![]() |
ya bişey var ortada lucescuda bunu söylüyor ve bence çok da haklı..beşiktaşta hep aynı tip oyuncular var...farklılık yok...ibrahim ve gökhan defansta süper bunlardan kuşkum yok gökhanda fazla sakatlanan birisi...beşiktaş aynı tip oyuncuları almayı bırakmalı artık...hepsi elimizde patlıyor...defansa ise gerekliydi mutlaka tecrübeli sağlam bir adam takviyesi... |
TİGANA nın teknikdiretörlük kariyeri bu seneki bennzerlikler Futbolculuk kariyeri bu şekilde başarılarla dolu olan Tigana 1993/1994 sezonunda Lyon'un teknik direktörlüğü ile teknik direktörlük yaşantısına başladı. O dönem için bu günkü görüntüsünde olmayan bu takım ile Lig Kupası finali ve lig ikinciliği ile teknik direktörlüğe başarılı bir başlangıç yaptı. 1995 yılında Monaco'yu Arsene Wenger'den devraldı. Kötü bir başlangıç sonrası takımı toparladı ilk sezonunu 4 puan geride 3. olarak tamamladı. Bir sonraki sezon yine sonradan açıldıkları bir sezonu bu defa şampiyon olarak kapadılar. 1997/1998 sezonunda Monaco onun yönetiminde Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalde Manchester United'i eleyip, yarı finalde Juventus'a kaybetti. Bir dönem Fransa Milli Takımı için düşünülse de 2001 Ocak ayına kadar Monaco'da kaldı. Bu son sezonda Monaco ligi üçüncü sırada bitirdi. 2000/2001 sezonunda Londra takımı Fulham'i 1. lig'de devralıp çok başarılı bir sezon ve büyük puan farkı ile aynı sene Premier League'e çıkardı. Mohammed Al Fayed tarafından desteklenen bu takımla flaş transfer yaparak İngiliz Ligi'nin en önemli ligine başladı. Ancak daha sonraki sezonda Fulham kulübüyle mahkemelik oldu. Fulham Tigana'yı futbolcu transferlerini gizliden yürütüp, fazla para ödetip komisyon almakla suçladı. Ama Fulham'in bu konuda hakkında açtığı davadan beraat etti ve kulüp kendisine tazminat ödemek zorunda kaldı. Jean Tigana 2005/2006 sezon ortasında Rıza Çalımbay'ın istifası ile boşalan Beşiktaş teknik direktörlüğüne getirildi monacodaki durumu bize çok benziyo tigana bu başarıları parayla satın almadı.şimdi tek hedef hep güvenmek |
beyler biraz sabır,hep destek ve 34. haftanın sonunda ŞAMPİYONUZ!!! ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ!!! |
ona bakarsanız Delbosque nin analizini yapsak geçmişi başarılarla dolu..şampiyonlar ligi kupası kaldırmış bir hoca...ama ne oldu bizde kalabildi mi bir sezon ??? o yüzden geçmişi bırakın uymuyorsa uymuyordur zorlamanın bir anlamı yok.... |
ya yönetim yalvarıyorum sana ersun yanalı al ezikler almadan sen al o müthiş bir hoca .al ersunu ver yanınada ali ile sinanı şifo da olabilir ser ozman gör beşiktaşı |
defansa koray sitili ama daha fizikli kafa topları falan iyi olan bir adam lazım |
Orta saha yardımcı olsa bu defans bu kadar kötü olmaz adamlar direk rakiple karşı karşıya kalıyor. Orta saha toparlanması lazım en kısa zamanda... |
beşiktaş stoper almak için çok uğraştı ama alamadı bence bu sorunu devre arası çözecektir yönetim |
Tiganamı girdi yönetimmi? Tigana transfer dedikçe çok bilmişler tigana transfere doymuyacakmı para kalmadı vs gibi açıklamalar yaptılar |
fahri gibi defansif ve markaj gücü çok yüksek milli takımda bile oynayan bi oyuncumuz var ama kullanmıoruz onun yerinde kleberson oynuo diceksiniz tamam eyvellah ama sen fahriyi defansada koysan(koray gibi..) çok iyi iş yapıcağına inanıorum ben.....Tigana aç gözlerini biraz artık... |
İlk önce transfer yapılması gereken mevki defans tı aslında ama yönetim en sona bırakınca yetiştiremediler.Ama devre arasında tigana kalırsa kesin alırlar. |
