|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
31-07-2008, 12:09 | #1 | ||
Banned Üyelik tarihi: Jan 2008 Yaş: 39
Tecrübe Puanı: 0 |
Bugünlerde herkes gitmek istiyor. Küçük bir sahil kasabasına, bir başka ülkeye, dağlara, uzaklara... Hayatından memnun olan yok. Kiminle konuşsam aynı şey... Her şeyi, herkesi bırakıp gitme isteği. Öyle "yanına almak istediği üç şey" falan yok. Bir kendisi. Bu yeter zaten. Her şeyi, herkesi götürdün demektir. Keşke kendini bırakıp gidebilse insan. Ama olmuyor. Hadi kendimize razıyız diyelim, öteki de olmuyor. Yani her şeyi yüzüstü bırakmak göze alınamıyor. Böyle gidiyor işte. Bir yanımız "kalk gidelim", öbür yanımız "otur" diyor. "Otur" diyen kazanıyor. O yan kalabalık zira. İş, güç, sorumluluk, çoluk çocuk, aile, güvende olma duygusu... En kötüsü alışkanlık. Alışkanlığın verdiği rahatlık monotonluğun doğurduğu bıkkınlığı yeniyor. Kalıyoruz. Kuş olup uçmak isterken ağaç olup kök salıyoruz. Evlenmeler... Bir çocuk daha doğurmalar... Borçlara girmeler... İşi büyütmeler... Bir köpek bile bizi uçmaktan alıkoyabiliyor. Misal ben... Kapıdaki Rex'i bırakıp gidemiyorum. Değil bu şehirde gitmek, iki sokak öteye taşınamıyorum. Alıp götürsem gelmez ki... Bütün sokağın köpeği olduğunun farkında. Herkes onu, o herkesi seviyor. Hangi birimizle gitsin. "Sırtında yumurta küfesi olmak" diye bir deyim vardır; evet sırtımızda yumurta küfesi var hepimizin. Kendi imalatımız küfeler. Ama eğreti de yaşanmaz ki bu dünyada. Ölüme inat tutunmak lazım. İnadına kök salmak lazım. Bari ufak kaçışlar yapabilsek... Var tabii yapanlar. Ama az. Sadece kaymak tabakası. Hepimiz kaçabilsek... Bütçe, zaman, keyif... Denk olsa. Gün içinde mesela... Küçücük gitmeler yapabilsek. Ne mümkün. Sabah 09.00, akşam 18.00. Sonra başka mecburiyetler. Sıkışıp kaldık. Sırf yeme, içme, barınmanın bedeli bu kadar ağır olmamalı. Hayatta kalabilmek için bir ömür veriyoruz. Bir ömür karşılığı bir ömür yani. Ne saçma. Bahar mıdır bizi bu hale getiren? Galiba. Ben her bahar áşık olmam ama her bahar gitmek isterim. Gittiğim olmadı hiç. Ama olsun... İstemek de güzel.. Pakize Suda ---------------------------------------------------------------------- Arkadaşlar bu yazıyı çok severim ama bu konuyu açmamın asıl nedeni yıllardır bu yazının Can Yücel'e ait olduğunu bilmem. Fakat yazının Pakize Suda'ya ait olduğu anlaşılmıştır... Benim gibi bu yazının Can Yücel'e ait olduğunu düşünenler Pakize Suda'nın Hürriyetteki 24 Temmuz 2008 yazısını okuyabilirler... http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=9504021&yazarid=33 | ||
|
31-07-2008, 12:55 | #2 | ||
AyNaKoLiK Üyelik tarihi: Dec 2007
Tecrübe Puanı: 27 | işin garibi bende gitmek istemiyorumm anormal miyim
__________________ senin olduğun karanlığı sensiz aydınlıktan daha çok seviyorum.. | ||
31-07-2008, 13:04 | #3 | ||
Tecrübe Puanı: 0 | Bende gitmek istiyorum, İstanbul'dan kaçmak, kendimi dağlara, taşlara, yaylalara atmak istiyorum... Yaşlandığım da ise bir sahilevinde denize karşı sallanan sandalyemde elimde bir kitapla ölmek istiyorum, acaba çok şey mi istiyorum.. | ||
31-07-2008, 13:09 | #4 | ||
Savaşçı Kartal Üyelik tarihi: Jul 2007 Yaş: 44
Tecrübe Puanı: 47 | gitmek gerekir bazen, uzaklara değişik tatları yaşamaya, hesapsızca kendimizle yarışırcasına, gitmek gerekir bazen, ardımız herşeyi bırakırcasına yüreğimizde saklarcasına, çoğumuz belki de hepimiz zaman zaman uzaklaşmak isteriz ama yazıda da denildiği gibi bir yanımızdan ayrılmak o kadar zor gelir ki kendimizden uzaklaşmak pahasına yerimizde sayarız... Ama şu var ki büyük olmak için büyük kararları almak ve uygulamak gerekir... Paylaşımına ve düzeltmene sağlık arkadaşım...
__________________ Beşiktaşlı olmayanlara sesleniyorum. Birgün bu takımı sevmeyeceksiniz ona tapıcaksınız. profeminizm hareketi engellenemez !!! milliyet blog yazıları sayfam... | ||
31-07-2008, 13:18 | #5 | ||
Tecrübe Puanı: 0 | Ben teşekkür ederim, Can Baba'yı çok severiz ama Pakiza Suda'nın da hakkı yenmemesi gerekir. | ||
31-07-2008, 13:45 | #6 | ||
ah mine'l-aşk Üyelik tarihi: Sep 2007 Yaş: 39
Tecrübe Puanı: 43 | yazıyı okuyunca aklıma Orhan Veli'nin Bedava adlı şiiri geldi, paylaşayım dedim Teşekkürler bu arada Bedava yaşıyoruz, bedava; Hava bedava, bulut bedava; Dere tepe bedava; Yağmur çamur bedava; Otomobillerin dişi, Sinemaların kapısı, Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava; Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yasıyoruz, bedava.
__________________ Yar gurbette can yürekte..Bir kafeste ne amansız..Sonsuz ayrılıktır geçmez zaman..Her gece hep aynıdır..Fırtınada ak ayazda..Sürgün her yerde hep yalnızdır..Gül açsada kuş uçsada..Görmez dargındır.. | ||
31-07-2008, 19:51 | #8 | ||
Banned Üyelik tarihi: Nov 2007
Tecrübe Puanı: 0 | hayel kurmak güzeldir bence herkes bir yerleri görmek ister gezip o bölgeyi keşfetmek ister imkan olursa insan çekip gitmeli diyorum ben böyle sahil kenarında dalğaların eşliğiyle bir sabah kahvaltısı yapmak veya feribotta martılarla simit paylaşmak en hoşuma giden hobilerimdir herşeyin bence bir anısı var bulunduğunuz senenin,bulunduğunuz saatin kıymetini bilin evet bir daha ki sene aynı gün ve saat gelir deriz ama kendimizi kandırmaktan başka çaremiz yoktur çünkü sadece hafızalarda kalır gerisi rüzgar olur uçar gider... Çok yorgunum, beni bekleme kaptan. Seyir defterini başkası yazsın. Çınarlı, kubbeli, mavi bir liman. Beni o limana çıkaramazsın...
__________________ Konu |RespecT Me| tarafından (31-07-2008 Saat 19:54 ) değiştirilmiştir.. | ||
19-08-2008, 17:40 | #10 | |||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Tecrübe Puanı: 34 | Alıntı:
Yok abla sen dün akşamki ben'in zıddı oluosun Ameliyatt olcaamm demeden
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | |||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |