![]() |
Gazlı İçecekler Alkol Kadar Tehlikeli İsveç'te yapılan bir araştırmaya göre, gazlı ve şekerli içeceklerin karaciğere alkol kadar zarar veriyor. Linköping Üniversitesi Hastanesi Karaciğer Hastalıkları Uzmanı Stergios Kechagias, içeceklerde bulunan früktozun karaciğer yağlanmasına neden olduğunu ve bunun da siroz ve kansere yol açtığını açıkladı. Kechagias, gazlı ve şekerli içeceklerin yanı sıra meyve şekerleri ile tatlandırılmış meyve suları ve enerji içeceklerinin de siroz hastalığı riskini yüzde 10 oranında artırdığını açıkladı. İçeceklerde şeker yerine kullanılan mısır şurubu, früktoz ve kimyasal tatlandırıcıların karaciğere alkolün verdiği kadar zarar verdiği belirtildi. Gazlı içeceklerin obezite, diyabet, diş çürümesi, kemik sorunları, beslenme bozuklukları, kalp hastalığı, gıda bağımlılığı ve nörolojik sorunlar gibi rahatsızlıklara da yol açtığı ifade edildi. Vücuttaki yüksek asit oranının en çok diş ve kemiklere zarar verdiğini belirten İsveçli uzmanlar, diş problemlerinin dolaşım ve sindirim sistemlerindeki birçok sorunun kaynağı olduğunu kaydetti. |
bayılıorum bu ısveclı bılım adamlarına:D saol ablacım |
:D:D:D Rica ederim Selin... |
İyi gidiyo yemeklerle hocam bırak şimdi zararı :D |
Hoşaf,komposto,ayran,limonata için...:p Gazlı ve alkollü içeceklere hayııııııır! |
içkiyi bırakmıştım şimdi bunlarıdamı bırakçam yani:D |
Sağlığın için,senin için,her şey sizin için,bırakın Ahmet...:D |
ne iççez abla biz:D |
evet fazla içilmemesi gerekiyo ama dayanamıyoruz işte |
Yazdım ya Ahmet,önceki mesaja bak...:D İlave olarak da yemekten sonra çay Türk kahvesi,granül(nescafe,jacobs)kahve,soda,yazın limonata,meyve suları kışın salep sıcak çikolata,boza...ooooooooooooo liste uzun yani...:D |
ben sübye içiorum abla:D kefir ve kımız:D |
Sübye mi?Hiç duymamıştım Ahmet... |
"İzmir'e özellikle Tire'ye has bir içecek olan sübye öncelikle kavun çekirdeklerinin kuru iken iyice ayıklanmasıyla yapılmaya başlanır. Kalburda çalkalanıp yeniden en az 1,5 saat ıslanmaya bırakılır Suda kaldığı süre içerisinde posası yarım saat kadar tokmakla dövülür. Sonra 1e 1,5 oranında şekerle döğülerek kavun çekirdeği kalmayacak şekilde karıştırılır, macun şeklini alır. Bu hali yıllarca bozulmaz. Kullanmak istediğinizde ihtiyacınız kadar alın ve bir miktar su ile ıslatın. Eriyen macunu ince bir elekten veya tülbentten en az dört beş sefer geçirerek sekiz ila on saat arasında tüketin. Tadını çok seveceksiniz. " Ama siz evde yapmak isterseniz aşağıdaki şekilde yapabilirsiniz. Öyle de çok güzel oluyor. Gerekenler:
Öğrendim.:D |
su ıc ahmet suu :D |
Alıntı:
|
bayram gelsin artık yau :D... |
Alıntı:
|
Bağımlılık yaptı bana coLaa :D bırakamam onnu :D teşekkürler ablcım (: |
zaten neyın tadı guzelse o zararlı o canım sokak mıdyesı bıle zararlı bol limonlu bole agzına kum tadı gelıyo cıtır cıtır =))) neyse benım 2 gazlı ıcecegım var bırı meyvelı soda - dıgerı cola ıkısındende vazgecmem bıdahamı gelcem dunyaya bosver herseyın tadına bakmaya calıs sonunda yıne ölüm yokmu :D |
Alıntı:
öff hemde nasılll :D:D... |
Alıntı:
oruçluyum ben ya gaz verme:( |
keffaret var 61 gun:D |
Midem göçmüş vaziyette zaten... |
Alıntı:
|
pff bu muabbetı surdururdum ama canım fena sıkıldı ahmet takıl kafana gore :( |
Alıntı:
|
teşekkürler teşekkürler teşekkürler teşekkürler teşekkürler:) |
Alıntı:
|
Tekin nerdesin? :D Bak senin konunu açmış ablam :D Ablam Tekin hiç sevmez gazlı içeceği de :D:) |
Alıntı:
Alıntı:
|
rakı bırane gune duruyo ıcın ıcın :D |
Selin,gençleri sağlıklı yaşamaya davet ediyoruz lütfen...:p |
Alıntı:
burdayım ablammmm :DD: yalan haberrrr zararlı olsa sımdıye kadar ben ölmustummmm ısvec bılım adamları ne anlar coco cola dannn |
ColaKolik Hareket Engellenemez ! :D |
fare kanı varmıs onun ıcınde ben öle duymustum :D |
Canım öldürmüyor süründürüyor Tekin.:D Mehmet sen de mi?:D |
bence alkolden bile daha zararlı gazlı içecekler tabi sağlık açısından :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
vallahı yalannn bıllahıde yalnnnnn sımdı e kadr hıc hasteneye ugramadımm oooo kadar da ıcıyormmmmmm ne dıs curumesıı ne kemık sorunu de sındırım bozukluguuu sapasaglamımmmm semra abla sen uyma bu haberlereeeeeeee kolpa basın coco cola yda kotulyor |
Türkiye`de Saat: 14:54 . |