![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Oyun Alanı | Ajanda | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et XML | RSS | |
![]() | #91 | ||
Guest
| Ya Arise'l Cenubi arap halk şarkısı Özgürlük Tütküsü özgürlüğün ferhat’ıyız sevdamız kalmaz yarıda zindanı da dağları da delip geçen yürek bizim dört duvarı yol eyleyip yürümek bizim dorukları duman gibi bürümek bizim ferhat’ın şirin’i kalır mı duvaksız hasret bitti bitecek düşman muradsız o duvar duvarınız vız gelir bize vız zulmün önüne duranda dirence mesken olanda sığar mı sevdalı yürek zindan duvarlarına taşar gider doruklara akar yarına umudun alevini katar yanına köhne duvarları demirden dökseniz özgürlük ellerimizde engel çaresiz o duvar duvarınız vız gelir bize vız söz-müzik: grup yorum | ||
![]() |
|
![]() | #92 | ||
Guest
| Ayşe Gülen'e Ağıt sen değildin bendim bendim vurulan dağ çiçeği kokulu gelinim ayşe’m kaç bahar geçti sensiz acılı habersiz serin sabah yeli taze bahar dalı elleri kınalı gelinim ayşe’m (yüreği devrime sevdalı ayşe’m) sen halkının sözünü saz eyleyendin ateşsiz yüreklere umut ekendin kavgamıza can katıyor haykıran sesin yüreği sevdalı yüreği ateşten (yüreği sevdalı düşleri ateşten) dişleri kenetli gelinim ayşe’m söz-müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #93 | ||
Guest
| Herne Peş bırayên delal hun werın kurdıno bıhışta welat em herın merdıno eger hun nayên vane keç em meşin bese koletî serfıraz her bijîn herne peş herne peş dewr û dem ya meye welat çav lı rê bendewarê meye keçên nûgihan em dıxwazın xebat me canê cıwan dani rêka welat dılê mejpola gurçık bûne hesın bo ala rengîn hun werın em besın ileri güzel kürt kardeşlerim gelin ülkemizin ardına gidelim eğen siz gelmezseniz biz kızlar yeteriz haydi ileri dönem bizim dönemimiz ülkemizde mücadele bizi bekliyor yeni kuşağın genç kızları biz de çalışmak istiyoruz biz bu genç canımızı ülkemizin yoluna koyduk yüreklerimiz çelikleşti artık haydi kızıl bayrak için hep beraber gidelim Kürt halk şarkısı Göç Destanı müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #94 | ||
Guest
| Dersim'de Doğan Güneş şu dersim’in dağları vay le le le vay şu dersim’in dağları vay yiğitlerin odağı vay le le le vay yiğitlerin odağı vay güne durmuştu gece vay le le le vay pusu kurulmuştu haince yırtılıyordu sesizlik le le le vay gerillanın mermisiyle dağların ılık yeli vay le le le vay kavgamızda yol alıyor dersim’de doğan güneş vay le le le vay canikler’de çoğalıyor dersim’de doğan güneş vay le le le vay toroslar’da çoğalıyor ölmedi onlar yaşıyor le le le vay ölmedi onlar yaşıyor bir türküdür dersim dağları’nda le vay onikiler savaşıyor bir türküdür dersim dağları’nda le le le vay gerillalar savaşıyor söz-müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #95 | ||
Guest
| Anacan Yiğitlemesi söz: nihat behram müzik: grup yorum Dünya Halkları Kardeştir and dağları’ndan sierralar’dan che’nin yürüdüğü patikalardan hiç yılmadan yorulmadan savaşan küba’dan selam dostlara beyrut’un harabe sokaklarından çocuk yaşta savaşan aslanlarımdan “zafer ellerimizdedir” diyen filistin’den selam dostlara bu memleket bizim bu dünya bizim hep birlikte güneşin sofrasında bir kez daha haykırıyoruz savaşan kazanır sonunda belfast bizimle soluk alıyor boby sands’ların göğüs kafesinde bir gün özgür doğacak çocuklarımız irlanda’dan selam dostlara şafağın ilk sahibi biz olmuşken kopardılar her şeyi ellerimizden bir kez daha gürleyecek halklarımız sovyetler sovyetler ufukta, sovyetler’den selam dostlara afrika bir gün özgür olacak ruanda somali cezayir fas’ta açlık yoksulluk elbet son bulacak afrika’dan selam dostlara mao’nun ho amca’nın yürüyüşünde kalbimiz sarı nehir’e doğru akıyor özgür bir uzak asya durur yakında asya’dan selam dostlara kawa’dan bedrettin’lerden mahir’lere sabo’lardan sinan’lardan bugünlere sözümüzdür bizim bütün halklara gücümüz dünyayı sarsacak bütün dünya hakları kardeştir dil kültür renk değil emek yücedir bu dünya bizim onlara kalmayacak selam dünya halklarına söz-müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #96 | ||
Guest
| Bağcılar'da Üç Karanfil üç karanfil türkü söyler bağcılar’da geceleyin yanmaz yürek nasır tutmuş kor içinde kalmış deyin al beni de al beni de yüreğine sar beni de umut şaha kalkmış dostlar korku salmış eceline inancımızın sesidir şehitlerimizden kalan öfkemizin mayasıdır türkümüzü sonsuz kılan işte bizim son sözümüz kanımızla yazıyoruz özgür doğacak günlerin bedelini ödüyoruz sarıl yurduna sahip çık yarına savaşmak yenilmez kılar insanı biz ki yangınlardan çıkıp geliriz sıcak namlulura damlar tenimiz kuşatmalarda teslim olan sendin sen teslim ol bize ölüm sen teslim ol söz-müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #97 | ||
Guest
| Yangınlar İçinde Vatanım tutuşmayan dal kurşun yemeyen tütün salkımı kalmadı lice’nin fermanı ateşten kalemle yazılmıştı önce gözleri düştü lice’nin yanaklarından aktı gözbebekleri, etleri döküldü ağıtlar yoruldu yıkık damları dolaşmaktan başlar önüne düştü sürgündüler, sel oldular dicle’ye aktılar düğün kınası kalmış tırnakta kendinden habersiz yatıyor sorsam sual etsem halını göze var söze yok... yok erimiş yılan mı tutmuş kanadından şahan mı pençe vurmuş kalkmaz nasıl edem şimdi yarama kuş konacak dam yok lice’de yüreğim ne çok sevmiş seni of amansız ben bilmemişem kalk yürü taze muradsızım her gül kendi dalında büyür çekip de yarayı düşmezsem nice ki bir canım sağ durmam dicle kavuşanda dağlara o gün bir gül alırım koynuma söz: sevgi kılıç müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #98 | ||
Guest
| Gowenda Gelan lê lê diyen hêviyê lê lê lê lê diyen hêviyê xwuşk dotman pîr û zaroyê xwuşk û dotmanıno lê lê pîr û zaroyê destêwan dı destême de dılê wan dı dılê me hêsır bûne azad bûne jin bûne şervanên me lo lo bavên egidan lo lo lo lo bavên egidan bira pismam kalik û zaro bira pismam kalik û zaroyên me qe naskinin mêr û zaro qe naskinin şer dıkın ro hiltê ava dıbe ro berbanga me nezik e hoy hoy hemû gelino hoy hoy hoy hoy hemû gelino jin mer pîr û kalino jin û mer û zarokino pîr û kalino kevir ên we hebin bewejin tunebın dılê we heye dilê me mîna gullane birîna gullên ne yaren çiye meşin şerê gelêrî meşin parti û eniyê söz-müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #99 | ||
Guest
| Selam Olsun kızıldere onbeşler bedrettin’ler yaşıyor alnı kızıl bantlılar kavgaya çağırıyor haklıdır kavgamız tarihin çağlayan akışında biz varız yaratılan güzelliğin parlayan nakışında selam olsun karanlığı şimşek çakıp yakanlara selam olsun bütün kardeş dünya halklarına selam olsun özgürlüğe bayrak bayrak koşanlara selam olsun halkın savaşçılarına bin selam şehirlerde kırlarda savaşın öncüsüyüz halkımızın örgütlü baş eğmeyen gücüyüz sömürü zorbalık tutsaklık mutlaka yıkılacak özgürlük güneşimiz ülkenin şafağında doğacak nice şehitler verdik kadını erkeğiyle bağımsızlık demokrasi sosyalizm uğruna gecekonduda fabrikada faşist kuşatmalarda destanı yazılıyor kavganın akan kanlarımızla söz-müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #100 | ||
Guest
| Geliyoruz 1996 Şahan Kanatlılar doruktan doruğa şahanlar uçar kanadı altında sevdasın saklar civan mert delikanlılar türkü böyler yiğit yoldaş şafak gözlüm siper bekler alıp şahan kanadını ava girer senin yiğit oğlun cenge gider yüreğine aşk düşene zulüm n’eyler hele loy dağlar dağlar yüreğim sensiz neyler hasret benim sevda benim ölüm karşımda n’eyler (umut benim güneş benim ölüm karşımda n’eyler) yükseğinde yavru şahan beslenir enginlerin duman hasret bürünür kaç yüreğe sevda ektin aşılmaz dağlar kaç gönüle sevda ektin geçilmez dağlar söz-müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
| |
![]() | ![]() |