Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Dünyadan Spor Gelişmeleri > Türkiye Ligleri > Turkcell Super Lig

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23-01-2007, 11:20   #1
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Doğan ile dobra dobra!

Doğan ile dobra dobra!

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, kimseye himmet borcu olmadığını belirterek, "Ben hiçbir zaman kukla olmadım. Bazıları bundan rahatsız oldu"
dedi. Doğan, yapacakları iki transferle daha takımın iskeletinin oluşumunu tam anlamıyla bitireceklerini ifade ederek, "Uzun yıllar başarılı olacak bir takımın temellerini atıyoruz. Biraz sabır istiyorum" dedi.
Trabzon'da yerel yayın yapan Kuzey TV'de katıldığı spor programında çarpıcı açıklamalar yapan Doğan, ikinci yarıyla yepyeni bir başlangıç yapacaklarını ifade ederek, "İnsanların birbirini iyi anlaması lazım. Biz ikinci devre yeni sayfa açtık, beyaz sayfa açtık. Herkesin hatalarından ders alacağını düşünüyorum. Trabzonspor'da hep beraber çok ideal bir ortam yaratılacak. Olur olmaz. Ama niyetimiz bu. Kampta taktiksel anlamda az oyuncu olduğu için çalışmakta zorlandık. Karşılıklı çift kale yaptıracaksak oyuncu eksiğimiz vardı. Bu tür sıkıntılarımız oldu. Ama fiziksel anlamda çok iyi çalıştığımızı söyleyebiliriz. Birkaç oyuncu canımızı sıktı. Ablasının ölümü mesela Yattara'nın tam iyileşme döneminde onu 15 gün geri attı. Tendonlarında ister istemez problemler oldu. Böyle açıklarımız vardı. Milan'ın siyatiğinde problem vardı. Ama artık sakatımız yok" dedi.
YÖNETİMLE MARCELİNHO PAZARLIĞI
Yabancılar içinde Marcelinho'nun mantalite olarak en iyi durumdaki oyuncu olduğunu ifade eden Doğan, "Ama profesyonel takımda bir şey oluştururken şartlar iyi olursa yerine getirmen lazım. İyi teklif geldi. Yaşı belli bir yere gelmişti. Zaten ligin ilk yarısında pek verim alamadık, ama her maçta oynattım hemen hemen. Mantalite olarak çok beğendiğim oyuncuydu. Onu değerlendirip sattığımız zaman 4 mevkide güçlü duruma geleceğimizi hissettim. Yönetim 'teklif var'dedi, ben de 'şu oyuncular var alırsanız olur'dedim. 2 tane daha oyuncu var. Onları da alırsak sorunumuz kalmaz" diye konuştu.
ARTIK İSKELETİMİZ VAR
Tüm çabalarının takımın iskeletini oluşturmak yönünde olduğunu kaydeden Doğan, "İskeleti olan takım değildik. Trabzonspor takım olarak iskeletini yeni kurmuştur. Dengeli takım değildik. Çift kalelerde simdi birbirine yakın oyuncuları oynatabileceğiz. Erdinç, Risp ve Ayman gelince dengeli uzun süre sonra ilk kez dengeli idman yaptık. Uğraşıyoruz, bir tane daha oyuncu aldığımız zaman her mevkinin eş değerde alternatifi olacak. Marcelinho da her idmanda çok iyi çalıştı. Ama Marcelinho dengeli takım olacağımızı hissettiğim için satıldı. Bu konuda rahatsız değilim. Brezilya'ya ve İtalya'ya bakın. İtalya onun için şampiyon oldu. Dengeli takım çünkü. İlk görev dönemimde Trabzonspor en çok gol atan ikinci takımdı ve en az gol yiyen takım oldu. Önce bir şeyleri inceleyip bakarak konuşmak lazım.
Trabzonspor'da ilk yarıda verdiğimiz defans açıklarını daha önce verdiğimizi hatırlamıyorum. Demek ki bir dengesizlik vardı. Trabzonspor iyi yolda. Kimse merak etmesin. Biz taktiksel anlamda çalışamadık. Sıkıntımız buydu. Yönetim en kısa sürede kampa katmak istiyordu transferleri ama olmadı. Devre arasında futbolcu transferi kolay değil" ifadesini kullandı.
KARARLARI BEN VERİRİM
Doğan, takımın teknik direktörü olarak tüm sorumluluğun kendisinde olduğunun da altını çizerek, "Teknik anlamda benim ne düşündüğümü kimse bilemez. Bu takımın teknik direktörü benim. Takımın nasıl oynayacağına ben karar veririm. Buna da herkes saygı göstermeli. Hep olumsuz bakarsak, bu halkı da yanlış yönlendiririz. 'Eyvah yandık bittik'edebiyatı fazla yapılıyor. Çok iyi projelerimiz var gelecekle ilgili. Trabzonspor iskelet oluşturdu. 25 oyuncu vardı iskelet yoktu. Bazı mevkilerde sıkıntı bazı mevkilerde fazlalık vardı. Bu fazlalıkları dağıttık. Bugün 4 stoperim var. Galatasaray'a bakıyorsunuz, onlarda da Tolga, Emre, Tomas ve Song var. '7 tane stoperle oynuyor'diye eleştiri aldım. Dünyada stoperden kırma bekler var. Artık öğrenin. Çağdaş 4'lü defansın solunda oynadı. Ben de derim ki o zaman Fenerbahçe takımı 3 ön liberolu oynadığı zaman kimse birşey demiyor. Dengeli takım çünkü. Dengeli olduğun zaman sorun çıkmaz. Bu hafta 3 forvetle oynadım. 7 forvetle oynanır mı? Rakibe az pozisyon verip çok pozisyon üretiyor musunuz? Önemli olan bu. Trabzonspor öyle güzel geliyor ki, temeli oluşturarak. Ama herkesin bu konuda bize yardımcı olması lazım" dedi.
FUTBOL NASIL OYNANIR GÖSTERECEĞİZ
Trabzonspor'un bu sene sonuna kadar ve gelecek sene yapacaklarıyla Türkiye'ye futbolun nasıl oynandığını göstereceğini de iddia eden Doğan, "Daha önce gösterdiğimiz gibi yine göstereceğiz. Ama sistem kurulurken sabretmek lazım. Daha çalışmalara başlayalı dün bir bugün iki. Halkı da bu konuda iyi yönlendirmek lazım. bunun takıma faydası olacaktır. 25 kişilik kadrom var ve 11 kişi sahaya çıkıyor. O anda kimin oynaması gerektiğine inanırsam onu oynatırım. Herkes, 'şu oyuncuyu niye oynatmadın'diye eleştiri getiriyor. 25 kişilik kadronun 25'inin de hazır hale gelmesi profesyonel anlayış gereği. Bir oyuncunun oynamaması onun hazır olmadığı anlamına gelmez. Hepsi hazır olmak zorunda. Fiziksel sıkıntıların giderildiğini düşünüyorum. Sahada 11 kişi oynayacak, bu 11 kişiyi seçmek de benim görevim.
Herkesin de buna saygı göstermesi gerekir. Seyirci zevk almak ister tabi fakat işin teknik boyutuna geldiğin zaman bazen hiç gösterişsiz oynayan ama belki en kaliteli yıldızın kadar faydalı olan oyuncular vardır. Onlar bu takımın gizli kahramanlarıdır. Her takımda bu tip oyuncular vardır. Onun için bu tür şeylere fazla saplanmayalım" dedi. Doğan, programa soru gönderen ve oyuncu seçimini eleştiren bir seyirciye de, "Ben 15 yıldan bu yana futbolla ilgilendim ve bu benim mesleğim. Arkadaşımız bankacı galiba. O da paraları iyi saysın. Futbol ayrı bir kültür. Bu iş bizim mesleğimiz" şeklinde cevap verdi" diye konuştu.
YATTARA ÇOK GELİŞTİ
Doğan, Yattara'nın da ilk çalıştığı döneme nazaran kafa olarak çok geliştiğini ifade ederek, "Kasları tam güçlenmedi. Kolay değil 4 ay futboldan uzak kalmak. Rakip takım diri olunca zorlanıyor. Konya maçı öncesi onunla yaptığım görüşmede, "Başlangıçta mı sonradan mı faydalı olacağına inanıyorsun?'dedim. İkinci yarı daha faydalı olacağını söyledi. Onu tebrik ettim. Çünkü rakip maçın başında daha diri. Artık düşünerek iş yapıyor. Aklını kullanıyor. Doğal yetenekleri var, mantalitesi çok değişti. Ben de aynı düşüncedeydim ama onun bakış açısını öğrenmek istedim. Aynı doğrultuda düşünmesi beni çok sevindirdi. İlk yarıda golü bulamamış bir takım, ilk yarıda Yattara'yı oynatırsa, ikinci yarıda Yattara gibi bir silahtan gerektiği gibi yararlanamazdı. İlk dönemimde kendisine hedef koymuştuk. Milyon dolarlık oyuncu olacaktı. O hedefe ulaştı. Bazı eksikleri var. Teknik anlamda artısı var. Eksikleri de tamamlarsak artık hedef dünya yıldızı. Onunla bunları konuşuyoruz. Hedef belirliyoruz. Motive ediyoruz. Bugün doğruları görmesi büyük gelişme" diye konuştu.
KAYSERİ MAÇIYLA GÜVEN TAZELEYECEĞİZ
Kupadaki Konya maçının 4 - 5 farklı kazanabilecekleri bir karşılaşma oluğunu belirten Doğan, "Rakibin ise direkten dönen top dışında pozisyonu yok. Ama ben bir maça bakarak değerlendirmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Önemli olan devamlılığı sağlamak. Moral motivasyona ihtiyacımız var. Bu maç taraftarın bize bir nebze güvenmesini sağladı. Kayseri maçını alırsak hem havamızı yakalar hem de taraftarın güvenini tam anlamıyla kazanmış oluruz diye düşünüyorum" dedi.
ALDIĞIM BÜTÜN OYUNCULARA KEFİLİM
Ziya Doğan, transfer döneminin sonuna doğru her şeyin olabileceğini ifade ederek, "Yönetimin bir çalışma içinde olduğunu biliyorum. Olumlu olacak inşallah. Fazla konuşmak istemiyorum. 3 puanlık sistemde baktığınız zaman 3 - 4 maç üst üste aldığınızda nereye geleceğimizi hepimiz biliyoruz. Ama dediğim gibi bazı sıkıntılar yaşadık. Benim bıraktığım dönem takımdan 3 - 4 oyuncu var. 20 tane benim oyun anlayışımı, yapımı bilmeyen oyuncuyla işe başladık. Belirli süreçte başarısız olduk ama bundan sonra başarılı olmanın temellerini attık. Gol yollarında önemli oyuncularımız var. Ama ileride top tutan oyuncuya ihtiyacımız var. Bu konuda bir çalışmamız var. Yattara istenen seviyeye geldiğinde, Gökdeniz daha hareketli hareketlendiğinde onlara top atacak oyuncuya ihtiyacımız var. Benim yaptığım transfer, futbolcu kendini sahada takıma verebilecek karakterdedir. Vermeyen oyuncuyu almam. Aldığım oyunculara kefilim. Trabzon' un hedefi Avrupa olmalı. Türkiye'de başarılı olmak kolay. Avrupa'da iyi bir takım olmak da çok zor değil. Ama biz o coşkumuzu ve duygumuzu anlatmakta zorlanıyoruz. Anlamamalarını da normal karşılıyoruz. Biz hangi takımla ezildik Avrupa'da bugüne kadar" diye konuştu.
MÜCADELEDEN MEMNUNUM
Ziya Doğan, ikinci yarının ilk maçı olan Konya karşılaşmasında oyuncularının mücadele gücünden memnun olduğunu ifade ederek, "Herkesin arzusu iyiydi.
Takımın mücadelesinden yüzde 90 memnunum. Memnun olmadığım şey; gol yollarında biraz daha becerikli olabilirdik. Bir takım pozisyona girmiyorsa düşünmek lazım. Bizim pozisyonumuz vardı. Benim beklerim rakibi önde karşılıyorlar. Defansif oynamıyorum. Kendi sahamıza çekilerek müdafaa yapmıyoruz biz. Çalıştığım her takım en çok gol atan takımlardan biri olmuştur. O zaman nasıl defansif olur oyun anlayışım. Bu insanların psikolojisine yerleştirilmiş. '7 tane defans oyuncusu'diyorlar. Artık defans ve atak oyuncusu yok. Dünya değişiyor. Brezilya'dan Avrupa'ya gidenler sisteme alışıyor. Türkiye ciddi lig. Mücadele gücü yüksek. Hem pas yüzdesi iyi hem de fizik gücü yüksek takım ortaya çıkarmak lazım. Trabzonspor'un hedefi büyükse böyle düşünmek zorunda" dedi.
YILDIZ ANLAYIŞI DEĞİŞTİ
Ziya Doğan, yıldız futbolcu anlayışının değiştiğini de savunarak, "Rakipten top kapan, kazandıran, gol atan, attıran, 90 dakika varını yoğunu sahada ortaya koyan oyuncular artık yıldız. Bir tane taşırsın bunları yapmayan oyuncuyu. Barcelona Ronaldinho'yu taşıyor ama o da çok koşuyor. Başka takım yok. Galatasaray UEFA şampiyonu olduğu zaman sadece Hagi'yi taşıyordu ama o da sonuna kadar koşuyordu. 3 - 5 tane taşıyamaz bir takım. Fenerbahçe bile bu şeklini değiştirmek zorunda kaldı. Sonucu alan, koşan oyuncunun kalitesi yüksek olur. Ben her zaman Nedved'i ideal oyuncu olarak kabul ediyorum. Bu sene Anadolu takımları uyandı. Daha dengeli ve fizik seviyesi üst durumda oyunculara görev vermeye başladılar. Bu da mücadeleyi ve kaliteyi artırdı" ifadesini kullandı.
FATİH AKYEL İŞİ KAPANDI
Ziya Doğan, Fatih Akyel'in affedilip affedilmemesiyle ilgili olarak da, "Fatih Akyel çıktı çok şey konuştu. Ben hiç yorum yapmadım. Ben yine yorum yapmak istemiyorum. Öyle veya böyle çalıştık. Bir teknik adam olarak futbolcunun, şu anda düşünmediğim bir oyuncunun hakkında yorum yapmak istemiyorum. Bizzat kendisi de benimle çalışmak istemediğini söyledi. O iş kapandı artık. Ben bir futbolcuya zarar vermek istemiyorum. Ben raporumu verdim. Kimsenin futbol hayatını bitirme zihniyetim olmaz. Şu anda takımım içinde düşünmüyorum. Ufukhan, Risp, Milan, Çağdaş, Erdinç var o bölgede. Yaptığı hiçbir şeye kırgın değilim. O öyle bir tarzı seçti. Onun dışında yönetim derse ki; bizim oyuncumuzdur, gelsin. Ama ben onu oyun planı içinde düşünmediğimi söylerim. İdmana çıkması ne kadar doğru olur onu onlar düşünür" diye konuştu.
POZİTİF ENERJİ LAZIM
Trabzonspor'da doğruların yapılması halinde üst üste şampiyonlukların kazanılacağını da iddia eden Ziya Doğan, "Trabzonspor'da negatif enerji var. Pozitif enerjiyi yaymak lazım. Bu da birliktelikten geçer. Herkes otursun konuşalım. Takıntıları yok edelim. Ama samimi olsun herkes. Trabzonspor'un başarısını sözde değil kalben isteyen insanları toplayalım, birliktelik olsun bak nasıl başarı geliyor. Başarılı olduğu dönemlerdeki birlik ve beraberliğe bakın. Bu şu anda sağlanamıyor. Ben herkesin fikirlerine açığım, eski futbolcuların da fikirlerine açığım. Dedikoduyla hareket edersek, olmaz. Ben inanıyorum ki, Trabzonspor'un başarısına benim kadar inanmayanlar var. O kadar küçük şeylerle Trabzonspor'un başarısı engelleniyor ki; kahroluyorum. Bu kadar çok sevginin olduğu yerde birliktelik Avrupa'da başarı getirir" dedi.
KİMSEYE HİMMET BORCUM YOK
Ziya Doğan, Trabzonspor'da mutlu olduğunu ve başka hiçbir yere de aday olmadığını ifade ederek, "Ziya Doğan kompleksiyle, başka yerlere aday olur, düşüncesiyle hareket eden insanlar vardır. Bunlar İstanbul'da da var, başka yerde de var. Ziya Doğan'ın kimseye himmet borcu olmadan antrenörlük yapması bazı kişileri rahatsız etmiştir. Türk insanı zekidir. Bir şey söylenirken istatistiklere bakarak konuşsunlar. 27 maçın 24'ünü korkak takım kazanır mı? Ziya Doğan'ın nasıl çaba içinde olduğunu, nasıl çalıştığını halk biliyor. Kimse karalayamaz. Ben hiçbir yere aday değilim. Trabzonspor'da mutluyum. Büyük başarılara hizmet etmek istiyorum. Zamanı gelince onların isimlerini verecem. Kimseden korkmuyorum. Ama zamanı gelince açıklayacağım. 15 yaşından beri her şeyini BJK'ya veren veren Ziya Doğan' dan rahatsız oldular. Onlar kukla istiyor. Ben hiçbir zaman kukla olmadım, olmayacağım. Korkmayın. Hiçbir yere aday değilim. Bir yer boşaldığı zaman 50 kişi saldırıyor, bin kişiyi araya sokuyor. Ben kimseyi araya sokmam. Atay Aktuğ ilk dönemde beni alırken, 'istatistiklere baktık aldık'dedi. Böyle başka hoca var mı. Şimdi korkak futboldan başladılar. Trabzonspor'u başarısızlığa götürmek için, Ziya Doğan'ı yaralamak için bunu başlattılar. Ben sustukça sanıyorlar ki, ben hiçbir şey bilmiyorum. Onların bildiğini ben unuttum. Uydurma şeylerle bana gelmeyin. İstatistikler gerçekleri söyler" dedi.
MUTSUZLUK KAYNAĞIM
Doğan, Trabzon'da mutlu olduğunu tekrarlayarak, "Bize inanan insanları ben görüyorum. Sokakta gezdiğin zaman apaçık görünüyor. 6 - 7 kere kaybetmiş teknik adama halk güveniyor. Bu önemli. Ben bir şekilde mutsuz olurum. Onların o beklentilerine karşılık veremediğim zaman. Bana inananlara karşı mahcup olmak istemiyorum. Futbolcularla sıkıntı yaşamadım. Ama hep sıkıntılıymışım gibi gösterildi. Bunu yaparken de asla taviz vermedim. Kurallar hepsi için geçerlidir. İnanmadığım hiçbir şeyi söylemem. Trabzonspor büyük başarılara imza atar. Bu bazılarını rahatsız eder. Bunlar her yerde vardır. Ne kadar olumlu mesaj verirsek daha iyi olur. Mesela Ayman, Konya maçı sonrası, 'futbolcu olduğumu burada anladım'demiş arkadaşlarına. Seyirci çok. Biz niye büyük hesaplar yapıyoruz. Potansiyel var çünkü. Trabzonspor'un başarısı sokaktaki simitçiye de fayda sağlar. Birlikten dirlik doğar. Diğer büyüklerin bile hiçbirinde bu enerji yok. Hayal kurup düşündüğün zaman başarırsın. Belki biraz amatör ruhluyum. Başarıyı çok istiyorum. Başarıyı isterken de başarıya giden yollarda küçük engeller varsa, onları çok basit görüyorum ve onlara takılmamız camiaya zarar verirse sinirleniyorum" dedi.
SENEYE TRANSFERE GEREK KALMAYACAK
Doğan, Trabzonspor'un iskelet kadrosunu kurmak üzere olduklarını, almak istedikleri 2 ismi daha kadrolarına katmaları halinde Temmuz'da çok transfere gerek kalmayacağını vurgulayarak, "Oyun kurucu eksiğimizi biliyorum ve alacağız. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. 1 - 2 tane belki nokta takviye yapabiliriz. Önümüzdeki senenin iskeleti de olur. 'Şu oyuncuları alın, sizden ekstra katkı istemeyeceğim, bu takım şampiyonluğa oynayacak'dedim. Bu sene iskeleti kuralım, 1 en fazla 2 tane transfer yapalım. İskelet böyle oluşur. 20 oyuncu göndermekle olmaz. Çok transfer çok şey değildir. Yaptığımız hangi transferde yanıldık. Yüzde 40 yanılma payı olur. Benim aldığım oyuncuları inceleyin. Ben buna inanarak bu kadroyu oluşturuyorum. Herkes takımını oturtmak isterken sen alıp vurur gidersin. Bu sene biz iskeletimizi hazırlarsak önümüzdeki sene çok önemli transfere gerek yok. 2 taneyi geçmez, para da harcamazsın. Başarılı olursun" dedi. Doğan, Cem ve Feridun'un kiralık olarak verilmesi için yönetime raporunu sunduğunu da sözlerine ekleyerek, "Yönetim de galiba A.Sebat'a sıcak bakıyor" dedi.


23.01.2007 Click the image to open in full size.
Kaynak : DHA
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 15:24 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580