![]() | |
| Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
| |
| | #4 | ||
| Dişi Kartal ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Tecrübe Puanı: 35 ![]() | tşk dishe..
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
| | |
| | #5 | ||
| ยŦยк ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007
Tecrübe Puanı: 42 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
AcImasIzca geçip giden zamandan geriye kalan sadece yanlızlıklarımızdı. Yaşlanan Birgün Bugün. Bavulu Topluyor Ve Son Vedasi Tipki Dün Gibi, Köseye Çekilip Agliyor, Bense Yarina Penceremden Bakma Gafletindeyim. Gözlerim Dolu Ve Ellerim Tutuklu Yüzüme. Dudaklarim Kilitli, Hoşçakal Bugün!..Sen De Yolcusun Dünlerimde Sorgusun Ve 24lük Yorgunsun Git De Dinlen Gidenlerle Yarinim Kapida Bekliyor Ve Son Veda Zamani Saçlarimda Sakli Kar Beyaz Ve Gözlerimde Hep Telas. Panik, Silik Resimler Ortasinda Bir Küçük Çocuktum Hep Konuktu Baska Gün Ve Çok Soguktu Her Geçen Dün. Tipki Sen Gibiydi Giden O Eski Dünler, Geçmisin Karanliginda Anilarimdi Onlar, Bense Bulamaz Oldum Onlari, Hep Selam Gönderdim Geride Kalana Kanitim Yoktu Yarina, Yolcularimla Agladim, Hiç Misafir Olmamişti Kimse Bunu Ben Anladim. Sonbaharda Katil Oldu Rüzgarlar, Öldu Tüm Yapraklar, Yagmur Aldi Gözyasi, Ve Rüzgar Oldu Ruhlar Estiler Yavasça. Sen Misali Aglamisti Her Dünüm Usulca. (x4) Dudaklarim Kilitli, Hoşçakal Bugün, Sen De Yolcusun, Dünlerimde Sorgusun Ve 24lük Yorgunsun, Git De Dinlen Gidenlerle Yarinim Kapida Bekliyor Ve Son Veda Zamani. Acımasızca geçip giden zamandan geriye kalan sadece yanlızlıklarımızdı. Aynalarda Buğulu Yüzümü Göremez Oldum, Ve Iyimserlik Mateminde Sari Gül Tuttum. Hayallerim Yok Oldu Koydugum, Yerde Yoktu Hiçbiri, Tek Yabanci Bendim Evde, Ver Bir Yalanci Mumdu,Dogan Günes. Solan Gülümdü, Talan Sonuydu, Kalan Resimdi Bir Vesikalik Gülen Çocuktum Yüzüme Bakarak Agladim, Yüzlesirken Kendimle Hiçkiriklarimla Savasir Oldum Ertelendim Yarina. Reddedildim, Gideni Yolcu Etti Gözlerim Ve Gelene Meraba Dedi Bu Kimsesiz Dilim, Ortalarda Gezinen Oldu, Dilenci Ellerim, Bu Son Demiydi Sonbaharin Son Yapraginda Son Gülümsemekki Nefesi Son Çekisti Içime Sonbahardi. Güz Agirdi Gün Üzeri Bir Tebessüm Etti Yüz, Sakli Kaldi Her Düþende Kirilan Onca Göçebe His, Biz Dünden Olma Yarina Varma Garibeyiz. Acımasızca geçip giden zamandan geriye kalan sadece yanlızlıklarımızdı. (x4) Dudaklarim Kilitli, Hoşçakal Bugün, Sen De Yolcusun, Dünlerimde Sorgusun Ve 24lük Yorgunsun, Git De Dinlen Gidenlerle Yarinim Kapida Bekliyor Ve Son Veda Zamani. Yalnızlık Ömrüm Boyunca Tanımadığım Bir Yabancıydı Onunla şimdilerde Beraber Yürüyoruz Her Yeni Güne iki Yanlız şarkılar Yazıyoruz Çok Yalnız | ||
| | |
| | #6 | ||
Tecrübe Puanı: 42 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ---56 DENKLEMLİ İNTRO--- Sana bir hikaye anlatayım ister misin? 15 yaşındayken mahalledeki bir plakçıya giderdim. Orda çalıþan biri vardı ve o benim ne sevdiğimi bilirdi. Ve birgün bana bir albüm vermişti. Eve götürüp pikaba taktım ve anında nefret ettim. Yani gerçekten nefret ettim. Sadece anlayamıyordum. Bu yüzden tekrar çaldım,tekrar çaldım sonra tekrar çaldım. Sonunda farkettim ki çalmadan duramaz olmuşum. O notaları dinleyip duruyordum. O gün şunu anladım. hayatım boyunca yapmak istediğim şey işte buydu. Anladın mı müzik yapmak. Yalan-Günah Kader-Yazi Umut-Yarin Yakin-Ölüm Uzak-Tanri Silah-Cahil Biçak-Yalan Yalan-Aci Baci-Namus Deprem-Kabus Mahrem-Kadin Adem-Nefes Nefes-Zulüm Kafes-Herkes Töre-Köle Tecavüz-Cinayet Ýhanet-Cinayet Cinayet-Ýdam Rakam-Ölü yaþam-Insan Dölü Silgi-Azrail Israfil-Haber Nankör-Bilgi Kayip-Zaman Aþk-Metanet Huzur-Cesaret Delalet-Savaþ Hiphop-Sagopa bir pesimistin gözyaþları... 2003...2003...2003...2003 | ||
| | |
| | #7 | ||
Tecrübe Puanı: 42 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ---AKLIMIN ODALARI--- Emeklemekle baþlar, hayatın yolları Ayak nasır tutar, madalyon çift taraflı Nacizane ben ozan dizelerim sızı Hangi birimiz yaşadı tek taraflı Sorma gitsin Yokuşlarım nefes kesselerde ben yolumda Sersefil çakıl taşı m****da direnir oldum Sebepsiz arbedemdin dilimde küfre döndün Özürlerimdin bugüne kabulsüz bir teklif oldun Keyfime değmeyin rüyalarımda karmaşık teranelerde yazarım Olsun varsın anlaşılmaz olsun yunusun kalbi çöple dolsun Körpe duygularımı kahpelere de verdim sahteliklerim menfi Düşlerimde karakter oldum üzgünlüğüm kendime özgü Son hataların yok telafi lüksü küskün düþtüm müstakil bir onurun Miras kaldı küskün,düşen ağlamaz yazılarımın ana temasıydı Ben bildim kendimi sessiz kaldım isyanlarımı da yüreğime gömdüm Mültecilerimi öldürdüm hepsini Lolipop şekerleriyle 18ine kadar flörtsün ve mahluk söyle adın nedir? Kaç harften oluşuyosun? Kaçın sesli? Kaçın sessiz? Kaç davranış sergiledin? Kaçı yerli? Kaçı yersiz? Koş saraylarıma bulabilirsen beni Konuş ve dertleş eskisi gibi Bul seni getir bana hediyem ol AKLIMIN ODALARI SENLE DOLDU TAşTI (3x) | ||
| | |
| | #8 | ||
Tecrübe Puanı: 42 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ---AL 1DE BURDAN YAK--- al 1de burdan yak, kapasite meselesi bak, perde kapanmış lak lak, başlar az sonra dedikodu kazanýna kepçe olsan kaç yazar? çatlak seslere alıþtı her kulak, beni upgrade edin, rapi þadettim kulaklara download edin rapin evi çıtasını tepelere çaktım kontrol edin, teknoloji bugün yine jön dinmiş bakışlar bön yüzünü kendine dön çabalamalı ve bulmalı yön, sago rapte en ön, nizam mayın malzeme mayın rahat tespit edin ta kendisi hayat kim kaldý bir şakayla sakat? beş kişi kalmıþ canavar sagokat biz karagöz siz hep hacivat, piri watı takarak robota bağlasak tamı saklasak? kendimizi yemesek de yanında mı yatsak? yo kime trip atsak? bugünlerde herkes aksak kısa dönemeçten yolumuzu bulsak herkes iþini bilir kiþi maksat takdir dünyalý dostum yo yo yo yo bana iyi rol verin amacý var yapýlan her eylemin, nihayetinde boþa akmasýn terin hediyesi paketli her emeðin göz nuru nedirse ettiðin odur ki bulurun galaksilerde raks ederken þuuruna dostum hay aksilerde dolup taþar umudum.. hadi gazla..! al 1de buradan yak sadrazamýn ikram ben dilenci þayet hicvin sonu idam neyse ne baþ koydum yoluma yürürüm yok hatam yok þakam x2 dünya malý uçan halý bin ve de düþ bitecek ol emin kurduðun her düþ çok rüküþ düþünce modalarý gülüt, fiyasko dolu aklýmýn odalarý güç birimlerini devreye sokun hadi he-man misali þahlanat bi matrix tanýdým benim ki matrax atraksiyonlarýmýn tamamý durmaksýzýn markaj gözlerin sulu boya kývamý makyaj uzaklaþ yaný baþýmdan iþin yaþ geceleri yüzde kýrkýmýz ayyaþ hip hop bala gora yelken fora ileri rota baðdat ý bulmuþ emmim sora sora bazen kaderi belirler yazý yada tura moral düþünce zora komiklikler þakalar yetiþir imdada, ustura misali keskin zekalarýn dansýný izle acaba kaç cambaz yürür ayný ipte? emekler misin koþmadan önce? bilip de bilmezden gel dilinci linç eder dilenci oh çeker dilenci ahkam keser.. hadi gazla..! al 1de buradan yak sadrazamýn ikram ben dilenci þayet hicvin sonu idam neyse ne baþ koydum yoluma yürürüm yok hatam yok þakam x2 | ||
| | |
| | #9 | ||
Tecrübe Puanı: 42 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ---ANALİZ--- VERSE 1 Kralin elleri nasir ve yelleri soguk günün ve belleri kirik dünün ve gözleri donuk çocuk ve selleri yikar evim, duvarlarim buruk içim ve pilleri bitik kalplerin yönleri kayip ara. Yillatilmis senelerin nöbetçileri degil miyiz? Gardiyan da bendim, hakimin de kendisi ve hapse teslim edilen huzurun girtlagini ben kestim, katil oldum sirretinden müebbetim hürriyete!...Bu kül tablasi kaçinci kez yatti sigara altina?, söyle her nefeste kaç adim yanastim tahtima? Neferin nefesi manevi ve her maneviyatta cesareti sakladin ve cebine tiktin. Bikiktin, halden anlamazlar ordusuyla ayni yere tikiktin ah!... Sancilarina karsi sen yikiktin, hep bakiktin akibetine dürbünle, sürgüne kakiktin, analiz her bedende ayri ruhtu,sen kayiptin!... Evvelindir mahremin ve örtü örttüm üstüne ve Tanri, sanri çekti gözüne bir kalemde gelecek ekti. Körpe kalbim zorba düstü, torba doldu bin yalanla kin üsüstü, din bozuldu, hin doluydu tin hududu bin biçakla harp yasandi, sin gömüldü in içine, yarami tuzla sivadi her melek ve bin (sagopa)çile, gözümün içine igneler batirdi bu felek. Analiz ettim her günahta bir kelek, not aldim (red) not edildi, özrü diledim reddedildi, yasadim yanildim resmedildi, günahin payini buldum. KORO Analiz ettim kimler arkasinda kinler ve inlerin karanliginda günesi kim bekler ve geride kalan o dünler kime gülümser? Kime iyimser? Kime kötümser? Yarinin bugünden çikari ne? Ve analiz ettim her duada gerçegin bir payini buldum, kudretinde puslu kisilik ayýplari ve düsene tekme atan o insan kayiplari, çikara dayali, pahali zamanin harcanisi. Bugünün yarindan çikari ne? Anlamakti zor olan ki kolaya kaçmak alinmakti herseye. Ben asli buldum, yasli kalbin pasli kör durumda ilaci oldum. Hep kiraci kaldim verilen her degerde hanci durdum, yikilan her güvende yolcu düstüm, üsüdüm yalnizlarda, yildizimla karaya düstüm,sanci buldum, yankilandi bin acimda her sesim ve analiz ettim. Kimsesizdi ruhum ki; kimselerdi, kimsesizler hilesizdi tüm görüntüler ve her seferde gerçegin bir payini buldum. Yorgun oldum, sorgum bitti, durdum baktim yagma etti Tanri tüm ganimetleri, riya rüyalar anlatildi geregi yoktu. Martavalla avunan oldu insanoglu, çukura gömdü arzularini, tüm günahlariyla onure etti yalnýzlar da garibe düþtü. Ayak yürür,atar yürek, zaman çatar gömer kürek ve her bilek düser yere. Okka yüzlüm yara bere, korku bir tüfek ufak tefek, felekse avci gözü pek, analiz ettim,sen tek,hep yek!... | ||
| | |
| | #10 | ||
Tecrübe Puanı: 42 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ANEKTOD SaGo RaP 1 Sürç-i lisan eylediysem affola... Kulaklarimda gaf dola,şamar yüzümde iz kala... Ve bir çuval da incir yerle bir de olsa,köle bu ruha af ara. Suçlu yok zamanda,bükük boynuma giotin olma... Dilekçeler kelepçe yediler,kanlı macun mecnunun damaklarında... Kestim şah damarımı padişahın huzrunda. Dalıp giden bu şairin gelir-geçerleriyle melodi oldu söz sana... Patakla ruhumun karamsar çocuklarını.. Al elinden şekerli elmalarını.. Felek çarkı döndü midem altüst oldu.. Ben nakit bir sevgiyim,karşılıksız hediyeyim,susuz bir bedeviyim.. Ve SaGoPa K ;rapte iç karartan ilk buluş,karanlık zirvelerden gün doğuş.. En zor anda bir devadır hoş sesin,kendinle utanmadan konuş!... Konar göçer bir kuş gökkuşaklarında beşuş... SaGo RaP 2 Ferasetim verasetin,şahadetin şedit cesaretim,ve bazı bazı hasretim kendi kendime... Hakikatim,ben tam isabetim,hedeflerime kenetim... Hocalarımın gözüne yansısın faziletim... Yüzün yüzüme baka baka kızarır,düzün tersine karışır... Ayağını denk al ortam marazlı.. Kollarında extra panik taşı !... Hayata anlamsız gözlerle bakma şaşı!... Yüz pisikopattan birinin açık kaşı... Çocukken çizdiğim resimlerde iki kuşa selam eden güneş vardı... Okyanusda bir Yunus boğuldu,gemiler sarsıldı ve sonra battı. Ruh halime egoist psikolojilerinizi aşılamaktasınız neden? Aslında ilk çağdan çok blu çağı beni ilgilendirendi... Lisede rehine dönemi geçirdim.. İlk sigarayla merabalaşmamda kendimi kabile reisi sanmıştım. Arkadaşım bir canavarmış...malesef çok geç anladım. Çakmak onun ellerindeydi.... >>beat prodükte..Yunus ÖZYAVUZ(aka SaGo&DJ Mic Check) Konuk MC..Divine (of trapmindz)& meRwe meRih _________________________________________________ Kelimeler: Gaf ot kırmak,yerli yersiz söylenen şeyBedevi:konar-göçer bir hayat yaşayan göçebe Beşuş:yüzü gülen,gülücük dağıtan Feraset:anlayış,sezgi Veraset oguştan gelen ,hakŞahadet:tanıklık,şahitlik Şedit:şiddetli Fazilet:erdem,bilgi,ahlaklılık ,bilgelik ---BEATİL RHYME--- RaP 1 Rapin oðlu cýmbýzla eledi kelimeleri.. Mikrofonuna damladý alnýndan akan teri.. Bazý dudaklar sigara komasýnda.. Kaðýdýn töresi yaz dedi. Beyaz yapraklarý karalarken kendini yedi bu laf ebesi. Çak kibriti !... Gör dumaný !... Gasplarýnýza hediye ettiðim çýðlýklarýmý noterde tastiklettim.. Dünyanýn cennetinden göç etti haykýrýþlarý.. En üzgün þarkýlarýma sos da oldu gözlerinin yaþlarý... Ölü taklidi yapana dek saplanacak gövdeme býçaklarý.. Ýçimdeki mevlana dizeleriyle susturacak o alçaklarý... Biliyorum þarkýlarýmý neþeli bulmanýz küfür kaynaklý.. Yazdýklarým yalan mý?.. Koparýn kulaklarýnýzý !... Dün sesim kýsýlana dek rap yaptým... Sanýrým kayda almalýydým.. Düþmanlarýma ekmek attým,anlamlarýma anlam kattým Özürlerime sarýldým.. Saat 02:10 açým!... Çöl kumlarýnda pedal sallamak gibi eylemim Rüyalarýmda mutluyum,þükürki kendime köleyim Kabuslarýna konuðun olsam fantazmalarýn tekler. Ah siz bebekler göz kapaklarýnýz titrer... Hayat baltalardan folloþ olmuþ yarý yeþil bir orman emmi.. Ben içinde aslaným.. Bildiklerimin gücüyle bilgiçlik taslarým... Senet sözümdür adým imzadýr.. Krallýðýna kral olan halkým... Tek bireyde üç adým.. Disslerini çatýrdattým.tek beyitte baatýl ryhme ýn diþlerini kýrdým... Aciz rapin omurgasýný yýktým,küstahlýðý ;n dilini kesti jiletim... Ön sýralardan alýndý cennete biletim... NaKaRaT Kendi yalanlarýnýza inanmadýðýnýzý gözlemledim. Dürüstlüðünüzü özlemledim. Þiirlerimin yaralý ruhunu çay misali demledim içtim. Cezalarýmý çektim,büyük hatalar yolundan depar atarak geçtim. Özgürlüðüm için yatýrým yaptým,baatýl inançlara baatýl rhyme yazdým. RAP 2 Nakaratlarýmý serserilerle ,sürtüklerle, pýrlanta ve keþlerle paylaþtým senelerce.. Kesilmeyen beddualarýnýz kulaklarýmda dörtlüklerle. Ruhun kendini uçurumdan atarken dudaklarýn özürlü kederle. Korolarým sessizliðe armaðaným. Sessiz kalanýn gizli haykýrýþlarýný tattým. Hayatýmý cennet elçisi misali yaþadým tatlým. Yüzün ellisi rest in peace. Huzur içinde yatsýn çucuk günlerim nostalji. Okyanuslar mürekkebim aðaçlarsa kalemim benim. Bitmek bilmeyen þarkýlarla ruhun þad olsun alemim. Yüzde ellin meleklerin,geride kalanýn ifritin. Biolojikal gazlardan hasarlý beynim sen biliiiin!.. Kara ýrkýn icadý hiphop beyaz çocuðun hakimiyetinde. Elinde mikrofonu. Söylemlerim yetersizse kulaklarýnla dinle arka fonu Umarým gelmez ilham perilerimin sonu. Seramoni ustasý yeraltýnda yaktý mumu... ____________________________________________ Kelimeler: Rest in peace:ingilizcede huzur içinde yatsýn manasýnda kullanýlýr. Þad olmak:mutlu olmak,huzura kavuþmak.. Diss:birinin birine iðneleyici laf etmesi,çekememezlik. Baatýl:batýl,gerçekliði olmayan. Folloþ eriþan,bitmiþ (argo) | ||
| | |
![]() |
| Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |