|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Oyun Alanı | Ajanda | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et XML | RSS | |
|
Tarihimiz Bu Bölümde Beşiktaş Tarihi hakkında bilgiler bulunur |
| LinkBack (1) | Seçenekler | Stil |
15-04-2008, 13:55 | #1 | ||
hüngürella Üyelik tarihi: May 2007 Yaş: 42
Tecrübe Puanı: 24 |
BABA HAKKIYLA İLGİLİ BİR ANI Bozkurt Kulübü, Karagümrükle bir maç almıştı… Oyun Halıcıoğlu Sahası'nda yapılacaktı… Ve maç günü mezkûr sahaya gidildi… Saatinde takımlar karşılıklı dizildiği zaman, Bozkurt takımı devrin kuvvetli kulüplerinin futbolcularıyla takviye edilmişti; Rakip kaleyi zamanın meşhur kalecilerinden; Harbiyeli Paşa Sırrı koruyordu… Maç başlamak üzere bizim Baba Hakkı yok; İdareciler ve taraftarlar telaş içinde Hakkı'nın yolunu gözlüyorlardı!!! Oyuna başlandı. Az sonrada Hakkı, Balat istikametinden gelen bir sandal içinde göründü; Taraftarlar oyunu bırakmış sevinçle ona doğru koşmaya başladı… Maça geç kaldığını anlamış olacak ki; "Hakkı Baba" sandalda soyunuyordu!!! O sahile çıktı, idareciler da takım kaptanı Sebahattine geldiğini haber verdi. Fakat Kaptan Hakkı'nın geç kalmasına kızarak oyuna sokmadı; Maçın ikinci yarısında Hakkı'nın oynaması için İdareciler, Sabahattin'i ikna ettiler. Kaptan da verdiği cezayı kâfi görerek bu bomba futbolcuyu oyuna dahil etti; Ve o gün yarım devre oynayan Hakkı, Bozkurt takımına hem de Sırrı gibi kaleciye; Tam 6 gol attı.. O gün Hakkı'nın şutlarına dayanamayan Sırrı kaleyi terketmişti... (dünden bugüne karagümrük gençlik kulübü 26-82; ASAF AYÇIL) 1948 yılında bir maçta taraftarın onu ıslıklamasından sonra "Bu formayı bana taraftar giydirdi. Şimdi onlar isteyince de çıkarırım" diyerek futbolu o maçta bırakmıştır. | ||
|
15-04-2008, 14:49 | #2 | ||
Eye For An Eye Üyelik tarihi: Apr 2006
Tecrübe Puanı: 40 | değerlerimizi kaybediyoruz...nerelerden geldimizi, geçmişimizde kimlerin olduğunu unutmayalım... | ||
15-04-2008, 16:31 | #3 | ||
tek aşkı beşiktaş Üyelik tarihi: Nov 2007 Yaş: 42
Tecrübe Puanı: 29 | 1948 yılında bir maçta taraftarın onu ıslıklamasından sonra "Bu formayı bana taraftar giydirdi. Şimdi onlar isteyince de çıkarırım" diyerek futbolu o maçta bırakmıştır. işte taraftara verilen değer, şimdilerde kalmadı
__________________ Neye yaklaşsam, sonu uzaklık ve kırgınlık Anlaki yok Allah(c.c) tan başka yakınlık .... | ||
19-04-2008, 23:06 | #5 | ||
Tecrübe Puanı: 18 | Baba Hakkı İle İlgili Hangi Yazıyı Okusam Gözlerim Doluyor.Sebebi İçinde Bulunduğumuz Durum İster İnanın İster İnanmayın Utancımdan Ağlıyorum.O Bugünleri Görseydi Herhalde Kahrından Ölürdü. Bir Islıklama Uğruna Çok Sevdiği Formasını Taraftara Saygısından Çıkartıyor Ve Bir Daha Giymiyor Ama Başımızdakiler Ne Yaparsak Yapalım Umursamıyorlar.Size Soruyorum Hangisi Beşiktaşlılık Duruşu? | ||
18-05-2008, 22:55 | #6 | ||
Tecrübe Puanı: 17 | Ben de o anıları okuyunca çok duygulanırım. Haliyle o zamanlar çok para kazanmak diye bir şey yok. Ama vatandaşın aldığından hallicedir. Ben de rahmetli Baba Hakkı'nın başrolde olduğu birkaç anı biliyorum. İzninizle belleğimden aktarayım; kısa kısa... * Beşiktaş, ismi lazım değil, bir takımla maç ediyor. Köşe vuruşu oluyor. Baba Hakkı içerde pozisyonunu almış, Voleci Şükrü'den top bekliyor. Şükrü ise hiç oralı değil; topa okkalı bir vuruş yapıyor, top ağlarda. Baba HAKKI, başlıyor kovalamaya Voleci'yi. Voleci şaşkın, şaşkın:"Ya Baba ne kovalıyorsun, gol oldu işte." der. Baba:"Oğlum dur. Dövmek için değil öpmek için kovalıyorum." * Bir Fenerbahçe maçı. FB'li oyuncular çok kötü oynuyorlar. Baba Hakkı'da anlaşılmaz bir şekilde bu duruma sinirleniyor. Gidiyor FB'nin kaptanın yanına: "Arkadaşlarına söyle adam gibi oynasınlar, böyle tadı olmuyor." * Bir maç, rakibin ismi lazım değil. Maç oynanıyor. Can Bartu(sinyor), çok güzel bir gol atıyor. Baba Hakkı, hemen Sinyor'a işaret ediyor:"Gel oğlum buraya." Sinyor'u alıyor bir telaş. Düşünmeye başlıyor, ne hata ettim diye. Neyse varıyor Baba'nın yanına:"Buyrun efendim." Baba:"Aferin evlat, güzel gol attın. Tebrik ederim." Birkaç tane daha vardı; fakat tam toparlayamadım. İnternette arayıp bulabilrsiniz haliyle. Forumda da olabilir gerçi, pek bakmadım. Son olarak, üstte yazan arkadaşlar biraz karamsar yaklaşmışlar şu anki duruma. Haklılar. Şimdi en temel erek, başarı oldu. İnsani değerler biraz gözardında kaldı. Ne yapalım, bir şekilde bu duruma geldi. Bu boka sokan bizsek çıkaranda haliyle biz olmalıyız. İstencimizi sağlam tutup, başarının gelip geçici arkadaşlıkların kalıcı olduğunu birbirimize dilimizin döndüğünce, davranışlarımızın gösterdiğince anlatalım. Rakiplerimize saygımızı yüksek tutmalı, 3 puana üç kalp kırmayalım. Herkes kupa istiyor, para istiyor, ün istiyor. Bunları hak edenin kazanması, dostlukların da baki kalması dileğiyle... (bizim Baki değil, o gitti ) Konu bentolga tarafından (18-05-2008 Saat 23:03 ) değiştirilmiştir.. | ||
18-05-2008, 23:45 | #7 | ||
Banned Üyelik tarihi: Nov 2007
Tecrübe Puanı: 0 | hakkı baba seni unutmuyacağız özlemle anıyoruz | ||
12-06-2008, 01:50 | #9 | ||
Tecrübe Puanı: 20 | paylaşım için teşekkürler.. İşte onlar sadece yetenekleriyle değil insanlıklarıyla da büyük futbolculardı.. para, şan, şöhretin umurlarında olmadığı, taraftarın ıslıklarına karşı yüz kızartacak(ıslıklayanların) bir şekilde futbol hayatına son verdiği dönem işte Hakkı Yeten'i gerçekten BABA HAKKI yapıyor ve de o ve onun gibi nice futbol adamları şu an bile saygıyla anılıyorlar..
__________________ Karanlık aydınlıktan, yalan doğrudan kaçar, güneş yalnız da olsa etrafına ışık saçar, unutma doğruların kaderidir yalnızlık, kargalar sürüyle KARTALLAR yalnız uçar.. | ||
12-06-2008, 01:54 | #10 | ||
Tecrübe Puanı: 20 | * Bir maç, rakibin ismi lazım değil. Maç oynanıyor. Can Bartu(sinyor), çok güzel bir gol atıyor. Baba Hakkı, hemen Sinyor'a işaret ediyor:"Gel oğlum buraya." Sinyor'u alıyor bir telaş. Düşünmeye başlıyor, ne hata ettim diye. Neyse varıyor Baba'nın yanına:"Buyrun efendim." Baba:"Aferin evlat, güzel gol attın. Tebrik ederim." Bu arada Tolga sana da teşekkürler paylaşım için.. Nasıl bir insan ki egolarını tamamen tatmin etmiş, gerçek anlamda olgunluğu yakalamış..
__________________ Karanlık aydınlıktan, yalan doğrudan kaçar, güneş yalnız da olsa etrafına ışık saçar, unutma doğruların kaderidir yalnızlık, kargalar sürüyle KARTALLAR yalnız uçar.. | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://besiktasforum.net/forum/tarihimiz/58934-hakki-yeten-bir-ani/ | ||||
Mesaj Yazan | For | Type | Tarih | |
Untitled document | This thread | Refback | 19-05-2008 18:03 |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
| |