|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
24-10-2006, 19:09 | #121 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Körili Sebze Patatesleri haşlayıp soyun. İri küpler halinde doğrayın. Havuçları küp şeklinde doğrayın. Kabak ve soğanı dilimleyin. Sarımsağı dövün. Sıvıyağı tavada kızdırıp kimyon ve doğranmış yeşil biberi ekleyin. Bir kaç saniye çevirerek kavurun. Soğan ve sarımsağı ekleyip karıştırın. Köriyi ilave edip bir kaç dakika sote edin. Sebzeleri ekleyin ve üzerine 1 su bardağı su dökün. Ateşi kısıp kapağını kapatın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Taze marul yaprakları ile süsleyip servis yapın. Malzemeler 2 Orta Boy Patates 2 Havuç 2 Kabak 1 Soğan 2 Diş Sarmısak 1 Taze Yeşilbiber 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 1 Çay Kaşığı Kimyon 1 Parça Karnabahar Çiçeği 1 Çorba Kaşığı Bezelye 1 Çorba Kaşığı Köri 1 Su Bardağı Su | ||
|
24-10-2006, 19:09 | #122 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Körili Kıyılmış Tavuk Tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağını alın. Küçük doğranmış acı yeşil biberi ve 3 diş dövülmüş sarımsağı ekleyin. Orta dereceli ateşte yaklaşık 10 dakika tahta kaşıkla sürekli çevirerek, soteleyin. Isıyı biraz arttırdıktan sonra kıyılmış tavuğu ekleyin. Pişene dek sürekli çevirin. 2 çorba kaşığı köri ve bir tutam acı kırmızıbiberi ekleyin. Çok az tuz ve bir kase mısır tanesini ilave edin. Birkaç dakika pişirdikten sonra servis tabağına alın. Üzerine haşlanmış pirinç ve ince kıyılmış taze kişniş serperek, servis yapın. Malzemeler 1 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım acı yeşil biber 3 diş dövülmüş sarımsak 400 gram kıyılmış yağsız tavuk eti 2 çorba kaşığı köri 1 tutam acı kırmızıbiber 1 kase mısır tanesi, tuz Üzerine : Yarım kase haşlanmış pirinç 2 çorba kaşığı taze kişniş | ||
24-10-2006, 19:09 | #123 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Körili Hindi Soğan ve sarmısağı soyup kıyın. Kırmızı biberi küçük küçük doğrayın. Kuşbaşı doğranmış hindi etinin önce yarısını sonra diğer yarısını kuvvetli ateşte margarin ile iyice kavurun. Tuz karabiber katın. Ateşten alın. Kıyılmış soğan, sarmısak ve biberleri köri ile birlikte hindiyi çıkardığını tavaya koyun ve yanmamasına dikkat ederek orta ateşte kavurun. Tavuk suyunu ekleyin. Yoğurdu un ile karıştırın ve tavaya katın, karıştırın. Etleri de tavaya koyup kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin. Taze soğanları temizleyip halka şeklinde doğrayın. Elmayı yıkayın, kabuğu ile birlikte ince ince dograyın, yemeğe ekleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Elmalar biraz yumuşayınca üzerine maydanoz serpip ateşten alın ve haşlanmış pirinçle birlikte servis yapın. Malzemeler 1 Adet Soğan 1 Diş Sarmısak 1 Adet Kuru Kırmızı Biber 600 gr Hindinin Göğüs Eti (veya tavuk göğüs eti) 2 Yemek Kaşığı Margarin Tuz, Karabiber 1 Tatlı Kaşığı Köri 1 Su Bardağı Tavuk Suyu 300 gr Yoğurt 2 Yemek Kaşığı Un 1 Demet Taze Soğan 1 Adet Kırmızı Elma 4 Yemek Kaşığı Kıyılmış Maydanoz | ||
24-10-2006, 19:09 | #124 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Köpoğlu 1 adet patlıcan,patates,kabak,havuç ve 3 adet sivri biberi küçük küçük doğrayın.1 su bardağı sıvıyağı kızdırın.Sırayla patlıcan,patatesi kabak,havuç ve sivribiberleri kızartın. Kızarttığınız sebzeleri geniş bir kabın içinde karıştırın.4 diş dövülmüş sarmısağı,1 su bardağı yoğurdun içine alıp,sebzelerin üzerine gezdirin. 2 çorba kaşığı sıvı yağı kızdırın.İçine kırmızı biberi ekleyin.Yoğurdun üzerine döküp,servis yapın. Malzemeler 1 Adet Patlıcan 1 Adet Patates 1 Adet Kabak 1 Adet Havuç 3 Adet Sivribiber 1 Su Bardağı Sıvıyağ Tuz | ||