Alıntı:
Delgado'ya 5 milyon euro verdirip aldıran Tigana çok iyi bir Fransız stoper getirebilirdi.Ünlü olması önemli değil.Fransa'da genç siyahi bir çok defans var.Tigana isteseydi koşa koşa gelirlerdi.Örneğin Lyon'lu Slywain Monsoreau.Kuşkusuz Tigana istese getirirdi hemen iyi bir defans. |
Alıntı:
|
Tigana iyi hoca,kötü hoca tartışılır ama tartışılmayacak ve bana göre çok büyük bir problem var.Bu adam beşiktaşla olan sözleşmesi bittikten sonra teknik direktörlüğü bırakıp,sessiz biryerde ev alıp orada yaşayacağım diye bir açıklama vermişti,şimdi bu nedemektir,bu şu demektirki adamın hocalıktan bir beklentisi kalmamış,yani beşiktaşı şampiyon olarak bıraksa ne olur,beşiktaştan 10. hafta kovularak ayrılsa ne olur.Kariyer yapma peişinde değil,hırsları yok,yani demek istediğim bu düşünceleriyle tiganadan ben şunu çıkarıyorum."Beşiktaşı şampiyon yapsamda olur,kovulsamda olur,nasılsa ben paramı alacağım,gidip evimde yaşayacağım"... |
Alıntı:
Defansımıza gelince sakatlanmamış bir Gökhan Zan-İbrahim toraman ikilisi stoperde oynatılır ve devamlılıkları,birbirlerine uyumları sağlanırsa değme yabancı stoperlere taş çıkartırlar ve önlerinde iki liberolu sistemde çok zorlanacağımızı düşünmem,ama yinede en azından tecrübeli veya topu oyuna iyi sokan bir stoper düşünülmeliydi.. |
Beşiktaşta belli bir sistemi oturttuktan sonra bırakacak Teknik direktörlüğü ancak arkasından guy stephan geçecektir |
Alıntı:
|
ya yönetimin başka çaresimi var bu saatten sonra,arkasında olacaklar tabi.Olası bir tigana başarısızlığuı ve hocanın postalanması halinde demirören'in hiç bir şansı kalmaz artık.. |
karakartal wep sitesinde yapılan oylamaya göre trabzonspor ve galatasaray'la da yaşadığız kötü sonuçlar tigana nın neden olduğunu gösteriyor açıkcası bu taraftar tigana yı sevemedi gitsin artık |
bu lafları çok gördük bakalım bu destek ne kadar daha gidecek |
Bence defansta bir sorun yok, Gokhan Zan sakatlanmadan evvel hic sikinti cekmiyorduk, ayrica bir Mustafa Dogan olsa yine bu kadar acik vermezdik bence. Ayrica oynadigimiz takimlar Trabzon ve Galatasaray, bunu kimse unutmasin! Bence stoperden ziyade bu takima iyi bir onlibero lazim, defansiniz ne kadar kaliteli olursa olsun ona yardim eden bir orta saha yoksa hicbir degeri kalmaz. Bizim o kadar begendigimiz Zago-Ronaldo defansi Giunti-Tayfur(hatta onlerinde oynayan Pancu) yuzunden bu kadar iyiydi, o kadar ovgu alan Italyan defansinin onunde Perrotta-Pirlo-Gattuso-Camoranesi gibi dehset bir dortlu vardi. Sorun belli, ama sorunlu bolgeyi dogru tespit edemedik bana gore. |
Alıntı:
|
defans oyuncusunun alınmayışının sebebi hem kontenjan sorunu vardı 4 gün kalaya kadar hemde hücum zenginliği olmadığından mecbur forvet ve ortasaha alındı aslında suç tiganada değil ailtonu geç göndermekten ancak defans en az hasarla bu devreyi kapatırsa bu takım şampiyon olur alınacak bir defans ve kaleci ile büyük bir ihtimalle runjede gidecektir ! |
Kim Haklı ? Tigana mı ? Sergen mi ? Tigana: Oynamaz Sergen: Oynar http://www.e-kolay.net/fanatik/images/trans.gifDelgado ve Ricardinho birlikte oynamaz diyen Tigana’ya yönetimden uyarı geldi. Sergen Yalçın, ikisinin birlikte oynayabileceğini söyledi.. Delgado ve Ricardinho’nun birlikte oynamasına karşı çıkan Tigana’ya yönetimden uyarı geldi. İdareciler, “Eğer bir sorun varsa birlikte çözelim” önerisinde bulundu . Beşiktaş’ın eski kaptanı Sergen Yalçın, Ricardinho ve Delgado’nun birlikte oynayabileceğini söyledi ve ekledi: “Bunu tartışanın, futbol bilgisinden şüphe ederim” Dünya yıldızları Galatasaray derbisinde teknik direktör Tigana’nın Delgodo’yu yedek bırakıp maça Ricardinho ile başlaması Siyah-Beyazlı yönetimin yine tepkisini çekti. Daha önceki maçlarda Ricardinho’yu yedek kulübesinde oturtup tercihini Delgado’dan yana kullanan Fransız teknik adama Siyah-Beyazlı yönetimden yine uyarı geldi. Önceki gün Fransız çalıştırıcı ile biraraya gelen idarecilerin, Tigana’ya, “Ricardinho ve Delgado dünya yıldızı. Biz her ikisini de sahada görmek istiyoruz” diyerek tepkisini ortaya koydu. Geri adım attı Her iki yıldız oyuncuyu da kadrolarına kattıktan sonra kombine satışlarında rekor kırdıklarına dikkat çeken yöneticiler, “Senin işine karışmayız ama durum ortada. Eğer bir sorunları varsa beraber çözelim. Ekstra bir durum varsa da gerekeni yapalım. Bizi şampiyonluktan başka başarı tatmin etmez” dedikleri bildirildi. Tigana’nın ise yönetime “İkisi de hazır olmadığından böyle bir kadro kurdum. Orta sahadayı riske etmemek için maça daha mücadeleci isimlerle başladım. Zamanla ikisi de hazır olur” yanıtını verdi. ‘Hep tartışırlar’ Sezon başında Lig B takımlarından Etimesgut Şekerspor’a transfer olan Siyah-Beyazlı takımın efsane isimlerinden Sergen Yalçın, Ricardinho ile Delgado olayına farklı bir yorum getirdi. Deneyimli oyuncu, futbolda bu tip konuların sürekli tartışma zeminleri hazırladığına dikkat çekerek, “Bu olaylar zamanında benim için de hep tartışıldı. Sergen onunla oynar, bununla oynamaz diye, konuşup durdular. Bunları söyleyenlerin, futbol bilgisinden şüphe ederim. Bu konuları tartışmaya bile gerek yok” yorumunu yaptı. Akıl verdi Süper solak, Delgado ve Ricardinho’nun çok kaliteli futbolcular olduğuna işaret ederek konuşmasına şöyle devam etti: “Beşiktaş Delgado’nun yerine en az 6-7 sene oyuncu aramaz. Ricardinho da her açıdan tam bir futbolcu. Delgado göbekte, Ricardinho da geride serbest adam olarak bal gibi oynar. Bu sayede takım da kendini tamamlar. Şu anda ligde en iyi orta saha Beşiktaş’ta. Ama bir türlü bu oyuncular verimli şekilde kullanılmıyor. Bana göre yapılan tüm yanlışlara karşın Beşiktaş şampiyon olacaktır” |
Alıntı:
|
Akıl verdi Süper solak, Delgado ve Ricardinho’nun çok kaliteli futbolcular olduğuna işaret ederek konuşmasına şöyle devam etti: “Beşiktaş Delgado’nun yerine en az 6-7 sene oyuncu aramaz. Ricardinho da her açıdan tam bir futbolcu. Delgado göbekte, Ricardinho da geride serbest adam olarak bal gibi oynar. Bu sayede takım da kendini tamamlar. Şu anda ligde en iyi orta saha Beşiktaş’ta. Ama bir türlü bu oyuncular verimli şekilde kullanılmıyor. sergen tiganaya ders vermiş...sergenden de iyi hoca olur onu anladım :) helal olsun |
bizde vurdan söylüyoruz bu adamlar yan yana oynamaz arkalı önlü oynar diye delgado koşabilen bi oyucu oldugu için arkada rico paşada tek forvete daha yakın oynamalı tıpkı mansızın yanında sergen arkada tümer oldugu gibi |
defans blogu söylediğiniz kadar da kötü değil. verilen pozisyonların çoğu orta sahanın organize olamamasından ve rakibe orta sahayı emanet etmesinden kaynaklanıyor. zaten şöyle baktıgımızda yediğimiz 7 golün 2 si runje nin hatasından,2 gol bakinin hatasından geldi. geri kalan 3 golü de bırakında yiyelim. 2 tane yabancı stoper diyorsunuz. febe 2 yabancı stoper le ne durumda görüyoruz. bizden çok pozisyon veriyorlar. edu denen adam bakiden daha berbat. güney amerikanın en iyi defansı diye lanse edilen lugano ya ibrahim toraman on basar.!!! tamam eksiklerimizin oldugu dogru ama bu kadar da karamsar olmaya gerek yok. haa deyince takım olunmuyor.!!!! |
bazı arkadaşlar hala aynı kafada kleberson giderse koray var ön liberoya gerek yok falan yazıyolar hayret ediyorum. ama tigana pascal sygan ı istedi alamadık ne olursa o9lsun yabancılardan verim alınamıyor. kleberson:sadece koşuyo bobo: onu hiç göremedim onu alan allahından bulsun zie daha fazlası lazım runje:kalecinin oyunda okadar etkili olmadığı için saymıyorum delgado-rico:bir bunlardan yarar sağlanıyo.oda ikisi bir arada oynatılmıyo. yani runje -delgado-rico 3 yabancıdan verim alabileceğimizi düşünüyorum. hadi klebersonu da say 4 olsun. ALLAH AŞKINA 2 YABANCI NE DEMEK YA 2 YABANCI BİR TAKIMA %40 DAHA FAZLA KATKI SAĞLAR. bu takımın defansında pascal cygan olsa ileride carew olsa gerisini siz düşünün. |
Alıntı:
|
zaten yapacak fazla bişey yok ya sabır dicez artık. ama baki yi oynatıp sabrımızı zorlamasın |
Tigana: Taraftar bana inanıyor..!!! Beşiktaş’a Fortis Türkiye Kupası ve Süper Kupa’yı kazandırmasına rağmen, bu sezon ligde alınan 3 mağlubiyet nedeniyle kulüpteki geleceği tartışılan Jean Tigana, yönetime başarı sözü verdi. http://www.kartalhaber.com/thumbnail...1.jpg&maxw=350 Siyah beyazlı takımı ligde de zirveye taşıyacağını iddia eden Fransız teknik adam, görevine sonuna kadar devam edeceğini söyledi. Jean Tigana, önceki gün kulüp ikinci başkanı Murat Aksu, genel sekreter Kenan Öner ve menajer Ali Gültiken ile bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Özellikle Galatasaray yenilgisinden sonra aldığı eleştiriler nedeniyle oldukça sinirli olduğu gözlenen Tigana, "Galatasaray maçından sonra önüme çıkan bütün gazeteciler 'istifa edecek misin' diye sordu. Ben gittiğim hiçbir takımdan kovulmadım. Savaşçı ve asla pes etmeyen bir yapım var. Ne taraftarların tepkisi, ne de medyada yapılan eleştiriler beni yıldıramaz. 6 maçta 3 yenilgi almamız normal değil. Bu bir gerçek. Ama ben bu takıma inanıyorum. Mutlaka başarılı olacağız" dedi. Kadromuz çok iyi Tigana, Beşiktaş'a geldiği günden bu yana 3 milyon 200 bin Euro aldığını hatırlatarak, "Bazıları bu paranın çok olduğunu düşünüyor. Böyle düşünenlere şunu söylemek istiyorum, ben aldığım paranın hakkını sonuna kadar veririm. Bu hep böyle olmuştur. Yine öyle olacak. O paranın hakkını vermeden gitmeyeceğim. Çok iyi bir kadrom var. Delgado, Ricardinho, Nobre, Koray ve Gökhan Zan gibi futbolcular Avrupa'nın büyük takımlarında bile yok. Kadro yönünden hiçbir sıkıntımız yok. Bizim ihtiyacımız olan şey zaman. Bu oyuncuların hepsi çok iyi ama çoğu ilk kez bir arada oynuyor. Takımı ve sistemi tanımaları için biraz zaman gerekiyor. Göreceksiniz, kısa bir süre içinde fırtına gibi esen bir takım olacağız" diye konuştu. Taraftar bana inanıyor Jean Tigana, Beşiktaş taraftarının da kendisine güvendiğini ve inandığını ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı: "Karşılaştığım bütün taraftarlar bana güvendiklerini söylüyor. Beşiktaş, geçen yıl İnönü Stadı'ndaki her maçta ıslıklanıyor, protesto ediliyordu. Bu sezon mağlup olsak bile alkışlanıyoruz. Demek ki, doğru yoldayız. Taraftar yaptığımız işleri beğeniyor." ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- kaynak :: Kartalhaber.com :: |
şu anda yapılacak en iyi şey de zaten destek vermektir. tigana yı göndermek kulübü kaosa sürüklemekten başka bişey değildir. biz taraftarlarada destek vermek düşer... |
evet inanıyoruz.!! tigana nın iyi niyetinden ve takımı başarıya taşıyacagından şüphemiz yok ... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|