![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Oyun Alanı | Ajanda | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et XML | RSS | |
![]() | #81 | ||
Guest
| Hiç Durmadan can evimiz hançerlenmiş yaralı yaralı kucağında sinsiceymiş çatalı canımızdan sevdiğimiz fidanı büyüteli böyle yara böyle acı görmedik oy canım kime yanayım sana sorayım oy... ölüm bize tutsak biz sevdaya göğsümüzde acılara daha çok yer var sevdamızın harcı cansa her yeni bir can feda olsun canım sana bu can sevdaya yılanlara çıyanlara rağmen yürüdük... hiç durmadan biz dağlara bahar için çıktık iz sürdük kardeşliği hep birlikte öğrendik bu türküyü kardeşçe yoldaşça söyledik bizden uzak olsun artık kahpelik söz-müzik: grup yorum | ||
![]() |
|
![]() | #82 | ||
Guest
| Ölümden Öte yaşamak ne ki ölüm ne kavga bitmez öldüğünde tanık olduk yiğitlerin ölürken güldüğüne... su bendini yıkar birgün gece gündüze çıkar yürü bildiğin yolda ölümden öte ne var inançla yürü yolunda özgürlük senin kanında aslolan yürümektir ışık varsa sonunda yollar ölmeye değir zafer varsa sonunda... söz: ismail suphi müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #83 | ||
Guest
| Rêber ez nizanım dıjmîn kî ye xwînmi ji û dostani çî ye reya rastî winde kirî me rêber were ez nizanim ez nizaneki gundi me civanek nexwendi me lı çol û çepera mayi me rêber were ez nizanim ya gundi ya bajari me faşi aqil je birî me nezaniye bindest kiri me rêber were ez nizanim hin kirîn be hosta nabe zane bûn be xwendin nabe niştîman be rêber nabe rêber were ez nizanim rêber dıbe pir bawer be ji bo milletê şerwan be söz: melle hesen müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #84 | ||
Guest
| Devrim Yürüyüşümüz Sürüyor müzik: grup yorum Sivas (Gün Tutuşur) yumrukluyorum duvarları yumrukluyorum kara gecenin bedenini ellerim kan içinde nehirler taşmış yanaklarımdan otuzyedi can otuzyedi gül çatlamış susuzluktan sıvas’ın içinde nasıl uyku tutar gözlerimi? döne döne semaha dönenler tutuştu önce sonra türküler sonra da şiir çığlıksız düştü türkülerin yanıbaşına. sıvas, sıvas... yiğitlik midir emanet cana kıymak? yiğitlik midir bir tutam ışığı kör bıçakla güneşten koparıp karanlığa kurban etmek? söyle hangi kitapta vardır elleri kolları bağlıyı yakmak? var mıdır kardelen akında bir avuç inciyi ateşe tutmak lo? böyle garip düştüğüme bakma böyle mahzun durduğuma... varsın ateşin suskunlukla beslensin benim de yüreğim gençliğini almış yanına yürür başı dik senin de dağların var sıvas, senin de dağların... dağlarında şahanların... gün tutuşur canım gece tutuşur yangınlarda tutsak canlar tutuşur külüm toprak olur yele karışır yürür gelir canlar yollar tutuşur sıvas ellerinde sazım tutuşur söz tutuşur canım türkü tutuşur teller bizi söyler diller yarışır özgürlüğü yazan kalem tutuşur canlar can olur da eller tutuşur dost evinde canım sevda tutuşur pir sultan’lar ölmez binler yetişir akar gelir canlar tarih tutuşur söz: savaş ezgi-hayati azim müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #85 | ||
Guest
| Derviş derviş oldum gönül gönül dolaştım balık oldum deryalara ulaştım kurumasın diye kavga fidanı canım alıp canan ile bölüştüm günlerim gecelerim dost adını hecelerim günlerim hey gecelerim biter birgün acılarım hey! derviş olan kavga kucağındadır kan bulaşan tenin sıcağındadır yürek zorlu yolculuklara gebe onbeşinde sevdalık çağındadır yüreğim alıp kavgaya yürüdüm yürüdüm dağların doruğuna eriştim kurumasın diye sevda fidanı öfkem alıp yüreklerde bölüştüm söz: ibrahim karaca müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #86 | ||
Guest
| Çıya Ez ım em jın û mer, bav û kal nav agıran gehiştın, gehiştın hatın van salan edi turê tuneyi, bırîn hatiye zıman ez tekoşinım lı ser çiya me edi bırin ez ım, xwin ez ım erd ez ım, ezman ez ım çiya ez ım de bıbarinin welat şevata dile mıne ez xwin a keç û lav a me ez sond a bav û kal a me dağ benim kadın-erker biz baba-ata ateşler içinde geldik, ulaştık bu yıllara yokluğun adı ölümdür dinle yaram dile geliyor ülke yüreğimde bir yangındır şimdi yer gök benim artık yara benim, kan benim dağ benim hadi yağdırın artık dağlarda direniyorum yüzyılların yeminiyim sayısızım, akan kanıyım çocukların söz-müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #87 | ||
Guest
| Hey Gökler bütün mevsimler tutsak düşse de yangına, her bahar dicle’yi emzirir dağlar bahar, dicle’nin dağları kucakladığı yerde başlar. alışamam ölüme alışamam, ölüm insana aykırıdır alışamam. susmak insana aykırıdır susamam. yanıbaşımda bir yangın, eti yanar vatanımın susamam. yanıbaşımda ölüm çalıyor kapıları duramam. çığlık olmak ama her sessizliğe çığlık olmak insana yaraşır ölüme direnirim tırnağımla dişimle ama alışamam ölüme bir başına olmak önemli değil bir gül, bir gül bırakabilmek arkadan gelenlere tek başına bir mum devririr geceyi tek bir can neleri neleri devirmez ki? nedir bu sancı nedir? hasretin yine başladı, sol yanım seninle birlik işgal etmişsen yar ömrümü ateşin düşmüş canıma sen benim içimde ben diyarbekir içinde ağır ağır yanarım dönerim bitmez geçerim bir mermi gibi candan, yar sandan geçemem nasıl da özlemişem, sevda çeker canım yangındır gayrı bir uçtan bir uca sarılmıştır her yan yeşile, sarıya, kırmızıya. dağlar damar damar olmuş akar memleketin yüreğine bugün keskin bıçak ağzı da olsa gökyüzü bahar düşmüştür vatanıma mavi erguvan dallar fışkırmıştır topraktan can yürümüştür dallara gayrı dört mevsim bahardır dağlardan akar ne durursun ana görmisen kar erir her yanda ne durursun ana tilili çek, çek tilili hey göklere duman durmuş dağlar hey değirmenin üstü her gün yel olmaz dinle ağa dinle paşa dinle bey sen söylersin o susar mı bell’olmaz kızılırmak akar suyun içerler aç kalırlar yurttan yurda göçerler varıp eylem köprüsünü geçerler kimler ölür kimler kalır bell’olmaz öldüler mi kaldılar mı bell’olmaz ummam artık olanlar böyle olsun yeni çağda mızrak çuvala girsin vergi dersin sorgu dersin can dersin dayanır mı buna yürek bell’olmaz sen söylersin o susar mı bell’olmaz kimler ölür kimler kalır bell’olmaz şiir: savaş ezgi söz: fazıl hüsnü dağlarca müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #88 | ||
Guest
| Her Du Çawe mın rêgırtine nıkanım bêm ah nıkanım tû hındamın tunneyî ah tunneyî rojamin dûre tariye ah tariye ah dılemın hevala her du çawe mın ez agırım agıra dıla me tu kulîlka her du çawe mın tıp û tenêye evinamın ah evinamın denge gulate çikecik ah çikecik cigera çiya xat xare ah xare dil birine welate min ax welate min deste te ji min xeram be ax xeram be hetta roja azadi ye ax azadi ye İki Gözüm yolları tutmuşlar gelemiyorum sen yanımda yoksun günüm uzak karanlık ah yüreğim... iki gözümün arkadaşı ben ateşim yüreklerin ateşi sen iki gözümün kır çiçeği yapayalnızdır sevdiğim ellerin bana yasak olsun özgürlük gününe kadar yüreği yaralı ülkem ellerin bana yasak olsun özgürlük gününe kadar söz: savaş ezgi müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #89 | ||
Guest
| İleri 1995 Haydi Kolkola kara günler dert açan da gönlüne derde derman zor bulunur ellerde sakla gözyaşın sakın akmasın dost bağında bir gül ol ki düşmün ağlasın halaylar kur dağlar boyu kondular sokaklar boyu eller katılsın coşkuna haydi kolkala hey... zorlu yollar biter mi bir başına menzil ırak el uzat yoldaşına aynı savdadır dile dolanır yüreğimiz bir olunca yol mu dayanır dört bir yanı sarsın zılgıt sesleri başı çeksin kavgada düşenlerin rüzgar esen de kar eriyen de tohumlara ırmak ırmak su yürüyen de söz-müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() | #90 | ||
Guest
| Ölümsüz (Phoneix) biz ki en sağır kulaklara sevdalar fısıldardık sabah serinliği taşırdı ezgilerimiz kan uyku infazlar için kapılar çaldığında burçlarımızda kefenleri kana bulayıp kollarına sardık rüzgarın ölüm çaresiz kalıp çığlıklar attı arkamızdan o büyük sevdayı bu kadar umutlu bu kadar namuslu taşımak için tereddüt etmedik eğilmedik kanımızla yazılacaktı umudun şiiri adını koymuştuk özgürlüğün bir kez çıkmıştı ağzımızdan söz ve biz pimi çekilmiş yürekle dalmıştık karanlığın ortasına dilimizde kurtuluş türküleri mataramızda ab-ı hayat ve düşerken özgürlük renginde bir gülüş vardı yanağımızda söz: ibrahim karaca müzik: grup yorum | ||
![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
| |
![]() | ![]() |