24-10-2006, 19:09 | #125 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Köfteli Zümrüt Pilavı Ön hazırlık olarak köfteyi hazırlayalım. Kıymayı, rendelenmiş soğanı, 1 çay kaşığı köfte baharatını, ufalanmış bayat ekmek içini ve tuzu bir kapta karıştıralım. Malzemeler özleşene dek yoğuralım. Uzun yada yuvarlak yassı köfteler hazırlayalım. 1- Ispanağın yapraklı kısımlarını bol suyla yıkayalım. Kevgire alarak, suyunu süzelim. Sonra ince ince doğrayalim. 2- Tencereye yağı alıp eritelim. Küçük doğranmış soğanları ilave edelim. Şeffaflaşana dek kavuralım. Sonra ıspanakları ekleyelim. Yumuşayana dek kavuralım. Ayrı bir tencerede yağı kızdıralım. Sıcak tuzlu suda yarım saat bekletip, birkaç su yıkadığımız ve iyice süzdüğümüz pirinci ilave edelim. Pirinci şeffaflaşana dek kavuralım. Tuzu, bir buçuk tatlı kaşığı şekeri, kırmızı toz biberi ilave edelim. Çok az suda erittiğimiz tavuk suyu tabletini ve 3 su bardağı sıcak suyu ekleyelim. 3- Ispanakları da tencereye aktardıktan sonra kısık ateşte pirinçler suyu çekene dek pişirelim. Bu arada köfteleri teflon tavada arkalı önlü kızartalım. Pilavı ateşten aldıktan sonra üzerine temiz bir bez örterek, demlendirelim. Pilava sekil vermek için bir kek kalıbına boşaltalım. Ters çevirerek, servis tabağına alalım. Köfteleri üzerine dizerek, sıcak servis yapalım. Malzemeler Yarım çay bardağı sıvı yağ 2 adet soğan Yarım kg ıspanak Köfte için: 300 gram az yağlı köftelik kıyma 1 adet soğan 1 çay kaşığı köfte baharatı 2 dilim bayat ekmek içi Tuz Pilav için: 2 çorba kaşığı tereyağı 2 su bardağı pilavlık pirinç Bir buçuk tatlı kaşığı şeker Tuz Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 adet tavuk suyu tableti 3 su bardağı sıcak su | ||
24-10-2006, 19:09 | #126 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Köfteli Salata Marinat: Yağı, limon suyunu, sarımsağı bir kasede karıştırın. Tuz ve biberle tatlandırın. Mantarları ekleyip iyice karıştırın ve en az 1 saat marine edin. Bu sırada ızgarayı iyice ısıtın. Kıymayı, rendelenmiş soğanı, domates salçasını, baharatları ve ekmek içini karıştırın. Tuz ve biberle tatlandırın. Karışımı katılaştırmak için bir yumurta ekleyin. Karışımı 16 porsiyona bölün ve herbirini yuvarlayıp top top yapın. Yağı fırçayla üzerlerine sürüp ızgara teline yerleştirin. Köfteleri ızgarada 15-20 dak. pişirin, gerektikçe çevirip kahverengileşinceye kadar tutun. Kağıt havlu ile kurulayıp, fazla yağını aldıktan sonra, soğuması için bir kenara kaldırın. Bir servis tabağında kıvırcığı, salatalığı ve yeşil biberi yerleştirin. Delikli bir kaşık kullanarak mantarları marinatın içinden bir tabağa alın. Köfteleri, domatesleri ve mantarları kürdanlara sıra sıra dizip salatanın yanına koyun ve servis yapın. ALTERNATİF: Normal domates yerine 16 tane küçük kiraz domateslerden kullanabilirsiniz. SERVİS ÖNERİLERİ: Bu salata yazın güzel bir öğle veya akşam yemeği olarak sunulabilir. Ayrıca sıcak kebab olarak da yapabilirsiniz. Mantarları, domatesleri ve köfteleri şişlere takıp ızgarada pişirdikten sonra pilav üzerinde servis yapın. Malzemeler 500 gr yağsız kıyma. 4 iri mantar, dörde bölünmüş 2 yemek kaşığı rendelenmiş soğan 2 yemek kaşığı domates salçası 1/4 çaykaşığı mercanköşk 50 gr bayat ekmek içi 1 yumurta, çırpılmış 2 domates, sekize bölünmüş 1 küçük kıvırcık, doğranmış 1 yeşil biber, halka doğranmış 1/2 salatalık, ince dilimlenmiş Ayçiçek yağı, fırçayla sürmek için MARİNAT İÇİN: 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 yemek kaşığı limon suyu 1 diş sarımsak, ezilmiş tuz ve karabiber | ||
24-10-2006, 19:10 | #127 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Köfteli Makarna Soğanı kıyıp 1 çorba kaşığı yağ ve 2 çorba kaşığı su ile hafifçe pişirin. Et suyunda ıslatılmış ve sıkılmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz, yumurta ve peyniri kariştirin. Tuz ve kıymayı ilave edip yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler yapın. Izgarada kızartın. Domatesi fesleğenle birlikte 10 dakika pişirin. Tuz, kalan yağ ve köfteleri ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Makarnayı tuzlu suda diri kıvamda haşlayın. Süzüp domates sosu ve köftelerle karıştırın. Taze fesleğen ya da nane yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın. Malzemeler 1 Paket Yumurtalı Spagetti 250 gr Dana Kıyma 1 Soğan 1 Yumurta 2 Çorba Kaşığı Et Suyu 2 Su Bardağı Domates Ezmesi 2 Çorba Kaşığı Bayat Ekmek İçi 2 Çorba Kaşiği Zeytinyağı 3-4 Dal Maydanoz 1 Çorba Kaşığı Kaşar Rendesi 1 Tutam Taze Fesleğen veya Nane, Tuz | ||
24-10-2006, 19:10 | #128 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Köfteli Kereviz Bir tabağın içerisine ince kıyılmış soğan, ufalanmış ekmek içi, kıyma, tuz ve kimyonu koyun. Üzerine yumurta kırarak iyice yoğurup köfte hamurunu hazırlayın. Hazırlamış olduğunuz köfte hamurunu kereviz büyüklüğünde yuvarlayın. Kerevizleri derince soyup, etrafına kararmaması için limon sürün. Üzerine su koyarak çok az haşlayın. Fırın tepsisini yağlayın. Haşlanan kerevizleri ortadan ikiye bölüp ortalarını hafifce çukurlaştırın. Üzerlerine hazırlanan köfteleri yerleştirin. Köftelerin üzerine yuvarlak doğranmış domates dilimi ve küçük doğranmış sivri biberi koyarak tepsiye dizin. 250 derece sıcaklığındaki fırında köfteler kızarıncaya kadar pişirin. Havuç ve patatesi küp küp doğrayın. İçerisine soğan ve sıvı yağ ilave ederek sote yapın. Yumuşamaya başlayınca üzerine bezelye ilave edin. Servis tabağına sebzelerle yerleştirip servise sunun. Malzemeler 3 adet orta boy kereviz 2 adet küçük boy havuç 2 adet patates 2 yemek kaşığı bezelye 1 baş küçük soğan 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 su bardağı su Yarım limon Yeteri kadar tuz Köfte için 350 gr kıyma 1 baş soğan 2 dilim bayat ekmek içi 2 adet domates 1 adet yumurta 1 adet sivri biber Yeteri kadar tuz, karabiber, kimyon | ||
24-10-2006, 19:10 | #129 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Köfteli Kebap Köfte malzemelerini karıştırarak, köfte harcını hazırlayın. Bu hamurdan parçalar koparın ve parmak köfte gibi şekil verin. Hazırladığınız köfteleri çok az yağ ile teflon tavada kızartın. Diğer tarafta milföy hamuruna kaşar rendesi serpip köfteleri yerleştirin. Antepfıstığı serpip rulo şeklinde sararak, tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp. susam ve çörekotu serperek fırına verin. Malzemeler 2 milföy hamuru 30 gr antep fıstığı 1 çay bardağı kaşar rendesi 1 yumurta sarısı susam Çörekotu Köfte Malzemesi: 500 gr dana kıyma 4 biber (ince doğranmış) 1/2 demet maydanoz 6 diş sarmısak 1 fincan Amerikan pirinci (haşlanmış) Tuz, karabiber | ||
24-10-2006, 19:10 | #130 | ||
Kıdemli Kartal Üyelik tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 4.158
Tecrübe Puanı: 24 | Köfteli Ispanak Yemeği Ispanakları bol suyla yıkayalım.Suyunu süzdükten sonra saplarından ayırdığımız yapraklarını küçük küçük doğrayalım. Köfte için,ince bulguru bir kaba alalım.Üzerine soğanı rendeleyelim.Kıymayı,tuzu ve karabiberi ilave edelim. Malzemeler özleşene ve bulgur eriyene dek yoğuralım.Ardından 1 çorba kaşığı unu ilave edelim ve tekrar yoğuralım. Elimizi hafifçe ıslatarak,bilye iriliğinde köfteler yapalım.Köfteleri sıvı yağda kızartalım. Ayrı bir tencereye sıvı yağı ve margarini alıp,kızdıralım.Küçük doğranmış soğanı ilave edelim.Şeffaflaşana dek kavuralım.Ispanakları ekleyelim. Ispanaklar yumuşayana dek tahta kaşık yardımıyla sürekli çevirelim. Yarım su bardağı suyu 1 çorba kaşığı salçayla karıştıralım.Tencereye aktaralım.Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp,köfteleri ilave edelim.Hafifçe ateşte pişirelim.Sıcak olarak servis yapalım. Malzemeler 1 Kg Ispanak Köftesi İçin: 1 Su Bardağı İnce Bulgur 1 Adet Soğan 200 gr Yağsız Kıyma 1 Çorba Kaşığı Un 1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ 1/2 Çorba Kaşığı Margarin 1 Adet Soğan 1/2 Su Bardağı Su 1 Çorba Kaşığı Salça Tuz, Karabiber Kızartmak İçin Sıvı Yağ | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |