![]() |
İbrahim Tatlıses Şarkı Sözleri Ah Keşkem Seninle çıkabilseydim Elini tutabilseydim Kafelerde diskolarda Belini sarabilseydim Elimdeki sazım olsan Doya doya çalsam seni Kadehimde şarap olsan Doya doya içsem seni Ah keşkem keşkem keşkem İçebilseydim keşkem Çalabilseydim keşkem Saçlarına boncuk taksam Seni nazardan korusam Mutluluktan uçardım ben Sana bir kez dokunsam Söz-Müzik: İbrahim Tatlıses |
Aklıma Gelmeyen Başıma Geldi Ona yolda rastladım Saatlerce yalvardım Hayatımda ilk defa Boşa kürek salladım Aklıma gelmeyen başıma geldi Sevdanın hançeri ba rımı deldi Tanrım bu cezayı banamı verdi Sevene gülerken başıma geldi eyvah Onu görünce yandım Biraz deryaya daldım Hayatımda ilk defa Delice sevdalandım Söz: İbrahim Tatlıses Müzik: U ur Bayar |
Ateşli Geleni geçeni yakıyor bu güzel Ateşli ateşli bakıyor bu güzel Bir kere göreni yanılıp seveni Ateşten ateşe atıyor bu güzel Ateşli ateşli halleri eritti beni Ateşli ateşli gözleri kör etti beni Ateşli ateşli hallere düşürdü beni Ah.. ateşli Bir alev ırma ı akıyor bu güzel Yanmamış canları yakıyor bu güzel Gözleri bir alev sözleri bir şeker Dil döker kandırır insanı bu güzel Söz-Müzik: Cevdet Bülbül |
İki Gözüm İki Çeşme Esme rüzgar deli deli Aklım başımda de il Bu gidişle benim sonum Galiba belli de il İki gözüm iki çeşme Yanaklarım ıslanır Bu gidişle deligönlüm Dert çekerek uslanır Ayrılı ın yeli esti Düştüm da lar ardına Gençlik elden uçtu gitti Döndüm gazel yurduna Ben gurbetin kuca ında Düşekalka yoruldum Bir zalimin oca ında Can evimden vuruldum Söz-Müzik: Özer Şenay |
İmkanı Yok Unut deme sakın bana Unutmanın imkanı yok Kara sevdan sarmış beni Kurtulmanın imkanı yok Hayalin gözümde perde Çare yok bendeki derde Yaşamanın imkanı yok Ayrılamam imkanı yok Duman ile ateş gibi Do a ile güneş gibi Ta ezelden bir eş gibi Ayrılmanın imkanı yok Söz: Selahattin Sarıkaya Müzik: U ur Bayar |
İşte Dostlar (Dönmüyor Geri)Kınamayın dostlar Allah aşkına Yalvardım yakardım dönmüyor geri Çaresiz kalmışım çıldıraca ım A ladım sızladım dönmüyor geri dönmüyor geri İşte dostlar budur halim Görmedim ben böyle zalim Bilsem onu severmiydim Dönmüyor dönmüyor dönmüyor geri Kolundan tutupta getiremem ki Kendimi zorla sevdiremem ki Silahı çekipte öldüremem ki Dizine kapandım dönmüyor geri İşte dostlar budur halim Görmedim ben böyle zalim Bilsem onu severmiydim Dönmüyor dönmüyor dönmüyor geri Aldı gitti beni benden Vurdu beni yüre imden Anlamıyor hiç sevgimden Dönmüyor dönmüyor dönmüyor Söz: Selahattin Sarıkaya Müzik: U ur Bayar |
Kimde Var Böyle kaşlar böyle gözler Kimde var kimde de var Böyle gülüş böyle nazlar Kimde var kimde de var Al yanaklı gül dudaklı yarim var Can alıcı bakışları kimde var kimde de var Kimde var kimde de var Böyle güzel kimde var Öldürücü gülüşleri kimde var kimde de var İnce belli selvi boyu kimde var kimde de var Tatlı dili güzel huyu kimde var kimde de var Al yanaklı gül dudaklı yarim var Can alıcı gülüşleri kimde var kimde de var Öldürücü gülüşleri kimde var kimde de var Nerde var nerde var böyle güzel nerde var Söz-Müzik: U ur Bayar |
Saygımız Vardır Bir karınca yuvasını kaybetse O gece yatamam kaygımız vardır Bir yaprak dalından sararıp düşse Ezilir yüre im duygumuz vardır Ha kutuplarda bir eskimo genci Ha Afrikada garip bir zenci Farketmez ne dili ne rengi Madem ki insandır saygımız vardır İnsanı insandan ayırmam ki Bu bizden diyerek kayıramam ki Sanmayın sesimi duyuramam ki İnsanız insana saygımız vardır Söz: Selahattin Sarıkaya Müzik: Mehmet Arslan |
Sensiz Geceler Baharı görmeden hazana erdi Açmadan soluyor sensiz çiçekler Her akşam güneşin battı ı yerde Hıçkırıp a lıyor sensiz geceler Her akşam güneşin battı ı yerde Benimle a lıyor sensiz geceler Mektuplar resimler soldu elimde O eski şarkımız kaldı dilimde Gelirsin diyerek günün birinde Benimle bekliyor seni geceler Geceler geceler garip geceler A latır inletir beni geceler Geceler geceler sensiz geceler A latır kahreder beni geceler Hani ya nerede beyaz evimiz Hani ya bahçemiz çiçeklerimiz Bu hayat yaşanmaz ki inan sensiz Benimle a lıyor sensiz geceler Söz: Selahattin Sarıkaya Müzik: U ur Bayar |
Sev de Gör Sevde gör yalnızlı ı Sevde gör mutsuzlu u Sevde gör sevde gör Gurbet nedir hasret nedir Çile nedir hasret nedir Benim gibi sevde gör Yaşamak ne ölmek nedir Aldatmak ne sevmek nedir Melek nedir şeytan nedir Benim gibi sevde gör Sevde gör ayrılı ı Sevde gör yalnızlı ı Sevde gör sevde gör Uyku tutmaz geceleri Sensiz tutmaz geceleri Sensiz gelen sabahları Feryatları eyvahları Benim gibi sevde gör Söz: Selahattin Sarıkaya Müzik: U ur Bayar |
Urfalımsan Ben gülüyem gülmüsen Ben seviyem sevmisen Ben geliyem gelmisen Çok naz ediysen Urfalımısan Ben naz ediysem Harranlımısan Sen esmersen güzelsen Gözlerini süzersen Ne gelirsen ne gidersen Urfalımısan hep naz edersen Harranlımısan çok naz edersen Saçlarıdan bir tel ver Yana ıdan bir gül ver Yüre iden bir yer ver Söz-Müzik: Naci Eray |
Vara Vara Vardım Vara vara vardım sivere in hanına Hancı dedi bu garibandır Yata ını serin eyvana Ordan bir zalim çıktı Dedi bu urfalıdır atın bunu zindana Vah ölem ölem Ben kime ne diyem Derleyen: İbrahim Tatlıses |
Albüm Adı : At Gitsin Akdeniz AkşamlarıAkdeniz akşamları bir başka oluyor Hele bir de aylardan Temmuz ise bir başka Sahilde insanlar kolkola sımsıcak Coşmamak elde mi böyle bir akşamda İşte ben böyle bir akşamda aşık oldum Aşık oldum aşık oldum aşık oldum aşık oldum Söz-Müzik: Serhan Kelleözü |
Allah Cezanı Verecek Kerem gibi sevdim seni Aslı gibi yaktın beni Meydanlarda pazar kurdun Köle gibi sattın beni Allah cezanı verecek Alem sana gülecek Bana bu ettiklerini Dünya alem bilecek Yakma dedim yaktın beni Satma dedim sattın beni Bir o yana bir bu yana Atma dedim attın beni Söz-Müzik: İbrahim Tatlıses |
Anam A larsa anam a lar ardımdan Göklerden a ıt ya ar ya murla Dost yüzlü yalancılar kapımda Yalnızlık çırılçıplak koynumda Gül çiçek kokan yanakları Ninniyle umut veren dudakları Hiçbirşeyde yok ana sıcaklı ı Anam anam garip anam Sen yoksun yanımda Kime dert yanam Dünya yaman eller yaman Söz-Müzik: Yıldız Tilbe |
At GitsinÇa ırırsın gelmezse Deli gibi sevmezse Ballı lokmam demezse Tut kolundan at gitsin At gitsin at gitsin Eskimişse at gitsin At gitsin at gitsin Yaramazsa at gitsin Sevmek nedir bilmezse Canım gülüm demezse Neşe huzur vermezse Tut kolundan at gitsin Söz-Müzik: İbrahim Tatlıses |
Bi Tanem Bir türküm olsun a ıtlar yakan Bir sözüm olsun destanlar yazan Bir gülüm olsun solmadan dursun Hiç kırılmasın koparılmasın Bi tanem deli gibi severim seni ben Özüm gibi severim seni ben Bu canıma can ederim inan bi tanem Bu başıma taç ederim inan bi tanem Bir yarim olsun kalbimden vursun Bir o lum olsun adı can olsun Bir gecem olsun seninle olan Ömrümü yanına bırakan kalan Söz-Müzik: Cengiz İmren |
Erkekler Yahu kadın beni dinle kendine gel hey Ben erke im hemen önümde e il diz çök Bak kızıyorum evinde otur çocuk do ur hey İşin gücün yok mu senin bir sıcak çay dök Allah Allah dinlemiyor kendini şaşmış Tövbeestafurullah aşmış bu aşmış Birleşelim arkadaşlar erkeklik gidiyor elden Birleşin arkadaşlar erkeklik gidiyor elden Birlikten kuvvet do ar henüz vakit erken Zil çalıyor etekleri çıldırmış saçı uzunlar Toplanalım tedbir alalım henüz vakit varken Yoksa bulaca ız papazı biz çıkaramayız bu yazı Almışlar ellerine sazı coşmuş bunlar coşmuş Söz-Müzik: Sezen Aksu |
Eyvah Beni bu sevdada ne işim vardı Kalbimi eline vermeyecektim Yansam da ölsem de aşkınla senin Seni seviyorum demiyecektim Eyvah yine ayrılık göründü eyvah Kalbim yerinden söküldü eyvah Ey benim garip gönlüm Ey benim dertli başım Yine hasretler göründü eyvah, eyvah, eyvah... Gölgeni dünyama yasaklasaydın Keşke bu sevgimi hep saklasaydın Kalbimi elimle bıçaklasaydım Belki böyle acı çekmeyecektim, acı çekmeyecektim Eyvah yine ayrılık göründü eyvah Ey benim garip gönlüm Ey benim dertli başım Yine hasretler göründü eyvah Söz: Ahmet Selçuk İlhan Müzik: Selehattin Cesur |
Güneş Dogmuyor Güneş dogmuyor sabah olmuyor Uykularım haram oldu gücüm yetmiyor Gece olunca hüzün vuruyor Ay geceme senin gibi ışık saçmıyor Dünya bir yana Sen bir yana Çok sevdi im sevdice im Yavrum bir yana Hasret bir yana Da lar bir yana Akar gider gözlerimden Yaşlar bir yana Hay hay hay A lama hiç yavrum Üzme sen kendini Dünya hain dünya Ben ne deyim Sızlama sen canım Üzme hiç kendini Dünya hain dünya Ben ne deyim Söz-Müzik: Cengiz İmren |
Odalarda Işıksızım Odalarda ışıksızım katıksızım viraneyim Seni sensiz duvarlara yazan benim divaneyim Kanım aksın ki terketmem seni peşindeyim yar Ellerimsin gözlerimsin inanmazsın yar Ben perişan günlerim dar anlamazsın yar Bir ömür bu zindanlarda Ellerimsin gözlerimsin Mahkumum sana Davalı ben davacı ben Yorgunum bu celselerden Dargınım sana Posta posta hatıralar Voltalarda yar Ben perişan günlerim dar Anlamazsın yar Söz-Müzik: Kayahan |
Rakı İçtim Şarap İçtim Yaz demedim kış demedim e lendim Rakı içtim şarap içtim sallandım A canım sallandım A zım yandı artık benden sevda pas Yine dünya eski hamam eski tas A canım eski tas Kız demedim dul demedim e lendim Gide gele bir kötüye ba landım A canım ba landım A zım yandı artık benden sevda pas Yine dünya eski hamam eski tas A canım eski tas Kaynak Kişi: Bedih Yoluk Derleyen: Mustafa Savaş |
Sen Olmayınca Elimi ba lasalar Gözümü da lasalar Ateşlere atsalar Yanmam sen olmayınca Zincirlere ba lasalar Bıçakla do rasalar Bir canım var alsalar Vermem sen olmayınca Altından köşk yapsalar Hurileri koysalar İpek yorgan serseler Yatmam sen olmayınca Söz-Müzik: İbrahim Tatlıses |
Yaş AltmışbeşAman bir güzel ki on yaşına girince gonca Güldür henüz açılır Onbirinde gonca diye koklarlar Onikide elma deyip saklarlar Onüçüncü cevri cefa çekerler Ondördünde badem şekere benzer Ey Ey aman AH Onbeşinde güzelli in ça ıdır Onaltıda gören aklım da ıtır Onyedide gö sü cennet ba ıdır Uzanır boyu selviye benzer Ey Ey aman AH Onsekizinde hem artırır zarını Ondokuzda terk eylemiş arını Yirmisinde gözetip işini karını Zencirlerden kopmuş aslana benzer Ey Ey aman AH Yirmibeşten sonra bıyıkları bu rulur Otuzunda akan sular durulur Otuzbeşde her günahlar sorulur Yatana karışmış irfana benzer Ey Ey aman AH Kırk yaşında beller bükülür ba lar Kırkbeşinde günahlarına a lar Ellisinde insanlara bel ba lar Da başına çökmüş dumana benzer Ey Ey aman AH Ellibeşde sızı iner dizine Altmışında duman çöker gözüne Altmışbeşde hiç bakılmaz yüzüne Ahreti gözetir süphana benzer Ey Ey aman AH Altmışbeşden sonra beller bükülür Bütün damarlardan kanlar çekilir Gel gel diye toprak ça ırır Şimdi geldi geçti yalana benzer Ey Ey aman Söz:Karacao lan Müzik: Anonim |
Zamanlaman HarikaydıSeni çok özlemiştim Yolunu beklemiştim Akşam güneş batınca Artık gelmez demiştim Unuttun beni derken Üzülüp kahrederken Kapım çalındı birden Çıldıracaktım sevinçten Dün gecemiz bambaşkaydı Bütün saatler aşkaydı Ne iyi ettin geldin Ne iyi ettin geldin Zmanlaman harikaydı Samanlık seyran olur Gönüller bir olursa Bana söz ver öyle git Bırakmam seni yoksa Bundan sonra her gece Benimle olmalısın Yine aynı saatte Kapımı çalmalısın Söz-Müzik: Selehattin Sarıkaya |
Albüm Adı :Ben De İsterem Allah'ım Neydi Günahım Allahim neydi günahım Günahım neydi Allahım Dualarımda yalvarmıştım Onla olmaktı isyanım Can yoldaşım arkadaşım Kaderimdi sen yazmıştın Ben nerde yanlış yaptım Bitti dünyam ziyan oldum ziyan Ah bir anlasam nerede nerede nerede Ben nerde yanlış yaptım Mumlar yakmıştım yalvarmıştım Sen yazmıştın olabilirdi Sevgi yeterdi sen kaldırdın Allah'ım Ben nerde yanlış yaptım Allah'ım Söz-Müzik: Kayahan |
Başı Belalım Elimde olsa hiç a lar mıydım Elimde olsa bel ba lar mıydım Yıkılsın da lar açılsın yollar Senin elinden içim kan a lar Başımın tacı kara sevdalım Gözümün nuru başı belalım Elimde olsa hiç sever miydim Elimde olsa dert çeker miydim Ayrılık çöktü belimi büktü Senin hasretin canıma yetti Başımın tacı kara sevdalım Gözümün nuru başı belalım Söz: Namık Kızılırmak Müzik: Mustafa Beyazkuş |
Bu Gece Bu gece ah bu gece vallah billah bu gece Çifte kurbanlar kesin yar gelecek bu gece İpek gömlek giymişem gül kokular sürmüşem Gelim koynunda yatam seni çok özlemişem Aman dokunmayın çok fenayım Baykuş tünemiş binayım Çeyrek aydır ayaktayım ben bende de ilem bügün Kendimde de ilem bugün Aman güzel saçların sarışın anan baban öle Aman ne küstürürsün ne de barışık Sevenlere kıymayın seveni ayırmayın Ben onsuz yaşayamam yarama tuz basmayın Bu gece ah bu gece vallah billah bu gece Çifte kurbanlar kesin yar gelecek bu gece Mumlar yansın davul çalsın yar gelecek bu gece Söz: Ali Gencebay - Hilmi Şahballı Müzik: Ali Gencebay |
ÇobanÇoban olur bu sevdayı güderim Sanma sensiz bu diyardan giderim Dört kitap üstüne yemin ederim Benden başkasına yaretmem seni Şahin olur gelir seni kaparım Bulutların arasına saparım Bilirsinki dedi imi yaparım Benden başkasına yaretmem seni Duman olur bacanızda tüterim Bülbül olur bahçenizde öterim Göze aldım yirmi sene yatarım Benden başkasına yar etmem seni Söz: Selahattin Sarıkaya Müzik: Yaşar Güzelel |
Fırat Su fıratın suyu akar serindir Ölem ölem derdo ölem akar serindir Yarimi götürdü anam kanlı zalimdir Ölem ölem kanlı zalimdir nasıl gülem Daha gün görmemiş taze gelindir Ölem ölem derdo ölem taze gelindir Söyletmeyin beni anam yaram derindir Ölem ölem yaram derindir nasıl gülem Kömürhan köprüsü harput'a bakar Ölem ölem derdo ölem harput'a bakar Kör olası zalım fırat ocaklar yıkar Ölem ölem ocaklar yikar nasıl gülem Ahbapların gelmiş a ıtlar yakar Ölem ölem derdo ölem a ıtlar yakar Söyletmeyin beni anam yaram derindir Ölem ölem yaram derindir nasıl gülem Söz-Müzik: İzzet Altınmeşe |
Hor Görme Nerde boynu bükük bir garip görsem Hor görme kim bilir ne derdi vardır O garip halinde ne sırlar gizli Onu bu hallere bir koyan vardır Ah o garip halinde ne sırlar gizli Onu bu hallere bir koyan vardır Belki benim gibi sevdigi vardır Madem yaşamaya geldik dünyaya Benim de herşeyde bir hakkım vardır Sevmiyorsan hor görme bari Benim de senin gibi Allahım vardır Nice ümit dolu hayat yolunda Yolunu kaybetmiş garip ne yapsın Herşey haktan ama zulmetmek kuldan Gönül bir zalimi sevdi ne yapsın Gönül bir vefasız sevdi ne yapsın Madem yaşamaya geldik dünyaya Benim de herşeyde bir hakkım vardır Sevmiyorsan hor görme bari Benim de senin gibi Allahım vardır Söz-Müzik: Orhan Gencebay |
Nereler Gidem Yetmedi mi benim senden çekti im Yetmedi mi sana boyun e di im Ne yapsam da atıversem içimden Yoksa bir kaza çıkacak elimden Nerelere gidem senin elinden canım Nerelere gidem senin elinden aman Cümle alem hep bizi konuşuyor Kimseye diyecek sözüm olmuyor Çıkmazlarsa girdim senin yüzünden Yoksa bir kaza çıkacak elimden Yeter artık bıktım senin sevginden Yoksa bir kaza çıkacak elimden Nerelere gidem senin elinden zalim Nerelere gidem senin elinden aman Söz: Şamil Benli Müzik: Yusuf Salman |
Sormadın Beni Ah yine akşam oldu güneş batıyor Çekilmez dertlerle hasret başlıyor Nerden bileceksin ne hallerdeyim Ah ya murlar ya dı yine taşdı gözüm hep Şimdi sensiz sokaklarda köşelerdeyim Başbaşa kalmışım yine hayallerimle Nerden bileceksin beni ne hallerdeyim Bir gün merak edip bulmadın beni Bir gün arayıpta sormadın beni Sormadın beni ne hallerdeyim Ah bir gittin dönmedin bir daha geri Bu nasıl sevgi ah öldürdü beni Ah ya murlar ya dı yine taştı gözüm hep Şimdi sensiz sokaklarda köşelerdeyim Başbaşa kalmışım yine hayallerimle Nerden bileceksin beni ne hallerdeyim Söz: Tahir Paker Müzik: Sait Büyükçınar |
Yakamoz Ya mur ya ar ıslanırsın vay aman Güneş do ar kurumazsın vay aman Ay ışı ı der durursun vay aman Yakamozsun sen... Sessiz sessiz a lar gibisin vay aman Güneş do du gideceksin vay aman Bırak ay gitsin sen kal bu gece vay aman Umudumsum sen Söz-Müzik: Ahmet Kaya |
Yana ı Gamze Bir güzel sevmiştim yana ı gamze Benziyordu gülüşleri saz ile söze Aldılar elimden kaderle felek Ayırdılar sevenleri kıydılar bize Öldürseler beni sevdamız ölmez Seni nasıl sevdi imi kimseler bilmez Sensiz yaşayamam haberin var mı? Adını kalbime yazdım kader silemez Söz-Müzik: Özer Senay |
Yol Ver Da lar Başı duman pare pare Yol ver da lar yol ver bana Gönlüm gitmek ister yare Yol ver da lar yol ver bana Ömrümün uzun yolu Çekip gitsem yare do ru Gözlerim yaş dolu dolu Yol ver da lar yol ver bana Aşık olmak benim karım Çok aradım nazlı yarim Dudu dilim sitem karım Yol ver da lar yol ver bana Karlı da arda esmedim Ben o yare hiç küsmedim Daha umudumu kesmedim Yol ver da lar yol ver bana Söz: Aşık Yener Müzik: İsmail Özden Albüm Adı:Haydi Söyle |
Bugün Bize Pir Geldi Bugün bize pir geldi gülleri teze geldi Önü sıra kamberi ali yel murteza geldi Eyvallah şahım eyvallah Hak Lailahe İllallah Eyvallah pirim eyvallah adı güzeldir güzelşah Sen alisin güzelşah şahım eyvallah eyvallah Ali bizim şahımız kabe kıble gahımız Mihraçtaki Muhammet o bizim padişahımız Eyvallah şahım eyvallah hak Lailahe İllallah Eyvallah pirim eyvallah adı güzeldir güzelşah Padişahım yaradan okur aktan karadan Ben pirimden ayrılmam bin yıl geçse aradan Söz-Müzik: Arif Sa |
Hasret Kaldım Hasret kaldım gülüşüne O sıcacık öpüşüne seviyorum de işine Hasret kaldım hasret kaldım sevgilim Boynu bükük duruşuna Ardım sıra bakışına Kollarımda yatışına Hasret kaldım hasret kaldım sevgilim Usul usul sokulmana İçin için a lamana Canım deyip sarılmana Hasret kaldım hasret kaldım sevgilim Seni sensiz yaşamak En kötü kader olsa gerek Ey benim hasret kokan sevgilim Bu ayrılı a dayanır mı yürek Gel desem gelemezsin biliyorum Ama ben seni yaşıyorum Seninleyim ve tek Söz: İbrahim Tatlıses Müzik: Sait Büyükçınar |
Haydi söyle Seni gördü üm zaman dilim neden tutulur Seni gördü üm zaman güller elimde kurur Seni gördü üm zaman hayat sanki son bulur Gözlerine bakınca dünyalar benim olur Susma gönlüm sen söyle haydi gönlüm sen söyle Aşkımı sevgiliye derdimi sevgiliye Haydi söyle onu nasıl sevdi imi Haydi söyle rüyalarda gördü ümü Haydi söyle uykusuz gecelerimi Haydi söyle Seni gördü üm zaman beni bir ateş sarar Seni gördü üm zaman yanar yüre im yanar Seni gördü üm zaman canlanır tüm anılar Seni gördü üm zaman durur bütün zamanlar Söz-Müzik: İbrahim Tatlıses |
Kurban Oldu um Nere baksam gözlerim seni arıyor Çapkın edasına kurban oldu um Duydum sen birine sevdalanmışsın O seven gönlüne kurban oldu um Hasretinle inan döndüm deliye Bu gözyaşı bana senden hediye Yeminler etmiştin ayrılmam diye Yalan yeminine kurban oldu um Mevlam kara yazmış alın yazımı Aşkınla çalarım dertli sazımı Her zaman çekerim bebek senin nazını O tatlı nazına kurban oldu um Söz-Müzik: Selahattin Sarıkaya |
Türkiye`de Saat: 18:04 . |