|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Oyun Alanı | Ajanda | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et XML | RSS | |
08-03-2008, 15:59 | #1 | ||
Tecrübe Puanı: 27 |
engellim com ‘mu..? sakın tıklamayın ! engellim.info!!tıklamayın Tanımadığınız birini msn’e eklemeniz başınıza çeşitli olumsuzluk ve dertler açabilir! İşte msn çetelerinin son tuzağı: ”Arkadaşlar Bugünlerde hiç tanımadığınız biri sizi msn’ize onu eklemenizi isterse sakın kabul etmeyin. Kabul ettiğiniz taktirde kim olduğunu öğrenmek isteyeceksiniz onun cevabı hazır bütün mesajları beni engellemişsin inanamıyorum www engelim .com a gir de bak diye mesaj gelir sakın o adrese girmeyin şayet girmişseniz söylenenleri yapmışsanız size tavsiyem hemen şifrenizi değiştirmeniz. MSN listesine girdiğiniz birisi, sizi daha sonradan engellediğinde, kendi listenizde o kişiyi hep çevrimdışı görürsünüz. Uzun süredir listenizde çevrimdışı olan birisi, içinize kuşku düşürebilir ve “Acaba beni engelledi mi?” sorusunu bile aklınıza getirtebilir. Aslında cevap oldukça basit; sizi engelleyenlerin kimler olduğunu asla göremezsiniz. Ama bazı uyanık web siteleri, sizi engelleyenleri göstereceğini söyleyerek hain tuzaklar kuruyorlar. Sizden Şifrenizi İstiyorlar Bu kadarla sınırlı kalsa iyi. E-posta adresinizi ve şifrenizi alan bu site, hemen MSN listenizdekilere de ulaşmaya çalışıyor sizin adınıza ve bu zincir, uzamaya devam ediyor. Ne Yapmak Gerekiyor? Microsoft’un dışında hangi site olursa olsun, kesinlikle şifrenizi bir web sitesine vermeyin. Arkadaş listenizden gelen otomatik reklam mesajlarını ciddiye almayın. MSN üzerinden gelen dosyaları açmadan önce virüs testinden geçirin. Anti virüs yazılımınızı mutlaka güncel tutun. ”Arkadaşlar bu sıralar çok yayılmaya başladı banada bugün geldi bu mesaj… birisi sizi msn ye ekliyor “hayırdır beni engellemişsin burdan baktım www.engelim.com”diyor ve sizde tıklıyorsunuz virüs geliyor sakın kanmayın dikkatli olun.tıklarsanızda HEMEN şifrenizi değiştirin.” KONUYLA İLGİLİ BAŞKA BİR HABER DAHA: Uzmanlar, “Terörü lanetliyoruz. Herkesi Birlik olmaya çağırıyoruz” maili ve [email protected] adresine karşı uyarıyor. İnternet sitelerinde ve msn adreslerine gönderilen maillerde, ‘Tanıdığınız veya tanımadığınız birinden size’, ‘Terörü Lanetliyoruz. Herkesi Birlik Olmaya Çağırıyoruz’ konulu bir mail gelirse sakın açmayın. Çünkü içinde bulunan .pps (Powerpoint) sunusu olan mailde dosya açıldığı zaman tamamen zararsız ve milliyetçi gibi görünen bir Powerpoint sunusu eşliğinde sözde terör karşıtı resimler ve yazılar çıkıyor. En sonun da ise, bunun PKK tarafından yapıldığını ve tamamen aldatmaca olduğunu içeren Türkiye karşıtı Kürdistan yanlısı bir resimle (bölünmüş Türkiye ve Kürdistan haritası) bütün sisteminizin çöktüğünü, bilgisayarınızdan bütün verilerin silindiğini söylüyor. Ve artık çok geç kaldınız bütün verileriniz siliniyor. Silinmeden önce de açıldığı ilk anda msn listenizdeki tüm arkadaşlarınıza maili yolluyor. Yine aynı şekilde msn listenize [email protected] eklenmek isterse sakın kabul etmeyin. Bu da yine aynı kişilerin kullandığı mail adresi ve eklediğiniz anda bütün adres defteriniz kürt hackerların eline geçiyor. Siz kabul etmeseniz de virüslü bir dosyayı bilgisayarınıza yolluyor uyarısı yapılıyor. ve kendi öenerilerim ilk önce bu duruma yakalnırsanız parola dısında gizli yanıtınızıda deiştirin YAKALANMASANIZ BİLE MSN Zİ KAPATIP "PAROLAMI UNUTTUM" SECENEGINE TIKLAYIN KENDINIZE BIR POROLA SIFIRLAMA İLETİSİ ATIN MSN NIZI ACIN İLETİDEKI LİNKİ KOPYALAYIP PC NIZDE BI METIN BELGESINE YAZIN MSN NIZIN HACKLENDIGINI DUSUNDUGUNUZDE YADA HACKLENDIGINDE BU LINKE TIKLAYIP PAROLANIZI GERI ALABILIRSINIZ NOT:HER LİNK 1 DEFA KULLANILABILIR EGER BOYLE Bİ DURUMDA KALIRSANIZ HEMEN ENGELLEYIN VE MSN DEKILERI BILGILENDIRMEK İÇİN E-MAİL ATIN CUNKU ONLARDA TEHLIKEDE
__________________ Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene ! Karakteriniz, Şöhretinizden Önemlidir. Karakteriniz, Siz Ne İseniz Odur... Oysa Şöhretiniz, Başkaları Sizi Ne Sanıyorsa Odur. | ||
|
08-03-2008, 16:14 | #3 | ||
Banned Üyelik tarihi: Nov 2007
Tecrübe Puanı: 0 | Teşekkürler... | ||
08-03-2008, 16:14 | #4 | ||
Tecrübe Puanı: 27 | sırf konuyu ilk sıralarda tutmak için 2de1 msj yazıom okuyun sizin yararınıza okumazasanız sız bılırsınız umrumda deil ben burda faydalı bısıyler yapmak için calısıom siz..:@
__________________ Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene ! Karakteriniz, Şöhretinizden Önemlidir. Karakteriniz, Siz Ne İseniz Odur... Oysa Şöhretiniz, Başkaları Sizi Ne Sanıyorsa Odur. | ||
08-03-2008, 16:17 | #5 | ||
Anti-pop Üyelik tarihi: Nov 2007
Tecrübe Puanı: 18 | teşekkürler ben bunu daha önce maruz kalmıştım bi msn adresim giit bu şekilde arkadaş cok haklı hepsini okuyun ve uygulayın | ||
08-03-2008, 16:48 | #8 | ||
Eye For An Eye Üyelik tarihi: Apr 2006
Tecrübe Puanı: 40 | bu aralar çok uğraşıyolar...dikkatli olmak lazım...saol bilgiler için... | ||
08-03-2008, 17:11 | #9 | ||
Tecrübe Puanı: 19 | biliyordum bunu ginede tşklr paylsım ıcın herkes dikkat etsın | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://besiktasforum.net/forum/teknoloji-and-internet/55543-dikkat-dikkat-dikkat/ | ||||
Mesaj Yazan | For | Type | Tarih | |
Untitled document | This thread | Refback | 09-03-2008 11:45 |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
| |