![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #61 | ||
Guest
| Ümmüm Seni Atarlar (afyon) Ümmüm seni hanaylardan atarlar Ak eline kara kına yakarlar Gelin Ümmü yakarlar Güzel isen al yanaktan öperler Çirkin isen dış kapıdan kovarlar Kovarlar gelin Ümmü kovarlar Vargit Ümmü'm vargit doldur suyunu Suyunu öğrenemedim huyunu Vargit Ümmü vargit doldur testini Testini unutmuşsun dostunu Davul çeşmesinin önü çayırlık Zor geliyor şu gençlikte ayrılık Gelin Ümmü ayrılık Ümmüm sende değil annende gavurluk Vargit Ümmü vargit doldur testini Testini unutmuşsun dostunu Davul çeşmesinin önü çayırlık Zor geliyor şu gençlikte ayrılık Gelin Ümmü ayrılık Akşam olur dombayımı tararım Ümmü diye sokakları ararım Gelenden geçenden haber sorarım Vargit Ümmü vargit doldur testini Testini unutmuşsun dostunu Davul çeşmesinin önü çayırlık Zor geliyor şu gençlikte ayrılık Gelin Ümmü ayrılık | ||
![]() |
|
![]() | #63 | ||
Guest
| Yağmur Yağar Şıpır Şıpır (afyon) Yağmur yağar şıpır şıpır buz gibi Eriyorum ben de çürük duz gibi Gocanınan geçincemen yok ise Boşan da gel gabülümsün gız gibi Gelin gız gibi Evlerinin önü bulgur dibeği Dibeğe vurdukça oynar göbeği Gocan güçcük nerden aldın bebeği Ah bebeğin bubası ben olaydım Gelin ben olaydım Çadır gurdum şu yaylanın düzüne Aynalı martini aldım dizime Varın söylen o yosmanın gızına On beş sene az geliyor gözüme Beyler gözüme | ||
![]() |
![]() | #64 | ||
Guest
| Yüce Dağ Başında Bir Top Kar (afyon) Yüce dağ başında bir top kar idim Yağmur yağdı güneş vurdu eridim Evvel yarin sevgilisi ben idim Şimdi uzaklardan bakan ben oldum Evimizin önü iğde değil mi İğdenin dalları yerde değil mi Ben o yari arar iken yitirdim Aman arkadaşlar burda değil mi Aşağıdan gelir gelinin göçü Gelin mi etmişler canımın içi Beş sene sakladım verdiğin saçı Belki şu güzelin gönlü olur diye Yüce dağ başında nane de böğrülce Hamamdan geliyor gelin görümce Satma portakalı kar olmayınca Duman buralarda yar olmayınca Yüce dağ başında kar kucak kucak Yarimin belinde zavallı bıçak Ellerin yarinden benimki koçak Satma portakalı kar olmayınca Duman buralarda yar olmayınca | ||
![]() |
![]() | #65 | ||
Guest
| Yürü Güzel Yürü Saçın Sürünsün (afyon) Yürü güzel yürü saçın sürünsün Sürünsün de belerine bürünsün Evvel benim idin şimdi kiminsin Şimdi karşılardan bakan ben oldum Yürü güzel yürü ömrümün varı Ağustosta erir dağların karı Günde on beş kere gördüğüm yari Şimdi karşılardan bakan ben oldum Dağbaşında bir topacık kar idim Gün vurdu da ılgıt ılgıt eridim Evvel en kıymetli yarin ben idim Şimdi karşılardan bakan ben oldum | ||
![]() |
![]() | #66 | ||
Guest
| Zalım Poyraz (afyon) Zalim poyraz gıcım gıcım gıcırdar Yüreğime düştü goygun acılar da goygun acılar Su yolunda suya giden bacılar Bacılar içinde yarim var benimde dostum var benim Emirdağla Afuyonun (Afyon) arası Emirdağın ardı selvi sırası da selvi sırası Muradımı alamadım dünyadan Onulmaz bu yüreğimin yarasıda dostum yarası | ||
![]() |
![]() | #67 | ||
Guest
| Armut Ağacı (Samah) (Turgutlu) Armut ağacı armut ağacı başımda tacı Kalkıp semah eylesin anayla bacı Nenni nenni dost nenni nenni Nenni nenni has nenni nenni İki turnam gelir Bağdat elinden Dost kanadını kırmış ne gelir elden Nenni nenni dost nenni nenni Nenni nenni has nenni nenni Çırayı yaktım ocağa Kolkola da kucak kucağa Meydana gel meydana Meydan erenlerindir Samah dönenlerindir | ||
![]() |
![]() | #68 | ||
Guest
| Ateş Attım Samana (Gımıldan) (Manisa) Ateş attım samana Bak dumana dumana Senin zalim ananı Ben getirdim imana (Bağlantı) Gımıldan gımıldan gımıldanıver Ah şöyle nazlım da gımıldanıver Gayfe de koydum fincana Selam söylen amcama Amcam kızını vermezse Turşu da kursun fincana Bağlantı Gayfe de koydum cezveye Yarim gitmiş gezmeye Ta küçükten alıştım A gız seni görmeye Bağlantı | ||
![]() |
![]() | #69 | ||
Guest
| Bir Taş Attım Karakolun Camına (Manisa) Bir taş attım karakolun camına Kalabalık sokaklar varamadım yanına Yaşım on dört düştüm gurbet iline Gelme gelme mustantik gelme de vursunlar beni Yazıp evraklarımı Kütahya'ya gönderin beni Üç gider de beş ardıma bakarım Gözlerimden kanlı yaşlar dökerim Sen gideli ben hasretlik çekerim Gelme gelme mustantik gelme de vursunlar beni Yazıp evraklarımı Kütahya'ya gönderin beni | ||
![]() |
![]() | #70 | ||
Guest
| Kapının Önünde Taş Ben Olaydım (Manisa) Kapının Önünde Taş Ben Olaydım Ela Göz Üstüne Kaş Ben Olaydım Yalnız Gezene Eş Ben Olaydım (Bağlantı) Hadi Hadi Gülüm Çifteli Benlim Durmasın Gelsin,Avrupasın Tarasın Kundurasın Boyasın Sallansın Gelsin Kapının Önünden Gelir Geçersin Elinde Badeyi Dolu İçersin Ne Candan Seversin Ne Vazgeçersin Bağlantı Kapının Önünde Süt Bakır Bakır O Yarin Gözleri Allahtan Çakır O Çakır Gözlere Kurban Fakir Bağlantı | ||
![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |