|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Oyun Alanı | Ajanda | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et XML | RSS | |
26-02-2007, 19:39 | #1 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Tecrübe Puanı: 34 |
Âbaküste Boncuk Neye dokundumsa abaküste boncuk; Gözyaşım, Hiroşima gözlerin, Aşk! .. Oraklanmış bir deniz.; Kumlar ve martı kanatları... Midyedeki giz... Yaprağa dönüşen toprak, Artakalan klorofil... Açılmış bir gökyüzü; sabah vakti! Yüzünde yırttığım ay! ... Senin olan ne varsa bendeki; Dudağında karanfil, Tırpanında elin, Gökkuşağında kirpik, Gecemde gül deren tenin... Çocuk ve şafak! ... İkiyi birlediğimiz o an! : Göğsünde kayboluşum, Yoruluşum, Kilitine yapışan ruhum, Uykum, Karanfildeki dudak... Her ne varsa senden yana Korktuğum; Acıların şehri Kabaran yüreğimde çıkmaz sokak... Uzaklığın, İhanetin, Benden sakladığın karanfil... Hepsi ama hepsi... Abaküste duruyor, yusyuvarlak...
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
|
26-02-2007, 19:39 | #2 | ||
Tecrübe Puanı: 34 | Aç Bağrını gün olur susar ayrılığın acısı buğulanır yatak / yanar su... alevinde aşka dinelir toprak, yayılır kantronların kokusu... anladım bu rüzgar durmayacak aç bağrını / tenin karışsın lodosa... bilsen, ne zamandır yıkanmadı saçlarım! bahar geliyordu alçaklara sen dağlardaydın / apak... şimdi güz zamanı ağaçlar sarardı sararacak... nerdeyse ateş donacak gece ayazlarında... ve ben, çok üşüyorum birtanem! ellerin çıkagelse kırağılarda ellerimi yakacak....
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
26-02-2007, 19:39 | #3 | ||
Tecrübe Puanı: 34 | Aç Mektubumu Aç mektubumu! İçinde renkleri var güllerin...; Sarı, Siyah, Pembe, Kırmızı, Beyaz... Yaban ellerin. Beyazına yazdım Adını, adresini, Almadın mı? ‘Üşüyorum’ demiştin ya! Kırmızıda yanar ateşlerim... Oturup yanı başına Isınmadın mı? . Sarısında tütsülenir hüznüm Üstüme yığılan gecenin sabahı; Yüzümde yağmurlar, Yüzümde ıslanan kuş kanadı, Dokunmadın mı? Dün bir şarkı tuttum şarkılardan: Şansıma ‘makber’ çıktı. Bunun için koydum İçine siyahı Ağlamadın mı? Pembesi gençlikti biraz Bir çift dudağın tadamadığı, Sana olan özlemimdi yani Anlamadın mı? Yabanında açar yalnızlığım Gerçektir, masal sanma sakın! Gece ayazlarında yılana sarılışım... Güzelliğimde yankılanır, Kuşkonmaz zamanların çığlığı... Koklarken korkmadın mı? Sarmaşık aşk demekmiş Yeni öğrendim; Onunla sardım zarfımı, Hala açmadın mı?
26-02-2007, 19:39 | #4 | ||
Tecrübe Puanı: 34 | Açılır Uçuğum bazen, bir söğüt dalısın / incecik... koyverirsin yağrağından gümüşleri sulara... bundandır yakamozlardaki güzellik, bundandır yıkanan serçedeki sevinç... bazen, ayın ve yıldızların kırpık saçlarında bir avuç telli duvak gibi sarkarsın geceye... ellerinde gonca gül / çiy taneli!.. seyre dalar gözlerim / yatağım... kanayan yaralarım kapanır bir bir.. ve açılır uçuğum / dudağımdaki.. bazen, bir yosun topağısın taşlardaki... en yeşilinden, en uçurumundan alıp sulara bırakırım seni!.. sevinir balıklar, saçlarını tarar sazlar, koyverdiğin gümüşler gelir geri... arasında parmaklarım var!... seni, söğüt dalına benzetişim boşuna değil ki! / tarifi yok!.. sularda salınışın yüreğime dokunuyor!... hasretim çoğalıyor... gözlerim dalıyor...: nehirler kadar uzun, yollar kadar çokkkkkk... anlatamıyorumki!... sulardaki şavkına mıhlanıp kaldım alacaksan al beni dayanamıyorum ki!...
26-02-2007, 19:41 | #5 | ||
Tecrübe Puanı: 34 | Ağlamak Üzereyim Ama! bir yudum mavi gecesin yatağımda ve bir papatya yıldız; sakın sönme! sakın gitme uzaklara... ışıksızlığım, üşümüşlüğüm tuttu bir kez; bir kez de yalnızlığım... seni sardım çiçekli çarşaflara... haydi konuş! haydi dokun bana! ... ağlamak üzereyim ama... bir yudum mavi gecesin yatağımda ve bir hercai ay; sakın çıkma! sakın bakma dışarıya... kıskançlığım, seni sevmişliğim tuttu bir kez; bir kez de hırçınlığım... açılan kapılara inat, seni kapattım odalara... haydi konuş! haydi dokun bana! ... ağlamak üzereyim ama...
