![]() |
Ezginin Günlüğü - Eksik Bir Şey srExecute(); Gözlerim neden sık sık dalıyor Eksik bir şey mi var hayatımda Gökyüzü bazen ciğerime doluyor Öyle bir şey ki bu, kolay anlatamam Atsan atılmaz, satsan satamam Eksik bir şey mi var, anlayamam Bak çayım sigaram, her şeyim tamam Kalksam duraktan dolmuş gibi Arka koltukta unutulmuş gibi Terliklerimle, gelsem sana Sonunda aşkı bulmuş gibi |
Ezginin Günlüğü - Ebruli srExecute(); adamım bu küçük işlere ben bakarım yanarım adamım bu küçük işlere ben bakarım yakarım dilsizler bana danışır kelebeklerin aklı benim gemilerle her gece ben çok uzaklardan dönerim çağırırlar küçük adımı karapakiden ben akarım adamım bu küçük işlere ben bakarım yanarım adamım bu küçük işlere ben bakarım yakarım benim adım ebruli biraz gerçek bira rüya yalanımı sevsinler aşksız dönmüyor dünya benim adım ebruli biraz gerçek biraz rüya yalanımı sevsinler yalansız dönmüyor dünya kalbim sevda kuyusu her gün yoldan çıkarım adamım bu küçük işlere ben bakarım yanarım adamım bu küçük işlere ben bakarım yakarım dilsizler bana danışır kelebeklerin aklı benim gemilerle her gece ben çok uzaklardan dönerim sen unut geçmişini ben aklımda tutarım adamım bu küçük işlere ben bakarım yanarım adamım bu küçük işlere ben bakarim yakarım |
Ezginin Günlüğü - Düşler Sokağı srExecute(); bir gece vaktiydi Aşk tuttu elimden benim Geçtim düşler sokağından bir gece vaktiydi Ceplarimde hacıyatmazlar yağmur yağsa, uykum kaçsa bir kuş konsa badi parmağıma Ağlardım bir başıma Sevdadandır, sevdadandır sevdadandır dedi annem aldırma Aldırma gel yanıma Kaç mevsim aşk pazarında geçti yalanlarla Düş sattım aldanmışlara Aklım kaçıverdi elimden bir gece vaktiydi Sevdiğim başka sevenim başka Yağmur yağsa,uykum kaçsa Bir kuş konsa badi parmağıma ağlardım bir başıma Sevdadandır, sevdadandır Sevdadandır dedi annem aldırma Aldırma gel yanıma |
Ezginin Günlüğü - Duvar srExecute(); Her yolun sonunda kimsesiz Evlerin içindeydiniz Kimbilir bir ömür, kimbilir Aşk nedir bilirdiniz siz Belki her gece severdiniz Bir düşüm var benim, ah Söylesem güler geçerdiniz Öyle çok sustunuz ki, sayamadım ben Öyle çok öldüler ki, sayamdım ben Üzgünüm, bu düş sizindi Üzgünüm, ben hiç ölmedim Ah, kim inanır size Sevdiniz yalan, bildiniz yalan Ah, nereye gitseniz Gittiniz yalan, döndünüz yalan Düş değil, hayal değil bu Bir duvar, durur bakarsınız Bedava bir merdiven Koysalar iner çıkarsınız Her sokak başındaydınız Her yolun sonunda kimsesiz Evlerin içindeydiniz Kimbilir bir ömür, kimbilir |
Ezginin Günlüğü - Delice Zeytin srExecute(); Aşk güzel ediyor herseyi Kaşların gözlerin ne güzel, bakışın ne güzel Dert savurur sevda toplar çiçegini Bak bu ışık senin ışıgın Dallarına ay doğmus, delice delice zeytin Bu bahar yine gelin olacak Omuzunda yesil bir duvak, delice, delice zeytin |
Ezginin Günlüğü - Çocuğun Kurguları srExecute(); Anılar yürür gibi sulara Bak sevindiğin kadar aynalara Bir savaş gökleşecek denizden Sevişmeler boyandı uykulara Yorgun karlar gibi yağıp gitmekten Tarlalar artık yoruldu çiçekten Gün gizlendi kaçarak kuytulara Bitmeyen sularısın sevinçlerin En güzel ırmaksın sonsuzluklara Sen her sevgide en iyisin Bir çin duvarısın yalnızlıklara Zaman geçecek mi bulutların içinden Bir yanlış bırakmadan anılara Bembeyaz güneşli gecesin sen Yer yok varlığında karanlıklara |
Ezginin Günlüğü - Çavuş srExecute(); Bakışında sevdalar Cigarası sönmüş bir elinde İçinde bir efkar Böyle değildin yıllar önce sen Gülüşünü bakışını aldı mı rüzgar Böyle değildin yıllar önce sen Gülünü dalını kırdı rüzgar Çık yollara şarkı söyle Ne hale geldi dünya böyle Unut olanı ver elini oyna Ceketini bakışını gülüşünü topla Geriye kalan acınası dünya Dünya Yeni bir umut yok bu yerlerde Bırakmadım gittin Yeni bir ışık yok bu yerlerde Güneşimi tükettin Böyle değildi dünya evvelden Gülüşünü bakışını ceketini al git Çare yok artık soldu bu bahçe Suçunun yükünü kim alır şimdi Bu ışıksız gün senden kaldı Bu yeşilsiz dal senden kaldı Unut olanı ver elini oyna Gülüşünü bakışını ceketini topla Geriye kalan acınası dünya Dünya Çık yollara... |
Ezginin Günlüğü - Çamdan Sakız Akıyor srExecute(); Koynundaki memeler Turunç olmuş kokuyor, oy zalim nenni nenni O yana da dönder sar beni Bu yana da dönder sar beni Sağ yanımda yarem var, sol yana dönder beni Dama bulgur sererler Çıkma boyun görürler, oy zalim nenni nenni Saçın ibrişim teli Hançere bağ örerler, oy zalim nenni nenni O yana da dönder sar beni Bu yana da dönder sar beni Sağ yanımda yarem var, sol yana dönder beni Armut dalda beşili, ,tanyelleri ışılır Annesin yorgan vermemiş, kar memeler üşümüş Ah çinçini çinçini, öpem ağzın içini Öperkene sırnaşım, bağışlayın suçumu |
Ezginin Günlüğü - Böyle Gitmez srExecute(); Şarap içtim kendimden geçtim Sandalım sallandı düştüm Ölsem farketmez Kalsam farketmez Böyle derde sabır yetmez Hep böyle gitmez Yok yaz beni, kayba yaz Arayıp dursun alim olan Yok yaz beni, kağıda yaz Okusun dursun mebusan Bir elime gül verdiler Bir elim zincir Ne tutmaya dal verdiler Ne gitmeye menzil Benim soyum soysunlar bitmez Bu değirmen merkepsiz dönmez Bir yol kestim kervan geçmez Ölsem farketmez Kalsam farketmez Böyle derde sabır yetmez Hep böyle gitmez |
Ezginin Günlüğü - Bir Masalda Türkü srExecute(); Süzülür bakışların aralıktan Bir savaşı sürdürür kendince Bir savaş ki yalnızca güzellikten Bir savaş ki aşar gider usulca Kaç akşama dayandı yüzyıllarca Sevindi gün boyu gündüzden Ne büyük savaşçılar geldi geçti Her akşam bir umuttan sessizce Her akşam bir direnç yaratabilen |
Türkiye`de Saat: 06:29 . |