Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Forum Arşivi > Konu Arşivi

Konu Arşivi Bu Bölüm Arşiv Bölümüdür. Geçmiş Konuları Bulabilirsiniz.

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22-05-2008, 18:58   #1
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Beşiktaş'tan Euroleague baskısı

Beşiktaş'tan Euroleague baskısı

Beko Basketbol Ligi'nde play-off yarı finali 3. maçında Türk Telekom'a 75-71 yenilerek seride 3-1 geride kalan ve elenen Beşiktaş Cola Turka'da elenmenin üzüntüsü yaşanıyor. Sezon başından itibaren oynadığı basketbolla dikkatleri çeken ve normal sezonu lider olarak tamamlayan siyah-beyazlı takım, ligin iki yarısında yenildiği rakibi karşısında play-off yarı final serisinde fazla varlık gösteremedi ve rakibine elenmekten kurtulamadı.
Beşiktaş Kulübü Basketbol Şube Sorumlusu Şeref Yalçın, hedeflerinin büyük olduğunu belirterek, Türk Telekom ile yapılan maçlarda oyuncuların ellerinden geleni yaptığını, ancak tecrübe eksikliğinin yaşandığını söyledi.
Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, play-off serilerinin galibiyet ve yenilgiye göre 1-0 başlamasını eleştirerek, ''Ligi lider olarak tamamlıyorsun. Ancak sistem bozuk. Ligde iki defa yenildiğin takımla eşleşiyorsun. Seriye 1-0 mağlup başlayınca şanslar eşit olmuyor. Türk Telekom büyük yatırımlar yaptı. Bizim bütçemiz Türk Telekom'un yarısı kadardır. Hedeflerimiz büyüktü ve gerçekten oyuncularımız ellerinden gelen her şeyi yaptı. Yarı finalde tecrübesizliklerinden dolayı bu yükün altından kalkamadılar. Benim ve antrenörümüz Ergin Ataman'ın konuşmaları yeterli olmadı'' dedi.
Oyuncuların camiaya büyük heyecan yaşattığını ifade eden Yalçın, ''Gönül şampiyon olmamızı isterdi. Dünkü maçı kazansaydık şampiyon olurduk. Sezon başından beri iyi oynayan Sinan, aynı performansı sergileyemedi'' diye konuştu.
Bazı oyuncuların, özellikle dünkü maçta istenen performansı veremediğini kaydeden Şeref Yalçın, şunları söyledi:
''İlk maçta yetersiz kalan Kaya, ikinci maçta toparladı. Ancak bu sefer Shumpert, Dalmau ve Sinan'dan yararlanamadık. Türk Telekom bu ligi şampiyon bitirecektir. Hırslı oynuyorlar. Bizim oyuncular o düzeye gelemedi. Heyecana yenik düştüler. Ayrıca liderliğin avantajı yok. Mutlaka serilerin ligin içinde galibiyetlere veya yenilgilere bakılmaksızın 0-0 başlaması gerekiyor. Bütün dünyada uygulama böyledir. Biz ligi lider olarak tamamladık. Ancak saha avantajı Türk Telekom'un elindeydi. Bu sistem bunu getirdi. Bunun mutlaka değişmesi lazım.''
-''EL AMIN BİZDE OLSAYDI ŞAMPİYON OLURDUK''-
Kadrodaki oyun kurucular Dalmau ve Chase'in de yetersiz kaldığını hatırlatan Şeref Yalçın, ''El Amin bizde olsaydı şampiyon olurduk'' dedi.
Dalmau ile buraya kadar geldiklerini kaydeden Yalçın, ''Daha sonra Chase'i aldık. Yabancı kontenjanından dolayı dünkü maçta Chase'in kenarda olması gerekiyordu. Zaman zaman iyi oynadılar, ancak yeterli olamadılar'' diye konuştu.
-''BEŞİKTAŞ BAŞARILIDIR''-
Şeref Yalçın, play-off yarı finaline kadar gelen Beşiktaş Cola Turka'nın başarılı olduğunu söyledi.
''eurobasket.com'' adresli internet sitesinde yapılan değerlendirmede siyah-beyazlı takımın Avrupa'nın en iyi takımları arasında 13. sırada gösterildiğini vurgulayan şube sorumlusu Yalçın, ''Diğer Türk takımları bu sıralamada geride kaldı. Uzun bir aradan sonra ligi lider olarak tamamladık. Tecrübe eksikliğinden elendik. İyi bir oyun kurucumuz yoktu, ama ona göre bütçen var'' dedi.
Sponsorları Ülker'den büyük bir para almadıklarını dile getiren Yalçın, ''Ülker ile 5 senelik anlaşmamız var. Bu anlaşmaya göre her sene 2 milyon dolar para alıyoruz. Anlaşmamız 2009 yılında bitiyor. Sponsorluk konusunda alternatif teklifler var. Büyük firmalar sponsor olmak istiyorlar'' dedi.
-''HEDEFİMİZ YİNE ŞAMPİYONLUK''-
Yalçın, gelecek sezon hedeflerinin yine şampiyonluk olduğunu dile getirdi. Kadrodaki oyuncuların opsiyonun kendilerinde olduğunu ve buna göre transferi şekillendireceklerini ifade eden Şeref Yalçın, ''Antrenör Ergin Ataman ile de 2 senelik anlaşmamız bulunuyor. Oyuncuların opsiyonları bizde. Biz istersek kalacaklar. Genel olarak takımın iskeletini korumayı düşünüyoruz. Gerekli yerlere takviye yapmayı düşünüyoruz. Bu sene heyecanı ve havayı getirdik. Bunu devam ettireceğiz'' dedi.
Sezon içinde ekonomik sıkıntılar yaşadıkları ve bunun takıma yansıdığı yönündeki eleştirilere yanıt veren siyah-beyazlı takımın yöneticisi, ''Ekonomik sıkıntılar olmadı. Öyle bir sorunumuz yoktu. Her takımda 1-1.5 ay ödemelerde gecikme olabilir. Ama bugün itibariyle oyuncularımızın alacağı yoktur. Kesinlikle para sorunu olmadı'' diye konuştu.
-''AVRUPA LİGİ'NE KATILMAK İÇİN GEREKLİ BAŞVURUYU YAPACAĞIZ''-
Şeref Yalçın, bu sene elde ettikleri başarıların ardından, gelecek sezon Avrupa Ligi'nde mücadele etmek için gerekli başvuruyu yapacaklarını söyledi.
Bu konuda girişimlerde bulunacaklarını ifade eden Yalçın, şunları söyledi:
''Biz Avrupa'nın en iyi 13. takımıyız. Türkiye'de ligi lider olarak bitirdik. Avrupa Basketbol Ligleri Birliği'ne Avrupa Ligi'nde mücadele etmek istediğimizi bir mektupla bildireceğiz. Avrupa'nın en iyi takımları arasına girmişiz. ULEB Kupası'nda en az yenilgi alan bir takım olduk. Şampiyon takım bile 3 yenilgi elde etti. Avrupa Ligi'ni istiyoruz. Arkadaşlar bu konuda gerekli hazırlığı yapıyor. Ben de ULEB yöneticileri nezdinde girişimlerde bulunacağım. Avrupa Ligi bizim hakkımız.
__________________
asparagas Ofline  
Alt 22-05-2008, 19:20   #2
 
bentolga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

"El Amin, bizde olsa şampiyon olurduk." demesi doğru ama gereksiz bence.

Bazı oyuncularla, 2 senelik anlaşmalar yapıldı. Onlar 1+1=2 türünden.

BJK'ın başarılı olduğuna ben de katılıyorum. Hedefler hep kupa olunca, başarılarımız göz ardı edildi ve önemsenmedi biraz.

Başka firmaların, sponsor olması çok doğal geldi bana da. Kendi takımım diye demiyorum, basketbolda Türkiye'de bir numara. Bugün FB'li arkadaşa sordum:"Finalde kimi isterdiniz diye." Dediği şu, saha avantajını falan demeden:"Sizin taraftarınız var, Telekom'u isterim."

Ergin Ataman'ın "bundan sonra Türk Basketboluna hizmet etmek istiyorum", dediğini biliyorum. Sözleşmesi de varmış; aksi bir durum olur mu, Türkiye'de kalacaksa pek olmaz. Yani bizde kalır, anca. Sonra, takıma biraz daha Türk oyuncusu katkısını yükseltmeli. Sırf başarı ve para için, "Devşirme" oyuncu ben istemiyorum. Adam, ülkemizi sever, dilini iyi bir şekilde öğrenir, tarihine de az buçuk bakar. Ondan sonra başımız üstüne.

Bu final hariç, serilerin 3'te bitme durumu hep vardı. Belki düşündüğümüz haksızlığa herkes uğramıştır. Bizim etkinliğimiz daha çok olduğundan bu sorun ortaya daha fazla çıkarıldı. Bence tüm seriler 4'te bitsin, gerisi aynı kalsın. Dünyanın hiç bir yerinde bu seneki uygulama yok diye, onların yaptıklarını yapmak zorunda değiliz. Biz kendi yönergelerimizi de yapabiliriz.

Eurolig ise yakışır. Bir arkadaşım, Fransa'dan gelen takımların çok kötü olduğunu söylemişti. Kriter nedir, bilmiyorum ama bence şansımız az.Benim kriterim, istikrar:" O da yeni yeni olacağa benziyor." Sırf en iyi kupa diye katılmak doğru olmaz. İyi bir noktaya gelince, yani önümüzdeki sene takım nasıl olur sorusuna yanıtı rahat bulduğumuzda, bizi oraya kaçıracaklar zaten. Biz oraya çok farklı bir renk katarız ama bence erken.

Konu bentolga tarafından (22-05-2008 Saat 19:34 ) değiştirilmiştir..
bentolga Ofline  
Alt 22-05-2008, 19:52   #3
 
kartalim_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Başarılı bir sezon geçirdiğimize katılmıyorum, sonuca baktığımız zaman elde var sıfır...Önce Türkiye Kupası, sonra Uleb, sonra da Lig gitti elimizden, bu mu başarılı olmuş halimiz...Lig de yarı final oynamak çok da büyük bir başarı değil bence, Uleb'de çeyrek final oynamak belki başarıdır ama Gs'ın yarı final oynadığını düşünürsek o kadar da abartmamak lazım bence...Şeref Yalçın'ı da çok beğenen biriyim ayrıca, ama bazı söyledikleri tuafıma gidiyor.Chase ile Dalmau'dan aynı anda verim alamadık demiş, eee alsaydınız o zaman, Drobjnak'ın türk statüsünde olma işi vardı, onun üstüne gitseydiniz yaa biraz.Diyodunuz playy offlarda türk statüsünde oynayacak falan, ama yalan oldu herhal!..Seneye çok şeyin değişeceğini düşünüyorum ben şahsen, Ergin Ataman olsam durmam 5 dk bu kulüpte, bu yönetim varken duracağınıda sanmıyorum.Niye dursunki, her gün ekonomik kriz var, yok oyuncular boykot ediyor yok Kaya parasını alamadığı için başka bir kulüple görüşüyor, Dalmau aynı şekilde...Anca yönetimin seneye ciddi bir bütçe ayırması lazım, sözlerinde durması lazım, Ergin hocayla bire bir görüşmesi lazım.Yoksa Ergin Ataman fazla durmaz, çeker gider!..Seneye de Dalmau, Chase, Adopaca, Kaya, Cevher gibi oyuncularla yolların ayrılacağını düşünüyorum, ve bence de doğru karar olur bu...Yeterki Nicevic, Sthumperd, Drobnjak(Türk statüsünde olsun bu sefer bare!), Sinan, Memet Yağmur, Erkan gibi oyuncuları bırakmayalım, bunların üstüne 3 yabancı alalım, 2'de türk alırsak iyi şeyler olur, ama bu yönetimle gerçekten zor!..
__________________
Click the image to open in full size.
kartalim_ Ofline  
Alt 22-05-2008, 20:29   #4
 
vegeta13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Şeref Yalçın ve Ergin Ataman olduğu sürece takım asla küçük hedefler koymaz.Ama hep sonu hüsran olur.Cola Turka ile anlaşıp bir yolunu bulup yolları ayırmamız gerek.Bu adamlardan beş kuruş para aldığımız yok 1 sene kaldı sözleşmemiz.Kulislerde Efes Pilsen birleşmesi olacağı artık yüksek sesle konuşulmaya başlandı.Yoksa Ergin Hoca sessiz kalmazdı.
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
vegeta13 Ofline  
Alt 22-05-2008, 20:38   #5
 
NeoRock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ULEB Cup'ta Yarı Finale bile çıkamamış bir takımı EuroLeague'e asla almazlar. Her ne kadar rekor falan olsada, zor tabiki. 3 kontenjan vermeleri zor görünüyor şimdilik. En iyisi daha geniş bir kadro kurmanın yollarını aramak. Ona göre önümüzdeki sezon için iyi planlar yapmak lazım. Türk Telekom çok iyi bir ekip, Badalona'yı yenerek zaten aslında potansiyellerini çok öncedende göstermişlerdi. Transfer için transfer değilde takım için transfer yapmayı becerirsek seneye çok daha iyi yerlerde olacağımıza inanıyorum..
__________________
http://www.besiktasforum.net/forum/signaturepics/sigpic30189_2.gif
NeoRock Ofline  
Alt 22-05-2008, 21:42   #6
 
bentolga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Yeni kurulan bir takım önceki durumlarına bakarak değerlendirmesi de yapılmalı bence. Geçen sene halimizi biliyoruz; takım da turnike atmayı bile beceremeyen oyuncular vardı: Erdal BİBO.

Aslında hata, daha ilk sene de çok büyük hedefler koyulması. Şunu da biliyorum; BJK, tabiatiyle küçük oynayamaz ama; ne demişler:"Yapabileceğin kadar, söz ver; söz verdiğinden fazlasını yap." Bu takımın yapacağı buymuş; geçen seneye göre mukayese yapmak bile komik. Bu sene çok farklı. Başarı öyle kolaylıkla gelen birşey değil; bazı şeyler etkiliyor haliyle. Bu seneki hedefler, seneye de geçerli olacak. O zaman, daha da iyi oyuncular alınmalı, eksikler kapatılmalı, ki bu eksikleri biz bile görüyoruz. Başarı öyle hemen elde edilecek, bir şey değil. Biz bunu bazen unutuyoruz. İyi ki de unutuyoruz diyorum bazen; yoksa biz de sıkıntı çok. Bir de bu açılardan bakalım sayın @kartalim_, biz sevgilimiz BJK hakkında bazı yorumlar yapıyoruz, ne biliyim maça gidiyoruz, ürün alıyoruz. Takımı yönetecek kişiler belli, görev süreleri de belli. BJK'tan vazgeçemeyeceğimize göre, yönetenlerin iyi işler yapmalarını bekleyeceğiz ve umacağız. Elbet, sıkıntılar ve onu yaratanlar da geçer...
bentolga Ofline  
Alt 22-05-2008, 22:16   #7
 
kartalim_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
bentolga´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yeni kurulan bir takım önceki durumlarına bakarak değerlendirmesi de yapılmalı bence. Geçen sene halimizi biliyoruz; takım da turnike atmayı bile beceremeyen oyuncular vardı: Erdal BİBO.

Aslında hata, daha ilk sene de çok büyük hedefler koyulması. Şunu da biliyorum; BJK, tabiatiyle küçük oynayamaz ama; ne demişler:"Yapabileceğin kadar, söz ver; söz verdiğinden fazlasını yap." Bu takımın yapacağı buymuş; geçen seneye göre mukayese yapmak bile komik. Bu sene çok farklı. Başarı öyle kolaylıkla gelen birşey değil; bazı şeyler etkiliyor haliyle. Bu seneki hedefler, seneye de geçerli olacak. O zaman, daha da iyi oyuncular alınmalı, eksikler kapatılmalı, ki bu eksikleri biz bile görüyoruz. Başarı öyle hemen elde edilecek, bir şey değil. Biz bunu bazen unutuyoruz. İyi ki de unutuyoruz diyorum bazen; yoksa biz de sıkıntı çok. Bir de bu açılardan bakalım sayın @kartalim_, biz sevgilimiz BJK hakkında bazı yorumlar yapıyoruz, ne biliyim maça gidiyoruz, ürün alıyoruz. Takımı yönetecek kişiler belli, görev süreleri de belli. BJK'tan vazgeçemeyeceğimize göre, yönetenlerin iyi işler yapmalarını bekleyeceğiz ve umacağız. Elbet, sıkıntılar ve onu yaratanlar da geçer...
Dediklerine katılıyorum elbette, ama ısrarla söylüyorum, bu takım çok daha iyilerini yapabilirdi bu sene, demek istediğim bu benim...Mesela Gs yerine biz yarı finalde oynayabilirdik Uleb'de, Telekomla yaptığımız 5 maçın 4'ünü kaybetmeyebilirdik...Tamam Telekomun kadrosu bizden iyi olabilir, buna katılmıyorum ben aslında, sadece El Amin faktörü var, yoksa Telekomda o kadar iyi bir takım değil, ama hadi diyelim iyi takım, sen yine de oynadığın 5 maçın 4'ünü kaybedemezsin bu takıma...Oyuncuların gereken önemi vermediğini düşünüyorum bu maçlarda, hiç konsantre değillerdi.Biz ne umuyorduk ne oldu!..Seneye de bu kadar iddialı olur muyuz bilmiyorum doğrusu, Beşiktaş hangi sene takımını korumuş ki bu sene korusun, yine uçar gider yabancılarımız.Nicevic ve Sthumperd'i tutalım bakalım seneye, en büyük transferler onlar olur ama sanmıyorum.Kayanın parasını veremeyen bunlarınkini mi verecek?
__________________
Click the image to open in full size.
kartalim_ Ofline  
Alt 22-05-2008, 22:20   #8
 
bentolga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Hayırlısı olsun. Umutsuz asla yaşanmaz sayın @kartalim_, öyle değil mi?
bentolga Ofline  
Alt 22-05-2008, 22:59   #9
 
kartalim_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Evet, yaşanmaz, bir sezon boyuncada umutla bekledik şampiyonluğu, hiç bi sezonda bu kadar inanmamıştım.Kısmet işte, olmadı...Bu gidişle de ne zaman olur Allah bilir...
__________________
Click the image to open in full size.
kartalim_ Ofline  
Alt 22-05-2008, 23:33   #10
 
blackeagle86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

bence iyi bir sezon gecirdik ve avrupada ismimizi duyurduk.iyi yolda oldugumuz dusunuyorum. ve TBL nin kaliteli bir lig oldugunu dusunuyorum. bjk fb gs telekom ve efes guclu takımlar. hepsi guclu takımlar ama hepsi avrupada oynama şansı bulamıyor sistem yuzunden. buyuzden bence bjk ve efes pilsen birleşmesi yararlı olur. avrupanın en iyi takımını kurabiliriz bu şekilde...
__________________
Erkek adam renkli takım tutmaz...
blackeagle86 Ofline  
 

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 00:23 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580