|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
23-08-2007, 13:06 | #1 | ||
Tecrübe Puanı: 24 |
Ertuğrul geldi musluğu açtılar Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Rıza Çalımbay dobra dobra açıklamalar yaptı. 23 Ağustos 2007 Perşembe 13:07 Çalılmbay kendi döneminde para harcamadıkları için dert yandı, yönetimi eleştirdi. Çalımbay: Sergen’e bile para vermediler Beşiktaş’ın eski teknik direktörü Rıza Çalımbay tumspor.com editörü Taha Dağlı’nın sorularını yanıtladı. Çalımbay bu çok özel röportajda, gündeme bomba gibi düşecek açıklamalar yaptı. -Hocam iyi günler, şu an ne yapıyorsunuz, ufukta yeni bir takım var mı? -İyi günler, valla şu an boştayım, bekliyorum, hiçbir iş yapmıyorum sadece maçları izliyorum, bazı televizyonların spor programlarına konuk olarak çıkıyorum, hatta bir kaçı daimi yorumculuk teklif etti ama teknik direktörlük yapmak istediğim için reddettim. Hocam siz Rizespor’u çok yakından bilen bir isimsiniz. Henüz ikinci haftanın sonunda Rizespor Teknik Direktörü Samet Aybaba istifa etti, çok mu karışık bir yer Rize? -Aslında karışık değil çok güzel bir yer. Ben sezon başı devam edecektim Rize’de fakat yönetim bazında bazı sorunlar çıktı, para değil ama transfer konusunda bir takım sıkıntılar yaşandı. Samet Abi’nin de başına aynı işler gelince istifa etti. Yoksa Rize çok güzel bir yer, taraftarı da muhteşem. Rize’den teklif gelirse yine gider misiniz? -Neden olmasın, tabi bazı şartlarım olur, bu şartlar kesinlikle para değil, istediğim futbolcuların transferleri ile ilgili, o şartlarım kabul edilirse olabilir. Dediğim gibi Rize’de şu an bazı problemler var onları kökünden halletmek lazım o zaman Rize çok yükselir. Hocam Beşiktaş’ın Ertuğrul Sağlam tercihi doğru mu size göre? -Kesinlikle doğru bir tercih ama Ertuğrul’un arkasında durulması lazım. Beşiktaş yönetimi sizin arkanızda durmuş muydu? -Ben Beşiktaş ile 17 maçta sadece 1 kez yenildim, ben takımın başına geldiğimde yarıştan kopmuştuk, Avrupa Kupası, Türkiye Kupası, Lig hepsi bitmişti. Daha sonra ben transfer istedim ama istediğim transferler yapılmadı yani bu anlamda arkamda durulmadı. Beşiktaş yönetimi bana vermediği desteği Ertuğrul’a verirlerse, Ertuğrul başarılı olur. Siz örneğin Youla’yı transfer etmiştiniz ama çok eleştirilmişti bu transfer? -Ben Youla transferinin hala arkasındayım, ben Youla’yı Carew’e partner olsun diye aldım ama o arada Carew’i sattılar, yerine Ailton’u aldılar, Ailton 3 maç sonra sahada yürümeye başladı. Ailton’un benim takımıma hiçbir faydası olmadı. Aslında siz çok ekonomik transferler yapmıştınız yani yıldız oyuncu alınmamıştı sizin dönemizinde bunun nedeni neydi? -Evet pahalı transfer yapamadık yani büyük, yıldız oyuncu alamadık çünkü mecbur kaldık buna, o zaman Beşiktaş’ın ekonomik şartları çok zayıftı, Sergen’in bile parası ödenmiyordu, nasıl yıldız alalım. Ben Beşiktaş’tayken yönetim bana parayı kıstı, şimdi Ertuğrul geldi, musluğu açtılar. Beşiktaş peş peşe transfer yapıyor hem de pahalı oyuncular alıyor, bana bunların hiçbiri yapılmadı, aslında musluğu açmak zorunda kaldılar çünkü artık Beşiktaş’ın şampiyon olmaya ihtiyacı var son 12 senede 1 kez şampiyon olmuşlar o yüzden parayı harcıyorlar. Dediğim gibi benim zamanımda bana Ailton’u aldılar şimdi ise Delgado, Ricardinho, Nobre, Bobo, Higuain, Cisse gibi oyuncular alınıyor. Hocam Sinan Engin’in gelişine ne diyorsunuz? -Bana göre Sinan için geç bile kalındı. Benim zamanımda da Sinan’ı istemiştik, Başkan Yıldırım Demirören her zaman Sinan ile çalışmak istemiştir ama o zaman bazı yöneticiler karşı çıkmıştı, şu an Sinan’ın takıma geliş biçimi ise yanlış çünkü o görevde Ali Gültiken vardı. Ali’yi gönderip Sinan’ı bir anda menacer yapmak yanlış oldu. Beşiktaş bu sene şampiyon olur mu? -Bu kadar iyi transfere şampiyon olmaları gerek, sadece Ertuğrul’un arkasında dursunlar yeter, Beşiktaş’ta yok yok, her mevkiye 2’şer oyuncu var, en hazır takım Beşiktaş. Fenerbahçe nasıl peki? -Fenerbahçe bir golcü transfer ederse yine şampiyon olur. Ya Galatasaray? -Galatasaray’ın biraz zamana ihtiyacı var, transferleri iyi ama takımın oturması lazım aynı zamanda onların da bir golcüye ihtiyacı var. Trabzonspor için neler söyleyeceksiniz? -Trabzonspor bana göre 2-3 transfer yaparsa bu sezonun sürpriz takımı olur. Hocam son olarak Rıdvan Dilmen ile yaz aylarında bir küslüğünüz oldu diye haberler çıkmıştı bu doğru mu? -Hayır kesinlikle Rıdvan benim en yakın arkadaşlarımdan biri daha dün beraberdik hiçbir sorunumuz da yok. -Çok teşekkürler hocam, başarılar diliyoruz size. -Ben de teşekkür ederim, görüşmek üzere. | ||
|
23-08-2007, 15:07 | #3 | ||
Banned Üyelik tarihi: May 2007
Tecrübe Puanı: 0 | Beşiktaş bu sene şampiyon olur mu? -Bu kadar iyi transfere şampiyon olmaları gerek, sadece Ertuğrul’un arkasında dursunlar yeter, Beşiktaş’ta yok yok, her mevkiye 2’şer oyuncu var, en hazır takım Beşiktaş. Şimdi Öyle Oldu Ya Yok Yok Değil Kardeşim Ertuğrul Hoca S.Kurtuluşu Kendi Bölgesine Cekti S.Özkanı Kazandı Batuhanı Kazandı Aydını Kazandı O Kadro Transferlerle Mi Genişledi Sadece? Beşiktaş Ruhunu Geri Getirdi.. Bu Sene Şampiyon Olursak Herkes Diyecek Bu Kadroyla Kim Olamaz..
__________________ ..Not Found.. | ||
23-08-2007, 15:13 | #5 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: May 2007 Yaş: 39
Tecrübe Puanı: 21 | Ya Rıza' yı severim ama biraz fesat sanki. Konuşmalarını falan okuyorum kıskançlık hissediyorum. Tabi onun döneminde yeterince arkasında durmamış olabilirler doğrudur. Fakat bu söylemler Ertuğrul' un başarısını gölgede bırakır, dikkatli olmak lazım. Geçen seneki kadromuzda çokta değişilik olmadı Efe' nin de dediği gibi Ertuğrul Sağlam ruhu,arkadaşlığı,samimiyeti geri getirdi...
__________________ geçti istemem gelmeni yokluğunda buldum seni bırak vehmimde gölgeni gelme artık neye yarar... | ||
23-08-2007, 15:20 | #6 | ||
Tecrübe Puanı: 19 | rıza ıyıdır bende severım fakat orda bı durus gostermelısın ertugrul bunu basından berı gosterıyor gecen sene kayserıde yaptıkları ortada.ben anlamıyorum bjktasın evladı nıe bole takımın basındakı adamı zora sokacak acıklamalar yapar.basarılıysa sende sevın işte hanı turk teknık adamlar basarılı olursa sızınde onunuz acılacaktı o zaman kıskanmayın....destek olun... | ||
23-08-2007, 15:29 | #7 | ||
Tecrübe Puanı: 20 | Rıza Hoca kimi istedin de alınmadı? Youla, Koray hatta ve hatta Kürşat , Ailton . Daha da aklıma gelmiyo. Sen sandın ki ben Beşiktaş'ı Rize gibi Denizli gibi yönetebilirim. Oysaki bilemedin ki o takımlarla Beşiktaş'ın hedefleri çok farklı..
__________________ Karanlık aydınlıktan, yalan doğrudan kaçar, güneş yalnız da olsa etrafına ışık saçar, unutma doğruların kaderidir yalnızlık, kargalar sürüyle KARTALLAR yalnız uçar.. | ||
23-08-2007, 18:19 | #8 | ||
Tecrübe Puanı: 32 | Yapma rıza hoca şimdi.Şuanda takımda ailton gibi kariyeri olan bir futbolcu varmı?Diyosun bizim zamanımızda bukadar para harcanmadı,yıldız transferler yapılmadı.Biz iki aydır yıldız bir transfer bekli,yoruz taraftar olarak ama yapılmadı.Acaba bizmi yanlış görüyoruz yoksa senin yıldız futbolcu dediklerin başkamı?Mesela youla,adem dursun,kürşat gibimi.Daha sonra bütün yerli kazmaları topladın takıma yığınla para gitti onlara.Kürşatlar,Adem dursunlar falan bunlar beşiktaşa yakışıyormuydu?Onun için böyle konuşmaları hiçbirzaman tasvip etmedim.Belki yönetim arkanda durmamış olabilir ama taraftar olarak hep arkandaydık.Olacağızda.Ama böyle itici konuşmalar yapılmazsa daha iyi olur sanırım. | ||
23-08-2007, 18:23 | #9 | ||
Beş-U-ktaş Üyelik tarihi: Jul 2006
Tecrübe Puanı: 22 | abi demirörenin son hakkı bütün imkanları verecek zorunda çünkü.... | ||
23-08-2007, 19:17 | #10 | ||
Tecrübe Puanı: 19 | ailton , pancu, a.hassan, kleberson, cordoba, tümer, koray, sergen li takım hiç de güçsüz değildi. o takımın o seneki kadrosuna tello cisse diatta alınsa beğenilmezdi. eksik bölge gene varsa bu seneki s.özkain, i. kaş örnekleri var. o yıl neden altyapıdan kimse çıkmadı? ali cansunlar ilhan şahinler ali öztürkler adını unuttuğum3-4 oyuncu daha anadoluya eşantiyon oldular. | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |