|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
27-01-2007, 18:42 | #101 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | MAKARNA KıZARTMA MALZEMELER 300 gr haşlanmış makarna 2 yumurta 4-5 dilim domates 4-5 dilim dil peyniri HAZIRLANIŞI Bir kapta yumurtaları iyice çırpın. Daha sonra buna haşlanmış makarnaları ilave edin. Tavada yağı iyice kızdırım, makarnaları içine boşattın. Arada bir makamalann yapışmaması için tavayı hareket ettirerek, 10 dakika kadar harlı ateşte her iki tarafını da kızartın. Dilimlenmiş domates ve diI peyniri ile süsleyerek servis yapın.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
|
27-01-2007, 18:43 | #102 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | MAKARNA SALATASı MALZEMELER 1 paket minik boru makarna 2 orta boy havuç 2 orta boy salatalık 4 kaşık mayonez 3 kaşık yoğurt Tuz (istenildiği kadar) 3 diş sarmısak HAZIRLANIŞI Makarnalar haşlanır ve süzülür. Havuçlar ve salatalıklar rendelenir. Sarmısaklar dövülür. Mayonez, tuz, yoğurt, sarmısak karıştırılır ve makarnanın üstüne ilave edilir. Soğuk servis yapılır.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 18:43 | #103 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | MAKARNA SALATASı MALZEMELER 1 paket burgu makarna 3-4 adet galata unlu şiş tavuk 1 kutu konserve mısır 1-2 adet havuç 4-5 yaprak kıvırcık salata yeterli miktarda mayonez HAZIRLANIŞI Makarnayı haşlayın, süzgeçte soğuması için bekletin. Bu arada şiş tavukları kızartın. Kızarmış tavukları küçük küçük doğrayın. Havuçları rendeleyin, kıvırcık salataları doğrayın ve mısırla beraber hepsini makarnaya karıştırın. En son mayonezi ilave edin. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 18:43 | #104 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | MAKARNA SALATASı ( kolay) MALZEMELER 1/2 paket küçük yüksük makarna salatalık turşusu garnitür bezelye 1 demet dereotu 6 adet sosis 6 kaşık mayonez. 2 kg. yoğurt 1 limon suyu sarımsak HAZIRLANIŞI Makarna ve sosisi haşlayın. Sosisleri küp şeklinde doğrayın. Dereotu hariç tüm malzemeleri karıştırın. Üzerini dereotu ile süsleyerek servis yapın.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 18:43 | #105 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | MAMALIKA MALZEMELER 1 litre su 200 mısır unu 200 gr margarin 250 gr beyaz peynir 1 çay kaşığı kırmızı biber 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Su ve tuzu kaynatın. İçine mısır unu ilave edip, karıştırarak katılaşana dek pişirin. Tepsiye döküp, üzerine rendelenmiş peynir serpin ve kızdınlmış biberli yağı gezdirin. Sıcak servis yapın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 18:43 | #106 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | MANTAR RULO MALZEMELER 100 gr un 250 gr süt 6 adet yumurta 100 gr tereyağ 100 gr gravyer peyniri rendesi karabiber tuz İç malzemesi : 80 gr un 1/2 litre süt 1 paket mantar 100 gr tereyağ 80 gr margarin 1/2 demet maydanoz 150 gr gravyer peyniri rendesi HAZIRLANIŞI Tereyağ, süt ve unla bir beşamel hazırlayın. Koyu muhallebi kıvamına geldiğinde ateşten alın. İçine yumurta sarıları, tuz, karabiber ve gravyer peyniri ilave edin. Hamur soğuduğu zaman, daha önce çırparak kar haline getirdiğiiniz yumurta aklarını ilave edip, önceden yağlayıp unladığınız bir tepsiye yayın. Sıcak bir fırında üzeri kuruyup, altı sarımsı bir renk alıncaya dek pişirip, çıkarın. Unladığınız bir mutfak bezine alt üst edip, yuvarlayın, hamurun kolayca yuvarlanması için sert olmasına özen gösterin. Sıcaklığını muhafaza etmesi için ruloyu, içinde kaynar su bulunan bir tencerenin buharında bekletin. Mantarları yıkayın, az suda haşlayıp, ince dilimler halinde kesin. Margarin, un ve sütle bir beşamel yapıp, ince kıyılmış maydanoz ve 50 gr tereyağ ile birlikte mantarlara ilave edin. Rulo açıp, üstüne hazırladığınız bu içi yayın, tekrar yuvarlayıp, üzerine eritilmiş tereyağı ve rendelenmiş gravyeri serpin. Ruloyu, mantarlı salça ile servis yapın. Salçayı aynı iç gibi hazırlanır, ancak beşameli daha hafif olmalıdır, arzu ederseniz iki çorba kaşığı ekşi krema ilave edebilirsiniz, mantar yerine jambon veya kıyma içi de kullanablirsiniz. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 18:43 | #107 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | MANTARLı BOĞÇA BÖREĞI MALZEMELER 200 gr mantar 250 gr dondurulmuş milföy hamuru 3 çorbakaşığı zeytinyağı 1 çaykaşığı kıyılmış maydanoz iri yapraklı frenk fesleğeni diş sarımsak tuz 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Dondurulmuş hamuru açın ve bundan, kenarları 8-10 cm olacak şekilde dört adet kare kesin. Mantarları minik minik doğrayın, kıyılmış maydanoz ve kıyılmış sarımsakla birlikte zeytinyağında çevirin. Takribi 15-20 dakika kadar orta hararetteki ateşte karıştırmak suretiyle pişirerek suyunu çektirin. Elinizle ufaladığınız fesleğen yapraklarını, tuzu ve karabiberi ekledikten sonra 3 dakika daha pişirin. Altını kapatıp ılınmaya bırakın. Mantarları kare şeklindeki yufkalara paylaştırın. Her birinin dört köşesini de tepede birleştirip bohça şekline getirin. Fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık otuz dakika kadar pişirin. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 18:44 | #108 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | MANTARLı FıRıN MAKARNA MALZEMELER 1 paket kalın makarna 4 yumurta 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi Beşamel sosu için : 1 büyük soğan 3/4 fincan un 2 su bardağı süt 1/4 paket margarin veya tereyağı 1 çay kaşığı karabiber tuz Mantar sosu için: 250 gram mantar 3 orta boy domates 1 çay bardağı sıvı yağ HAZIRLANIŞI Makarnaları tencereye koyup haşlamaya bırakın, aynı anda başka bir tencerede ince doğradığınız veya rendelediğiniz soğanı yağda pembeleşinceye kadar kavurup üzerine unu, tuzu ve karabiberi ilave edin. 3 dakika ateşte karıştırdıktan sonra üzerine yavaş yavaş sütü ilave edin. Koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Kaynamaya basladıktan sonra yıkayıp kalın doğradığınız mantarları yağla suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine soyup, Çekirdeklerini çıkarıp küp küp doğradığınız domatesleri ilave edin ve domatesler eriyene kadar pişirin. Piştikten sonra süzgece aldığınız makarnaları, beşamel ve mantar soslarını, peynir rendesini büyükçe bir kapta harmanlayın, cam bir kasede iyice çırptığınız yumurtaları da ilave edip iyice karıştırdıktan sonra yüksek kenarlı yağlanmış bir fırın tepsisi ya da borcama koyup önceden ısıtılmış fırına koyup 250 derecede 45 dakika pişirin. Kontrol için içine kuru bir bacak saplayıp çıkartın. Beşamel sosun yeterince katılaşıp katılaşmadığını bu şekilde anlayabilirsiniz. Ancak beşamel sos bekledikçe de katılaşacaktır.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 18:44 | #109 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | MANTARLı JAMBONLU KIŞ MALZEMELER Hamur için : 125 gr margarin 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 3 yemek kaşığı su alabildiği kadar un tuz üzeri için : 150 gr jambon 200 gr mantar maydanoz dereotu 3 adet yumurta 4 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı mısır unu 1 kutu taze krema (200 ml) HAZIRLANIŞI Önce hamur için malzemeleri iyice yoğurup, biraz sert bir tart kıvamında hamur hazırlanır ve dinlenmeye bırakılır. İçi için tüm malzemeler iyice karıştırılıp, akışkan kıvamlı bir hamur yapılır. Daha sonra hazırlanan tart hamuru bir merdane yardımıyla açılarak tercihen kelepçeli bir kalıba yerleştirir. Üzerine çatal yardımıyla delikler açılır. Daha sonra hazırladığınız iç hamuru bu tart hamurunun üzerine boşaltılır. 180 derece fırında 35-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 18:44 | #110 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | MANTARLı MAKARNA MALZEMELER 1 paket makarna 1 paket krema. 1 demet maydanoz 2 kaşık tereyağı 1 kaşık zeytin yağı biraz tuz 1/2 kg mantar. HAZIRLANIŞI Zeytinyağı ve biraz tuz ilave ettiğiniz su kaynayınca makarnayı içine koyun ve haşlayın. Fazla su koyup da suyu dökmeyin ki besin değeri içinde kalsın. Ayrı bir kapta tereyağını eritin. İçine yıkayıp, ince ince doğradığınız mantarları ekleyin. Mantarlar suyunu çekene kadar karıştırın. Ardından kremayı ilave edin ve ateşi kısın. Koyulaşmaya başladığında yıkayıp, ince doğradığınız maydanozları koyun. 1-2 kere karıştırıp ocağın altını kapayın. Mantar sosu ister süzdüğünüz makarnaya karıştırın, isterseniz servis yaparken makarnanızın üstüne koyun.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |