![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Oyun Alanı | Ajanda | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et XML | RSS | |
![]() | #101 | ||
Guest
| Yarın Bizimdir kalktı göç eyledi avşar illeri ağır ağır giden eller bizimdir arap atlar yakın eder ırağı yüce dağ başından aşan yollar bizimdir belimizde kılıncımız kirmani taşı deler mızrağımın temreni hakkımızda devlet vermiş fermanı ferman padişahın hey dost dağlar bizimdir dadaloğlu’m birgün kavga kurulur öter tüfek davlumbazlar vurulur nice koçyiğitler yere serilir ölene ağlama hey dost yarın bizimdir söz: dadaloğlu müzik: grup yorum | ||
![]() |
|
![]() | #102 | ||
Guest
| Uğurlama bu kente yalnızlık çöktüğü zaman uykusunda bir kuş ölür ecelsiz alıp da başını gitmek istersin karanlık sokaklar kör sağır dilsiz ey sevda kuşanıp yollara düşen bilesin bu yollar dağlar dolanır yare ulaşmadan düşersen eğer yarına sesinin yankısı kalır gecenin içinde gün aralanır yar sevdası ile yürek bilenir sızılı bir ırmak uğurlar seni su olup akarsın kır çiçeklenir söz: ibrahim karaca müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #103 | ||
Guest
| Ey Şahin Bakışlım ey şahin bakışlım bülbül avazlım bir eli kadehli bir eli sazlım işte ben gidiyom kal ahu gözlüm ne sen beni unut ne de ben seni hudey hudey hudey dem dem dem dem yolda harami çok engel arada unutma sevdiğim demde sırada kendi gider ama gönlü burada kul hüseyni’m derki gül benzim soluk serimize yazılmıştır ayrılık vallahi sevdiğim gönüller birlik söz: kul hüseyin müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #105 | ||
Guest
| Mayıs yosun kokuları değil kan tutar baharın yeli ey benim sevdiceğim kan tutar baharın yeli uzanmış boylu boyunca karanfil kokulu bir kuş elinde ipek mendili omuz başından vurulmuş günlerin en mavisinde düşlerin en mavisinde sokağın sesi mi olur düşen çiçeğin yası mı karanlığın işi nedir mayıs doğmasın diyedir geceye ışık saçanın sevdası ölesiyedir uzanmış boylu boyunca karanfil kokulu bir kuş elinde ipek mendili omuz başından vurulmuş günlerin en mavisinde düşlerin en mavisinde sokağın sesi mi olur düşen çiçeğin yası mı halaya durmuşsa mayıs sokağın sesi de olur halaya durmuşsa mayıs düşen çiçeğin yası da söz: ibrahim karaca müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #106 | ||
Guest
| Gazi Marşı gazi’nin yoksul kondularından aktık öfkeyle sokaklara kurtuluşumuzun bayrakları dalgalandı barikatlarda taş sopa benzin elde silahtır gücümüz vatana sevdamızdandır onurlu özgür bir vatan için savaşmak namus borcumuzdur omuz verirsen kavga benimdir dersen bu kıvılcım yangın olur adımlarımız yeri göğü sarsıyor ihtilalimiz büyüyor tankları topları tüfekleri olsa da zalimler korkuyor kadın erkek emekçilerin halkın öfkesi büyüyor uğruna kanlar dökülen toprak düşmana verilmiyor haydi omuz ver kurtuluş cephesi’ne zafer bizi bekliyor ihtilalimiz büyüyor zafer bizi bekliyor söz-müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #107 | ||
Guest
| Hevidarım hêvidarim ez lo vemeşa direj ji van rojen germ û bi şevat ji meşa me hêvidarim rehevalno hêvidarim ji dilana serê çiyan ji kulilkên sor hêvidarim rehevalno hêvidarim ji dilana sere çîyan ji havinan hêvidarim yaramın hêvidarim ji karkerên zana û bawer ji kesk û sor û zer ji şervanen gel umutluyum umutluyum ben bu uzun yürüyüşten sıcak ve ateşli günlerden bizim yürüyüşümüzden umutluyum yoldaşlar dağların doruklarındaki halaylardan kızıl çiçeklerden bahardan ve yazdan umutluyum umutluyum sevgilim bilinçli ve aydın işçilerden söz: salehe hesen müzik: grup yorum Sibel Yalçın Destanı metin-müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #108 | ||
Guest
| Selam Yoldaş şiir: nihat behram metin: grup yorum müzik: grup yorum Zafer yakında örse çekiç vuruyoruz kızgın demir tavındadır dalga dalga geliyoruz barikatın ardı vatandır bilek var vuruşmaya soluk var harcanmaya cephe var savaşmaya zafer yakında can var verilecek kardeş var ayakta halkımıza can feda zafer yakında karanlığı deliyoruz zulmü yere çalıyoruz devrim çin yürüyoruz barikatın ardı vatandır tut bayrağı çık sokağa yüreğini koy barikata sar şehirleri haykır öfkeni düşman yenilecek zafer yakında... söz: guillevic-grup yorum müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #109 | ||
Guest
| Mehmet Sait'in Türküsü mehmet sait asıl adım yırtıcı kuş adın aldım bir atılgan şahin oldum yuva tuttum yüceleri çapalı’ya otağ kurdum “beri hay”la gelir oldum dört cephede cenge girdim duman ettim niceleri umut fidanını diktim kan olup köküne aktım karanlığa yıldız ektim siperlerde geceleri altıbin al yıldız aktı bizim şafak böyle söktü şehitlere ağıt yaktı suna boylu bacıları söz: ibrahim karaca müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #110 | ||
Guest
| Haydi Tenruh ben cellip şems bi idna benıhlek il kamar bi idna vınhar bi idna camır bi idna nar luvlet amayılğabo bılımhal mınhıs rsas luvlet amayılğabo bılımhal mınhıs topat luvlet amayıtlağo la bıkra amayık beru mılmöt sağttıl bıtğıp şems fok cabalna mılıtna bıtırgit labayta bığıs kalbna bıyıdmağo ğuynna ılbakiy amaysir ladartna çara tanıhmal umudna tanıhmal mavzarna tanıtlağ ğa cabel insave harbıyya maşo raho hıbabina ıhbabina bı capha lişo keğdin ya ihvan haydi tenruh ğacapha bedi ahmet u kemal (gülnaz yaşar u kemal) raho feda ğıleyna saro şehit bı capha haydi tenruh ğacapha leşo ptıpke ye yemo leşo mıpkute esvet kumoırkoso zalğıto haydi tenruh ğacapha maniştığıl maniflah amey vakkef bıdna şeye zılam mayışrap damna haydi tenruh ğacapha söz: hasan biber müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
| |
![]() | ![]() |