![]() |
Alıntı:
Atif Kececi random secilmis bir isim, onun yerine Turgay Demir veya baska birisini de yazabilirsin. Ayrica I.Akin konusu sikmaya basladi artik, ya artik parlasin ve bizi utandirsin ya da birsey olmayacagi anlasilip kiralansin ki forma giyip kendine gelsin. Bu sekilde gitmiyor ama. Bu arada birkac yazi hatasi yapmisim, ozur dilerim, bir daha dikkat edecegim.;) |
tigana sonunda doğruyu bulmaya başladı 2.devre inşaallah istediğimiz gibi kadro olucak. önce sistem değişti ibrahim a. 11 de oynamaya başladı. birde ricoyu takıma monte etse runje+kleberson+bobo nun yerine kale+defans+önlibero+forvet alınmalı. yarısı şimdi (defans ve ortasaha) sezon sonu(kale+forvet) |
Alıntı:
|
Ibrahim Akin dun hakikaten iyiydi, hakkini da vermek lazim. Yedigi kirmizi kart amatorce ama bu tur hatalar normaldir, fazla ustune gitmemek lazim. Su ana kadar hep Delgado'yu solda dusunuyordum ama Burak boyle devam ederse sag tarafa gececek Delgado. |
4 adam lazım 4 üde yabancı 1-kale 2-defans stoper 3-ön libero 4-forvet -------------------------------1----------------------------------- --------------------gökhan---------------2------------------------ ibrahim t.-------------------------------------------ibrahim ü.------ -------------------koray---------------3--------------------------- -------------------------------rico--------------------------------- delgado------------------------------------------------ibrahim a.--- -------------------------------4------------------------------------ |
umarım tigananın arkasında durur başkan |
tigana gönderilecek haberleri rafa kalktı yine ama leverkusen maçı çok önemli,ters bir skorda tekrar tigana gönderilmeli mi kalmalı mı tartışmaları başlar |
TİGANA ZAMAN'A KONUŞTU Futbolcularıma PAF takımında öğretilmesi gerekenleri öğretiyorumHerhangi bir 90 dakika bitiminde ağzında kürdanı, yeşil çimler üzerinde yürürken kimileri için takım yönetmekten bîhaber Mali asıllı Fransız, kimilerine göre ise diktiği fidanları büyütmek adına rüzgârı karşısına alıp, savrulup gitmemeleri için direnen bir futbol bahçıvanı.http://medya.zaman.com.tr/2006/12/13/tigana.jpgBeşiktaş'ın Fransız çalıştırıcısı Jean Tigana, Siyah-Beyazlı takımın geleceği adına Burak, Serdar, İbrahim Akın ve Mehmet Sedef'i büyütmeye çalışırken, kovulma tehlikesini de göze alıyor. İki üç yıl sonra meyve vereceğine inandığı gençleri takım yapmaya çalışan Tigana, UEFA Kupası'nda Bayern Leverkusen ile oynanacak Avrupa maçı öncesi sorularımızı cevapladı. ZAMAN GAZETESİ [İnternetin İlk Türk Gazetesi] *-*Futbolcularıma PAF takımında öğretilmesi gerekenleri öğretiyorum |
lucescu gelmiyecekse tigana ile sonuna kadar devam edilmeli |
Gelecegi düsünüyorum Siyah beyazli takima geldigi günden bu yana yönetimin de destegi ile takimda operasyon yaptigini kaydeden Tigana, Abeda ile yaptigi görüsmede su ifadelere yer verdi: "Besiktas’a geldigim ilk gün baskan ve yönetim kurulu ile yaptigimiz toplantida ileriye yönelik çalismalarimiz ve projelerimizi konustuk. Ilk iki yil Besiktas’in basarisindan ve sampiyonlugundan bahsedilmedi. Hatta sampiyonluk istenmedi. Geçen sezon Fenerbahçe’ye iki gol atan Sergen ile kaleci Cordoba, Tümer, Okan, Ahmet Hassan gibi oyunculari göndererek genç bir ekip olusturup, gelecege yönelik çalismalar içine girdim." Besiktas’in yeniden yapilanma projesinde yönetim kurulundan istedigi tüm oyuncularin kadroya dahil edildigini söyleyen Tigana sözlerini söyle sürdürdü: "Besiktas’ta yasli oyuncular ile isim olmadigini söyledim ve gelecek vaadeden yildizlari, Ikinci Lig’den Burak ve Serdar Kurtulus’u aldirdim. Avrupa’daki tüm kulüplerin pesinden kostugu Arjantinli orta saha oyuncusu Delgado’yu Besiktas’a kazandirdim. Iddia ediyorum, Delgado gönderdigim Sergen’den daha fazla özellikleri olan oyuncu. Ancak sabretmek gerek. Geçirdigi sakatliklar yüzünden sezon basindan bu yana bir türlü istenilen performansi gösteremedi." Ne olursa olsun istenmedigi yerde kalamayacagini da sözlerine ekleyen Tigana, "Baskan Yildirim Demirören iki gün Paris’te beni ikna etmek için ugrasti. Yöneticiler benden takimi gençlestirmemi istediler. Ancak takim sezon basinda istikrarsiz olunca elestiriler basladi. Gençlerbirligi maçi sonrasinda havaalaninda yaptigim konusma yönetimin hosuna gitmemis. Yönetim kurulu benimle çalismak istemeyebilir. Çünkü olaganüstü kongrede üyelerine hesap verecek. Ben profesyonel bir teknik adamim. Avrupa’da bir çok takim pesimdeyken Türkiye’ye geldim. Istemezlerse yapacak bir seyim yok" dedi. Kaynak: Hürriyet |
Tayfur kolları sıvadı Beşiktaş'ta Zeki Önaltı'nın yerine Teknik Direktör Jean Tigana'nın yardımcılığına getirilen Tayfur Havutçu, hemen kolları sıvarken siyah-beyazlı futbolcuları tek tek arayarak ikinci yarı için inançlı olmaları gerektiğini söyledi. LİGTV Beşiktaş muhabiri Atakan kurt'un yaptığı habere göre, Tayfur'un fizik kondüsyon olarak eksik olan futbolcuları da özellikle uyardığı ve " Tigana sizlere özellikle çalışma programı verdi. Uygulamanız sizin yararınıza olacaktır. Çünkü Antalya da sizlerin çalışıp çalışmadığınızı hemen anlayacaktır ve buna göre forma şansı verecektir"diye uyardığı da öğrenildi. Bu arada yarın akşam saatlerinde İstanbul'a gelecek Tigana'nın 2 ocakta yöneticilerle biraraya gelip yaptığı açıklamalar,transferler ve geleceği ile ilgili geniş kapsamlı bir toplantı yapacağı ifade edildi. Beşiktaş 2 ocakta Nevzat Demir tesislerinde toplanacak akşam saatlerinde de devre arası kampını geçirmek üzere Antalya Belek'e gidecek. Bu arada sakatlıkları büyük oranda geçen Gökhan Zan,Delgado ve Mustafa Doğan'ın da Antalya'da takımla birlikte çalışmalara katılabileceği açıklandı. |
Jean Tigana hk. 1- Stoper Baki'yi 8 hafta sol bek oynatarak, koridor olan oyuncusunu taraftarıyla karşı karşıya getirdi. 2- Sağ bek Serdar Kurtuluş'u teknik kapasitesi sınırlı olduğu, yaratıcılığı hiç olmadığı halde orta üçlüde oynattı. 3- Orta dörtlü sağ kanat oyuncusu Ali Tandoğan'ı aklına estikçe, Milli Takım'ın stoperi İbrahim Toraman'ı sürekli sağ bek oynatarak, rakiplere hücum kolaylığı sağladı, Beşiktaş'ın ise hücum organizasyonunu sıfırladı. 4- Pas hatalarıyla takımın dengesini bozan Kleberson da 15 hafta ısrar etti. 5- Antalya'da forvetin sol arkasındaki başarılarıyla parlayan Burak'ı sağ açıkta oynatarak verimini düşürdü. 6- F.Bahçe'de 3 sezonda 46 gol atan Nobre'nin "adam kovalama" görevi vererek "1 gol"de kalmasına sebep oldu. 7- Dünya yıldızı Ricardinho'yu haftalarca yedek soyundurarak, kendisi gibi uyum sorunu olan Delgado'yu orta alanda tercih etti. Yanlış kadro, sistem, taktik ve oyun kurgusuna paralel olarak pres, tempo ve saha içi organizasyonunda yetersiz kalan Beşiktaş, pozisyon bulmakta zorlanıyordu. Bu zorluğun bir başka nedeni; hücuma hazırlık paslarının çokluğu, pasların isabetsizliğiydi. |