26-02-2007, 19:41 | #6 | ||
Tecrübe Puanı: 34 | Ağlayacağım ısıtır bağrını güneş otların, ağaçların, toprağın güller yapraklanır birden ve gül gibi bir gül açar: kırmızı uzanıp sana veririm kokla haydi! çoğalacağım. gölgeler neye benzer ki bir kısa, bir uzun, şekilsiz, kaybolur akşamları, işte ben canım! senin gölgen gibi ayrılmayacağım. iki kartal nasıl yarar gökyüzünü düşer mavi: biraz sana, biraz bana... gel! güneşi koyalım ortasına ısınacağım. sana verdiğim güle ne oldu ki bir tanem? rengi solmuş... olsun! .. aşklar değil midir ki nedeni şekil ve tenlerde kaybolmuş. yüreğine beni hiç sokmadın ki yüreğim seninle dolmuş... dur biraz! ağlayacağım...
26-02-2007, 19:41 | #7 | ||
Tecrübe Puanı: 34 | Ah Sevgilim! ah! ..sevgilim... açlığımı bastıran bir dilim peynir misali takılırsın gönlümün çatalına... seni sevmek yada gitmek adına / çaprazına düşerim alınyazımın... iki yönlü trenler geçer üstümden / aynı yöne giderler sonra biliyorum / orada sen varsın. ah! ...sevgilim... iki yataklı sular gibi akarsın hayatıma biri tenindir/ dayanamadığım biri gölgen / ayrılmazım-belalım! ... sesler susunca / yalnız kalınca yani canlanır / gecelerime nevruz ateşleri yakarsın... ah! ...sevgilim... yüreğim makaslanır bakışında / yıldız olur / kayarsın...
26-02-2007, 19:41 | #8 | ||
Tecrübe Puanı: 34 | Ahulardan Kıskanıyorum bir yerlere uçuyorum / kapısındayım işte cennetin sızıyor içerden nurlar / ışldıyor saçlarım / savruluyorum... tavus kuşlarına inat / açılıyorum yelpazelerde... kıskansın beni artık gökkuşakları... bütün renklerimde sen varsın / biliyorum... sonsuz çayırlarda koşuyorum sonra; karşıda kavak ağaçları / söğütler / cennetten kaçan tubalar var / ve güneyden esen bir rüzgar... artık üşümüyorum / tut ellerimi, bak! ekin tarlalarına bitmese de özlemim, seni düşündükçe acıkmıyorum / susamıyorum... sen! su gibisin zaten toprak taslara / testilere dolduruyorum / olmuyor tutup gönlümü yatak yapıyorum / haydi ak! .. karşıda kavak ağaçları / söğütler cennetten kaçan tubalar var... ardında sıradağlar / doruklarında şafak topluyorum... içinde sen de varsın / şafak bakan: kekliğim / telli turnam / kumrum! ... gözlerin öyle güzel ki! / ahulardan kıskanıyorum...
26-02-2007, 19:42 | #9 | ||
Tecrübe Puanı: 34 | Almaya Geldim eksiğim işte! ucu koparılmış ekmek gibi yatarım bıçağının altına... dilimle beni! ... eksiğim işte! ısırılmış elma misali konulurum tabağına... tamamla beni! ... eksiğim işte! bir dağ kızının sırtındaki fistanım yırtık etekli! parçası sende kaldı dediler almaya geldim, ver geri! ... ver geri! .. istersen eğer yeniden eksilirim! ... yeter ki sev beni! ...
26-02-2007, 19:42 | #10 | ||
Tecrübe Puanı: 34 | Almayın Yıllar Belli ki, Çar çabuk geçen bahardı gençlik! Rüzgarında polendik, Yeşilinde çimen... Yüreğimiz kuştu Yar göğsünde dinlenen... Güneşinde sevdaydık Bir damla suyu özleyen... Dalamadık göllere, denizlere, Kıvrılıp akan nehre, köpüren... Çünkü; Dağlar vardı arada Önümüzü kesen... Şaşarım hala! Ne zaman düştük toprağa Ve Ne zaman kırıldı dallarımız? Acılarında ölüm yeşeren... Kırk haramiler mi basmıştı çiçek tarlamızı! Ne zaman çaldırdık saçımızın telini, Gözümüzün karanfilini Yare meyillenen... Söyle! Biz miydik Kapıyı, kilidi unutup Yataklara gül seren... Belki de, Habersizliğiydi zamanın Dudağımızın alını silen... Bilemedik Bile...nasiplenmeyi dört mevsimden..
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
| |