamam...birinin yaşaması için benim organıma ihtiyacı yok..allah yaşamasını istedikten sonra zaten yaşatır.. |
Alıntı:
AYRICA ASLA BAĞIŞLAMAM...... |
Alıntı:
Bu Beden Bize Emanet Ama Benim Ölü Bedenim 1Kaç Kişiye Hayat Verecekse Herşeye Rağzıyım. Hem Zaten Karşılıksız Olduğu Sürece (yani karşılığında para vb. minimum bişey) Bi Sorun Olmaz Sanırım Ama ALLAHIN Taktiri. |
Asla kasinlikle bağışlamam ve bağışlatmam ve elimde olsam kanunen de yasaklarım evet arkadaşlar organ bağışı ile yaşayanları hayata dönenler iyi güzelde birde organ için hayatları giden insanları düşünün kaçkişi para için organları çalındı öldürüldü küçük yavrular kaçırıldı eğer organ nakli yasak olsaydı bu insanlar yaşardı olaya birazda bu tarafından bakmak lazım diye düşünüyorum ha birgün bana da lazım olursa kaderime razı olmasınıda blilirim Allahın verdiği canı Allah istediği zaman alır.. |
Alıntı:
Not:Ayrıca mesajları okuduktan sonra , Allah kimseyi organ bağışına muhtaç etmesin... |
bir de yeni üyelerimize soralım:) |
bağışladım bile... |
bağışlamam... |
ben bağışlarım. çünkü bizde hasta olabilirz ve bi organa ihtiyacımız olur bizim olmasa bile bi yakınımızın olabilir. bence bu konuda herkez bilgilendirilmeli gerçekten çok önemli bi konu. düşünsenize öldükten sonra birisine belki birkaç kişiye hayat veriyorsunuz.... |
kesinlik bağışların benimle birlikte çürümesinin bi anlamı yok ayrıca tıbben bir mahsuru olmazsa yaşarkende böbreğimin birini seve seve veririm. |
İcabederse ölmeden önce de bağışlarım. |
zor bi karar hepsi çok can yakıcı sevdiklerimizden birinin başına gelse aksini düşünürüz belki ama bana pek dogru gelmiyor.. bagışlamam demekte hoşuma gitmiyor ama ben galiba bagışlamam hepsine acil şifalar diliyorum allah yardımcıları olsun.. |
Sanmam ki ben ölene kadar sağlam kalsınlar .. :) Organ bağışlamak deyince önce önyargıyla baksam da benimde ihtiyacım olablir bign deynce iş değişio.. Bağışlarım. |
bütün organlarımı "kesinlikle" bağışlarım... bunun için ilk adımı attım bile organ bağış kartımı alarak... tabi ki en son kararı ailem wericek ama_? bi gün ölürsem ruhumun rahat temesi için o insanların hayallerinin gerçekleşmesi için katkıda bulunucamm...allah izin werirse... bu bağışla... |
bi işe yarıyacaksa neden olmasın.. |
maalesef bağışlamam.... |
sanmıyorum.. |
kanım kızılaya organlarım eziklere |
ben bağışladım bile.. gözlerim hariç herşeyi.... öldükten snra toprak altında çüriyeceğine bi ise yararlar en azından başka hayatlar kurtulurrr... |
hangi takımlı olduguna baglı :D organ nakli bekleyen bir çok insan var birgün aynı durumda bizler olabiliriz bağışlarım evet |
zannetmiyorum |
belki S: |
Türkiye`de Saat: 14:14 . |