Zico belki ondan da fazla hata yapmistir, ama sonucta takimi bizimkisinde cok daha kaliteli ve lider, ona hic elestiri gelmiyor... |
Alıntı:
1 Dogru, fakat Baki stopere veya yedege gectikten sonra da sol kanadimiz islemedi ve savunmada sorunlar devam etti, herseyi tek oyuncuya baglamak kolay, ama savunma takim olarak yapilir. 2 Serdar Kurtulus sonucta orta alanda yildizini parlatti ve eksik bolgeye ilac oldu, bence hic de fena olmadi. 3 A.Tandogan'in sagbek ve Toraman'in stoper oldugu maclarda da savunmamiz hakikaten muhtesem oynamisti, ozellikle Antalya macinda rakibe tek pozisyon vermedik. Tabii, devsiriyor diye Tigana'yi elestirenler normalde sagacik olan Tandogan'in sagbek oynamasini istemeleri biraz garip kaciyor ama olsun. 4 Kleberson'un alternatifi olarak Fahri daha da kotu oynadi, hatta sakatlaninca forumda herkes Kleberson geri gelsin diye dua ettigini hatirliyorum, ama bence de Kleberson'un performansi yetersiz, ama su anda teknik direktorun yapabilecegi birsey yok ve yoktu zaten. 5 Buragi 2 mac solda oynatti diye adami deli ilan edenler simdi Buragin Antalya'da solacik oynadigini soyluyor, cok ilginc. Buragin cok bolgede oynadigini bilirim ama sol acik oynadigini da hic duymamistim, ama bir gercek var ki Burak en iyi maclarini sagda oynadi. 6 Nobre'yi yeterli kullanamadigimiz dogru ama I.Uzulmez ve I.Toraman ile anca bu kadar oluyor iste. Back'leri biraktim, A.Tandogan disinda gercek wingerimiz bile yok, Burak ve I.Akin bencillikten Nobre'yi olduruyor. 7 Ricardinho ilk yarida Delgado kadar ilk 11'de basladi ve ilk oynadigi maclarinda cok kotuydu. Bu ne bicim dunya yildizi diye soran kisiler oldugunu hatirliyorum, sonucta dogru olani yapti ve onu yedege cekti. Boylece fizik-kondisyon acisini kapatmasina neden oldu, hirslandi ve takimi daha iyi taniyip bomba gibi donus yapti, tabii Rico'nun dunya kupasindan sonra hic antrenman bile yapmadan geldigini de bilmezsiniz siz simdi. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sacma sapan konusmaya basladiniz yine, transferi antrenorun yaptigi nerde goruldu? Tigana scout mu transfer komitesi baskani mi yoksa bu takiminin teknik direktoru mu? Zico kendi ulkesinden adam bulup mu getirdi, Gerets genc bir Belcikaliyi bulup mu getirdi? Ayrica Tigana Mavuba, Cygan, Boumsong gibi isimleri istemedi mi? Hepimizi biliyoruz istedigini ve yonetimin butcesi hakkinda sikayet ettigini, bu transferler gerceklesmemis ise ve kadro kalitesiz ve yetersiz ise sorumlu yonetimdir, Tigana degil. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
4.000.000 Jean-Alain Boumsong - Transfermarkt.de boumson 4 milyon euroya maloldu juveye klebi satmak kolay mı o kadar kaça satcan biraz dediğin en az 3-4 milyon euro mavuba 5 milyondan aşağıya malolmaz |
Alıntı:
|
Alıntı:
Delgado'yu Ulker aldi. Ayrica Rico'yu aldigimiza ve diger transferleri yapamdigimiza gore butce yetmedi demek ki. Ayrica MAvuba, Boumsong gibi oyuncularin fiyati bonservis olarak 4-5 milyon eurodan baslar, Corinthians'in gozden cikardigi 2 milyon dolarlik Ricardinho gibi degildir! |
ya ben anlamıyorum artık maçta bulduğumuz pozisyon sayısını tutar olduk önceden her atakta tehlikeli olan beşiktaş gitti şimdi maç başına en fazla 5-6 pozisyon bulabilen takım geldi. tigananın buna artık çözüm bulması lazım |
tigana çok yanlış oyuncu seçimi yapıyor.bakiyi yerinde oynatmadı ve bakiyi harcadı...sonra klebersonu yerinde oynatmadı onu da harcadı... kim gelse yerinde oynatmıyor..oyuncuları köreltiyor... |
Alıntı:
2- Serdar Kurtuluş önliberoda kendini kanıtladı, çok da güzel oynamaya başladı. Kendisini ve onu önlibero mevkiisinde deneyip verim alan Tigana'yı kutluyorum. Umarım Serdar bu müthiş çıkışını ve disiplinini devam ettirip daha da başarılı olur. 3- Burda lafın banaysa 3'ü tekrar iyi oku ve anlamaya çalış. İ.Toraman'dan da A.Tandoğan'dan da sağbek olmaz demek istiyorum. 4- Kleberson...;) Fahri bence BJK'de oynayacak kapasite ve klasta değil. 5- Solaçık değil. Forvet. Sol forvet ama biraz ortasahaya dönük. 6- ok. 7- "Rico'nun dunya kupasindan sonra hic antrenman bile yapmadan geldigini de bilmezsiniz siz simdi." Herşeyi sen bilirsin zaten... |
Alıntı:
1 Baki gibi agir 1000 tane bek var. Gallas, Abidal, Chivu, say say bitmez. I.Uzulmez'in sezon basindaki formu bu kadar iyi degildi, en azindan denenebilirdi. Zaten Uzulmez de orta alanda oynuyordu, ama simdi en azindan idealini bulduk. 3 Ikisinden de olmaz, ama cikip kendi oynayacak degil ya. Mutlaka biri oynayacak ve bence en dogrusu I.Toramandir. 4 Bence ikiside ilk 11 icin yetersiz, Kleberson kafasini verirse bence cok iyi oynar, ama Fahri anca yedek olur. Cok calismasi lazim. 7 Ricardinho bunu kendi soyledi roportajinda. Sen de Ricardinho'dan iyi bilmiyorsundur ya? |
Ben hep güvendim hepte güveneceğim.Forza beşiktaş |
tigana nın bir tane bile deplasman taktiği yok geçen maçta serdar ı alıp burağı koyarak gösterdi ki deplasman için en ufak bi taktik geliştirilmemiş |
Adam evinde ii oynayan kadaroyla deplasmanda da ii oynayacak sanıyor aynı kadroyu çıkartıyor birde deplesmanlarda bir taktk bulması lazım...... |
Deplasman recetesi lazim tiganaya |
Alıntı:
|
Teknik ekibe ihtar cezası Beşiktaş teknik kadrosuna PFDK'dan ihtar cezası. Siyahbeyazlılarda Tigana, Ali Gültiken, Tayfur Havutçu ve Guy Stephan; İnönü'deki Denizlispor karşılaşmasında akreditasyon kartlarını müsabaka boyunca görünebilir şekilde takmayarak talimatlara ayrıkı davrandıkları için uyarıldılar. http://ads.sabah.com.tr/adserver/vie...Q1NA%3D%3D |
Yeter Artık Tigana!!! Kürdanın, ofsayt taktiğin,runjen,delgadon ve daha binbir rezaletinle 2 yıldır kahır çekiyoruz seninle çek git artık! beşiktaşlı 14 yönetici var hepsi zengin adamlar, aralarında para toplayıp versinler tazminatını, kulübün kasasından versinler onada razıyım!! |
sakin ol arkadaşım....haklısın...ama biras daha sakin ltfenn |
o kürdanina en cok SINIR OLYUM |
Alıntı:
|
ya bencede krediyi tüketti artık ya her hafta rakiplerin puan kaybediyo bizde kaybediyoz... sezon sonu gitse iyi olcak galba |
............................. o kadar çok konuşuldu ki artık bu konu..........bizi tiganaya mahkum ettiler |
............................. o kadar çok konuşuldu ki artık bu konu..........bizi tiganaya mahkum ettiler |
Türkiye`de Saat: 19:36 . |