Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Gündem Dışı > Teknoloji

Teknoloji Bu Bölümde Uydu vb. teknolojik gelişimler izlenir.

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27-01-2007, 13:36   #1
B J K
 
odin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Windows Xp Güvenlik

Windows XP Güvenlik

Windows XP yi sorunsuz kullanmak sizin sistemi nasıl kullandığınıza bağlıdır.Bu sitede yazdığım dökümanların hepsi sisteminizi en iyi şekilde ve güvenli bir biçimde kullanmanızı sağlamaktadır.
Sırasıyla Windows Xp güvenlik için yapmanız gerekenler
1. Format
* Internet bağlantınızı kapatın ve format atarak yeni bir windows xp kurun.
* Kurduğunuz sistemde sp1 ve sp2 güncelleştirmeleri kesinlikle olmalı.
* Internet bağlantınızı açın. Kullandığınız sistem orjinalse son güncelleştirmeleri yükleyin.
2. Adsl modem ile internete bağlanıyorsanız Adsl Güvenlik yazısını okuyun.
3. Eğer açıksa windowsa ait olan 135 -- 137 138 139 -- 445 portlarını kapatın.
4. Gerekli windows servislerini kapatın.
5. Windows Xp için gereken diğer güvenlik ayarlarını yapın.
6. Windows Xp içinde bulunan bir güvenlik ilkesi PingBlock yapabilirsiniz.
7. ActivePorts - Antivir(Avira) - Kerio Personal Firewall - WebClean - Adaware programlarını kurun.
8. Şifre, mail ve bunları çalmak isteyen kişilerin neler düşündüklerine dair hazırladığım dökümanları okuyun. Eğer bu dökümanları okumaz veya uygulamazsanız üst maddelerde yaptığınız güvenlik ayarları hiçbir işinize yaramaz.
9. Crack, warez, veya adult sitelerine giriyorsanız kesinlikle antivirus ve firewall programlarınız çalışır durumda olsun. Genellikle virus, trojan vb.. birçok zararlı yazılım bu tür sitelerden bilgisayarlara bulaşmaktadır ve çoğu internet kullanıcısı gerekli önlemleri almadığı için bu soruna çözüm bulamamaktadır.
10. Unutmayınki internette, forumlarda, sağda solda, veya arkadaşlarınızdan duyduğunuz Windows işletim sistemleri oldukça güvensiz korumasız ve çok kötü bir sistemdir laflarına inanmayın.Windows kullanıcılarının biliçsizliği ve birçok virus,trojan ve zararlı yazılımın bu işletim sistemi için ortaya çıkması bu izlenimi vermektedir. Örnek olarak dünyada 1 milyar bilgisayar kullanıcısı olduğunu varsayalım bunların 900 milyonunun windows kullanması birilerinin bu sisteme düşmanlık beslemesi için önemli bir sebeptir.Ortada bir rant kavgası vardır.Bu kavgada pay almak isteyen bazı gruplar biliçli olarak windows işletim sistemi üzerine zararlı her türlü yazılımı piyasaya sürerek milyonlarca kişinin bu sisteme olan güvenini sarsmak için uğraşmaktadır.Diğer işletim sistemlerini kullanan insanları incelediğinizde kendi aralarında bile her zaman bir üstünlük kurma ve kavga vardır.Bu yüzden kullandığınız sistemi tanıyın ve sahip çıkın.Bu arada diğer işletim sistemlerinide gözden geçirip öğrenmek kendinizi geliştirmek için güzel bir yoldur.
11. Windowsun üzerine konuşulan diğer bir konu ise casus yazılımlar ve hakkımızda toplanan her türlü bilginin microsoft tarafından windows içindeki bazı progr*****lar yardımıyla belli bir noktaya iletilmesi.Bu konu doğru olabilir çünkü windows kapalı bir sistemdir. Bu konuyu birde diğer taraftan düşünürsek; isteyen bir kişi veya kuruluş sizin hakkınızda bilgi toplamak istiyorsa bunun birçok çeşit yolu vardır telefon dinleme, elektronik aletlerinizin uzaktan izlenilmesi, micro ses sistemleri veya kameralarla gözetlemek gibi. Windows bunu daha büyük bir kesim içinde ve daha çabuk yapıyorsa bu windowsun suçu değil Şunuda belirtmek gerekiyor Hotmail, Yahoo , Google gibi büyük şirketlerin hepside internet kullanıcılarına verdiği ücretsiz hizmetlerde arşivleme yapmaktadır.
odin Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-01-2007, 13:37   #2
B J K
 
odin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Windows XP 'de Bazı Servisleri Kapatmak



Bilgisayarım sağ tıkla Yönet --> Bilgisayar Yönetimi penceresinden Hizmetler ve uygulamalar --> Hizmetleri seçip sağ taraftaki çalışan bazı servisleri kapatmaya başlayalım.
Kapatmak istediğiniz servis üzerine tıklayın ve açın. Ilk olarak "Durdur" daha sonra --> Başlangıç türü bölümünden "Devre Dışı" nı seçili hale getirin. En son olarak Uygula ve Tamam diyerek işlemi sonlandırın.
Kişisel olarak kapattığım servisler aşağıda
* Yardım ve Destek
* Uzaktan Yordam Çağrısı (RPC) Konumlandırıcı
* Uzaktan Kayıt Defteri
* Telnet
* Sunucu
* Otomatik Güncelleştirme
odin Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-01-2007, 13:38   #3
B J K
 
odin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Adsl Modem Güvenlik

Sizi Internete bağlayan ve bilgisayarınızla internet arasındaki en önemli donanım ve yazılım Adsl modemlerdir.
Kullandığınız modem seçimi çok önemlidir. Benim tavsiyem ethernet + router + USB özellikli adsl modemler, port olarakta çoklu port seçeneği olan modeller seçilebilir.
Sadece USB özelliği bulunan modemlerden uzak durun. Çünkü USB modellerde router özelliği olmadığı için windows sistemlerin güvenliği için önemli olan portlar açıktır ve saldırılara maruz kalma olasılığınız çok fazladır. Bilgisayar ve internetle yeni tanışmış bir kullanıcının bilgisayar güvenliği konusunda bilgisi olmadığı için bu tehlikenin önüne geçemez. USB modem kullanananlar için en önemli tavsiyem firewall kullanmalarıdır.
Benim şu anda elimde olan modemler Cnet 4 port + ethernet + router + usb ve USrobotics 4 port + ethernet + router + usb

Adsl Modem Güvenlik için maddeleri sıralamaya başlayalım
1. Ilk olarak Windows Xp Güvenlik dokümanını okuyun.Tüm dökümanların birbirinle olan bağlantısını unutmayın.
2. Adsl modem ayarlarına bağlanmak için kullandığınız şifreyi modem ayarları içindeki admin şifre bölümünden değiştirin. Telekom adsl başvurusunda size verilen kullanıcı adı ve şifrenizi adsl kota sitesinin girişinde kullanarak http://adslkota.ttnet.net.tr/adslkota/login.jsp açılan menüden şifre değişikliğini seçin ve şifrenizi değiştirin.Değiştirdiğiniz bu şifreyi modem ayarlarında kullanıcı adı ve şifre olan bölüme yeni şekliyle ekleyin.
3. http://scan.sygate.com/quickscan.html Bu siteye girerek açık portunuzun olup olmadığını kontrol edin. Çoğu modemde bulunan Misc (Miscellaneous) Configuration bölümünden Ftp (21) ve Telnet (23) portları default açık olarak gelmişse disable yaparak kapatın.
4. Misc (Miscellaneous) Configuration bölümünde veya modeminizi markasına göre başka bir bölüm içindede olabilir. DMZ ve DMZ Host Ip seçeneği varsa DMZ yi enabled olarak aktif hale getirin ve DMZ Ip adresi olarakta bilgisayarınızda kullanmadığınız herhangi bir local ip adresini verin.Örnek olarak kullandığınız bilgisayar 10.0.0.20 veya 192.168.2.10 adresini kullaniyorsa DMZ Host ip adresini 10.0.0.50 veya 192.168.2.60 yapın.
Böylece internetten gelebilecek bir bağlantı veya ping isteği otomatik olarak olmayan bir Ip adresine yönlenecektir. DMZ i enabled yapmakla tüm portları açmış oluyoruz fakat yönlendirme yaptığımız ip üzerinde herhangi bir bilgisayar olmadığı için dışarıdan erişimler yanıtsız kalıyor. Ethernet + routerlı modemlerin en güzel yanı bu işte.
5. Misc (Miscellaneous) Configuration bölümünde başka bir ayar ise (modem markasına göre bulunduğu yer değişebilir) Adsl modem ayarlarına bağlandığınız portu değiştirebilirsiniz. Örnek http://10.0.0.2 den veya http://192.168.2.1 den modem ayarlarına bağlandığınızda 80 portunu kullanmış oluyorsunuz. 80 olan portu 1000, 6000 veya kendinizin belirlediği bir portla değiştirme imkanınız vardır.
6. Kullandığınız modemin firewall seçeneği varsa modem ayarları kısmından bu seçeneğide aktif edebilirsiniz.
7. Yukarıdaki ayarları yaptığımız bölümler tüm adsl modemlerde aynı olmayabilir veya hiç olmayabilir. Yapabildiğiniz güvenlik ayarlarını tamamladıktan sonra kullandığınız adsl modem hakkında google arama motorunu kullanarak veya modem ayarlarını inceleyerek daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.
odin Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-01-2007, 13:38   #4
B J K
 
odin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Windows XP üzerinde Güvenlik Ayarları - 2


1. Bilgisayarım sağ tıkla Özellikler --> üst menüden Uzak bölümüne girip "Bu bilgisayardan Uzaktan Yardım isteklerinin gönderilmesine izin ver" kutusunun işaretini kaldıralım --> Uygula
Not: Eğer siz veya dışarıdan başka bir arkadaşınız bilgisayarınıza dışarıdan yardım amaçlı bağlanmak isterse ayarı tekrardan eski haline döndürmeniz gerekmektedir.

2. Menüden Otomatik Güncelleştirmeler --> Otomatik güncelleştirmeleri kapatı seçelim --> Uygula ve Tamam
Not: Bu ayarın temel sebebi windows açıklarına karşı yapılan güncellemelerinde bazı açıklara sahip olabileceğidir.Hiçbir güncellemeyi hemen yapmamanızı tavsiye ederim bu işleyiş internetteki programlar veya bilgisayarınızda bulunan diğer programlar içinde geçerlidir.Güncellenen paketlerde ayrı bir güvenlik problemi olabilir ve bu açıktan yararlanan kişiler bilgisayar güvenliğinizi tehdit edebilir.

3. Ağ Bağlantılarım --> Ağ bağlantılarımı görüntüle -- Yerel ağ bağlantınızı seçin --> Özellikler --> Pencere içindeki "Microsoft ağları için dosya ve yazıcı Paylaşımı" kutusunun işaretini kaldırın Tamam diyerek pencereyi kapatalım.
Not: Bu ayarı yazıcı veya herhangi bir ağ paylaşımı olmayan kullanıcılar yapmalıdır.Aksi taktirde ilgili donanimlari ve paylaşımları kullanamazsınız.

4. Başlat --> Çalıştır komut satırına cmd yazalım --> DOS penceresine net user komutunu verelim eğer SUPPORT kullanıcısı görünüyorsa net user SUPPORT_388945A0 /delete komutuyla silelim --> Tekrardan net user komutunu verdiğimizde silinmiş olması gerekiyor.
Not: SUPPORT windows un içinde bulunan bir destek hizmetidir. Genel düşünce windows içindeki casus yazılımlardan birisidir.Windows içinde çeşitli casus yazlımların olduğu zaten biliniyor. Bu ayari internette çoğu sitede gördüğüm için eklemek istedim.SUPPORT windows içinde kullanıcı olarak görünür eğer isterseniz silmeden önce Bilgisayarım --> Yönet --> Açılan Bilgisayar Yönetimi penceresinden Yerel Kullanıcılar --> Users bölümü içinden görebilirsiniz.
odin Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-01-2007, 13:39   #5
B J K
 
odin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Active Ports Program Kurulumu ve Kullanımı


Kurulum bittikten sonra programı açalım üst menüdeki "Options" menüsündeki "Always On Top" seçeneğinin işaretini kaldıralım böylece program açıldığında devamlı olarak üstte bulunmayacak.
Tekrar Options menüsünden --> Update Speed --> High seçeneğini işaretleyerek programın verileri daha hızlı güncellemesini sağlayabiliriz.

Sol alt köşede bulunan
Terminate Process --> Pencere içinden son vermek istediğiniz bir bağlantıyı kapatmanızı sağlar.
Query Names --> Pencere içindeki seçtiğiniz bir bağlantının sorgusunu yapar.

Program açıldığında pencere içinde gördüğünüz
Process --> O anki kullanılan program
PID --> Programa verilmiş olan pid numarası
Local Ip --> Programın local ağda kullandığı ip adresi
Local Port --> Local ağda kullandığı port numarası
Remote Ip --> Programın internet üzerinden bağlandığı ip adresi
Remote Port --> Internet üzerinden bağlandığı ip numarasına ait port numarası
State --> Bağlantının durumunu gösterir. Listen(Bağlantı dinleniyor) , Established(Bağlı), Syn_Sent(Bağlanmaya çalışılıyor), Last_ack(Bağlantı Kabul edildi), Time_wait(Bağlantı koptu) seklinde olabilir.
Protocol --> TCP veya UDP olarak görülür.
Path --> Programın bilgisayarda hangi dizin altında çalıştığını gösterir
odin Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-01-2007, 13:39   #6
B J K
 
odin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Avira Antivir Personal Edition Classic Program Kurulumu ve Kullanımı


Scan (Virus Tarama)
Kurulum bittikten sonra sağ alt köşedeki antivir simgesine sağ tıklayarak "Start Antivir" seçeneğini seçin ve programı başlatın. Açılan pencerede üst menüden "Scanner" bölümüne girin ve virus kontrol yapmak istediğiniz dosyayı seçin ardından sol tarafta bulunan büyüteç simgesini tıklayarak scan işlemini başlatın.Tarama işlemi bittiğinde "End" seçeneğini tıklayarak programı kapatabilirsiniz.
Update (Güncelleme)
Sağ alt köşedeki antivir simgesini sağ tıklayın --> Start Update seçeneğini seçin kısa bir süre sonra programın virüs dosyaları güncellenmeye başlanıcak. Antivir programı güncelleme işlemini kendiside belirli aralıklarla otomatik olarak yapmaktadır.
odin Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-01-2007, 13:40   #7
B J K
 
odin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

WebClean Program Kurulumu ve Kullanımı



Internetten gelen cookie, resim ve websitelerine ait olan birçok dosya bilgisayarımızda bulunan belirli dizinlerde toplanır.Bu dizin ve dosyaların belirli aralıklarla temizlenmesi gereklidir hem güvenlik hemde kullandığımız sistemin bakımı açısından.
Webclean programı bu işlemi kolay ve hızlı bir şekilde yapar.Programı sıklıkla kullanmanızı tavsiye ederim.Webclean Windows98 sistemlerde çalışır fakat temizleme işlemi tamamlandıktan sonra programı kapatırken bir hata verdiğini gördüm bu yüzden sorunsuz çalıştığı sistem Windows XP dir.
odin Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 12:26 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580