![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #31 | ||
Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Banane Ellerinden tutmayı, Gözlerine bakmayı, Kalbini hoplatmayı, Ben isterim, banane. Senin ile olmayı, Senle sevgi dolmayı, Vede mutlu olmayı, Ben isterim, banane. Senle dertlerim biter, Yüreğim seni ister. İster as, istersen kes, Ben isterim, banane. Senle mutlu olalım, Birde yuva kuralım. Gel birlikte ölelim, Ben isterim, banane. Benim gönlüm, kimene?
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
|
![]() | #32 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Bari Rüyama Gel Bir gece ansızın gelirsin diye, Her gece, her gece yollara baktım. Belki hayalimde, düşümde diye, Uykum olmasada gözüm kapattım. Merhaba derken o gülümseyişin, Heyecandan kuş gibi titreyişin, Gelmedin, gelmezsin tekrar görmeye, Bekledim rüyama giresin diye. Bir gece ansızın gelirsen gülüm, Geç kalma ne olur, bitiyor ömrüm. Gönlümde, kapımda açıktır sana, Yeter sevdiceğim, gel artık bana.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
![]() | ![]() |
![]() | #33 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Başımı Taşa Mı Vurayım? Yüreğimi aldım ele, gezerim, Ne gören var, ne duyan var, vah beni. Gözlerimle daldım, öyle süzerim, Ne gören var, ne duyan var, vah beni. Aşık olup, mecnun gibi gezeyim, Seveyim de, hasretini çekeyim. Fakir miyim? Çirkin miyim? Ben neyim? Ne gören var, ne duyan var, vah beni. Kimi görsem, köşe bucak kaçıyor, Kimi sevsem, bana nefret saçıyor, İşte böyle, ömrüm boşa geçiyor, Ne gören var, ne duyan var, vah beni. Şiir yazsam, şarkı çalsam boşuna, Bu yalnızlık gitmiyor ki hoşuma. İşte geldim, bilmem kaçta yaşıma, Ne gören var, ne duyan var, vah beni. Okusam mı? Üflesem mi? Neylesem? Dinleyen yok, kime neyi söylesem? Zor geliyor deli gönlü eylemem, Ne gören var, ne duyan var, vah beni. Ne gören var, ne duyan var, vah beni.
![]() | ![]() |
![]() | #34 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Başladım Ağlamak istiyorum, Yalnızken, kimsesizken. Ağlamak istiyorum, Tek başıma sensizken. Göz pınarlarım kuruyuncaya, Yaşlar beni boğuncaya, Ta kendimi buluncaya, Ağlamak istiyorum. Gönlüme söz geçer belki, Acılarım diner belki, Yangınlarım söner belki, Ağlamak istiyorum. Ağlamak istiyorum, Yok olup gidinceye, Ağlamak istiyorum, Ta ki bir gün ölünceye, Ta mezara girinceye. Ve ağlıyorum....
![]() | ![]() |
![]() | #35 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Bayram Neylesin? Ben beni bulmayınca, Bayram neylesin beni? Ben kemale ermeyince, Bayram neylesin beni? Gönlüme nur dolmayınca, Yürekte aşk olmayınca, Kul kendini bilmeyince, Bayram neylesin beni? Yaradan’a şükür gerek, İman ihlas zikir gerek. Yatıyorsam yan gelerek, Bayram neylesin beni? Ulu Tanrım nurun göster, Kötü yoldan bizi dönder, Görmüyorsa ahmak gözler, Bayram neylesin beni?
![]() | ![]() |
![]() | #36 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Bazen Yaz Diyorsun Uzandığım dallar koptu, kırıldı, Neyi yazayım ki; ben ne yazayım? Umut pınarlarım kurudu kaldı, Neyi yazayım ki; ben ne yazayım? Karamsar olmayı bende sevmezdim, Başım öne eğip bende gezmezdim. Hiç kötü düşünmez, hiç de yazmazdım. Neyi yazayım ki; ben ne yazayım? İçim kara benim, karardı benim., Benzim sarı benim, sarardı benim. Bazen yaz diyorsun, özür dilerim, Neyi yazayım ki; ben ne yazayım?
![]() | ![]() |
![]() | #37 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Beklemek Zor, Beklemek Acı Bekledim, olurda gelirsin diye. Garip gönlüm biraz avunur diye. Ne yaptım bilmem ki, küstün ne diye? Gelmedin gül yüzlüm, sen bile bile. Saatler geçmedi, asıra döndü. Gözlerim yoruldu, kanlanıp durdu. Umudum tükendi, benzimde soldu, Gelmedin gül yüzlüm, sen bile bile. Hüzünler çoğaldı, doldu içime. Seni seven garip gönlün suçu ne? Sevene eziyet, ömre işkence, Gelmedin gül yüzlüm, sen bile bile. Elimde olmadan bekliyor oldum, Beklemek çok acı, hemde yoruldum. Boş yere beklenmez, vurgunum sana, Gelmedin gül yüzlüm, sen bile bile.
![]() | ![]() |
![]() | #38 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Belki Bir Gün İçim yanar kan ağlarım Bir gün yüzüm gülecek mi? Derdime derman ararım, Bir gün yüzüm gülecek mi? Avrupa’da eriyorum, Neler taviz veriyorum, Çıldırmadan soruyorum Bir gün yüzüm gülecek mi? Suçlu biziz biliyorum, Kime sitem ediyorum? Umut ışığı arıyorum Bir gün yüzüm gülecek mi? Kültürümü kendim attım, İnancımdan uzaklaştım. Avrupa’lı olacaktım, Bir gün yüzüm gülecek mi? Yapma dedi anlamadım, Büyüklere aldırmadım. Hep böyle kalırım sandım, Bir gün yüzüm gülecek mi? Dolunay’ım biliyorum, Umutsuzum demiyorum, Ben özüme dönüyorum, Bir gün yüzüm gülecek mi? Artık yüzüm gülecek mi?
![]() | ![]() |
![]() | #39 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Ben Beni Bulmalıyım Bu Gece Yıldızlar niye parlamıyor? Ay neden soluk bu gece? Gözlerim uyku tutmuyor, Sabahcıyım ben bu gece. Baykuşlarda susmus, hayret! Hiç ses çıkmıyor nedense? Ne bir çığlık ne bir feryat, Hayat durmuş bak bu gece. Her gün mü böyleydi? Bu gün mü? Yoksa benmi fark etmeyen? Hatırlamıyorum ben dünü, Beni bulmalıyım ben bu gece.
![]() | ![]() |
![]() | #40 | ||
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | Ben içimde Bensizim Korkuyorum, sanki bir şeyler oluyor bana. Gözlerimi kapatıyorum, ürperiyorum. Ana, çok korkuyorum, ben korkuyorum baba, Kimsesizim, yalnızım, ev içinde evsizim. Kulağımı tıkıyorum, çığlıklar geliyor, Sanki biri, bıçağıyla beynimi deliyor, İçimi çekiyorum ve de ürperiyorum, Ev içinde evsizim, açıkda yaşıyorum. Korkularım kat kat oldu, içime sığmıyor, Başım avuçlarımda, içimi seyrediyorum, İçimde korkunç deprem var, dizlerim titriyor, Ev içinde evsizim, enkaze dönüyorum. Kendimle kavga edip, saçlarımı yolmuşum. Niye çok korkuyorum, bilmem ki ne olmuşum. Her gelen bir taş atmış, ben orda boğulmuşum, Ev içinde evsizim, odamda kaybolmuşum. Babam hep derdi bana, kendine gel sen oğlum, Ben kendimdeyim ama, kendimi arıyorum. Başım avuçlarımda, içime bakıyorum, Ben içimde bensizim, yok oldum sanıyorum, Arıyorum, arıyorum, yok bulamıyorum.
![]() | ![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
![]() LinkBack to this Thread: http://besiktasforum.net/forum/tiyatro-edebiyat/24062-ramazan-ates-siirleri/ | ||||
Mesaj Yazan | For | Type | Tarih | |
Untitled document | Post #0 | Refback | 18-05-2008 22:48 |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |