![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #11 | ||
Guest
| Mapusane mapushane çeşmesi gülüm yandan akıyor hasret bir ince sızı ciğerimi yakıyor mapushane avlusunda ihtiyar bir dut bir dalı penecereme biri sana bakıyor mapushane duvarında bir çift güvercin bugün efkarlıyım yarime haber verin mapushane kapısı gülüm bir elvan geçit gelene açılır gülüm gidene kilit söz: erol toy müzik: grup yorum Haziranda Ölmek Zor / Berivan 1988 | ||
![]() |
|
![]() | #12 | ||
Guest
| Berivan döşümüze ölüm basmış kardeşler karanlık da yağar canlar üstüne zincir sesleriyle sızlar bilekler gülerken bildiğim ağlar üstüne kucakta kucakta kalmış ölüler doğmadan gidenler haykıran gözler karanlıkta kana bulanan yüzler gözler göçtü parelendi yürekler dağlara çıkam dedim dosta ulaşam dedim dost ben senin derdinden dağlara mekan dedim söz: hasan hüseyin | ||
![]() |
![]() | #14 | ||
Guest
| Soluk Soluğa büyük aşklar yolculuklarda başlar ve serüvenciler düşer yollara onlar ki dünyanın son umudu soyları tükenmeyen birer şahindirler ne bir adresleri vardır onların ne de aşktan başka bir sığınakları ama yaşarlar dünyanın dört bir yanında ölümle alay ederler sanki neydi onları oradan oraya savurup duran şey? söz: ahmet telli müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #15 | ||
Guest
| Doğacak Güneş Gibi doğacak güneş gibi halkın kara yazgısının üstüne hey... doğacak güneş gibi karanlığın ortasına sesimiz yumruklar dalgalanıyor göklerde hey... gülümseyen (kızıl bantlı) şehitlerimizle hey hey hey hey! bu ses bizim sesimizdir ağlayan haykıran biziz kahkahayla gülen biziz her kavgada ölen biz 14 haziran’da onlar (apo fatih hasan haydar) yanar hücre hücre yanar coşkun (kızıl) karanfiller gibi elde bayraklaştılar yürüyen hep yürüyen yürüyen çağlara... ses veriyor sesimiz dağlara... dağlara yükseliyor yürüyen hep yürüyen yürüyen söz-müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #17 | ||
Guest
| Hoşçakalın Dostlarım hoşçakalın dostlarım benim hoşçakalın dostlarım sizi canımda canımın içinde kavgamı kafamda götürüyorum hoşçakalın dostlarım hoşçakalın dostlarım a dostlar a kavga dostu iş kardeşi a yoldaşlar a kavga dostu iş kardeşi a yoldaşlar a tek hecesiz elveda a dostlar a kavga dostu iş kardeşi a yoldaşlar a elveda görüşürüz yine görüşürüz dostlarım beraber güneşe güler beraber dövüşürüz hoşçakalın dostlarım hoşçakalın dostlarım söz: grup yorum müzik: mikis theodorakis | ||
![]() |
![]() | #18 | ||
Guest
| Haziranda Ölmek Zor gece leylak ve tomurcuk kokuyor yaralı bir şahin olmuş yüreğim uy anam anam haziranda ölmek zor haziranda ölmek zor çalışmışım onbeş saat tükenmişim onbeş saat yorulmuşum acıkmışım uykusamışım anama sövmüş patron sıkmışım dişlerimi ıslıkla söylemişim umutlarımı sıcak bir ev özlemişim, sıcak bir yemek sıcacık bir yatakta unutturan öpücükler çıkmışım bir dalgadan vurmuşum sokaklara sokakta tank paleti sokakta düdük sesi sarı sarı yapraklarla dallarda insan iskeletleri gece leylak ve tomurcuk kokuyor “uyarına gelirse tepemde bir de çınar” demiştin yıllar önce demek ki on yıl sonra, demek ki sabah sabah demek ki manda gönü, demek ki şile bezi bir de memed’in yüzü, bir de saman sarısı bir de özlem kırmızısı demek ki göçtü usta kaldı yürek sızısı yıllar var ter içinde taşıdım ben bu yükü bıraktım acının alkışlarına üç haziran altmışüçü üç haziran altmışüçü bir kırmızı gül dalı konmuş üstüne bir kırmızı gül dalı şimdi uzakta yatıyor oralarda bir eski gömütlükte yatıyor usta... gece leylak ve tomurcuk kokuyor geçsem de gölgesinden tankların tomsonların şuramda bir kuş ötüyor gece leylak ve tomurcuk kokuyor haziranda ölmek zor söz: hasan hüseyin korkmazgil müzik: hüsnü arkan | ||
![]() |
![]() | #19 | ||
Guest
| Bir Dağ Türküsü yolun yalnızlığa düştü, kar üstünde yürüyorsun umarsız insansız sıcaksız, acımasız doğadasın ah gülüm dostum kardeşim sar dağları şimdi ah gülüm dostum kardeşim soluğun bulutlarda yavuklundur dağlar taşlar ve aç kurtlar bekler aşağılarda sen dağlarda ben zindanda yalnız değiliz bir koyaktan bir koyağa bir sarı bulutun üstünde cıvıldaşan kurşunlarla gülümse yurduna söz-müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #20 | ||
Guest
| Venseremos fırtına yırtıyor sessizliği ufuktan bir güneş doğuyor gecekondulardan geliyor halk tüm şili şarkılar söylüyor venseremos venseremos kıralım zincirlerimizi venseremos venseremos zulme ve yoksulluğa paydos şili’de halk bugün savaşıyor cesaret ve aklın gücüyle kahrolsun halkın katili cunta yaşasın “unitad popular” şili halk şarkısı | ||
![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |