![]() |
Takımımızın ilk adını ve forma rengini bilen varmı? TAKIMIMIZIN İLK ADINI VE FORMA RENGİNİ BİLEN VARMI BOMBAYMIŞ YA |
Renkleri kırmızı beyazmış da ismini bilmiyorum. |
KIRMIZI BEYAZ TÜRK MİLLİ TAKIMI ÇIKANA KADAR DEVAM ETMİŞ ADIMIZDA SİYAH ÇORAPLARMIŞ |
Beşiktaş Bereket Jimnastik Kulübü diye biliyorum ben:)... |
BENDE AMA DİİİLMİŞ ESAS MERAKIM BU ADI NEREDEN BULMUŞLAR ÇOK ARAMIŞLARMI |
siyah çoraplılar fenerlikleri,n eski adı...bizimkisini bilmiyorum ama kırmızı beyazm$ renklerimiz onu biliyorum..... |
YOK BJK LILARIN HÜRRİYETTE ÇIKMIŞTI BU 1 SENE ÖNCE |
hmmm....bende nette okum$tm...dur bi daha ara$trym.... |
hade bakalım araştır :D sonucu yaz ha merak ederim ben şimdi |
1903 yilinda kulubumuz açıldığı zaman cemiyetimizin ilk renkleri Kirmizi - Beyaz'di!... Ve bu taa Balkan Harbi'ne kadar da degismedi.... ayrıca ilk ismide BEŞİKTAŞ BEREKET jimnastik klubüym$....... |
o jimnastik kulübünden cıktıktan sonra sonra bende baktım sadece jimnastik klübüyken neydi kuzu ben işte burda takıldım |
aaaaaaaaaaaaaaa ben buldum fenerin ilk adı siyah çoraplarmış kanı bozuk tahta kuruları marşlarımızı çaldıkları gibi rengimizede zamanında sulanmışlar puuuuuuuuuu |
ddm ya sana fenerindi siyah çoraplılar die....;)....ba$ka isim yazmıo yaa 4 site dei$trdm hepsinde de aynısı yazıo.... |
bnm bildiğim takımımızın renkleri balkan savaşından sonra siyah beyaz oldu |
eet..balkan harbinde yenilince yas amaçlı dei$tirilm$.... |
ilk renkler kırmızı-beyaz isim ise beşiktaş bereket jimnastik kulübü diye biliyorum bende |
şükür çözüldü akşam sayenizde rahat yatacam şimdi fenerli kanı bozuklar düşünsün siyah çoaplar gibi saçma bi adın geçmişlerinde neden yer aldını peeeehhhh |
beşiktaş bereket jimnastik kulubü ve renkler kırmızı beyaz.yüzüncü yıl belgeselimizde böyle geçiyor... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
kirmizi biliyorum |
beşiktaş bereket cimlastik kulubu renkler kırmızı beyaz |
Alıntı:
|
Verilen bilgiler için teşekkürler. |
siyah çorapmı...:S:S:S |
Alıntı:
Haat şuan formda da gördüm renklermizle ilgili video var |
Alıntı:
evet onu ben de duymustum cok dalga geçmiştim fenerlilerle:)) |
İLK RENLERİMİZ KIRMIZI BEYAZ. BLKANLARDAKİ TOPRAKLARI KAYBEDİNCE OSMANLI DEVLETİ SİYAH BEYAZ OLMUŞ. İLK ADIMIZ DA BEŞİKTAŞ BEREKET JİMNASTİK KULÜBÜ. |
Alıntı:
|
Baska takimlarla ugrasacaginiza, kendi takiminiza bakin derim. Sadece kendi seviyenizi düsürüyorsunuz. |
BEŞİKTAŞ BEREKET jimnastik kulubu balkan savası olana kadar renklerımız kırmızı beyaz ıdı ve savasta verılen sehıtler ıcın rengımızden kırmızı cıkarılıp sıyah beyaz oldu |
Mesajları baştan sona kadar okudum hepiniz aynısını yazmışsınız yani hepside yanlış , insan google dan biraz ararştırır . Tarihini bilmeyen bir milletin batması haktır sen tarihini bilirsen bu vatan batmayacaktır... Yıllardır Beşiktaş’ın ilk renklerinin kırmızı-beyaz olduğu, Balkan Savaşı'nın kaybedilmesinin ardından siyah-beyaz olarak değiştirildiği söylenir. Beşiktaş tarihi ile ilgili bir çok kaynak böyle yazmaktadır. Ancak 100. yıl belgeselinin hazırlanması sırasında yapılan ayrıntılı araştırmalarda, kırmızı rengin kullanılmadığı, renklerimizin her zaman siyah-beyaz olduğu yönündeki belgeler ağırlık göstermiştir. Beşiktaş 100. Yıl Belgeseli yapımcısı Tuğrul Yenidoğan, yaptığı araştırmalar sonucunda bu tartışmalara noktayı koymuştur: |
Ben Balkan savasına kadar rengimizin kırmızı-beyaz oldugunu biliyorum balkan savasında kaybedilen topraklara ve sehtlerimize karsılık renklerimiz siyah - beyaz oldugunu hatta balkanlardaki topraklar geri alınasıya kadar renkerlimiz siyah-beyaz kalacagını tarih dersimizde bir cok hocamıs anlatmısdı bize ben onalardan ve büyüklerimden duydum google dan arastırmayı gerek duymadım |
siyah çoraplar febenindi yaff.Ben öle hatırlıorm.Kızrmızı beyaz forma wardı ama ismini bilmiormm |
Alıntı:
way bea helal olsun :D |
Benim bildiğim kurulduğunda kırmızı beyazmış daha sonra balkan harbinde şehit verince renkler yas tutmak için SİYAH-BEYAZ olmuş daha sonrada kırmızı siyah beyaz olmuş bu zaten tüm BEŞİKTAŞ sitelerinde yazıyor ayrıca Vala Somalı (ünlü Türk spor yazar Tarihçiside böyle yazmış) |
Alıntı:
|
siyah çoraplar fbninmiş |
Arkadaşlar 1 hafta önce ben kulübümüzün tariçesi konusu ile uzun uzun yazmıştım ama merak edipde giren sayısı sadece 2 idi... |
BEREKET JİMLASTİK MİŞ SANIRSAM RENGİMİZDE KIRMIZI BEYAZ BALKAN SAVAŞLARINDAN SONRA ÜZÜNTÜMÜZÜ BELLİ ETMEK AMACIYLA SİYAH OLMUŞ |
Türkiye`de Saat: 21:25 . |