![]() |
Bayanların Yer edinemediği meslekler ... ..arkadaşimla geçen feminem tarzi bi tartişma sonrasi.. ''siz erkekler zati hep böylesiniz kadınlarin bir iş kolunda başarili olmasini sindiremiyorsunuz..bencil ve kendinizi beğenmişssiniz..!!''dedi..Daha sonra tartişma karşilikli olarak tatlıya bağlanip gülüşlerle geçiştirilsede..aklıma takılan bi nokta oldu.. Bayanlarin yer edinemediği meslekler...Mesela aklıma gelenler 1Çöpçülük 2Mezar kazıcılığı.. 3Mesela balıkçılıktada bayan yok galiba..Tekne isimleri bu yüzden hep bayan isimleri taşiyor..http://www.aykoland.com/images/smilies/smile.gif 4İtfayecilik.. Aklıma başka gelmiyor...eklemek istersiniz yada fikriniz varsa..buyrun.. Dipnot:Bence kadınlarin zati bazı iş kollarinda varlık göstermeleri yakışık kaçmaz..Estetik olarakta uygun değil zati.. |
çöpçülükkk hmmm tam bana göre :D:D |
yok senden çöpçü falan burcu ... sen başımıza kaymakam olacaksın :D |
Alıntı:
ben iki işi bi arada yürütürüm : ilk önce çöpçü olayım lütfen:D:D:D |
Tek tek iş saymaya gerek yok. Bahsi geçen işler hep kaba kuvvet gerektiren işler. Dolayısıyla bu tür işlerde erkeklerin çalışması daha normal. Suculuk, sütçülük, tüpçülük, boyacılık, duvarcılık, sıvacılık, mezarcılık, hammallık, madencilik, doğramacılık, kerestecilik vs. vs. vs. |
Alıntı:
|
Tüpçülük :D |
film yönetmenide pek olamıyorlar |
Çöpçülük.10 numara meslek ya :D devlete bağlı daha ne istiyon :D:D |
pekte marifet istiyen işlermiş bize göre değil :D |
oto tamircisi:D |
davulcu |
itfayicilik ve balıkçılıkta da var kadınlar :D |
tellak:D |
kameraman |
imam.. |
zeka gerektiren işlerin büyük bölümü:D |
Alıntı:
HA HAA SEN ÖYLE SAN:D |
At işletmeciliği :D süper :D geleceğin gözde mesleği be :D |
Alıntı:
pisagor , hipokrati aristo, galileo ve dünya edebiyatındaki büyük eselerin sahibi nedense hep erkek:D neden acaba |
Hammallık :S |
tesisatçı.. |
Alıntı:
sütçüsüde var duvarcılıkdan kastın ne onu anlamadım sıvacılık yok madenci kadınlar bilmiyorum marangoz kadın olduğunu söylediler... imam var mı bilemeyecem... En küçük burcu sen çöpçü olmayacaksın boşuna yorma kendini :D:D |
Alıntı:
|
aman ablam arkadaşı ele verme şimdi durduk yere:D:D:D |
garsonluk :D |
bayan garson var güzel kardeşim.. |
hmm o zamannnnn :S bulamıyorum :D |
tornacılık :D:D |
inşatçılık |
elektrikçilik :S |
bayanlar hengi mesleğe yakışmaz bilmiyorum ama öğretmenlik ve hemşirelik bayanlara çok güzel yakışıyorrrr... illa bişey denmesi, gerekiyorsa amelelik bayanlara yakışmaz.. nede olsa narin elleri var zor gelir hanımlara.. |
Alıntı:
walla ya bnim ellerim çok güzeldir :D kıyamam :( |
Alıntı:
|
Alıntı:
nie kız naptım :D:D |
1Çöpçülük:yapan var hiç tv'de görmedin galiba durumu iyi olmayıpta sokaklarda çöp toplayan o kadar çok kadın varki.. 3Mesela balıkçılıktada bayan yok galiba..Tekne isimleri bu yüzden hep bayan isimleri taşiyor:çok gördüm bayan balıkçı hiç galata köprüsünü görmedin galiba... haklısın bazı kadınlar boy ölçüşmeye çalışır ama mantıklı olmak lazım tabiiki yapamayacağımız işler var:):) |
açıklamalı cevapların için teşekkür ederiz tuğba :D |
Alıntı:
|
görev bilinci yüksek bir arkadaş helal olsun sana ...:D |
Alıntı:
|
Türkiye`de Saat: 16:11 . |