![]() |
zeka sorusu..bilin bakalım :) baba ogul hamama gider baba terler olum dışarı çık bize portakal al der dışarıdaki manavda portakal tane ile satılmaktadır belli sayıdaki portakalı alır ve içeri girmek için 1,kapıya gelir elindeki portakalın yarısından bir eksigini 1.kapıdaki adama verir... 2,kapıya gelir elinde kalan portakalın yarısndan bir eksigini 2.kapıdaki adama verir... 3,kapıya gelir elinde kalan portakalın yarısndan bir eksigini 3.kapıdaki adama verir... babasının yanına geldiğinde oğlanın elinde 2 adet portakal kalmıştır soruğlanın dışarıdaki manavdan aldığı portakal sayısı kaç adettirttir |
ranger ın üstüne bir kilo pamukmu bir kilo demirmi sorusuna bile cevap veremem:Dyarın bidaha bakıcam:D |
bilen çıkarsa eğer sürprizi kaçıracaksın ama kısmet artık :D |
30 mu :D |
3 mü:D |
maalesef arkadaşlar doğru değil... Doğru cevap vereni bir sürpriz bekliyor ona göre düşünün :):):) |
10 tane mı var yoksa ... |
30 olması lzm..:S |
maalesef arkadaşlar doğru cevap henüz yok... |
abi 9 dıorum ve son noktayı koyuyorum :D:D:D |
bende onu tipeksle siliyorum kardeşim...Maalesef doğru değil... |
Çocuk bir tane babasına bir tane de kendine portakal almış.Toplam 2 portakal almış. Kapıdakilere portakal vermemiş... |
doğrumu |
2 portakal satın alır. 1.kapıda (2/2)-1=0 verir. 2.kapıda (2/2)-1=0 verir. 3.kapıda da (2/2)-1=0 verir. babasına kalan 2 portakalla gider. Çözüm; X alınan portakal sayısı X/2-1 1.kapıda verilen, X-(X/2-1)-1 1. kapıda kalan mantığıyla 2.ve 3. kapılarda verilen ve kalanlar yazılırsa aşağıdaki denlemden sonucun 2 olduğu görülür. X/2-1 + X-(X/2-1)/2-1 + (X-(X/2-1)-(X-(X/2-1))/2-1)/2-1 +2 =X |
Can ve herobjk tebrik ediyorum doğru cevaplar sizden geldi... :) |
1.75 tane portakal olabilir mi :D |
doğru cevabı verdi arkadaşlar gator ama sonucun 2 olduğu yerde 1,75 portakal mümkün değil zaten :D |
helal olsun bana. |
http://img383.imageshack.us/img383/661/herowg6.jpg Bu da sürpriziniz arkadaşlar...Umarım hoşunuza gitmiştir :D:D |
Alıntı:
|
|
Alıntı:
Sürpriz de güzel. |
süper olmuş abi çok saol. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
birşey değil arkadaşlar... |
Alıntı:
:party:--------- Teşekkürler emeğine sağlık |
eyvallah sağolasın kardeşim... |
ne gıcık bi soru ya bide cevabının çok kolay olduunu öğrenince dahada gıcıklaştı soru :D |
niye böyle diyorsun ki şekercim... :) |
Alıntı:
|
bulan bulmuş canım neden üzüyorsun ki kendini :D |
ben nie bulamadım die üzülüyorm uykularım kaçtı hatta basit bir 2 yüzünden :D |
aramızda 1-2 şeyin hesabı mı olur canım ya... Bütün 2 ler sana feda olsun :) |
Güzeldi sağolasın |
Alıntı:
|
birde çözebilseydin harika olacaktı ama sağolasın :D |
Alıntı:
|
yok canım olur mu hiç...Sen ne trigonometri uzay matematiği çözmüşsün senin çapında ki birinin uğraşmayacağı soru bunlar... Yoksa bu soru sana ne ki 1 saniye bile sürmezdi cevabı söylemen... |
tabiki bende çözmüştüm zaten ama çözemedim numarası yapıyodm :D |
Türkiye`de Saat: 13:39 . |