![]() |
Dayanamam ki, Gözünden bir damlacık yaşın aksa, Kahrımdan ölürüm, bir tanem benim. İçin burulsa da, kaşın çatılsa, Kahrımdan ölürüm, bir tanem benim. Her zaman mutlu ol, gülsün yüzlerin. Daima sevinç saçsın gözlerin. Bir an bile üzgün olsa sözlerin, Kahrımdan ölürüm, bir tanem benim. Arzuların gerçekleşsin hep senin. Düşlerinde bile, mutlu olup gülesin. Elem, keder, asla sana gelmesin, Kahrımdan ölürüm, bir tanem benim. Seninle her şeye varım, bilirsin. Sen, benim bir tanem, sevdiceğimsin. Sensiz olmaktan sa, hayatım bitsin, Kahrımdan ölürüm, bir tanem benim. |
Defolsun Defolsun Umutsuz olma sakın, Solmasın hiç yüzün. Her zaman mutlu ol, Defolsun senden hüzün. |
Deliye Can Kurban Sana deli dedim diye, Kızma bana güzel gözlüm. Canım kurban sen deliye, Küsme bana güzel gözlüm. Delinin gönlü güzeldir, Ruhu, sözü, özü güzeldir. Deli güzel, kendi güzeldir. Kızma bana güzel gözlüm. Açık sözlü, merttir deli, Hoşgörülü, merhametli. Bilmez gurur ve kibiri, Küsme bana güzel gözlüm. Cana yakın muhabbetli, Bilmez koğu ve gıybeti. Sever dostluğu, hürmeti, Kızma bana güzel gözlüm. Ne akıllı kibirlisin, Ne akıllı havalısın. Delisin benim canımsın, Küsme bana güzel gözlüm. Kızma bana güzel gözlüm. |
Dile Gelen Çam Bu gün yeni yılın ilk günü, Çıktım dolaşıyorum sokaklarda, Birden bir ağaç, çam ağacı, Dile geldi konuştum onunla. “Beni niye kesiyorlar anlam veremedim, Oysa ben ne kurda kuşa yuva oldum, Havayı temizledim, enerji verdim İyide bu hale kaç yılda geldim? Ne oldu kestiler? Kimin karnı doydu? Kesmeselerdi beni aceba ne olurdu? Bu neyin adeti, böyle saçmalığı kim buldu? Niye kestiler? Bak, kaç kurt, kuş evinden oldu? Hans’ı Johan’ı anladım tamam, Ayşe yenge, Veli dayı, Mustafa, Hasan, Siz niye kestiniz? Neyi kutladınız? Kime özendiniz? Kime kandınız? Yaş kesen baş keserdi, unuttunuz mu bunu? Kestiğin çam korumuyormuydu yurdunu? Türkiye çöl olmasın diye feryatlar, Ya kesilen çamlar, güzelim fidanlar? Merri’yi bilirdim, Herman tamam, Ali amca, Mehmet abi, hele de Osman, Siz niye kestiniz? Neyi kutladınız? Alemin inancını çam kesipde mi kutladınız? Şimdi sokaklar çam kesiği ile dolu, Güzelim fidanlar çöplere kondu, Kesmeseydin Hüseyin dayı ne olur du? Bir anda kestiğin çam, kaç yılda büyüdü? Bekir abi, size temiz hava verdim, oksijen verdim, Kuşlara yuva oldum, ülkeni korudum. Yağmur yağdı ben varım diye, Kesip attınız beni, söyle ne diye? Dilerim ormanı kesmeyin artık, Alemin inancına uymayın artık, Bir ağaç yetiştirmek gelecek demek, Unutma, yaş kesen baş kesmiş demek. Zeynep teyze sen koru beni, Leyla abla kestirme beni emi? Recep dayı kutladığın şeyi bil, Noel miş, çam süslemek miş sana göre değil.” Böyle dedi çam bana, Söz bulup diyemedim ben ona. Haklıydı ne dese dogru, Allah’ım sen bizi, bizim maneviyatımızı koru. |
Dilerim, Su gibi ol, Berrak ol, Yüreğime dol gülüm. Nefes gibi, Görünme. Ciğerime dal gülüm. Gülün güzel yanı ol, Bilinmeyen yönü ol. Kokusu ol, gel, Ruha huzur ol gülüm. Muhabbetin, neşenin, Gönlümdeki köşenin, Sahibi ol, gel gülüm, Sultanım ol, kal gülüm. |
Dilim Varmıyor, Sen bir ulu çınardın, gölgende biz büyüdük, Gösterdiğin hedefe, inanarak yürüdük. Sen ölmedin Başbuğum, kalbimizde yaşarsın, Senin sevdan çok büyük, gönüllerden taşarsın. Sen ki Türk Dünyası’na Önder olmuş kişisin, Dünya Türklüğü lideri, Başbuğ Türkeş’isin. Fikrin hep yaşayacak, sen orda rahat uyu, Unutmak hainliktir, Ulu Çınar Başbuğ’yu. Türk-İslam sancağını, bir ömür hep taşıdın, Yılmadın, yıkılmadın, sen ömrünü harcadın. Vatan millet ugruna, çok acıya katlandın, Davanda haklılığı yaşarken ıpatladın, Senin yerin boş kaldı, dolmayacak bir daha, Senin gibi Başbuğ’u gelmeyecek bir daha. Türk Dünyası arkandan büründü acılara, Senin gidişin bile ne muhteşem manzara. Milyonlar arkanda, tekbirlerle uğurlandın, Bize Başbuğ’lugunu o günde ıspatladın. Sana öldü diyemem, dilim varmıyor buna, Seven Fatiha okusun, Başbuğ’umun ruhuna. |
Divane Ben deliyim ben divane, Yıkılmış dönmüş virane, Saç ağarmış bel bükülmüş, Dökülmüş diş tane tane. Sevgi nedir hiç bilmedim. Ortamında büyümedim. Her an kavga hep gürültü, Kavga için çok bahane. Acırım çocuklarıma, Benzemeseler bahtıma, Duam onlar mutlu olsun, Günahsızlar ciger pare. Benden artık geçen geçti, Ben çektim, dünyada çekti. Hiç açmadan soldu gülüm, Oldum deli ve divane. Kimsem yok kendimden yane. |
Diyemedim Yutkundum durdum, baktım da gözüne, Ben seni seviyorum diyemedim. Bogazım düğümlendi, dilim tutuldu, Ben seni seviyorum diyemedim. Bir eli vardı ki sıcak mı sıcak, Gözleri tatlıydı, parlak mı parlak. Niyetlendim ve denedim de ancak, Ben seni seviyorum diyemedim. Elini tuttum da gözüne baktım, Hatta ona neler neler anlattım. Oraya gelince tutulup kaldım, Ben seni seviyorum diyemedim. Saatler öylece geçipde gitti, Belki oda benden bunu bekledi, Demeye kalkınca dilim kitlendi, Ben seni seviyorum diyemedim. Ayrılık vaktini uzattık durduk, Lüzumsuz şeylerden konuştuk durduk, Konuştuk gülüştük, gülüştük sustuk, Ben seni seviyorum diyemedim. Ayrılık öyleki ölümden zordu, İçime düşmüş bir ateşten kordu. Son bir kez denedim dilim varmadı, Ben seni seviyorum diyemedim. |
Dolunay'im (oglum Alparslan Dolunay'a) Küçük yigit Alparslan, Ay gibisin Dolunay. Sevinçli anan baban, Hoş geldin sen Dolunay. Adın gibi mert ol sen, Yiğit cesur yürekli. Işık alsın senden ay, Hoş geldin sen Dolunay. Alparslan’dır önderdir, Kitleleri yönlendir. Vatan millet sev ve say, Hoş geldin sen Dolunay. Kardeşlerin sevgili, Hepsi seni seviyor. Sende sev onları say, Hos geldin sen Dolunay. |
Bir Saniye Ayrıldın Ya! Ben sende neyi özledim? Bana bakan gözleri, Beni yakan gözleri, O cilveli sözleri. Ben senden ne istedim? Beni tutan elleri, Beni saran kolları, O sıcacık tenleri. Ben sende ne aradım? Beni ısıtan tatlı dili, Yüzündeki o gülüşü, İçten gelen o öpüşü. Öyleyse ben ne özledim? O güzelim gözlerini, Hele tatlı sözlerini, Beni saran kollarını, Ben, seni özledim, seni. |
Türkiye`de Saat: 10:04 . |