![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #81 | ||
Guest
| Ahmet Bey'in Küheylan Atı Var (Kütahya) Ahmet Bey'in de bir küheylan atı var aman aman Ah O giderse onun onun bende teki var aman aman Ahmet Bey'in de benden başka nesi var aman aman Saklan dağlar Ahmet Bey'in kışından aman aman Hiç sevdalar geçmedi mi başından aman aman | ||
![]() |
|
![]() | #83 | ||
Guest
| Aşağıdan Geliyoru Neslihan (Kütahya) Aşağıdan geliyoru Neslihan İk’elleri tutam tutam aman feslihan (2), feslihan (Bağlantı) A Neslihan sen beni öldüreceksin Dost ile düşmanları güldüreceksin Aşağıdan geliyoru güzeller Güzeliz diye ayrı ayrı gezerler (2), gezerler Bağlantı Engin derelerin suyu çağlasın Dengine düşmeyen gelin aman ağlasın (2), ağlasın Bağlantı | ||
![]() |
![]() | #84 | ||
Guest
| Ay Oğlan Yiğit Misin (Kütahya) Ay oğlan yiğit misin Dağlarda geyik misin Selam verdim almadın Allah'tan büyük müsün Çömüdümü dümü çömüdüm vay Derdinden çürüdüm vay Ay oğlan arsız oğlan Dünyada yersiz oğlan Kalaysız kaba benzer Dünyada yarsız oğlan Çömüdümü dümü çömüdüm vay Derdinden çürüdüm vay Ay oğlan imana gel Dön dolan pınara gel Hiç bahanen yok ise Çevreni yumağa gel Çömüdümü dümü çömüdüm vay Derdinden çürüdüm vay | ||
![]() |
![]() | #86 | ||
Guest
| Aydın Meşeleri (Kütahya) Aydın meşeleri dalları yerde Siyah kaküllerin gerdana perde Gel gelirsen bir tenha yerde Yaylamam yaylada benim yarim yar değil Oynarım gülerim mahzun gönlüm şen değil Aydın'a giderken yol bulamadım Martinim asacak dal bulamadım Kendime münasip yar bulamadım Yaylamam yaylada benim yarim yar değil Oynarım gülerim mahzun gönlüm şen değil | ||
![]() |
![]() | #87 | ||
Guest
| Ben Kendimi Gülün Dibinde Buldum (Kütahya) Ben kendimi gülün dibinde buldum Kuru kuru sevda imiş sarardım soldum Sevda bir düş imiş kendime yordum Ay karanlık gece vurdular beni Yarin çevresine sardılar beni Değirmen deresi bölük bölüktür İçerde ciğerim delik deliktir Dünya dedikleri bir gölgeliktir Ay karanlık gece vurdular beni Yarin çevresine sardılar beni | ||
![]() |
![]() | #88 | ||
Guest
| Bir Giderde Beş Ardıma Bakarım (Kütahya) Bir giderde beş ardıma bakarım Gözlerimden kanlı yaşlar dökerim Hem ayrılık hem hasretlik çekerim (Bağlantı) A derdi koyak ben derdime yanarım Uzak gitmem Kütahya’dan dönerim Evleri var evimize uç olur Sevip sevip ayrılması güç olur Ben gidersem senin halin nic'olur Bağlantı | ||
![]() |
![]() | #89 | ||
Guest
| Çatal Çam Başına Koydum Keseri (Kütahya) Çatal çam başına koydum keseri Gınaman gomşular da gençlik amanın eseri (Bağlantı) İniver iniver erdoğan aylar iniver El duymadan gel yanıma yavrum geliver Ay Ayşe gelin incedir belin Vallah billah değmedi eline elim elim Şu derenin üzümleri bellendi Ben vuruldum zaptiyeler amanın dinlendi Bağlantı | ||
![]() |
![]() | #90 | ||
Guest
| Çıkma dışarılara (Kütahya) Çıkma dışarlara da gün vurur seni aman Ölürüm ayrılmam alırım gız seni vay aman Aylar gibi doğmuş,günler gibi parlayıp geliyor Oğlan gızı görmüş,gız mendilini sallayıp geliyor (Bağlantı) Bizim gaplar galeyli,içi dolu sareyli Şu zamane gızlarını gandırması goleyli Goleyli a canım goleyli Çayırlıkta çimenlikte evim var aman İncede boylu bir güzelde amanın sevim var hey Aylar gibi doğmuş,günler gibi parlayıp geliyor Oğlan gızı görmüş,gız mendili sallayıp geliyor Bağlantı | ||
![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |