Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Serbest Kürsü

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05-02-2008, 00:17   #1
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Air Creation flexwing Microlight

Air Creation flexwing Microlight

Click the image to open in full size. Click the image to open in full size.
Air Creation yenilikçiliği ve kalitesi ile ün yapmış, dünyanın en büyük flexwing microlight üreticisidir. Anka Havacılık 2 yılı aşkın bir süredir bütün Air Creation ürünleri için Türkiye temsilcisidir ve Air Creation flexwing leri ile uçan Anka Havacılığın pilotları bir çok dalda başarı kazanmışlardır. Air Creation ürünlerinin zirvesinde, geleneksel trike ünitelerinin ilerisinde bir adımı temsil eden devrim niteliğindeki Tanarg trike yer almaktadır. Anka Havacılık ayrıca Air Creation Kiss i de tam kapalı kabinli veya podsuz trike grubu ile ithal etmektedir.
Air Creation Tanarg

İsmini Fransa’da Air Creation Fabrikasının yer aldığı Ardeche bölgesindeki en yüksek dağ sırasından alan Tanarg trike dizaynında varılan en yüksek noktayı temsil etmektedir.
Dizaynda geleneksel “üçgen tüp” planının ilerisinde bir adımı temsil eden Tanarg, hafiflik ve dayanıklılığı optimize eden paslanmaz çelikten bir uzayşasisi yapısı oluşturmak için en son CAD teknolojisini kullanmaktadır.
Tanarg dünyanın en büyük ve en tecrübeli flexwing uçak üreticisinin dört yıllık çok yoğun bir geliştirme programının ürünüdür ve yenilikçi ve benzersiz özellikler barındırmaktadır, bu da Tanarg’ı bu gün dünyada üretimde olan en gelişmiş trike ünitesi yapmaktadır.

Air Creation Tanarg: Yapısı

Tanarg paslanmaz çelikten bir uzayşasi yapısı dizaynına sahiptir. Bu yapının hassas bir şekilde kontrol edilmesini sağlar ve dayanıklılık ve ağırlığı optimize eder. Ayrıca tasarımcıya elemanları yapıda en iyi sonuç elde edeceği konumlarda yerleştirme özgürlüğü verir.
Bu tür bir yapı geleneksel olarak üretilmek için çok fazla karmaşıktır ve yüksek işçilik gereksinimi yüzünden çok pahalıya gelmektedir. Air Creation’daki tasarım ekibi CAD teknolojisi ve lazerle kesim teknikleri kullanarak bu problemlerin üstesinden gelmiş ve tekniğin faydalarını değerlendirmiştir.
Yapı birbirine bağlanmış 3 ana elemandan oluşmaktadır ve elemanlardan birisi hasar gördüğünde sadece o elemanın değiştirilmesine olanak sağlamaktadır.
Bir kaide içerisinde desteklenmiş olan motor uçak gövdesine aralıklı izolasyon noktalarından bağlanmıştır. Bu sayede mükemmel vibrasyon yalıtımı sağlayan sağlam ancak esnek bir bağlantı elde edilirken motor tork yüzünden oluşacak aşırı hareketlere karşı sabit tutulmaktadır. Yerleştirme konumu ve çekiş hattı güç değişiminden kaynaklı tork nedeni ile oluşan trim değişikliklerini azaltacak şekilde optimize edilmiştir.
100 beygir gücündeki 912ULS motoru İngilterede standart donanım olarak seçilmiştir. Bu motor, gücünü dillere destan bir güvenilirlikle sağlayan gerçek bir güç kaynağıdır.
Karbüratörün buzlanmaya karşı korunması karbüratör gövdesini soğutmak için soğutucu akışkan kullanan bir Air Creation indüksiyon sistem ile sağlanmıştır. Bu “sürekli açık” sistem hiç bir güç kaybına neden olmadan ve pilotun herhengi bir şeyi çalıştırmayı hatırlamasına gerek kalmadan karbütatörün sürekli olarak buzlanmadan korunmasını sağlamaktadır.
Motor egsozları çift bilyalı bağlantılar ve izolasyon noktaları ile çatlamaya sebep olabilecek metal yorgunluğu oluşumundan korunacak şekilde tasarlanmış iki adet paslanmaz çelik susturucu sistemi içermektedir.
Güç aktarımı yüksek verimli, çok palli bir kompozit ‘Kievprop’ 3 yada 5 palli pervane ile sağlanmaktadır. 5 palli dizayn biraz daha düşük gürültü verirken 3 palli dizayn verimlilik ve hafiflik avantajı sağlamaktadır. Pallerin hasardan korunmaları yerden oldukça uzak mesafedeki konumları ve hücum kenarlarına yerleştirilmiş metal koruma şeritleri sayesinde sağlanmaktadır.
Motor soğutma kaportanın gerisindeki yarıklardan giren hava ile entegre bir soğutucu radyatör tarafından sağlanmaktadır. Verimi sıcak ‘çöl’ koşullarında uzun süreli tam güç tırmanışları için yeterli düzeyde yüksektir.
Üst kaplama yada kaputta entegre hava girişleri yer almakta ve havayı motorun üstündeki yağ soğutucuya yönlendirmektedir. Alt ve üst kaporta pervane çemberine düzgün hava sağlayarak verimliliği arttırmak üzere birlikte çalışmaktadırlar. Alt kaporta ayrıca yağ haznesini muhafaza etme görevini de yerine getirmektedir.
Yakıt 68 litrelik dev bir depo ile sağlanmaktadır. Bu tank uçağın en alçak noktasına yerleştirilmiştir ve trike in ağırlık merkezi ile aynı hat üstündedir. Bu konum deponun boş ve dolu olduğu durumlar arasında trim ayarı yada yer stabilitesi olarak herhangi bir değişikliğe ihtiyaç yaratmamaktadır. Sert polietilenden üretilmiştir ve kaporta olarak da ikinci işlev yerine getirmektedir. Doldurması kolaydır ve içeriği büyük, şeffaf bir göstergeden rahatlıkla okunabilmektedir.
Tanarg’ın yapısı uzun ömür için dizayn edilmiştir. Trike’ın ana iskeleti aşınmaya dayanıklı paslanmaz çeliktir. iXess kanatta ana kumaş olarak Trilam kullanılmakta, bu kumaş güneşin UV ışınlarının zaralı etkilerine maruz kaldığında geleneksel Dacron kumaşa göre daha az etkilenerek daha uzun ömür sağlamaktadır. Bütün bağlantı ve aksamlar uzun ömür için üretilmişlerdir.
Aerodinamik – yapı ve fonksiyon
Tanarg’ın ince hatları sadece görünüş için değildir. Aerodinamik ve relatif akış üzerine dikkatli çalışmalar sonucunda en düşük direnç kuvvetinin elde edileceği en iyi pozisyon ve montaj açısı belirlenmiştir
Ayrıca kaportalarda pilot ve yolcuyu rüzgardan koruyacak ve pervane çemberine maksimum verimlilik ve minmum gürültü ile düzgün hava akışı sağlayacak şekilde optimize edilmişlerdir.
Ek olarak Dönüş (yaw) ekseninde pozitif aerodinamik denge sağlamak için oranlara özen gösterilmiştir. Bu geniş hız aralığı boyunca düz sürüş ve kolayca koordine edilebilen yatış kontrolü sağlar.
Air Creation Tanarg: Performans

Tanarg trike dizaynında en uç noktayı temsil etmektedir ve dünyada mevcut en yüksek performanslı flexwing lerden birisi olan iXess ile bir aradadır. Stoll hızından 70 mph ve üzerine kadar ayarlanabilir eller serbest trim hızı, benzersiz aerodinamik verimliliği ve kaya gibi stabilitesi ile Tanarg spor uçuşları ve uzun mesafe turları için açıkça bir numaralı flexwing uçaktır. 100 beygir gücündeki Rotax912S motoru standart olarak inanılmaz kısa mesafelerden kalkışlar ve yüksek hızda tırmanışlar için gerekli itişi sağlarken, üç tekerlekteki güçlü hidrolik frenler 30 m den daha kısa mesafelerde durabilmesini sağlar. Son olarak verimli kanat motorlar kapalı süzülerek uçuşlara bile imkan sağlayarak spor pilotlarının önlerinde yepyeni bir yol açar.
Click the image to open in full size. Click the image to open in full size. Kanat – flexwing tasarımında en uç nokta

iXess kanat Air Creation’un simgesi olan yumuşak kullanım ve denge ile birlikte hız aralığının her iki ucunda da çarpıcı performans sağlar.
Geleneksel olarak yüksek hıza ulaşmak için yüksek kanat yüklemesi olan küçük bir kanat gerekir, bunun kötü tarafıda yüksek stol hızı ve yüksek hızlardan kaynaklı uzun kalkış ve iniş mesafeleridir. Yavaş uçmak için ise sevk-idaresi zor ve türbülansta çok fazla hareket eden büyük kanatlar gerekir.
iXess sadece orta boy bir kanatla hem yüksek hemde düşük hızda uçuşu ve kestirilebilir, hassas sevk-idareyi sağlıyabilir. Bunun sırrı inanılmaz aerodinamik verimlikliktir.
Bunu sağlayabilmek için iXess’in de bazı yenilikçi özellikler bulunmaktadır. Kanat kavisinin tam şekli özel bir alt yüzey profil şeridi ile kontrol edilmektedir ve maksimum kaldırıcı katsayısına ulaşmak için kanadın orta üçte ikisinin şekli bir iç membran ile hassas olarak kontrol edilir. Bunu daha da geliştirmek için kanadın hücum kenarına bir ABS yerleştirilmiş ve profil bozulmaları ve sonucunda oluşabilecek verim kayıplarını engellemek için trizler kısa aralıklarla yerleştirilmişlerdir. Kanadın sevk-idaresi ve stabilitesi için gerekli firar kenarı eğimi en fazla etkili olduğu yerde yani kanadın dıştaki üçte birlik bölümünde maksimum düzeye çıkarılmıştır.
Kanadın üst yüzeyinde mükemmel esnemezlik özellikleri ve UV ye karşı sıradışı direnci olan sert trilam kullanılarak profil stabilitesi iyice garanti altına alınmıştır. Detaylara gösterilen özen kanat yapımındaki üstün kalitede açıkça görülmektedir.
Kanat iskeleti dayanıklılık için optimize edilmiştir ve istenmeyen gerilimler yapıya iletilmeden esneme sağlamak için bir çok CNC bağlantısı yerleştirilmiştir.
Sonuç 450 kiloya kadar kalkış ağırlığı taşıyabilen ancak hala kısa mesafelerde kalkış ve iniş yapabilen, mükemmel bir şekilde tırmanan ve en hızlı ve en yavaş kanatlarla bile yanyana uçabilen bir kanattır.
Süspansiyon, frenler ve lastikler – ‘hors piste’ operasyon için tasarım

Tanarg arka iniş takımlarında enerji soğurması mükemmel, sert darbeleri kolayca karşılayabilen, araç ve içindekileri koruyan ve engebeli zeminde düzgün ve yumuşak bir sürüş sağlayan derin hareket mesafeli, gaz doldurulmuş şok emici amortisörler kullanmaktadır.
Ön çatallarda da derin hareket mesafeli şok emiciler ve motorsiklet teknolojisinden ödünç alınan mafsal kolları vardır. Bunlar frenden ve ağırlık transferinden doğan yüklere göre hareket ederler ve en sert frenlerde doğal süspansiyon esnemesi sağlayarak süspansiyon mesafesini gerçekten ihtiyaç duyacağınız anlara bırakırlar.
Frenlerden söz etmişken, Tanarg’ın İngilteredeki standart özelliklerinde birisi olarak üç tekerde de güçlü hidrolik disk frenleri kullanılmaktadır. Standat ‘Horst Piste’ geniş tekerler ile birlikte fren verimi, eşsizdir ve inanılmaz ölçüde kısa iniş mesafelerine imkan vermektedir. Geniş tekerler ayrıca kaygan zeminlerde yere sağlam basan bir operasyon gerçekleştirilmesine imkan vermektedir –kışı boyunca çim üzerinden yapılan uçuşlar için bu pek rastlanmayacak bir durum değildir.
Tanarg mümkün olan en alçak ağırlık merkezi ve geniş aralıklı arka iniş takımları ile dizayn edilmiştir. Bu yerdeki stabiliteyi arttırır ve makinenin eğimli arazide, sert rüzgarda keskin manevralarda yada taksi yaparken devrilme riskini azaltır.
Kargo bölümü – uzun mesafe tur uçuşlarında ekipmanınızı taşımak için mükemmel

Tanarg,seyrüsefer uçuşları için mükemmel geniş hacimli bagaj kapasitesi sunmaktadır.
Arka koltuğun altında ve arkasında 14 kiloya kadar kargonun emniyetli bir şekilde muhafaza edilebileceği büyük bir alan mevcuttur. Bu alana ulaşmak için arka koltuk öne doğru katlanmakta yada arka kompozit kaportadaki bir yan panel kullanılmaktadır.
Öndeki kompozit kaporta içerisinde ve yolcunun ayaklarının hemen önünde iki adet daha bagaj bölümü bulunmaktadır. Bu bölümler fermuarlarla yerlerine bağlanmışlardır ve içinde bulunan eşyalar için taşıma çantası olarak kullanmak istediğinizce kolayca yerlerinden sökülebilirler. Her biri 5 kiloya kadar bagaj alabilir.
Yanlız uçarken arka koltukta yerine kolayca takılabilen bir bagaj çantasından faydalanabilir ve 10 kg daha ağırlıkta yolcu kaskı ve uçuş tulumu gibi daha kolay erişilebilir büyük eşyalar taşıyabilirsiniz.
Tanarg bagaj sistemi yüksek kapasiteye sahiptir ve performası düşüren, direnci arttıran ve bazı uçaklarda soğutma problemlerine yol açan harici bagaj çantalarına ihtiyaç bırakmaz.
Kurulum – kullanıcıya kolaylık!

Tanarg’ın benzersiz yapısı, Tanarg tek kişilik kolay kurulum sisteminin geliştirilmesine olanak sağlamıştır.
Kanat bağlantısı arka koltuğun üst kısmının hemen altında ikiye ayrılan bir pilon içermektedir. Bu ‘lades kemiği’ yapısı arka koltuğun alt kısmının ileri kenarında mafsal noktaları ile son bulur.
Bu taranspoze mafsal noktası, hem kanadın alçaltılıp yükseltimesi için gerekli eforu ciddi şekilde düşüren hem de kanadın ileriye doğru hareket ederek kaportanın burnundan ileriye geçmesine ve burnu yere değene kadar öne doğru yatırılmasına olanak sağlayan, kademeli bir merkez üstü hareketi yaratmaktadır. Bu hareket tümüyle dengelidir ve trike’ın bu işlem sırasında hiç bir geriye yakılma eğilimi yoktur.
Diger bir çok trike a kıyasla başka bir avantaj da bu işlemin koltuk altındaki bagajları çıkarmaya gerek kalmadan yapılabilmesidir. Bu yaklaşan kötü hava karşısında kanadın sökülmesini daha hızlı ve daha emniyetli bir hale getirmektedir.
Değerinin göstergesi – Dünya çapında başarı!

Tanarg’ın gerçek çok yönlülüğü, Robert Grimwood ve Chris Saysell’in ellerinde kazanılan resmi 2005 FAI dünya şampiyonluğu ile test edilmiş ve onaylanmıştır.
Şampiyona sırasında pilotların ve makinelerin yetenekleri, kısa iniş ve kalkış, hız, menzil ve ekonomi gerektiren değişik yarışmalarla test edilmiştir. Rob ve Chris verilen her görev için ideal olan makinelerinin sevk-idare kolaylığı, performansı ve konforundan övgüyle söz etmektedirler.
Bu arada deneyimli pilotlar için mükemmel bir seyrüsefer makinesi olmasının yanısıra, Tanarg dayanıklı yapısı, sevk-idare kolaylığı ve süper konforu sayesinde tüm dünyadaki uçuş okullarının seçimi haline gelmektedir.
Bu nedenlerle Tanarg, üretiminin ilk yılında üretilen ve teslim edilen 100 den fazla makina ile dünya çapında bir satış başarısı sağlamıştır ve talep artarak sürmektedir.
Air Creation Tanarg: Konfor

Click the image to open in full size. Click the image to open in full size.
Birinci Sınıf Uçuş – beklentilerinizin ötesinde konfor!

