![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Oyun Alanı | Ajanda | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et XML | RSS | |
|
![]() | #1 | ||
Guest
| SENSIZ YOK HICBIR SEY Ben yarinlarin daha guzel olacagina inaniyorum Seninle hep seninle olacagi icin Sen olacagin icin yarinlarimda Seni dusundukce ozanlasiyorum Optukce dokundukca diriliyorum yasamak nedir anliyorum Yasam sensin bunu biliyorum Zaman nedir ki yasam olmaktan ote yasanandan ote Seninle buldum zamani tattim zamani bildim zamanin onemini Dakikalar altmis saniye mi daha cok olmali yuz bin on bin Bu denli cabuk gecmemeli yillar Yuz yil bin yil yasamaliyim seninle Yazari:Bilinmiyor | ||
![]() |
![]() | #2 | ||
Guest
| ![]() BENCE SEN DE SIMDI HERKES GIBISIN Gözlerim gözünde aski seçmiyor Onlardan kalbime sevda geçmiyor Ben yordum ruhumu biraz da sen yor Çünkü bence simdi herkes gibisin Yolunu beklerken daha dün gece Kaçiyorum bugün senden gizlice Kalbime baktim da iyice Anladim ki sen de herkes gibisin Büsbütün unuttum seni eminim Maziye karisti simdi yeminim Kalbimde senin için yok bile kinim Bence sen de simdi herkes gibisin.. NAZIM HIKMET | ||
![]() |
![]() | #3 | ||
Guest
| ![]() DE GÜLÜM de gülüm! De ki: ela bir günde gelecegim istanbul darmadagin olacak, saçlarim darmadagin. Hepsi, darmadagin! üzülme gülüm! Toparlanacagiz, birlikte, ayaga da kalkacagiz, yürüyecegiz de gülüm hem de çelikten topragini dele dele hayatin! de gülüm! De ki: bitmistir umut, bitmistir sevgi, bitmistir güven! güven bana gülüm! sana bitmemisligi ögretecek, tattiracaktir hasretten-hakikaten-ten degistiren yüzüm! göreceksin gülüm! Bekle! hirslarimiz, acilarimiz gitgide ihanetlere hainlere, ezilmelere alisacak.. göreceksin-sevinçten aglayacaksin gülüm-ki iste o vakit bana-dogrudur!- sair olmak, seni sevmek pek çok yakisacak! bak! siirler var, mektuplar var, çocuklar var, sokaklar var, kediler! inan bana gülüm, ölüm yok bir tek! ölüm yok bize! ölüm inananlar için sessizce kara kapli kitaplardan çikartilacak.. göreceksin gülüm! Bekle! Göreceksin! artik hiçbir insan, hiçbir kavga ve hiçbirimiz bu dünyada, yapayalniz, umarsiz kalmayacak! KUCUK ISKENDER | ||
![]() |
![]() | #4 | ||
Guest
| SEN BENiM HiÇBiR SEYiMSiN Sen benim hiçbir seyimsin Yazdiklarimdan çok daha az Hiç kimse misin bilmem ki nesin Lüzumundan fazla beyaz Sen benim hiçbir seyimsin Varligin yoklugun anlasilmaz Galiba eski liman üzerindesin Nasil karanligima bir yildiz olmak Dudaklarinla cama çizdigin En fazla sonbahar otellerinde Üniversiteli bir kiz uykusu bulmak Yalnizligi öldüresiye çirkin Sabaha karsi öldüresiye korkak Kulagi çabucak telefon zillerinde Sen benim hiçbir seyimsin Hiçbir sevismek yasamisligim Henüz bos bir roman sahifesinde Hiç kimse misin bilmem ki nesin Ne çok çigliklarin silemedigi Zaten yok bir tren penceresinde Sen benim hiçbir seyimsin Yabanci bir sarki gibi yarim Yagmurlu bir agaç gibi islak Hiç kimse misin bilmem ki nesin Uykumun arasinda çagirdigim Çocukluk sesinle aglayarak Sen benim hiçbir seyimsin ATILLA ILHAN | ||
![]() |
![]() | #5 | ||
Guest
| ![]() HERSEY SENDE GiZLi Yerin seni cektigi kadar agirsin Kanatlarin cirpindigi kadar hafif.. Kalbinin attigi kadar canlisin Gozlerinin uzagi gordugu kadar genc... Sevdiklerin kadar iyisin Nefret ettiklerin kadar kotu.. Ne renk olursa olsun kasin gozun Karsindakinin gordugudur rengin.. Yasadiklarini kar sayma: Yasadigin kadar yakinsin sonuna; Ne kadar yasarsan yasa, Sevdigin kadardir omrun.. Gulebildigin kadar mutlusun Uzulme bil ki agladigin kadar guleceksin Sakin bitti sanma her seyi,sevdigin kadar sevileceksin. Gunesin dogusundadir doganin sana verdigi deger ve karsindakine deger verdigin kadar insansin Bir gun yalan soyleyeceksen eger Birak karsindaki sana guvendigi kadar inansin. Ay isigindadir sevgiliye duyulan hasret ve sevgiline hasret kaldigin kadar ona yakinsin Unutma yagmurun yagdigi kadar islaksin Günesin seni isittigi kadar sicak. Kendini yalniz hissetigin kadar yalnizsin ve guclu hissettigin kadar guclu. Kendini guzel hissettigin kadar guzelsin.. iste budur hayat! Iste budur yasamak bunu hatirladigin kadar yasarsin Bunu unuttugunda aldigin her nefes kadar usursun ve karsindakini unuttugun kadar cabuk unutulursun Cicek sulandigikadar guzeldir Kuslar otebildigi kadar sevimli Bebek agladigi kadar bebektir ve herseyi ögrendigin kadar bilirsin bunu da ogren, SEVDIGIN KADAR SEVILIRSIN CAN YUCEL | ||
![]() |
![]() | #6 | ||
Guest
| ![]() AYRILIK SEVDAYA DAHiL Açilmis sarmasik gülleri kokulariyla baygin En görkemli saatinde yildiz alacasinin Gizli bir yilan gibi yuvarlanmis içimde kader Uzak bir telefonda aglayan yagmurlu genç kadin Rüzgar uzak karanliklara surmus yildizlari Mor kivilcimlar geçiyor daginik yalnizligimdan Onu çok ariyorum onu çok ariyorum Heryerimde vücudumun agir yanik sizilari Bir yerlere yildirim düsüyorum Ayriligimizi hissettigim an demirler eriyor hirsimdan Ay isigina batmis karabiber agaçlari gümüs tozu Gecenin irmaginda yüzüyor zambaklar yaseminler unutulmus Tedirgin gülümser Çünkü ayrilik da sevdaya dahil çünkü ayrilanlar hala sevgili Hiç bir ani tek basina yasayamazlar Her an ötekisiyle birlikte hersey onunla ilgili Telasli karanlikta yumusak yarasalar Gittikçe genisliyen yakilmis ot kokusu Yildizlar inanilmiyacak bir irilikte Yansimalar tutmus bütün sahili Çünkü ayrilmanin da vahsi bir tadi var Öyle vahsi bir tad ki dayanilir gibi degil Çünkü ayriliklar da sevdaya dahil Çünkü ayrilanlar hala sevgili Yalnizlik hizla alçalan bulutlar karanlik bir agirlik Hava agir toprak agir yaprak agir Su tozlari yagiyor üstümüze Özgürlügümüz yoksa yalnizligimiz midir Eflatuna çalar puslu lacivert bir sis kusatti ormani Karanlik çöktü denize Yalnizlik çakmak tasi gibi sert elmas gibi keskin Ne yanina dönsen bir yerin kesilir fena kan kaybedersin Kapini bir çalan olmadi mi hele elini bir tutan Bilekleri bembeyaz kugu boynu parmaklari uzun ve ince Simsicak bakislari suç ortagi kaçamak gülüsleri gizlice Yalnizlarin en büyük sorunu tek basina özgürlük ne ise yarayacak Bir türlü çözemedikleri bu ölü bir gezegenin soguk tenhaligina Benzemesin diye özgürlük mutlaka paylasilacak suç ortagi bir sevgiliyle Sanmistik ki ikimiz yeryüzünde ancak birbirimiz için variz Ikimiz sanmistik ki tek kisilik bir yalnizliga bile rahatça sigariz Hiç yanilmamisiz her an düsüp düsüp kristal bir bardak gibi Tuz parça kirilsak da hala içimizde o yanardag agzi Hala kipkizil gülümseyen sanki atesten bir tebessüm zehir zemberek ASKIMIZ ATiLLA iLHAN | ||
![]() |
![]() | #7 | ||
Guest
| ![]() SEVGILERDE sevgileri yarinlara biraktiniz çekingen, tutuk, saygili. bütün yakinlariniz sizi yanlis tanidi. bitmeyen isler yüzünden (Siz böyle olsun istemezdiniz) bir bakis bile yeterken anlatmaya herseyi kalbinizi dolduran duygular kalbinizde kaldi siz genis zamanlar umuyordunuz çirkindi dar vakitlerde bir sevgiyi söylemek. yillarin telaslarda bu kadar çabuk geçecegi akliniza gelmezdi. gizli bahçenizde açan çicekler vardi, gecelerde ve yalniz. vemeye az buldunuz yahut vakit olmadi BEHCET NECATIGIL | ||
![]() |
![]() | #8 | ||
Guest
| ASK bunca gün ah bunca gün görmeyi seni böyle kirilgan böyle yakin nasil öderim neyle öderim? uyandi kana susamis ilk bahari korularin çikiyor tilkiler inlerinden çiylerini içiyor yilanlar ve ben gidiyorum seninle yapraklarda çamlar ve sessizlik arasinda sorarak kendime nasil ne zaman ödeyecegim diye su bahtimi. bütün gördüklerim içinde, yalniz sensin hep görmek istedigim dokundugum hersey içinde senin tenindir hep dokunmak istedigim: seviyorum senin portakal kahkahani hoslaniyorum uykudaki görüntünden. ne yapmaliyim sevgilim sevdicegim bilmiyorum nasil sever baskalari eskiden nasil severlerdi yasiyorum bakarak severek seni ask tabiatimdir benim. her ikindi dahada hosuma gidiyorsun. nerde o? hep bunu soruyorum kayboldugunda gözlerin nekadar geç kaldi! düsünüp inciniyorum yoksul aptal kasvetli duyuyorum kendimi geliyorsun sen bir esintisin seftali agaçlarindan uçan. bu yüzden seviyorum seni bu yüzden degil o kadar neden var ki o kadar az böyle olmali ask kusatan, genel üzgün, müthis bayraklarla donanmis, yasli yildizlar gibi çiçek açan bir öpüs kadar ölçüsüz. PABLO NERUDA | ||
![]() |
![]() | #9 | ||
Guest
| YASAMAYA DAiR Yasamak sakaya gelmez, büyük bir ciddiyetle yasayacaksin bir sincap gibi mesela, yani, yasamanin disinda ve ötesinde hiçbir sey beklemeden ,yani bütün isin gücün yasamak olacak. Yasamayi ciddiye alacaksin, yani o derecede, öylesine ki, mesela, kollarin bagli arkadan, sirtin duvarda, yahut kocaman gözlüklerin, beyaz gömleginle bir laboratuvarda insanlar için ölebileceksin, hem de yüzünü bile görmedigin insanlar hem de hiç kimse seni buna zorlamamis hem de en güzel en gerçek seyin yasamak oldugunu bildigin halde Yani, öylesine ciddiye alacaksin ki yasamayi, yetmisinde bile, mesela, zeytin dikeceksin, hem de öyle çocuklara falan kalir diye degil ölmekten korktugun halde ölüme inanmadigin için, yasamak yani agir bastigindan. Diyelim ki, agir ameliyatlik hastayiz, yani, beyaz masadan, bir daha kalkmamak ihtimali de var. Duymamak mümkün degilse de biraz erken gitmenin kederini biz yine de gülecegiz anlatilan Bektasi fikrasina, hava yagmurlu mu, diye bakacagiz pencereden, yahut da sabirsizlikla bekleyecegiz en son ajans haberlerini. Diyelim ki, dövüsülmeye deger bir seyler için, diyelim ki, cephedeyiz. Daha orda ilk hücumda, daha o gün yüzükoyun kapaklanip ölmek de mümkün. Tuhaf bir hinçla bilecegiz bunu, fakat yine de çildirasiya merak edecegiz belki yillarca sürecek olan savasin sonunu.Diyelim ki hapisteyiz, yasimiz da elliye yakin, daha da on sekiz sene olsun açilmasina demir kapinin. Yine de disariyla birlikte yasayacagiz, insanlari, hayvanlari, kavgasi ve rüzgariyla yani, duvarin ardindaki disariyla. Yani, nasil ve nerede olursak olalim hiç ölünmeyecekmis gibi yasanacak... Bu dünya soguyacak, yildizlarin arasinda bir yildiz, hem de en ufaciklarindan, mavi kadifede bir yaldiz zerresi yani, yani bu koskocaman dünyamiz. Bu dünya soguyacak günün birinde, hatta bir buz yigini yahut ölü bir bulut gibi de degil, bos bir ceviz gibi yuvarlanacak zifiri karanlikta uçsuz bucaksiz. Simdiden çekilecek acisi bunun, duyulacak mahzunlugu simdiden. Böylesine sevilecek bu dünya "Yasadim" diyebilmen için... NAZIM HiKMET | ||
![]() |
![]() | #10 | ||
Guest
| ![]() KESKE Keske tanimasaydim seni Omuzlarima bu kadar yük binmezdi o zaman Gözlerim aglamayi bilmezdi O kadar sik kalbim çarpmazdi böyle delicesine, Benim de ellerim simsicak olurdu mutlaka Geceleri asla uykusuzluk çekmezdim sabaha kadar Rüyalarim hatta tatli hayallerim olurdu Duygusuzca düsünmezdim yoklugunda günlerimi, saatleri hep Hiç üsümezdim böylesine ölü soguklugunda Hirsim takip etmezdi beni, kötü kader Kan çanagina dönmezdi gözlerimin ta içi. Kayan yildizlardin bende farkli dilekler tutardim, Duyardim, anlardim yanimda konusulani, Hayretim bu kadar artmazdi o zaman Ben de gülerdim zaman zaman Deniz ve mehtap benim için önemli olurdu. Hele kara sapli biçak dostum olmazdi sirtimda Günessiz dünyamda kavrulmazdi cigerim Beynim ise böylesine hirçin aglamazdi. Kar yüregime damla damla vurmazdi. Gözyasim ruhumu daraltmazdi, benligimi sikistirmazdi. En tiz sesiyle çigliklar atmazdi gögsüm. Simsiyah yankilar olusturmazdi uykumda. Saçima sakalima bende bakardim. Delicesine bütün gücümle sigarami çekmezdim. Ya da keske tanimasaydim seni... Keske... | ||
![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
| |
![]() | ![]() |