|  12-10-2008, 10:56 | #1 | 
  | Banned 
				 Tecrübe Puanı: 0  |  |  BlackBerry Vodafone ile dağıtılacak  |  |  
    BlackBerry Storm'u ilk olarak Vodafone aboneleri  kullanacak.   Dokunmatik ekran yarışına BlackBerry de katılıyor. BlackBerry Storm'u ilk  olarak Vodafone aboneleri kullanacak. BlackBerry markasının sahibi RIM'in  patronu Lazaridis daha önce yaptığı açıklamada "Palm dokunmatik telefon tasarımı  denedi" diyerek iPhone'nun başarısız olacağını ima etmişti. Ancak şimdi  dokunmatik ekran akmına daha fazla uzak duramadı. BlackBerry 9500 Storm'un en  dikkat çekici özelliği yenilikçi dokunmatik ekranına parmakla dokunulduğunda, o  noktada belli belirsiz bir çökme meydana geliyor, bırakıldığında ise ekran eski  haline dönüyor. Vodafone Verizon Wireless ve RIM (Research In Motion) yeni  BlackBerry Stormmodelinin bu sonbaharda Avrupa, Hindistan, Avustralya ve Yeni  Zelanda'da Vodafone müşterilerine, ABD'de Verizon müşterilerine sunulacağını  açıkladı.  PARMAK EKRANA GİRDİ Bu hareket hafif bir tıklama sesiyle  kullanıcıya bir klavyenin veya bilgisayar faresinin tuşlarına dokunma hissi  veriyor. Böylece kullanıcı yapmak istediği işlemin cihaz tarafından  algılandığını gösteren fiziksel bir tepki almış oluyor. Bu ise dokunmatik  arayüzün kullanımının çok daha etkin olduğu bir yazı yazma deneyimi sunuyor.  Diğer BlackBerry telefonlarında da mevcut gezinme tuşlarına ("Phone", "Menu" ve  "Escape") ek olarak yeni BlackBerry Storm'da çoklu dokunuş, parmak darbesi,  parmak kaydırma ve ekrana çeşitli şekillerde dokunarak uygulanan diğer parmak  hareketlerini de algılama özelliği bulunuyor. 1400 mAh pil ile 3. Nesil  şebekelerde yaklaşık 6 saatlik konuşma süresi ve 15 günlük bekleme süresine  sahip.

__________________ ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!   | 
  |   |   |