Tanarg’a binin. Rahat etmek için kıvranıp dönmeye gerek yoktur. Koltuklar kolayca giriş için alçak monte edilmişlerdir ve yapı açık ve geniştir.
Pilotun ayak kontrolleri her boydaki insanın rahat edebileceği şekilde ayarlanabilmektedir. Bunu yapmak için aletlere ve bir sürü zamana gerek yoktur. Sadece kolayca sökülebilen bir pimi yerinden çıkararak pedalları 160 mm (6 3/8") mesafe boyunca kolayca ileri geri hareket ettirebilirsiniz. Aşırı uzun boylular için koltukta 350mm (1 3/8”) daha bir ayarlama yapılması mümkündür.
Kontrol pedalları pilotun ayaklarını destekleyecek ve kavrayacak şekilde dizayn edilmişlerdir, gaz ve fren kontrolleri ergonomik olarak tasarlanmış hareketlerle çalışmaktadır.
Pilot koltuğunda maksimum konfor için kalın bir oturak yastığı bulunmaktadır. Koltuğa kişiye göre ince ayar yapılabilir. Koltuğun sırt kısmı tam olarak istenilen açıda ayarlanabilir ve yan tarafları pilotu yumuşakça kavrayarak konfor ve daha fazla emniyet hissi verir. Her iki koltukta maksimum 120 kg yüke kadar tam olarak test edilmişlerdir ve en ağır pilotların bile yasal ve emniyetli olarak uçmalarına olanak sağlarlar.
Yolcu koltuğunun konforu harikadır. Genişçe yastıklanmış koltuk tabanı, yolcuyu kavrayan sırt kısım ve kanat destek yapısının eğiminin olanak sağladığı baş için çok geniş alan tam bir konfor sağlamaktadır. Ayak destekleri 160mm (6 3/8”) mesafede saniyeler içerisinde ayarlanabilirler. Ön ve arka koltukların birbirlerine göre akıllıca tasarlanmış konumları sayesinde pilot ile yolcu arasında hiç bir temas ve kısıtlama olmamasını sağlanmıştır. Pilot koltuğunun hafifçe üzerinde yerleştirilen arka koltuk iyi bir görüş sağlar. Emniyet kemerleri kullanımı kolay ‘havayolu’ tipi bağlantılarla kolayca ayarlanabilirler. Kemerin boşluğunu alırken diğer yandan da uçuş kontrollerinin hala rahatça kullanılmasını ve kısıtlama olmaksızın çevreye bakılabilmesini sağlayan atalet makarası ünitelerine besleme yoluyla omuz tahdidi de sağlanmaktadır. Tanarg’daki kaporta ve ön cam tasarımı hava akımını alıp pilot ve yolcunun etrafından ve üzerlerinden akacak şekilde optimize edilerek uzun süreli hızlı uçuşlarda hava akımı nedeniyle oluşacak yorgunluğu engeller. Yukarıdaki tüm özelliklerin sağladığı üstün konfor Tanarg’ın yüksek hızda konforlu uzun mesafeli uçuşlar için mükemmel bir seçenek olmasını sağlamaktadır. Uzaktaki hedefinize minimum yorgunlukla ulaşabilirsiniz.
Air Creation Tanarg: Emniyet

Emniyet – önceliğimiz gerçek güvenliktir

Air Creation emniyet felsefesi 30 yılı aşkın süredir binlerce uçak üretilerek ve dünyadaki en sert sertifkasyon standartlarını karşıyarak kazanılan tecrübelere dayanılarak oluşturulmuştur.
Air Creation Kiss 400/450

Air Creation geleneksek olarak seçtikleri trike’ı değişik kanatlarla eşleştirme seçeneği sunmaktadır. Bu sayede her bir microlight müşterinin uçuş tarzı için mükemmel hale gelmektedir. Anka 2 farklı kanat seçeneği (Cep roketi Kiss 400 ve büyük kardeşi Kiss 450) ve 4 farklı özellikte trike sunmaktadır (Temel Twin Trike, bir pod eklenmiş Buggy, GTE çıplak Trike ve grubun en üstündeki Clipper)
Kiss

Kiss performans ve sevk-idare hedeflerine bir çok yenilikçi yöntemle ulaşmaktadır. Kanat alanı minimum düzeyde tutularak manevra kabiliyeti ve türbülansta uçuş yeteneği artırılmış ayrıca yüksek hızda uçuş performansı için direnç azaltılmıştır. Geçmiş dizaynlarda bu daima kabul edilmesi mümkün olmayacak kadar yüksek stol hızlarına neden olmuştur. Ancak Kiss kanat genişliği boyunca optimum alan ve kaldırma kuvveti dağılımı kullanmaktadır ve kanadır merkez kısmı sıkı bir şekilde kontrol edilen yüksek bir kaldırma kuvveti katsayısına sahiptir. Kanat iskeleti katılığı ve ağırlığı optimize etmek için yeniden dizayn edilmiştir ve stresi azaltmak ve sallantılı koşullarda kanadın esnekliğini arttırmak için yeni kiriş bağlantılarına sahiptir.

Kanatta kullanılan malzemelerde tümüyle yenidir. Üst yüzeyde geleneksel Dacron’un iki katı dayanıklılığa sahip Hydranet adı verilen bir kumaç kullanılmaktadır ve bu kumaşı yırtmak neredeyse imkansızdır. Hyranet üst yüzey arka kısımda esnek bir Neopren ağı vasıtasıyla Dacron alt yüzeye bağlanmaktadır, bu sayede kanat esneyebilmekte ve hafif ve yumuşak bir kontrol tepkisi sağlanmaktadır.
Kiss’in iki farklı boyu mevcuttur, 13m² alana sahip olan Kiss 400 toplam 400 kiloya kadar ağırlık taşıyabilir ve bu sayede bir çok pilotun ihtiyaçları için idealdir. Daha büyük olan Kiss 450, 15m² alana ve ciddi tur uçuşu ve yük taşıma kapasitesi gereksinimleri için maksimum 450 kg yük kapasitesine sahiptir.
Trike Ünitesi

Air Creation trike seçeneklerinden ilk dördü aynı temel iskeleti paylaşmaktadır. Bu tirke ünitesi Section S testlerini maksimum 450 kg kalkış ağırlığına kadar geçmiştir ve bu sayede daha fazla yakıt ve yük kapasitesine izin vermektedir.
Dizayn felsefesi iki kişiyi konfor içinde taşıyabilecek ve düzgün alan olmayan arazilerde operasyon yeteneğine sahip bir trike ünitesi üretmek olmuştur. Ana iniş takımı derin hareket mesafesine sahip gaz doldurulmuş şok emici ünitelere sahiptir, bu üniteler hareket mesafesinin sonuna kadar sıkışmadan 3G ye kadar iniş darbelerini karşılayabilme yeteneğine sahiptirler ancak yine de düzgün olmayan arazide çok yumuşak bir sürüş sağlayabilirler. Ön çatallar çok güçlüdür ve aynı zamanda derin hareket mesafeli mafsal kol süspansiyonuna sahiptirler. Çatal pozisyonu farklı bacak uzunluğuna sahip pilotlara göre ayarlanabilir.
Twin
Ana trike modeli çıplak bir yarışmacı formu korunan Twin trike dır. Genelde çıplak trike lar yarı tamamlanmış bir görüntü sergilerler. Ancak Twin parlak gümüş rengi yada ateş kırmızısı düzgün bir epoksi kaplama içerisinde iskelet yapısını gururla sergiler. Ayakları kavrayan pedallar, tam ekran pusula, yan bagaj çantaları ve alttan askılı radyatör kapağı ile tümüyle tamamlanmış bir görüntü sergiler.
Buggy
Buggy spesifikasyonunda Twin trike düzgün bir cam elyafı kaplama içerisine alınmıştır ve yüksek hızda doğrultu stabilitesini arttırmak için tekerlek kaplamalarında dikey kanatçıklar bulunmaktadır. Kokpit kaportası direnci düşürür ve ön cam ile birlikte içeridekilere çarpan havayı azaltır. Ayrıca koltuk altında kullanışlı bir bagaj bölümü de sağlar.
GTE
GTE trike standart olarak sunduğu bir çok opsiyonel ekstra özellik ile Twin’i tamamlar. Bunlar arasında standart 60 lt yakıt tankı sayesinde mümkün olan aşırı uzun uçuşlar için daha konforlu ve renk uyumlu GTE koltukları bulunmaktadır. GTE spesifikasyonu ayrıca kapasitesi arttırılmış yan bagaj çantaları ve arka koltuk bagaj çantaları ve oturanın rahatı için atalet makaralı omuz askıları içermektedir. Arkada bir baş desteği ve ağır şartlar için Michelin lastikler ayrıca GTE ile standart olarak gelmektedir.
Clipper
Clipper temel Air Creation trike ları arasında en yüksek spesifikasyondur. Yukarıda GTE için sayılan tüm özelliklere sahiptir ancak bunlara ek olarak tıpkı Buggy trike gibi ek bir ön kaporta ile kapatılmıştır ve motorun altında arka kaporta/bagaj bölümü vardır; bu iniş takımlarının kaplamaları ile birlikte trike ünitesinin aerodinamik verimini arttırmakta ve şık bir görüntüyü tamamlamaktadır. Tur ve bagaj taşıma kapasitesi nedeniyle Clipper, Kiss 450 ve iXess kanatları için iyi bir ortak teşkil etmektedir.
Emniyet Özellikleri
Bir takım halinde sunulmalarına rağmen tüm Air Creation uçaklarının İngiliz Sivil Havacılık Şartnameleri Bölüm S de belirtilen tüm koşulları sağlaması gerekmektedir. Bu dünyada microlight uçaklar için bilinen en sert standarttır ve yapısal ve uçuş emniyeti standartları açısından mükemmel bir garanti sağlar. Ek olarak kanat, normalde uçuşta karşılaşılabilecek ve test pilotu tarafından araştırılabilecek koşulların da ötesinde uçuş karakteristiklerini test eden aerodinamik dalış stabilitesi test düzeneğinde iyice test edilmiştir.
Trike unitesi ana yapısal elemanların extra güvenliği için ana pilon, ön destek ve kontrol çerçevesi alt borusunda da yedek emniyet kabloları bulundurmaktadır. Çapraz tüp tahdit kablolarının ayrıca bağımsız bir emniyet kayışı bulunur. Ek olarak üç saniyede açılabilen ve uçuğı ve içindekileri 300 feet kadar düşük açılma irtifalarından emniyetle yere indirebilen tam bir balistik yedek paraşüt sistemi mevcuttur. Böyle bir durumda tam bir tutuş sağlamak için dört noktalı emniyet kuşamı bir opsiyon olarak mevcuttur.
Sert bir iniş durumu için emniyet derin hareket mesafeli enerji emici süspansiyon ve iniş takımları ile sağlanmıştır. Darbenin bu savunmayı geçecek kadar sert olması durumunda, kademeli ‘çökme alanı’ kırımı özelliğine sahip darbe altında esneyen ve enerjiyi emen 304 paslanmaz çeliğinden üretilmiş olan şasinin kendisi araç içindekiler için en iyi korumayı sağlar.
Hem yolcu hemde pilot için üç nokta kuşamları emniyetli bir tutuş sağlar.
Ana pilon ve ön destek içerisinde dahili kablolar bulunmaktadır. Trike ile kanat arasındaki bağlantıda bulunan emniyet kayışı ayrıca çapraz tüp içerisinde yer alan yedek tahdit kablosunu desteklemektedir. Bunlar gözden kaçmış hasarlar, havada çarpışma ve kontrolün kaybedilmesi senaryolarında, pek olası görülmeyen bir şekilde ana yapısal elemanların kırılması halinde alternatif yük rotaları sağlamaktadır.
Yerde stabilite ve devrilme kazalarına karşı direnç alçak bir ağırlık merkezi geniş aralıklı iniş takımları ve pozitif stabilite özellikli direksiyon geometrisi ile sağlanmıştır.
Yapı bu gün dünyada Ultralight uçaklar için bilinen en sert sertifikasyon yönetmeliklerinin de ötesinde test edilmiş ve kendisini ispatlamıştır.
Tanarg ve iXess kombinasyonu İngiltere Section S uçuşa uygunluk onayı için gereken programın çok ötesinde kapsamlı bir uçuş testi programına tabi tutulmuştur, aşırı hızlı arka rüzgar inişleri, kasıtlı şekilde ser ‘çarpma’ inişleri ve hatta Alplerde kayaklarla operasyon bu programda yer almaktadır.
Tüm Air Creation kanatları uçuş testi programında test edilmesi mümkün olmayan hücum açılarındaki stabiliteyi ölçen dinamik yük hücresi yer test düzeneğinde dalış stabilitesi ölçümlerine tabi tutulmuştur.
Tanarg ayrıca BRS balistik yedek paraşüt sistemi montajı için uygun bölmeler ve kapaklarla dizayn edilmiştir. (opsiyonel seçenek olarak mevcuttur). Bu sistem bir paraşüt kanopisini roket sistemi ile 3 saniyeden daha kısa sürede tümüyle açılacak şekilde ateşlemekte ve hava çarpışmasında yapısal kırım gerçekleşmesi gibi bir felaket halinde makina ve içerisindekileri emniyetli bir şekilde yere indirmektedir. Bu kişisel uçuş güvenliğinde en son noktadır. ANKA OLARAK DÜNYANIN EM MÜKEMMEL MICROLIGT ını sizler sunmaktan gurur duymaktayız
__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 09:36 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580