![]() |
Ezginin Günlüğü Şarkıları Zerdaliler srExecute(); Dallarda zerdali çiçekleri Savrulup gider rüzgar esince Bütün bir bahar böyle geçti Anlardım aklından geçenleri Sustukça konuştuk sanki Sevdaymış meğer içimizde Yıllardır uyuyan deli Sessizlik sensin geceleri Fincana kahve koydum gel aaaa Bugün şeytana uydum gel Ay doğdu dağın üstünden amanaman Dallarda beyaz çiçekler Döndüm gecenin karasına Artık kimse kıramaz beni O kül gibi deniz o sesiz kız Kayıp bir sandala binip gitti Ne sen söyledin derdini Ne ben sevdiğime inandım Unut geçen eski günleri Bunca yıl sonra nasılsın Anlardım aklından geçenleri Sustukça konuştuk sanki Sevdaymış meğer içimizde Yıllardır uyuyan deli Sessizlik sensin geceleri Fincana kahve koydum gel aaaa Bugün şeytana uydum gel Ay doğdu dağın üstünden amanaman Dallarda beyaz çiçekler |
Ezginin Günlüğü - Yıldız Dağı srExecute(); Bir teselli versene garip canıma Salıver gideyim de nazlı yârime Ülker yıldız niçin kalkmaz dumanın Dertli yıldız niçin gitmez ateşin merâkın Namlı da namlı yükseklerde karın var Alçağında mor sümbüllü bağın var Şimdi duydum benden başka yârin var Ülker yıldız niçin kalkmaz dumanın Dertli yıldız niçin gitmez ateşin merâkın |
Ezginin Günlüğü - Yastıklı Şarkı srExecute(); Gölge bitti Viran oldu düşler yine Bir kapı bir pencere bir gökyüzü Damdan düşmüş evin içine Vay vay sevdin onu Vay vay sevdin onu Sevmesen ölürdün sevdin onu öldün Sevmesen ölürdüN ama sevdin gene öldün Ayışığı gel dedi Gel peşimden İnat olsun ele güne Düştüm onun peşine rüzgâr oldum Sürdüm düşlerimi göğe Vay vay sevdin onu Vay vay sevdin onu Sevmesen ölürdün sevdin onu öldün Sevmesen ölürdüN ama sevdin gene öldün |
Ezginin Günlüğü - Yaralı Kuş srExecute(); Gel geceme yanıver babacım, ışıksız bu gönlüm Tutuşsun bahçemizde zaman Karışsın günler geceler İçimin kuytususun aman aman Güllerin uykususun Bir sevda türküsüsün, söyle viran olayım Bırakma ellerimi aman aman Ağlarım çocuk gibi Dışarda kuş sesleri, sen kaybol ben bulayım Bir kuş ol da konuver babacım, iğde dallarına Serin bir bahar sabahı yemyeşil dünya Bitmesin sürsün bu rüya Uykumuz ta haşre kadar |
Ezginin Günlüğü - Yan Kalbim srExecute(); Ellerim donuyor aman sen neredesin Yan kalbim yan külden adam olur san Yan kalbim yan kaçamazsın sevdadan Seni diye tuttum kedimi, dizlerime yatırdım Seve seve tüylerini, uykulara götürdüm Çekmecemde resmin vardı, baka baka bitirdim Gözlerimde sana güller, papatyalar getirdim Yan kalbim yan külden adam olur san Yan kalbim yan kaçamazsın sevdadan Gözlerim dalıyor aman sen neredesin Herkes geliyor aman sen neredesin |
Ezginin Günlüğü-Fayton Biz faytona ne zaman bindik en son ne zaman Şapkası sünnet gözleri cennet hocam o zaman Biz sinemaya gittik en son en zaman Elimizde yastık cebimizde fıstık hocam o zaman Biz bu denize ne zaman girdik en son ne zaman Martıların kanadına bindik hocam o zaman Biz ne zaman büyükdük en son en zaman Çocuklara yasaklar koyduk ne zaman zaman Biz ne zaman büyüdük işte o zaman Adam olduk sevdalanmayı unuttuk hocam Biz hayatı ne zaman sevdik ne zaman Çocuktuk sevdalandık hocam o zaman Biz ne zaman büyükdük en son en zaman Çocuklara yasaklar koyduk ne zaman zaman Biz ne zaman büyüdük işte o zaman Adam olduk sevdalanmayı unuttuk hocam Biz faytona ne zaman bindik en son ne zaman Şapkası sünnet gözleri cennet hocam o zaman Biz okulu ne zaman kırdık en son ne zaman Bahar geldi aklımızı çeldi hocam o zaman Biz hayatı ne zaman sevdik en son ne zaman Çocuktuk sevdalandık hocam o zaman -------------------------------------------------------- buda ebnim favorim |
Ezginin Günlüğü - Wazgeçtim srExecute(); Tek ölüm paklar beni Değmez bu yangın yeri Avuç açmaya değmez Değilmi ki çiğnenmiş inancın en seçkini Değilmi ki yoksullar mutluluktan habersiz Ezilmiş hor görülmüş el emği göz nuru Ödlekler geçmiş başa derken mertlik bozulmuş Değilmi ki korkudan dili bağlı sanatın Değilmi ki çılgınlık sahip çıkmış düzene Doğruya doğru derken eğriye çıkmış adın Değilmi ki kötüler kadı lmuş Yemen'e Vazgeçtim bu dünyadan Dünyamdan geçtim ama Seni yalnız komak var O koyuyor adama |
Ezginin Günlüğü - Teninle Konuşmak srExecute(); Dokunmak istiyor çocuklar gibi Önümde uzayıp aksın bir su gibi Merak ettiğim gövden Ateşte çaydanlık, camda yağmur Bahçede ıhlamur Masamda incir rakısı, yatağımda ten kokusu Teninle tanışmanın zamanı Teninle konuşmanın zamanı Senin tenin sıcak Benim içimde bir kedi Yumdu gözlerini "işte aşk" dedi |
Ezginin Günlüğü - Temmuz srExecute(); İki yakasından tutsam çeksem ne Yorganı oyalı bir küçük mendil bilmez Aşkı getirsem üstüne sersem ne Yak bahçemi, ateşe at beni Baharı bekliyor içimdeki deli Aşktı, geçti içimizden gördün mü Karanfiller açmış yakasında Bu nasıl dünya, kaybedene sordun mu Korku yazmaz aşkın kitabında Yak bahçemi, ateşe at beni Baharı bekliyor içimdeki deli Kime dönsün bu yaralı turna Hangi zaman, hangi yurda Mansur'un canı uykuda, güle dönsün Bir gün bir ışık düşer geceye Bir papağan kanat açar Canların canı uykuda, güle dönsün Bir düş gördüm, hayra yoran kul yok mu Aklımı koydum, kaybettim oyunds Can pazarında kırk gül sattım, çok mu Birini gördüm yarin yakasında Yak bahçemi, ateşe at beni Baharı bekliyor içimdeki deli |
Ezginin Günlüğü - Şimdi Sevişme Vakti srExecute(); Çırılçıplak heykeller Nefis rüyalarınız için Çırılçıplak heykeller Bir kere duyarsan güzelliğini tadını Sonra ah oturup hüngür hüngür ağlasam Boş geçirdiğim bağırmadığım günlere Kiraz mevsiminin sevişme mevsimi olduğunu Sana nasıl bulsam nasıl bilsem Nasıl etsem nasıl yapsam da Meydanlarda bağırsam Sokak başlarında sazımı çalsam Anlatsam şu kiraz mevsiminin Para kazanmak değil Sevişme vakti olduğunu |
Ezginin Günlüğü - Şehir srExecute(); Başka bir deniz bulamazsın Bu şehir ardından gelecektir Sen yine aynı sokata dolaşacaksın Aynı mahallede kocayacaksın Yeni bir ülke bulamazsın Başka bir deniz bulamazsın Bu şehir arkandan gelecektir Aynı evde kır düşecek saçlarına Dönüp dolaşıp bu şehre geleceksin Geleceksin bu şehre sonunda Başka birşey umma Başka şey umma! |
Ezginin Günlüğü - Şaşırtı srExecute(); Yüreğinde bir hançer Kimseler tanımıyor onu Nasıl da titriyor fener Anam Nasıl da titriyor fenercik Sokakta! Gün doğuyordu kimseler Yansımıyordu kuru ayazda Aralık kalan gözlerinde Sokakta bırakılmış bir ölü işte Yüreğinde bir hançer Ve onu kimseler tanımıyor |
Ezginin Günlüğü - Su Uyur srExecute(); Türkü dizer kışında Ay dünyayı dolanır Ben güneşin peşinde Bir rüzgâr eser uzaktan Bir ışık vurur ocaktan Yârin üstü açılsa Öpsem çıplak ayaktan Boşboşuna söylüyorum Şarkımı kimseler duymaz Ben boşuna seyrediyorum Güzelliğine kimse doymaz Su uyur, düşman uyur Haste-i hicran uyumaz |
Ezginin Günlüğü - Son Tertip srExecute(); Sivilleri çektik yine allah Biraz çapkın baktık aynaları yaktık Düştük yine dalgalara allah Beyoğlu'na çıktık yine allah Şişelerden aktık yine allah Gözlere baktık göğüslere daldık Düştük yine dalgalara allah Yol göründü askere Başvurduk mekteplere Her duvarda vizite Düştük yine dalgalara allah Kandil yanar lamba söner Tütün kağıt filler çeker Kedi keman şarap kılçık Aşk da biter bitmez günler Kandil yanar lamba söner Vişne oje topuklar mermer Ay yıldız ruj parfüm Son tertip kalır asker "Beyoğlu'nun orta yeri sinema Aşık oldum duyurmayın anama" Ah bu dünyada hasretlik düştü payıma Ah bu dünyada yalnızlık düştü payıma Daldık yine dalgalara allah Düştük yine dalgalara allah |
Ezginin Günlüğü - Son Sözler srExecute(); Bir rüyaydı gördüğüm Uyanmaktan hep korkardım Uyanıpta seni kaybetmekten Hep korkardım seni giderken görmekten Şimdi ayrılırken Ne desem bilmem En son sözler Bu en son sözler Ne olur ağlarsam Affet beni kolay değilki En son sözler Bu en son sözler Uzadıkça dayanmak daha zor Kolay değil ki |
Ezginin Günlüğü - Seni Düşünmek Güzel Şey srExecute(); Dünyanın en güzel sesinden en güzel şarkıyı dinlemek Gibi bir şey Fakat artık ümit yetmiyor bana Ben artık şarkı dinlemek değil Şarkı söylemek istiyorum |
Ezginin Günlüğü - Sen Giderken srExecute(); Bana bir hoşçakal bile demeden giderken İnsan neler duyar anladım o zamanCan alıp başını bedenden Alıp başını giderken Durdum baktım arkandan sen giderken |
Ezginin Günlüğü - Sen Böyle Değildin srExecute(); Sebepsiz ağlıyorsun, demek ki aşk var İçinde yaz geceleri, yıldızlar Başında kavak yelleri, hülyalar Bu gece bendensin, söyle o da gelsin Sığınalım yıllara, zaman sensin Yanarsam aldırma, düşerim kaldırma Buna kibir derler, beni anla Sen böyle değildin yar Ah, demek ayrılık var Yıkılsın bu gönül sarayı, toprağa taşlara uzan Azat et kalbini mavilere, uçup gitsin yuvadan |
Ezginin Günlüğü - Selluka srExecute(); Sellukalar uyandı Yağmur yağdı, gene yıkandı kalbim Aşk kapıma dayandı Dilimde şarkılar, hepsi aşktan yakınır Yüreğimde kuşlar, hepsi aşktan sakınır Yar senin kalbin kırılmış, sözler sana dokunur Ama bak aşk send de var, gözlerinden okunur Sen sen sen aşkı bilsen, başka bir dünyaya girsen Sen sen sen aşkı bulsan, selluka gibi sarılsan |
Ezginin Günlüğü - Sarhoş Balık we Topal Martı srExecute(); sırtında yeditepenin Ardına takılıverip bir tekir kedinin Gel dillere düşelim Fincana fala çıkalım Camdam cama bakarak bir oyun kuralım Çık denizin çık yüzüne Buluşalım orda senle Sen zaten sarhoş bir balık Bir topal martı ben de Gel dalgaya düşelim Sandalda rakı içelim Bir kötü arkadaş edinip peşinde uçalım Gel çocuklara soralım Gel masalları gezelim En güzel denizi bulup suyunda yüzelim Gel denizin gel yüzüne Buluşalım orda senle Biz yorgun bir kentin Aşık yüzleriyiz senle |
Ezginin Günlüğü - Sardunya srExecute(); Son bir şarkı söyler mor kuşlar Rüzgar biter yağmur başlar gökten Uyanır toprakta sardunya Tutmasa düşecek dünya Yuvarlanır kör boşluğa Sarmış avutmuş koynunda Yeşil bir gün toprak ana Kapıyı çalınca birgün sardunya Kal kal kal deme bana sakın bana Yanmış yıkılmış bahçelerde gün Neye yarar eski bir şarkı Bahçelerinden taşıyor sabah Gidelim en uzak toprağa Yol ver ezilmesin dünya Yol ver geçsin martılara Yol ver güneşe ve suya Çocuklara şarkılara Kapıyı çalınca birgün sardunya Kal kal kal deme bana sakın bana |
Ezginin Günlüğü - Sabah Türküsü srExecute(); Bir rüzgar önündeyim, gel keyfim gel Bir sevda içindeyim, başım dumanlı. Ağzımda bal gibi tatlı bir türkü Bir iner bir çıkarım bu yokuşu Ağzımda bal gibi tatlı bir türkü Kazanırım çocuklarıma ekmek parası Ben deniz üstünde, rüzgar önünde Ben sevda içinde, tatlı türküde. İnişte yokuşta, ekmek parasında İki oğlum var, Mehmet'le Ali Gönlümde bir dünya, pamuk gibi Şeytan baktı baktı gözüme Şeytan geri geri adım attı Şeytan gitti dayandı duvara Çat dedi çatladı İki oğlum var, Mehmet'le Ali Gönlümde bir dünya, pamuk gibi |
Ezginin Günlüğü - Sabah srExecute(); İnce bir sızıya kavuşur yüreğim Geçmiş acıyıp giden ağrı Yeniden ne yerince düşlerine doğru Kalsın o deniz kızı benle Şafağa kadar öpsün dalgın ellerimi Son bir türkü yüreğimde Seviden ötede zeytinlikler içinde Haydi uzat ellerini siliyor kıyılarda su hayat izlerini Dönüyor dünya Kalbin acıya yenilince Yada bir patika çıkınca yoluna Kopmuş bir çiçek onarılmaz Hatırla kuruyan o yeşil çiçeği Gitme dönemezsin o yoldan Şarkılar da avutmaz kırılır yüreğin İşte gemiler dönüyor bak Eriyor gecenin ateşi Haydi bak güneş ışıyor Ardıçlar arasından yeni bir türküye Başlıyor dünya |
Ezginin Günlüğü - Rüya srExecute(); Bir cocuk bütün oyunlara yazilir Bir gül kokar tüm cicekler ezilir Bir tel kopar ahenK ebediyen kesilir Yüzünü görmem, yerini sormam Elini tutmam oy oy Seni hic unutmam Tenine degmem, sesini duymam Adini koymam oy oy Sana hic doymam |
Ezginin Günlüğü - Roman Kızı srExecute(); Türlü türlü huyları var Hem güzelsin hem şirinsin İlle de roman kızısın Alacaksan al beni Saracaksan sar beni Başında mor yemeni Buralardan kaçıp evlenmeli İlle de roman kızısın Alacaksan al |
Ezginin Günlüğü - Papatya srExecute(); olduğuma bakıp da senden vazgeçtim sanıp sakın aldanma yedi kat yerin altından örgütlenip takılı verdim saçının arasına yedi kat yerin altından örgütlenip takldım saçının arasına boynu bükük bir papatya olduğuma bakıp da senden vazgeçtim sanıp sakın aldatma |
Ezginin Günlüğü - Ölü Deniz(Japon Balıkçılar) srExecute(); Elimize değen ölür. Bu gemi bir kara tabut, Lumbarından giren ölür. Balık tuttuk, yiyen ölür, Birden değil ağır ağır, Etleri çürür, dağılır. Balık tuttuk yiyen ölür. Elimize değen ölür, Tuzla güneşle yıkanan Bu vefalı, bu çalışkan Elimize değen ölür. Birden değil ağır ağır, Etleri çürür, dağılır. Balık tuttuk yiyen ölür... Badem gözlüm, beni unut, Birden değil ağır ağır, Bu gemi bir kara tabut, Lumbarından giren ölür. Üstümüzden geçti bulut. Badem gözlüm beni unut. Boynuma sarılma gülüm Benden sana geçer ölüm Badem gözlüm beni unut. Bu gemi bir kara tabut, Badem gözlüm beni unut. Çürük yumurtadan çürük, Benden yapacağın çocuk, Bu gemi bir kara tabut, Bu deniz bir ölü deniz. İnsanlar ey, nerdesiniz? Nerdesiniz? |
Ezginin Günlüğü - Oyun srExecute(); Yangınımdan ziyansız çıktın Bulutuma dokundun güneşimi tuttun Dağlarımı denizimi göğümü aştın Dize geldi zaman eğildi önünde Ah efendim bırak beni Bir başım var alıp gideyim Ah efendim bırak gideyim Oyun bu, sen kazandın ben kaybettim Küçücüktüm Neler neler gelirdi aklıma, hala gelir Sarhoş olurdum geceden Yıldızlara böceklere hesap verirdim sade Ah efendim, bir başım var alıp gideyim ben kaybettim Geldin oturdun soframa Yaktın beni canımı küle çevirdin Ateşim suyum gülüm vardı Yedin beni herşeyimi tükettin Dize geldi zaman eğildi önünde Ah efendim bırak beni Bir başım var alıp gideyim Ah efendim hiç anlamadın Sen kazandın ama ben haklıydım |
Ezginin Günlüğü - Nazende srExecute(); nazende sevgilim yâdıma düştün sevenin bahtına bir güzel düşer sen de tek sevgilim aklıma düştün nazende sevgilim yâdıma düştün gözlerim yoldadır, kulağım seste ben seni unutmam en son nefeste ey ceylan bakışlım, ey boyu beste gurbette sevgilim aklıma düştün nazende sevgilim yâdıma düştün sensiz dağ yoluna çıktım bu seher öksüz kumru gibi güller lâleler "sen niye yalnızsın?" sordular eller gurbette sevgilim aklıma düştün nazende sevgilim yâdıma düştün |
Ezginin Günlüğü - Mutlu Son srExecute(); Aklından neler geçer kimbilir kimler Bekleyip durdum elimde güller Rengi aşk maşk kokusu keder Vay vay vay hani senin canındım Vay vay vay hani öbür yarındım Vay vay vay kolun kanadın kimdi Vay vay vay böyle mi olduk şimdi Kapımı açtım bir beton şehir Bilmiyor artık kimse mutlu son nedir Takvimden günler düşüyor bir bir Yarısı aşk maşk yarısı zehir |
Ezginin Günlüğü - Mutlu Aşk Wardır srExecute(); Çaldı gitti elimden yılları koyamadım yerine Kafesinden kaçıp kuş gibi yine geri dönerdi Sevdiğini hiç söylemedi bazen çok döverdi Şu giden gemi benim olsun olsun Yakarım yangınım olsun olsun Yedi cihan gülsün halime Yeter yanımda olsun Duydum birini vurmuş firari Sacların kan kırmızı Dışarda kış beyazı kar sesi ayrılık ayazı Hayat bir denizmiş kirlenir Benim kalbim çok temiz Nasıl gecerse gecsin gündüzüm Mutlu bitsin gecemiz.. Benim sevdam dile düşmüş olsun ateşinle alem tutuşmuş olsun Yedi cihan gülsün halime Mutluluk benim olsun... Şu giden gemi benim olsun olsun Yakarım yangınım olsun olsun Yedi cihan gülsün halime yeter yanımda olsun... |
Ezginin Günlüğü - Mapushane Düşünceleri srExecute(); Hep yürürüm, durmam Benimle beraber yürür Gökyüzü, toprak Hürriyet, benimle beraber Gökyüzü, toprak ve hürriyet Ne güzel şeyler Hani bir dışarda olsam Belki günlerce uyumam Sabahları yok artık o kahpe uyanışım Duvarda kaldı gözlerim Dalmışım |
Ezginin Günlüğü - Leyla srExecute(); Dönmesem kalsam anılarda Belki bir sevda türküsünde vurulurdum Gel künyemi al dağlardan Aşk nedir söyle, kayboldum Belki bir düşte unutulmak Her sabah bir dev masalında uyanınca Hep çocuk kalmak kurtulmak Kar yağıyor bu gece Öyle beyaz ki şehir Anlamak bir ömür sürer Hayat niye kirlenir Karlı bir gece sen buldun Kaldırımlarda kalbimi Al götür rüzgarlara savur, hadi durma Ver benim eski yarimi Ben kimim söyle kayboldum Dönmedim kaldım anılarda Her sabah bir çöl masalında uyanırdım Belki de yanlış bir Leyla |
Ezginin Günlüğü - Kül Vakti srExecute(); Adalara bu gece Yağım tükendi kandilim söndü Yana yana bu gece Canımı alsınlar dar sokaklar vakitsiz uykular Uyanırım eli annemin gönlümü okşar Düştüm eyvah dalgalara yar Ay dokundu geçti bana yar Çıkar beni kollarında yar Kurut sakız ağacında yar Yüreğim yanar Nar ağacında bir kucak zakkum Hangi yazdan kalma Canımı al benim al ışığımı Hüznüme dokunma Denize bandım ekmeğimi sana getirdim yar Suya karıştım şarkılarla gelmiyor bahar Kimse bilmiyor derdimi Ateşe attım kendimi Geçti zamanı ateşin aşkın Şimdi kül vakti Bu deniz annemin evi Çivit kokardı mendili Sebebi yok ağlar dururdu Her seher vakti |
Ezginin Günlüğü - Küçük Hanım'ın Şarkısı srExecute(); Dizlerimde dizlerimde Karanlığa karışıyor bir çocuk Yıldız doldurmuş ceplerine Ah sevdasız kaldım Böyle geçmez bu bahar Gül kokuyor gül kokuyor El etti geçti bir deli martı Yarama değdi kundurası Küçük hanım dün kırlara kaçtı Kırıldı yolda sandukası Böyle geçmez bu bahar Uzaktan ada vapuru geçiyor Savuruyor bak dumanını Yüreğime dokunuyor bu sızı Dil yarası dil yarası Ah sevdasız kaldım Kalbim şimdi kıyıya vuruyor El etti geçti bir eli rüzgâr Küçük hanım hülyaya dalar Çok eskiden düşlerde gülerdi Artık onun da geçmişi var Böyle geçmez bu bahar Ah sevdasız kaldım Aklım şimdi kıyıya vuruyor |
Ezginin Günlüğü - Küçüğüm srExecute(); Bugün sen çok öleceksin Biraz düşlerine eğil Orda birşey bulacaksın Bugün unut mavileri Çiçeğe su verme unut Biraz daha sen olursun Kalbindeki rengi büyüt Her aşk kendi içinde yaşar Çaldığın kapı kapanır sonunda İçinde bir sen bulursun Büyümüş anlamış yorgun Ah aman aman küçüğüm Bu yol sana gidiyor Senin küçük baharında Unuttuğun birşey var Gelir geçer sokaklardan Sokaklara girer çıkar Mavi penceresinde gün Telaşlı rengarenk kuşlar Kanallarında birgün Düşlerine konar kalkar |
Ezginin Günlüğü - Kıyısız Deniz srExecute(); dilsiz ve dudaksız durmadan koşan biri elsiz, ayaksız böyle koşup durmak senin neyine gerek boşlukta ayaksız yürümek gökteki ay gibi ben bir denizim, ben bir denizim kendi içinde taşan ben bir denizim uçsuz bucaksız kıyısız, hür bir deniz |
Ezginin Günlüğü - Kedim srExecute(); Oyunu bitmez işi hep bahar Bir gemim var Dumanı tütmez peşinde martılar Bi yolum var Gideni dönmez kalanı yanar Bi yerim var Adresi olmaz sonsuza kadar Sözler geri dönmez Geri dönmez bakışlar Kuşlar geri uçmaz Geri konmaz aşklar Bi sızım var Hiç elim gitmez köşede yatar Bi sızım var Hiç ilaç kar etmez içimi yakar Bi kapım var Açanı olmaz boyuna çalar Bi gözüm var Sileni bulunmaz durmadan akar Sözler geri dönmez Geri dönmez bakışlar Kuşlar geri uçmaz Geri konmaz aşklar |
Ezginin Günlüğü - İstavrit srExecute(); Gezerim istavrit gibi İstanbul neresi Köprüde gide gele Bayanlara eve.. more Yetim gezdik hep Kulaksız'dan Tophane'ye Aslında bizim de hakkımız Be beyablacım Toprağımız üstünde Be beyabicim Toprağımız üstünde Size göre biz boş yere yaşıyorsak çaresiz Oltadaki balık kadar yoksa değerimiz Biz de kayıklara atlayıp Vapurlara yaşadığı denizlere gideriz |
Ezginin Günlüğü - Hürriyete Doğru srExecute(); Deniz daha bembeyazken çıkacaksın yola Kürekleri tutmanın şehveti avuçlarında İçinde bir iş görmenin saadeti Gideceksin ırıpların çalkantısında Balıklar çıkacak yoluna, karşıcı Sevineceksin Ağları silkeledikçe Deniz gelecek eline pul pul Bir kıyamettir kopacak ufuklarda Deniz kızları mı dersin, kuşlar mı dersin Bayramlar, seyranlar mı, şenlikler cümbüşler mi Gelin alayları, teller duvaklar, donanmalar mı Heeeey Ne duruyorsun be, at kendini denize Geride bekleyenin varmış aldırma Görmüyor musun, her yanda hürriyet Yelken ol, kürek ol, dümen ol, balık ol, su ol Git gidebildiğin yere |
Türkiye`de Saat: 16:45 . |