![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #31 | ||
Guest
| Çalta Çama çatal çama kurşun attım geçmedi ali efe’ye ayran verdim içmedi öşürcü yakup elime geçmedi teke bıçak tırpan gibi biçmedi kova kova çapulama kum doldu silahlarım senin için gün doldu öşürcüler bizim köyden kovuldu düşmanlarım dumanlara boğuldu türk halk şarkısı | ||
![]() |
|
![]() | #32 | ||
Guest
| Karadır Kaşların karadır kaşların ferman yazdırır bu dert beni diyar diyar gezdirir lokman hekim gelse yaram azdırır yaramı sarmaya yar kendi gelsin ormanlardan aşağı aşar giderim nazlı yari kaybetmişim ağlar gezerim ormanların gümbürtüsü başıma vurur nazlı yarin hayali karşımda durur karadır kaşların benzer kömüre yardan ayrılması zarar ömüre kollarımdan bağlasalar zincire kırarım zinciri giderim yare türk halk şarkısı | ||
![]() |
![]() | #33 | ||
Guest
| Cemo / Gün Gelir 1989 Cemo dağların yücesinde ateş yanar oturmuş da başına sevdalılar gün gelir kahpe savrulur cemo ovaya inen de yar... alnında yıldızlı bere elinde mavzeriyle çıkıp dersim dağları’nda türkü söylemek var ya oy cemo, cemo can... savrulup ovaya inen bulutlar muştusudur kopacak fırtınanın o büyük günün görkemiyle çocuklar halaya duracak söz-müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #34 | ||
Guest
| Mehmet o gün yüreğimizde mavzer güneş alnımızı yakıyor beşbin kardeş yürüyor güneşe mehmet kavgayı öğretiyor bakın bir sokak işte mehmet çıkıyor öbür sokaktan yine mehmet çıkıyor beşbin mehmet koşuyor güneşe ölüm yağmuru hiç dinmiyor kuşandık genç öfkeni taşların kucaklarımızda bizlere öğrettiğin kavga kavgamız büyüyor umuzlarımızda alnındaki kurşun yarası sönmeyen bir ateş şimdi büyüyor inatçı kavgamızda büyüyor sarıyor halkın yüreğini zapt ettiğimiz alanlara sesini taşıyacağız kanımızla yazıyoruz tarihi haklıyız kazanacağız söz-müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #35 | ||
Guest
| İsyan Olsun alnını dağ ateşiyle yüzünü kanla yıkayan dostum senin dudağında gülümseyen bordo gül benim yüreğimi harmanlayan isyan olsun şimdi dingin gövdende uğultuyla büyüyen sessizlik bir gün benim elimde patlamaya hazır mavzer olsun başını omzuma yasla gövdemde taşıyayım seni gövdem gövdene can olsun söz: arkadaş zeki özger | ||
![]() |
![]() | #36 | ||
Guest
| Gün Ola alnındaki yaradan boşaldı belki bütün kanı fakat nehirlerin akıyor dağların rüzgarlıdır bak yine çarpıyor kalbim ortasında kavganın gün ola devran döne, umut yetişe dağlarının dağlarının ardında değil öyle yoksulluklar hasretler bir tek başaka tanesi susuz kalmayacak bir tek zeytin dalı bile yalnız sıkıysa yağmasın yağmur sıkıysa uyanmasın dağ bu yürek ne güne durur ne güne bu yürek ne güne durur bu yürek gün ola devran döne, umut yetişe söz: ahmed arif müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #37 | ||
Guest
| Düşenlere bu toprakta kalır adın tohumların arasında yeşilinde tarlaların başakların sarısında günü gelir dağa çıkar yıldızlardan şiir çeker kanımızı siler yıkar suların en durusunda yıllar geçse de aradan kopar gelir ırmaklardan ışır yine kurşunlanan dostlarının yarasında bayrak olur bize yarın rüzgarıyla ilkbaharın dalgalanır genç kızların gözlerinin karasında söz: ülkü tamer müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #38 | ||
Guest
| İnsan Pazarı kondulardan gelmişik lo açlık yoksulluk çekmişik her sabahın seherinde güven park’ta birikmişik açlığın dini olmaz yoksulluğun vatanı körolasın kahpe devran güven park’ta bir anıt var yamru yumru kara taştan yazıyor ku o anıtta öğün çalış güven ey türk cam silerik parıl parıl ağartırık kap kacağı yeter ki gelsin de ekmek biz her bir işi görürük ayşe’lerik fatma’larık güllü’lerik hatçe’lerik güven park’ta o anıta çok saygı selam ederik övünsek de güvensek de çalışsak da olmuyor ki 'türk'ük deyin övünüyok açlık 'türk'ü bilmiyor ki söz: hasan hüseyin müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #39 | ||
Guest
| Borçlusun tutmamışsan kolundan bir tükenip yorulmuşun avutmamışsan umutsuzluğu “su” diyene vermemişsen sende iş yok be kardeşim alnındaki çizgilere gözündeki ışıltıya borçlusun sen yaşamın kendisine “kolay gelsin” dememişsen taş kıran işçilere “günaydın”sız bırakmışsan bahçe bezeyenleri pankartlı yürüyüşlere ve halaylı grevlere katılmayı bir aşk gibi ta şuranda duymamışsan söz: hasan hüseyin müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #40 | ||
Guest
| Gün Gelir türküler... söyledik baş başa diz dize türküler kavga türküleriyle dağlarda biz vardık kavga türküleriyle alanlarda bir ekmeği bölüştük karanlığın sabahında gün gelir ki gün gelir gelir günler dağ ateşi başında kar asker sen ve ben karanlığı gözlerken ellerimiz tetikte hazır bekliyorken bugün grev günüdür dostlar elele türkülerle coşalım hey! emek ile ter dökenler hep birlikte halaya duralım hey! söz-müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |