|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Oyun Alanı | Ajanda | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et XML | RSS | |
25-02-2007, 17:33 | #1 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Tecrübe Puanı: 34 |
Aceba! Anam gurbet ellerinde, Kaldım parasız pulsuz. Kalsaydım vatanım da, Gezer miydim böyle halsiz? Gözlerimde yaş kalmadı, Ağlıyorum gece gündüz. Vatanım da çalışsaydım, Kalır mıydım böyle yolsuz? Çoluk çocuk acıyorum, Onlar da yapamaz bensiz. Vatanım da yaşasaydım, Olur muydum böyle bensiz? Ölür müydüm böyle sessiz?
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
|
25-02-2007, 17:34 | #2 | ||
Tecrübe Puanı: 34 | Aç Tavuk Misali Elleri elimde, öyle mutluydum. Kırlarda onunla koşup oynadım. Papatya falına baktık birlikte, Seviyor çıkmıştı, hemde kaç kere. Gülerken yüzünde güller açardı. Sevinçten kelebek olur uçardı. Uzanır çayıra göğe bakardık, Yerden renkli renkli taşlar toplardık. Bir pınar görmüştük tepe ardında, Su içtik orada avuç avuçda. Yüzümüzü yıkadık hava sıcaktı, Elem, keder, bize hayli uzaktı. Bir kuş yuvasında iki yumurta, Annesi bekliyor hemen başında, Yumurta olsada, sevgi ürünü, Kuşda sürdürecek kendi türünü. Zaman öyle geçti, güldük eğlendik, Koştuk yorulduk, durduk seviştik. O gün başka güzel göründü dünya, Yalvardım Allah’a bitmesin rüya.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
25-02-2007, 17:34 | #3 | ||
Tecrübe Puanı: 34 | Açıkca Söylüyorum Bırak, Ellerimi tutma. Bırak, Bakma gözlerime. Eğer bir gün terk edeceksen. Boş ver, Sevgi sözleri dökülmesin dudaklarından. Boş ver, Gönlümü okşamaya çalışma, Eğer bir gün terk edeceksen. Vaz geç, Beni sevmekten, Vaz geç, Beni özlemekten. Eğer bir gün terk edeceksen. İsteme, Seni sevdiğimi söylememi, İsteme, Seni nasıl özlediğimi, Eğer bir gün terk edeceksen. Duyma, Yüreğimin çarpmasını. Duyma, İçimdeki sana olan arzumu, Eğer bir gün terk edeceksen. Kalma, Bir an önce uzaklaş benden. Kalma, Ümitlen me, ümitte ver me Eğer bir gün terk edeceksen. Bil ki; Yüzüne vururum sıradanlığını, Bil ki, Söylerim farkıyın olmadığını başkalarından. Bil ki, Nefret ederim, hep olduğu gibi, Eğer bir gün terk edeceksen
25-02-2007, 17:34 | #4 | ||
Tecrübe Puanı: 34 | Adalet istiyorum Seven sevdiğini alsın, Ben adalet istiyorum. Gönüller sevgiye dolsun, Ben adelet istiyorum. O iyilik edenlerin, Hiç kötülük bulmadığı, Hep doğruyu söyleyenin, Köyünden kovulmadığı. Ben adelet istiyorum, Sevgi orda hakim olsun. Fazla şey mi istiyorum? Tüm insanlar mutlu olsun, Yeter artık yüzler gülsün.
25-02-2007, 17:34 | #5 | ||
Tecrübe Puanı: 34 | Ah Bir Bilsen Ellerin hissini tutmayan bilmez. Gözlerin şavkını bakmayan bilmez. Aşkın ateşine yanmayaz bilmez. Titreye titreye yanarsın dostum. Nefesin kesilir, kalbinse durur. Yüreğin bir davul gücüyle vurur. Dillerin susar da, dudağın kurur. Titreye titreye yanarsın dostum. İçinde bir heves, bir arzu ile, Uçarsın sen sanki, basmazsın yere. Hele birde tenin değerse tene, Titreye titreye yanarsın dostum. Gönül gamlanır, sözünü tutmaz. Aklın tatil yapar, yüzüne bakmaz. Beden senin ama, yerinde durmaz, Titreye titreye yanarsın dostum. Sevda bu, düşünce yanıyor insan. Ne tarifi var, ne yetiyor lisan. İşte böyle dostum, nasıl anlarsan, Titreye titreye yanarsın dostum. Düşer bir ateşe, yanarsın dostum.
25-02-2007, 17:34 | #6 | ||
Tecrübe Puanı: 34 | Ah Bu Gönül Susda dinle bir kere Gönlümün feryadını, O da sevda suçunu İşledi bile bile. Yapma gönül dur dedim, Ümitlenme boş yere. Onun gözü yüksekte, Dedim, dinletemedim. Deli gönül dinlemez, Çok çeksede anlamaz, Bu kaçıncı olduda, Daha da hiç uslanmaz. Susda dinle bir kere Gönlümün feryadını. Sonra sende çekersin, Alma mazlum ahını. Ateş sevdi sevilmez, Sevgili kıymet vermez. Herşey gelip geçerde, Geçen güne dönülmez, Gençlik geriye gelmez.
25-02-2007, 17:34 | #7 | ||
Tecrübe Puanı: 34 | Aha Döndüm Dönüyorum. Gurbete geldim amma, Aha döndüm dönüyorum. Hasret ile yandım amma, Aha döndüm dönüyorum. Bir kaç yılda ömür geçti. Gönül meyvem çiçek açtı. Yavrular boyumu geçti, Aha döndüm dönüyorum. Saç ağardı diş döküldü, Gözler bozuk, bel büküldü. Yeter gurbet cana yeti, Aha döndüm dönüyorum. Hayel mayel boşa çıktı. Bir tek köşe dönen yok ki. Elin yurdu bizi yaktı, Aha döndüm dönüyorum. Ne bir dost var need seven, El gavuru bilmez halden. Bir benmiyim kahır eden? Aha döndüm dönüyorum. Aylar yıllar oldu artık, Vakit geldi doldu artık. Niyet edip hazırlandık, Aha döndüm dönüyorum. Belki bir gün dönüyorum.
25-02-2007, 17:35 | #8 | ||
Tecrübe Puanı: 34 | Aklımı Alıyorsun Mahcup mahcup gözlerina bakınca, Gözlerinde deryalara dalınca, Hele birde kollarımla sarınca, Ne dert kalıyor, nede akıl başta. Işıl ışıl ışıldarken gözlerin, Tatlı tatlı fısıldarken sözlerin, Gülücükler saçar iken yüzlerin, Ne dert kalıyor, nede akıl başta. Heyecandan titriyorken ellerin, Hoş sohbetler eder iken dillerin, Sıkı sıkı sarar iken kolların, Ne dert kalıyor, ne akıl başta. Senin ile unuturum dünyayı, Sensiz artık göremiyom rüyayı. Senin ile kurarken ben hülyayı, Ne dert kalıyor, nede akıl başta. Güzelsin, tatlısın, hep mutlu yaşa
25-02-2007, 17:35 | #9 | ||
Tecrübe Puanı: 34 | Ali ile Elif'den Ramazan derler bana, Ateş benim soy adım. Oldum Ali Elif'den, Öz be öz Türk'tür kanım.
25-02-2007, 17:35 | #10 | ||
Tecrübe Puanı: 34 | Ama Umutluyum Ben seni seviyorum, gönlüm sende, Hep seveceğim seni, sen sevmesen de. Bekliyeceğim seni sonsuza kadar, Sen bilirsin, ister gel ister gelme. Neşe kaynağımsın, umut ışığım. Vurgunum sana, sana aşığım. Bekliyorum bil, çünkü gönlüm sende, Sen bilirsin, ister gel ister gelme. Tesellim, gözyaşımsın akıttığım, Bu kaçıncı türkü sana yaktığım? Yollara bakıyorum, gönlüm sende, Sen bilirsin, ister gel ister gelme. Yüreğimde his, gözümdeki yaşsın, Boşver, yaşım ister doksana varsın, Bekliyeceğim, çünkü gönlüm sende, Sen bilirsin, ister gel ister gelme.
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://besiktasforum.net/forum/tiyatro-edebiyat/24062-ramazan-ates-siirleri/ | ||||
Mesaj Yazan | For | Type | Tarih | |
Untitled document | Post #0 | Refback | 18-05-2008 22:48 |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
| |