![]() |
Ezginin Günlüğü - Bir Eflatun Ölüm srExecute(); Terkedilmiş beyaz ve nazlı Git diyorlar gidiyorsun Kal diyorlar ne bir ses ne bir şarkı Kırgınım saçılmış bir nar gibi Sessiz akan bir ırmağım gecede Git dersen giderim Kalırım kal dersen Söylenmemiş sahipsiz bir şarkıyım Git dersen giderim Kal dersen kalırım |
Ezginin Günlüğü - Bilinmeyen Ülke srExecute(); Ey bilmediğim ülke Ne kendi isteğimle geldim sana Ne de soylu bir atın sırtında Beni bu yiğit delikanlıyı Gençliğin ateşi sürükledi sana Bi de başımdaki şarap dumanları |
Ezginin Günlüğü - Beyrut srExecute(); Güneşin tutuştuğu denize batmış güle Mavi ıslak gecelerde ne sevgiler açardı Dünya menekşe bahçesinde alev alev Ey şehir sen yoksun Uyudun uyandın büyü bozuldu Bir kapı kapandı geçmişe Toprak yok artık su yok Sevinç telaş yok Ey şehir sen yoksun Bu kıyıda bir ağaç yeşerdi Sedefin toprağında diz çöktü maya Bir masal vardı bu şehre dair Sütü bal koyuluğunda gözleri kara Ey şehir sen yoksun |
Ezginin Günlüğü - Bekle Beni srExecute(); Saçma da olsa bekleyişin Yalnız sen olsan bile bekleyen beni Bekle beni Bırak beklemekten usanmış dostlarım Öldüğümü sansınlar benim İçme anılar gibi acı İçme o acı şaraptan Yağmurlar içinde bekle beni Karlar tozarken bekle Ortalık ağarırken bekle Kimseler beklemezken bekle |
Ezginin Günlüğü - Bana Bi Koca Lazım srExecute(); Gizli bir rüyan varsa gel yanıma yanıma yanıbaşıma Kendinle kavgan varsa gel yanıma yanıma yanıbaşıma İmkanız bir sevdan varsa gel yanıma yanıma yanıbaşıma Ateşe baca lazım kitaba hoca lazım Bana bi koca lazım o da bu gece lazım Anlatsın da roman olsun hediyesi zaman olsun Yalnız beni sevdiğini söylesin de yalan olsun Aaaaaaa yanaklarım kiraz çilek Düşlerim pembe bulutlar Açıyorum çiçek miçek Eteklerim mor salkımlar Aaaaaaaa aşkın zamanı mı var Ateşe baca lazım kitaba hoca lazım Bana bi koca lazım o da bu gece lazım Aaaaaaa yanaklarım kiraz çilek Düşlerim pembe bulutlar Açıyorum çiçek miçek Eteklerim mor salkımlar Aaaaaaaa aşkın zamanı mı var Ateşe baca lazım kitaba hoca lazım Bana bi koca lazım o da bu gece lazım |
Ezginin Günlüğü - Balık Ağzı srExecute(); Yazılmasa da olurdu Ama bizi yeni sulara götürecek akıntı durdu Uskumrunun arkasından gidiyorduk Sürünün içinde ben de vardım Sırtımda bir zıpkın yarası Mutlu olmasına mutluydum Nedense gitmiyordu kulağımdan Bir türlü o 'ağ var' sesleri Deniz kızı girmiş düşüme Ben iflah olmam Dalyanları birbirine katmak orkinosların harcı Dolanınca ağa çok geçmeden küserim Bir çocuk bile çeker sandala beni Bu kadar ağır olmasam Beni böyle koşturan yaşama sevinci Kanal boyunca bir o yana bir bu yana Siz yok musunuz siz, derya kuzuları Kestim kılıcımla karanlığını dibin Yakamoz içinde bıraktım suları Ah, aysız gecelerde olur ne olursa Atın beni mor kuşaklı bir takaya götürün İri gözlerimde keder kılıcımda hüzün Satın beni satın beni Rakı için |
Ezginin Günlüğü - Bahçedeki Sandal srExecute(); Bir kokuyum büyülü Yelle savrulup gelen Ne diriyim ne ölür Ne gören var ne bilen Bir düş ya bir düşünce Düğüm çözülür hemen Elimi değdirince Ne okuyup ne anlarsın En iyi kafaların Ne kolay yanılması Ne gören var ne bilen Çıplak bir göğüs birden İki gömlek arası |
Ezginin Günlüğü - Babamı Anarken srExecute(); Tatlı bir ümitle bakmaya geldim Aziz ruhunuzun derinliğine Bir gözyaşı olup akmaya geldim Kalanlar memnundur bu işinizden Ölüme gülerek gidişinizden Ben işte o sönmez ateşinizden Çalıp da kalbimi yakmaya geldim Gücünüz getirdi bize bu günü Sözlere sığmayan bu güzel ünü Ben de sizin gibi bir aşk gülünü Gencecik göğsüme takmaya geldim |
Ezginin Günlüğü - Ayrılıkta Söylenmiş Bir Yaz Türküsü srExecute(); Bu son şarkı Son umut Gitme hep burada kal Bizimle kal bu kıyıda Her yanına dokundum bakışının Her yerini tanıdım göklerinin Gün boyu sende uçtum Dinlendim dallarında Atlılar gibi yoruldum yanında Uyudum Ölür kıyı ölür yazlar Alır götürür karakış Her bahar her umuda zorunlu mu Neden yolcusun bu kadar Gideceksen Al götür umudumu Al götür sonuna kadar |
Ezginin Günlüğü - Ayrılık Şarkısı srExecute(); bütün ayrılıklardan arta kalmış ayrılık usulca büyür içimde sonra usulca uzaklaşır aramızda ne yer var ne de zaman ne başka bir yüz ne başka insan ayrılık saksıdaki çiçeklerimiz gibi büyür sessiz ve nedensizce durmadan |
Türkiye`de Saat: 06:30 . |