Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Dişi Kartallar > Mutfak

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24-10-2006, 19:09   #121
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size.
Körili Sebze
Patatesleri haşlayıp soyun. İri küpler halinde doğrayın. Havuçları küp şeklinde doğrayın. Kabak ve soğanı dilimleyin. Sarımsağı dövün. Sıvıyağı tavada kızdırıp kimyon ve doğranmış yeşil biberi ekleyin. Bir kaç saniye çevirerek kavurun. Soğan ve sarımsağı ekleyip karıştırın. Köriyi ilave edip bir kaç dakika sote edin. Sebzeleri ekleyin ve üzerine 1 su bardağı su dökün. Ateşi kısıp kapağını kapatın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Taze marul yaprakları ile süsleyip servis yapın.
Malzemeler
2 Orta Boy Patates

2 Havuç

2 Kabak

1 Soğan

2 Diş Sarmısak

1 Taze Yeşilbiber

2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ

1 Çay Kaşığı Kimyon

1 Parça Karnabahar Çiçeği

1 Çorba Kaşığı Bezelye

1 Çorba Kaşığı Köri

1 Su Bardağı Su
disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 19:09   #122
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size.
Körili Kıyılmış Tavuk
Tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağını alın. Küçük doğranmış acı yeşil biberi ve 3 diş dövülmüş sarımsağı ekleyin. Orta dereceli ateşte yaklaşık 10 dakika tahta kaşıkla sürekli çevirerek, soteleyin. Isıyı biraz arttırdıktan sonra kıyılmış tavuğu ekleyin. Pişene dek sürekli çevirin. 2 çorba kaşığı köri ve bir tutam acı kırmızıbiberi ekleyin. Çok az tuz ve bir kase mısır tanesini ilave edin. Birkaç dakika pişirdikten sonra servis tabağına alın. Üzerine haşlanmış pirinç ve ince kıyılmış taze kişniş serperek, servis yapın.
Malzemeler
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım acı yeşil biber
3 diş dövülmüş sarımsak
400 gram kıyılmış yağsız tavuk eti
2 çorba kaşığı köri
1 tutam acı kırmızıbiber
1 kase mısır tanesi, tuz
Üzerine :
Yarım kase haşlanmış pirinç
2 çorba kaşığı taze kişniş
disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 19:09   #123
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size. Körili Hindi
Soğan ve sarmısağı soyup kıyın. Kırmızı biberi küçük küçük doğrayın. Kuşbaşı doğranmış hindi etinin önce yarısını sonra diğer yarısını kuvvetli ateşte margarin ile iyice kavurun. Tuz karabiber katın. Ateşten alın. Kıyılmış soğan, sarmısak ve biberleri köri ile birlikte hindiyi çıkardığını tavaya koyun ve yanmamasına dikkat ederek orta ateşte kavurun. Tavuk suyunu ekleyin. Yoğurdu un ile karıştırın ve tavaya katın, karıştırın. Etleri de tavaya koyup kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin. Taze soğanları temizleyip halka şeklinde doğrayın. Elmayı yıkayın, kabuğu ile birlikte ince ince dograyın, yemeğe ekleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Elmalar biraz yumuşayınca üzerine maydanoz serpip ateşten alın ve haşlanmış pirinçle birlikte servis yapın.
Malzemeler
1 Adet Soğan

1 Diş Sarmısak

1 Adet Kuru Kırmızı Biber

600 gr Hindinin Göğüs Eti (veya tavuk göğüs eti)

2 Yemek Kaşığı Margarin

Tuz, Karabiber

1 Tatlı Kaşığı Köri

1 Su Bardağı Tavuk Suyu

300 gr Yoğurt

2 Yemek Kaşığı Un

1 Demet Taze Soğan

1 Adet Kırmızı Elma

4 Yemek Kaşığı Kıyılmış Maydanoz

disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 19:09   #124
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size.
Köpoğlu
1 adet patlıcan,patates,kabak,havuç ve 3 adet sivri biberi küçük küçük doğrayın.1 su bardağı sıvıyağı kızdırın.Sırayla patlıcan,patatesi kabak,havuç ve sivribiberleri kızartın. Kızarttığınız sebzeleri geniş bir kabın içinde karıştırın.4 diş dövülmüş sarmısağı,1 su bardağı yoğurdun içine alıp,sebzelerin üzerine gezdirin. 2 çorba kaşığı sıvı yağı kızdırın.İçine kırmızı biberi ekleyin.Yoğurdun üzerine döküp,servis yapın.
Malzemeler
1 Adet Patlıcan
1 Adet Patates
1 Adet Kabak
1 Adet Havuç
3 Adet Sivribiber
1 Su Bardağı Sıvıyağ
Tuz
disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 19:09   #125
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size. Köfteli Zümrüt Pilavı
Ön hazırlık olarak köfteyi hazırlayalım. Kıymayı, rendelenmiş soğanı, 1 çay kaşığı köfte baharatını, ufalanmış bayat ekmek içini ve tuzu bir kapta karıştıralım. Malzemeler özleşene dek yoğuralım. Uzun yada yuvarlak yassı köfteler hazırlayalım. 1- Ispanağın yapraklı kısımlarını bol suyla yıkayalım. Kevgire alarak, suyunu süzelim. Sonra ince ince doğrayalim. 2- Tencereye yağı alıp eritelim. Küçük doğranmış soğanları ilave edelim. Şeffaflaşana dek kavuralım. Sonra ıspanakları ekleyelim. Yumuşayana dek kavuralım. Ayrı bir tencerede yağı kızdıralım. Sıcak tuzlu suda yarım saat bekletip, birkaç su yıkadığımız ve iyice süzdüğümüz pirinci ilave edelim. Pirinci şeffaflaşana dek kavuralım. Tuzu, bir buçuk tatlı kaşığı şekeri, kırmızı toz biberi ilave edelim. Çok az suda erittiğimiz tavuk suyu tabletini ve 3 su bardağı sıcak suyu ekleyelim. 3- Ispanakları da tencereye aktardıktan sonra kısık ateşte pirinçler suyu çekene dek pişirelim. Bu arada köfteleri teflon tavada arkalı önlü kızartalım. Pilavı ateşten aldıktan sonra üzerine temiz bir bez örterek, demlendirelim. Pilava sekil vermek için bir kek kalıbına boşaltalım. Ters çevirerek, servis tabağına alalım. Köfteleri üzerine dizerek, sıcak servis yapalım.
Malzemeler
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet soğan
Yarım kg ıspanak
Köfte için:
300 gram az yağlı köftelik kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı köfte baharatı
2 dilim bayat ekmek içi
Tuz
Pilav için:
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı pilavlık pirinç
Bir buçuk tatlı kaşığı şeker Tuz
Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 adet tavuk suyu tableti
3 su bardağı sıcak su
disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 19:09   #126
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size. Köfteli Salata
Marinat: Yağı, limon suyunu, sarımsağı bir kasede karıştırın. Tuz ve biberle tatlandırın. Mantarları ekleyip iyice karıştırın ve en az 1 saat marine edin. Bu sırada ızgarayı iyice ısıtın. Kıymayı, rendelenmiş soğanı, domates salçasını, baharatları ve ekmek içini karıştırın. Tuz ve biberle tatlandırın. Karışımı katılaştırmak için bir yumurta ekleyin. Karışımı 16 porsiyona bölün ve herbirini yuvarlayıp top top yapın. Yağı fırçayla üzerlerine sürüp ızgara teline yerleştirin. Köfteleri ızgarada 15-20 dak. pişirin, gerektikçe çevirip kahverengileşinceye kadar tutun. Kağıt havlu ile kurulayıp, fazla yağını aldıktan sonra, soğuması için bir kenara kaldırın. Bir servis tabağında kıvırcığı, salatalığı ve yeşil biberi yerleştirin. Delikli bir kaşık kullanarak mantarları marinatın içinden bir tabağa alın. Köfteleri, domatesleri ve mantarları kürdanlara sıra sıra dizip salatanın yanına koyun ve servis yapın. ALTERNATİF: Normal domates yerine 16 tane küçük kiraz domateslerden kullanabilirsiniz. SERVİS ÖNERİLERİ: Bu salata yazın güzel bir öğle veya akşam yemeği olarak sunulabilir. Ayrıca sıcak kebab olarak da yapabilirsiniz. Mantarları, domatesleri ve köfteleri şişlere takıp ızgarada pişirdikten sonra pilav üzerinde servis yapın.
Malzemeler
500 gr yağsız kıyma.

4 iri mantar, dörde bölünmüş

2 yemek kaşığı rendelenmiş soğan

2 yemek kaşığı domates salçası

1/4 çaykaşığı mercanköşk

50 gr bayat ekmek içi

1 yumurta, çırpılmış

2 domates, sekize bölünmüş

1 küçük kıvırcık, doğranmış

1 yeşil biber, halka doğranmış

1/2 salatalık, ince dilimlenmiş Ayçiçek yağı, fırçayla sürmek için

MARİNAT İÇİN:
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1 yemek kaşığı limon suyu

1 diş sarımsak, ezilmiş tuz ve karabiber

disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 19:10   #127
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size. Köfteli Makarna
Soğanı kıyıp 1 çorba kaşığı yağ ve 2 çorba kaşığı su ile hafifçe pişirin. Et suyunda ıslatılmış ve sıkılmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz, yumurta ve peyniri kariştirin. Tuz ve kıymayı ilave edip yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler yapın. Izgarada kızartın. Domatesi fesleğenle birlikte 10 dakika pişirin. Tuz, kalan yağ ve köfteleri ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Makarnayı tuzlu suda diri kıvamda haşlayın. Süzüp domates sosu ve köftelerle karıştırın. Taze fesleğen ya da nane yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
1 Paket Yumurtalı Spagetti
250 gr Dana Kıyma
1 Soğan
1 Yumurta
2 Çorba Kaşığı Et Suyu
2 Su Bardağı Domates Ezmesi
2 Çorba Kaşığı Bayat Ekmek İçi
2 Çorba Kaşiği Zeytinyağı
3-4 Dal Maydanoz
1 Çorba Kaşığı Kaşar Rendesi
1 Tutam Taze Fesleğen veya Nane, Tuz

disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 19:10   #128
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size.
Köfteli Kereviz
Bir tabağın içerisine ince kıyılmış soğan, ufalanmış ekmek içi, kıyma, tuz ve kimyonu koyun. Üzerine yumurta kırarak iyice yoğurup köfte hamurunu hazırlayın. Hazırlamış olduğunuz köfte hamurunu kereviz büyüklüğünde yuvarlayın. Kerevizleri derince soyup, etrafına kararmaması için limon sürün. Üzerine su koyarak çok az haşlayın. Fırın tepsisini yağlayın. Haşlanan kerevizleri ortadan ikiye bölüp ortalarını hafifce çukurlaştırın. Üzerlerine hazırlanan köfteleri yerleştirin. Köftelerin üzerine yuvarlak doğranmış domates dilimi ve küçük doğranmış sivri biberi koyarak tepsiye dizin. 250 derece sıcaklığındaki fırında köfteler kızarıncaya kadar pişirin. Havuç ve patatesi küp küp doğrayın. İçerisine soğan ve sıvı yağ ilave ederek sote yapın. Yumuşamaya başlayınca üzerine bezelye ilave edin. Servis tabağına sebzelerle yerleştirip servise sunun.
Malzemeler
3 adet orta boy kereviz

2 adet küçük boy havuç

2 adet patates

2 yemek kaşığı bezelye

1 baş küçük soğan

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 su bardağı su

Yarım limon

Yeteri kadar tuz

Köfte için

350 gr kıyma

1 baş soğan

2 dilim bayat ekmek içi

2 adet domates

1 adet yumurta

1 adet sivri biber

Yeteri kadar tuz, karabiber, kimyon
disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 19:10   #129
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size. Köfteli Kebap
Köfte malzemelerini karıştırarak, köfte harcını hazırlayın. Bu hamurdan parçalar koparın ve parmak köfte gibi şekil verin. Hazırladığınız köfteleri çok az yağ ile teflon tavada kızartın. Diğer tarafta milföy hamuruna kaşar rendesi serpip köfteleri yerleştirin. Antepfıstığı serpip rulo şeklinde sararak, tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp. susam ve çörekotu serperek fırına verin.
Malzemeler
2 milföy hamuru

30 gr antep fıstığı

1 çay bardağı kaşar rendesi

1 yumurta sarısı susam

Çörekotu

Köfte Malzemesi:
500 gr dana kıyma

4 biber (ince doğranmış)

1/2 demet maydanoz

6 diş sarmısak

1 fincan Amerikan pirinci (haşlanmış)

Tuz, karabiber
disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-10-2006, 19:10   #130
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size. Köfteli Ispanak Yemeği
Ispanakları bol suyla yıkayalım.Suyunu süzdükten sonra saplarından ayırdığımız yapraklarını küçük küçük doğrayalım. Köfte için,ince bulguru bir kaba alalım.Üzerine soğanı rendeleyelim.Kıymayı,tuzu ve karabiberi ilave edelim. Malzemeler özleşene ve bulgur eriyene dek yoğuralım.Ardından 1 çorba kaşığı unu ilave edelim ve tekrar yoğuralım. Elimizi hafifçe ıslatarak,bilye iriliğinde köfteler yapalım.Köfteleri sıvı yağda kızartalım. Ayrı bir tencereye sıvı yağı ve margarini alıp,kızdıralım.Küçük doğranmış soğanı ilave edelim.Şeffaflaşana dek kavuralım.Ispanakları ekleyelim. Ispanaklar yumuşayana dek tahta kaşık yardımıyla sürekli çevirelim. Yarım su bardağı suyu 1 çorba kaşığı salçayla karıştıralım.Tencereye aktaralım.Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp,köfteleri ilave edelim.Hafifçe ateşte pişirelim.Sıcak olarak servis yapalım.
Malzemeler
1 Kg Ispanak
Köftesi İçin:
1 Su Bardağı İnce Bulgur
1 Adet Soğan
200 gr Yağsız Kıyma
1 Çorba Kaşığı Un
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1/2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Soğan
1/2 Su Bardağı Su
1 Çorba Kaşığı Salça
Tuz, Karabiber
Kızartmak İçin Sıvı Yağ
disappear Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 15:52 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580